- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Truman #64348 üzenetére
Lehetséges, de miért zavarna be így az első port? Ha működik a 2-4 most nem kell leválasztani. Ha attól félsz, hogy valami zárlatot okoz a többinek akkor az nem lesz jobb egy port elkülönítéstől. Ha szoftveres gondok vannak így akkor az más. Amúgy megoldható.
Luci/hálózat (network) /kapcsoló (switch) .az, hogy melyik port melyik openwrt wikiben nem találtam meg, nah meg függ hardver verziótól a v8,v9-hez fent van, hogy melyik, melyik. Lehet próbálgatnod kell, ha nem ezek egyik verziója van nálad. [link]. Ha a cpu-t kapcsolod ki véletlen akkor lehet csak factory reset vagy wifis eléréssel tudod helyre hozni. -
chros
őstag
válasz
Truman #63106 üzenetére
"OpenWrt -vel fel lehet valahogyan kicsit turbózni az adóteljesítményt?"
Igen lehet, ennek neve reg-hack (masfel eve hasznalom ezeket az Archer C5-n, s regen vargalex firmwarrel a 1043ND-n). Az mas kerdes, hogy mit ersz el vele, mert ha nagyon megemeled, akkor a zajszint is no, s nem ersz vele semmit.
2 dologra jo:
- adoteljesitmeny novelese
- a letitlott csatornak engedelyesese (pl. Openwrt-n a 12-13 csati tiltott alapbol)Alkalmazasa 3 modon lehetseges:
- mivel regi router-ed van, igy erdemes lenne egy regi vargalex firmware-t keresni ra, miutan Alex beepitette ezt a funciot a firmware-eibe
- alkalmazni a reg-hack patch-et egy mar futo OpenWRT-n: [link] (valszeg BB-vel muxik (lehet, hogy CC-vel is), de elotte keszits backup-ot a 2 modosulando modulrol, biztos, ami biztos)
- ha forditasz sajat firmware-tTovabbi olvasnivalok a temaban (ugyan regebbi cikkek, de van par erdekesseg bennuk es a comment-ekben):
- [link]
- [link] -
-
suste
veterán
-
Headless
őstag
válasz
Truman #58279 üzenetére
Rendesen beállítani a transmission korlátokat, ez nem egy pc.
-Feltöltési/letöltési szálakat lecsökkenteni (globálisat is). Amennyiben ezek már normálisak (10-20 globális) nálam 10(globális) 5(torrentenként) van beállítva és ígyis bőven 1 mbps felett szokott jönni, persze ez függ a feltöltőktől.Letöltési korlát nálam 2048 kbyte/s feltöltési pedig 256 kbyte/s. Általában 5 törrent aktív. Upload pedig végig a maximumon van.
-Érdeme s kipróbálni a puffer-t nullára venni.
-Más ügye remélem ext4 a HDD (gondolom ha már volt előtte v1-es.)
-
suste
veterán
válasz
Truman #55569 üzenetére
szerintem az a legegyszerűbb, ha nem az én buildemet használod, akkor felteszed a 4MB-osokra szánt mentésemet, és a 8081-es webes felületen megcsinálod a"router to switch" -et DHCP beállítással
2-3 egérkattintással kész a teljes beállítás!(#55573) btz
WDS-nél is megkap mindent, ha jól van beállítva -
siddis
őstag
válasz
Truman #55569 üzenetére
Dióhéjban wifi-t belövöd, tűzfalat letiltod, dhpct-t letiltod, a LAN interfészt dhcp-sre állítod és utána egy újraindítás.. Ugye a másik eszközön megy rendesen a dhcp.? Az abból jövő kábelt az egyik LAN-ba dugd, de ha mindenképpen a WAN-ba szeretnéd akkor még azt is hegeszteni kell, bár szerintem fölösleges..
-
woodworm
veterán
válasz
Truman #52258 üzenetére
Persze, minden bootloaderes fw-hez jó, ez általában szerepel a nevében, mérete 8 258 048 byte. A vágott, bootloader nélküli fw mérete 8 126 464 byte.
De szerintem jobban jársz, ha suste oldaláról letöltöd az odavaló webrevert fw-t.Ha ezt felraktad, már olyan gyárit pakolsz rá, amilyet akarsz.
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman #46294 üzenetére
Szia!
Az
invalid users = root
sort természtesen törölni kell.
A törlés problémára: az, van, amit írtam. A transmission root userrel fut, a samba viszont valószínűleg nobody-val. A root file-jait nem törölheti a nobody user. Erre megoldás a force user (így a samba kapcsolat root felhasználóval fog menni, neki pedig a saját file-jaira van joga), vagy, ahogy poli27 is írta, a transmission config-ban kellene az umask értékét állítani pl. 0-ra.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman #46274 üzenetére
Szia!
Ha megadod a könyvtár nevét, akkor a szóközöket \-el le kell védeni. Tab-ot nyomva is így egészíti ki. Windowsban ""-be kellene tenni, úgyhogy nem sok a különbség.
A file-ok elérésére pedig lehet, hogy egyszerűbb, ha a /etc/samba/smb.conf.template file-ba beteszed a
force user=root
sort. Ugyanis jelen megoldás mellett az előzőleg kiadott chown parancsot mindig újra ki kell adnod, ha valami olyat akarsz Samba-n törölni, amit pl. a transmission töltött le.
-
válasz
Truman #46278 üzenetére
Igen érdemes!
Igen ki kell, mivel le is kell választani a partíciót, és az másképpen nem fog menni, csak ha nincs használatban!
szerk.:
Alapesetben ext filerendszeren a partíció 5%-a le van foglalva a root számára, és ezt szabadítja fel, mivel ez itt, egy routeren, úgyis teljesen értelmetlen!Egyébként ez lehet most is így van nálad! Jelenleg mit mutat a df -h parancs?
-
-
-
válasz
Truman #46266 üzenetére
Persze, alapból nem vagyunk mi rosszak, nem is bántásnak szántuk ezt, csak magunkban humorizáltunk, de ne vedd magadra! Na de, ha az MS-DOS-t kented, akkor már beljebb vagy, ugyanis bármilyen meglepő, itt is fdisk programmal kell particionálni parancssorban! Illetőleg lehet ezzel is újat mondok, de a Gparted LiveCD is Linux, akárcsak a Parted Magic, egy kimondottan lemezkezelésre kidolgozott Debian disztro!
A parancs helyes, és ha csak ez az akadálya, akkor ezután fogod tudni windows alól is törölni! Persze a gond lehet az is, hogy a samba user-nek nincs joga az adott művelethez! Konzolon root-ként minden esetre ezután menni fog!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman #46226 üzenetére
Szia!
A gond az, hogy a Midnight Commander-hez egy jó ideje már a glib2 kell, ami önmagában 813 KB. Én a saját build-emben pont ezért maradtam a régi verziójú MC-nél, mert ahhoz glib1 szükséges, ami csak 58 KB.
Sajnos ha így félbemarad a telepítés, akkor kézzel tudod leszedni a felrakott file-okat.
Erre több lehetőséged van:
1. Az telepített ipkg csomagfile-ban (egyszerű tar.gz állomány) és összes függőségében megnézed, hogy milyen file-ok vannak. Ezeket törölheted.
2. Egy kis scriptelés.Először is elő kell állítani a telepített csomagok által feltett file-ok listáját:
for files in $(opkg list_installed | cut -f 1 -d " ");do opkg files $files | tail -n +2; done > /tmp/installed_files
Ezzel a /tmp/installed_files file-ban fel lesznek sorolva azok a file-ok, amik valamelyik telepített csomag részei.
Majd azon a file-ok listáját, amelyek egyetlen csomaghoz sem tartoznak (kihagyjuk a rendszer könyvtárakat és a /mnt-t) szintén file-ba tesszük (ez 1-2 percig futni fog a filerendszeren található file-ok számától függően):
find / ! -path "/proc/*" ! -path "/sys/*" ! -path "/rom/*" ! -path "/var/*" ! -path "/mnt/*" ! -path "/tmp/*" ! -path "/usr/lib/opkg/*" -type f -print | grep -Fvf /tmp/installed_files > /tmp/files_not_in_packages
Ekkor a /tmp/files_not_in_packages file-ban megtalálod ezt a listát. Persze lesznek benne olyan file-ok, amelyeket a rendszer generál, de ez alapján már könnyebb elindulni.
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #46212 üzenetére
Na megpróbáltam felrakni a midnight commander -t gondoltam ezzel majd hátha sikerül a jogosultságokat beállítani a nem törölhető mappáimra. Azt hittem ennek a nyomorék programnak elég lesz 1,5 MB, sajnos tévedtem! 100 KB híján teleszemetelte az egész meghajtót, a telepített csomagok között meg nem látom, gondolom manuálisan kell akkor a fájlokat törölni. Hová szemeteli ez ilyenkor magát? Kérlek segítsetek, mert már kezd Linux allergiám lenni.
-
válasz
Truman #46208 üzenetére
Gondolom nem a routeren másoltad rá, így más tulajdonában van! Neked is ez lesz a megoldás...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/keres.php?stext=chown&suser=vargalex&sival=
-
-
-
válasz
Truman #46137 üzenetére
Esetleg nem ez a gond?
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_629-629.html
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Truman #24994 üzenetére
Hi!
Rögtön a következő hozzászólásban kaptál választ.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- RAM topik
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest