- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Régóta visszatérő problémám van a 3600-os routeremmel, mégpedig a DDns részével. Gyári szoft van rajt.
A probléma a következő: no-ip.com-os szolgáltatás szépen fel van konfigolva, bejelentkezve el is fogad mindent, kívülről elérek mindent amit szeretnék. Eltelik pár nap, pár hét (random időköz) és nem érek el az internet felől semmilyen szolgáltatást. Ilyenkor belépve a felületre logot átnézve semmi hiba, ddns felületen nézve:Connection Status:
Succeeded!
Elviekben ő azt állítja, hogy minden oké. Úgy szoktam orvosolni a problémát, hogy újra bejelentkezek ebbe a ddns fiókba, elmentem a beállításokat és oké, működik ismét a dolog.
Ez valami szoftveres bug lehet? vagy a szolgáltatótól kapott új ip-t nem regisztrálja ismét az oldal?Anno vargalex firm-el használtam, akkor más volt igaz a szolgáltatóm, de az ipdns szolgáltatóval gyönyrűen működtek ezek a dolgok. Érdemes visszatérnem rá?
-
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16294 üzenetére
Melyik interface-nál látod ezt? Nem lehet, hogy a szolgáltatód használ ilyen alhálót, azaz a WAN-on látod ezt? Ha LAN-nál, akkor te állítottad be. Más hálózatot jelent.
-
galaxys80
veterán
Normális az, hogy a Luciban az áttekintő oldalon 255.255.254.0 az alhálózati maszk címe?
Nem 255.255.255.0-nak kellene lennie? Vagy rossz helyen nézem? -
galaxys80
veterán
Egy teszt miatt szeretném visszatenni a gyári firm-et.
Luciban csináltam egy biztonsági mentést a mostani állapotról.(archívum készítése) Ha a gyári után visszatenném megint a suste firm-et, akkor be tudom tölteni a mentést ugye? (biztonsági mentés visszaállítása vagy archívum feltöltése?)
Minden, olyan lesz, mint most? -
vzozo
senior tag
válasz
galaxys80 #16281 üzenetére
Szvsz itt a TV-ben lévő klienssel lesz a gond.
Nálunk a 2014-es LG smart TV-n kb. egyből megjelenik a minidlna kliens, amint felismeri az USB-s drive-okat is (ez olyan 10-30 másodperc a bekapcsolástól számítva.)
VLC PC-n vagy tableten futtatva kb. azonnal tud csatlakozni a DLNA szerverhez.
Értem, hogy ez nem vigasztal, esetleg vidd lejjebb az interval értéket, és nyiss kérdést / kommentelj valamilyen ontopic reddites fórumban, azok eléggé látogatottak.
-
galaxys80
veterán
Van nekem egy Zyxel NAS-om és egy TP-Link WDR3600-as routerem OpenWrt-vel.
A NAS-on van egy Twonky és egy MiniDlna is.
Minden eszközön (2 Samsung TV, WD Player, Meder) elérem DLNA-n keresztül a NAS-t. Viszont mindenhol kell legalább 0.5 - 1 perc neki mire megtalálják. Ami fura, mert korábban a PC-ről a Serviio vagy a Routeres MiniDlna pillanatok alatt megjelent.
A NAS topikjában senki nem jelezte, hogy ilyen jellegű gondja lenne. Így viszont nem tudok másra gondolni, minthogy a routerbe kellene valamit beállítani. Van esetleg valakinek ötlete a megoldásra? -
galaxys80
veterán
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van annak valami jelentősége, hogy a router 4 bemenete közül melyikre kötök egy eszközt?
-
galaxys80
veterán
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy a minidlna config fájlban mennyi a notify_interval= ?
A NAS-on lévő minidlna-nak 900 van alapból.
Ami szerintem rengeteg. Ez megmagyarázná, hogy miért kell 10-15 perc sokszor, hogy a tv lássa a nas minidlna-t. -
galaxys80
veterán
Lehet, hogy ne aktuális is a kérdésem, de hátha.
Sikeresen feltettem a nas-omra is a MiniDlna-t.
A korábban a routerre kötött HDD-t áttettem a nas-ra.
Elöször nagy volt az öröm, mert egyből látta is minden eszköz a tartalmát. De pár perc után megszakadt a lejátszás és az eszközök sem látják már a nas minidlna-t.
A webes felületen (ami szintén 8200-as port) pedig látszanak a filmek.
A kérdésem az lenne, hogy ütközhet a 2 minidlna esetleg? Vagy maradhatott olyan fájl vagy mappa a HDD-n ami bekever a nas-os minidlna-nak? -
-
-
galaxys80
veterán
Igazad van. Én kevertem a dolgokat.
Én csak fix ip-t akartam adni a NAS-nak. (Luci - DHCP/DND - statikus bérletek)
Természetesen a dhcp tartományon (100-150) kívülit állítottam be.
A NAS-on nem találtam egyébként dhcp bekapcsolási lehetőséget. Anno a médialejátszónál is mindent így csináltam és az látszik a DHCP bérleteknél. Gondolom ott máshogy működik ez,mint a NAS-nál.Vagy úgy kellett volna, hogy a NAS-on automatikuson hagyom az ip-t és csak a routeren fixálom?
Van egyébként jelentősége? -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #16266 üzenetére
Vagy én értem félre mit csináltál, vagy te nagyon nem érted a "fixált dhcp" és a "fix Ip" közti különbséget.
Fixált dhcp: kliensen dhcp bekapcsolva, szerveren dhcp bekapcsolva és MAC alapján megadod a kliens címét.Fix Ip: kliensen beállítva a fix Ip, a szerver dhcp tartományán KÍVÜL!
-
galaxys80
veterán
A Luciban a kapcsolódó eszközöknél látható volt egyből a NAS, amint csatlakoztattam. Azóta fix ip címet kapott és nem jelenik meg az áttekintő oldalon a kapcsolódó eszközöknél.
Mi lehet ennek az oka?
Működik minden egyébként, csak kíváncsiság. -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #16262 üzenetére
Nas-ra külső hdd-ként.
Belső azt tudom, hogy egyből formáz. -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #16260 üzenetére
Külső HDD-ként lesz USB-n csatlakoztatva.
Szerinted akkor is? Mert akkor inkább marad a routeren. -
galaxys80
veterán
A mai napon megérkezik a NAS-om. Tudja kezelni at EXT 2-3-4 HDD-t is. Gondolom ilyen esetben simán felismeri majd az eddig a routerre kötött hdd-t ugye?
Meg lehet majd változtatni az eddigi mapparendszert? (Share, mnt stb) -
-
ReFleXx
addikt
a routerre kötött 2.5"-s USB HDD esetén milyen read/write sebességet lehet elérni LAN-on pl?
Egyelore gyari FW van rajta, akár storage sharet akar FTP-t probálom kb 10-11MB/s a max.
Nálatok ez hogy néz ki gyári illetve 3rd party FW esetén? -
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #16253 üzenetére
Hát igen, a fő probléma pont az, hogy a readme-kkel szemben menve kézzel konfigurálod a csatolást!
Az fw-nkben nem csak hogy formázó, de automount is üzemel (0.6-tól).
A leírásokban és itt a fórumon is nagyon sokszor le lett írva, hogy a megfelelő mountoláshoz üresnek kell lennie a kézi mountolandó listának, és a torrentező HDD-nek a nevének "mnt" -nek kell lennie, és akkor autómatikusan "/mnt" -be fog csatolódni (mount readme)Egyébként az ilyen eltűnések hátterében pedig vagy túlterhelés vagy táp probléma szokott lenni.
-
doberman
senior tag
válasz
Victoryus #16253 üzenetére
hát nem tudom - nem vagyok "torrenthuszár", de ha visszaolvasol többen írtak már jól beállított TR-ről.. nekem mintha az rémlene, hogy jól jön az a swap.
(miért is nevezgeted át a particiókat?)
ha jól emlékszem a suste/headless kartársak által jegyzett firm-ekben van (9092-es port?) egy remekbe szabott particionáló-formázó modul (is), ami elkészít neked mindent... - csak előtte ments le mindent a hdd-ről.
a hdd leállítást meg bízd a hdidle-re.. -
válasz
doberman #16252 üzenetére
Sikeresen feltettem ugyanazt a képet 2x az előbb...
Most átneveztem másra, nem nas hanem tplink néven megy. A hdd a /mnt alá van csatolva.
Nem mindegy melyiket választom, ha sda akkor nem látszik, ha sda1 akkor látszik. Cache nem volt neki megadva. Lehet, hogy ennyi a nyűgje csak, kifogy a memóriából néha?
Most ment másfél hetet gond nélkül, előtte meg 2 napot.
Régen egy pendrive volt a cache partició, hogy ne járassa éjjel-nappal a hdd-t, ne kerregjen, de az már ezer éve kipurcant. Micro sd-m van még amit nem sajnálok ilyen célra, esetleg azt befogom cache-nek... -
Megint előjött az a hiba, hogy egyszer csak semmit se lát a transmission meg a samba a routerre kötött merevlemezből. (most éppen új torrentet akartam hozzáadni, a múltkor meg mini dlna után)
Ha csatlakoztatom a vinyót laptophoz, akkor az Ext2 volume managerrel Win10 alatt simán látom az eddigi torrenteket, tehát nem tűntek el, lejátszhatóak a filmek.
HdSentinel szerint 100/100-as a lemez.
A routeren Suste BarrierBraker 14.07 firmware van.
Ami még nekem most nem világos, hogy miért látja a duplán a router a hdd-t? -
-
llacee
őstag
válasz
Intruder2k5 #16248 üzenetére
Köszönöm szépen, nem találtam letölthetőt reg nélkül.
-
válasz
llacee #16247 üzenetére
Szia!
Beregisztrálsz ide, majd belépve már fogod látni a letölthető csatolmányokat is, megkeresed a WDR3600-ra való webrevert firmware-t, és azzal vissza tudsz állni gyárira.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Firmware: DD-WRT v3.0-r33006 std (08/03/17)
Erről szeretnék gyári-ra visszaállni, de nem igazán sikerül.
Tudtok adni egy url-t, amivel leszedhetem és feltehetem a gyári FW-t?Köszi, Buék!
-
doberman
senior tag
válasz
vargalex #16243 üzenetére
szia Alex!
Innen töltöttem le, még örültem is mert hozza az 500Mbps -t.
egy kis előre lépés:
másik firm-el próbálkozom: Powered by LuCI openwrt-18.06 branch (git-18.228.31946-f64b152) / OpenWrt 18.06.1 r7258-5eb055306f az innen linkelt sysupgrade.
itt már felment hiba nélkül minden kellék.(kmod-usb-storage-extras,kmod-fs-ext4,block-mount)viszont ezzel a firm-el "csak" cca 300Mbps a max...
egyébként onnan indult ki a dolog, hogy exroot-ot szerettem volna alá.. csak épp nem sikerült a boot-loop-ok miatt.
-
doberman
senior tag
naszóval:
friss LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3938-309414e.
update list, majd kmod-usb-storage kiválaszt, telepít és.... boot-loop....itt valami nem kerek.. 2x is lejátszottam, (lehet, hogy a nevében lévő reboot szó erre utal??
)
egyébként mindenkinek BUÉK!
-
galaxys80
veterán
Végleg elegem lett és szeretnék mindent visszaállítani az eredeti állapotba lucibe.
De akármit állítok és utána mentés és alkalmazást nyomok minden marad az eredetiben.
Mit csináljak már ezzel a nyomorulttal? -
galaxys80
veterán
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16231 üzenetére
működik minden, ugyanolyan a /share/nas mint az /mnt...
Ha nem változtattál az eddigi konfigodon, akkor a /share/torrent biztos ne is fog menni, mert az a flashen van. Amit te akarsz az az, hogy a /share/nas/torrent mappába tölts le...
Ugyanis a hdd gyökere a /share/nas, legutóbbi képed alapján. DLNA-t is ehhez hasonlóan kell konfigurálnod plussz mappával...
-
galaxys80
veterán
Korai volt az öröm. Hiába állítottam be könyvtárnak a share/torrent mappát. Nem megy ide a letöltés.
Dlna-n meg továbbra sem látszanak a másolt filmek.
Működik egyáltalán a share-n az amit én szeretnék? -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16228 üzenetére
És tudok másolni.
Most már csak azt kellene elérnem, hogy az ide másolt filmek látszódjanak minidlna-n.
Sambán látja a médialejátszó, de dlna-n meg látják a tv-k.
Illetve transmissionnak bármilyen mappát csinálhatok? A lényeg csak annyi, hogy a luciban ezt kell megadnom neki helynek? -
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16224 üzenetére
az elv valószínű ugyanez, ellenőrzi a fájlméretet, amit a samba ad, samba meg azt adja amit lát az adott helyen nem érdekli, hogy alatta van másik meghajtó csatolva. Ha fontos az ilyen szintű másolás, akkor hozz létre olyan megosztásokat amik a hdd-n belülre mutatnak.
Nekem tökéletesen megfelel így, amennyiszer itthon másolok rá nagyobb dolgokat, akkor megoldom total commanderrel. persze nálam nagyobb a flash tartalom, így excel, stb dokumentumokat nekem enged menteni...
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #16220 üzenetére
Á tudom már, mi...
A /share megosztást úgy hoztuk hogy nem a hdd gyökerében van. mivel akkor minden újonnan mountolt hdd-nek külön megosztás kéne... Sajnos a windows túl okos akar lenni és nem enged így másolni rá, mert a flash méretét látja, hiába van alá mountolva bármi is....
Csak a windowsos fájlkezelő ilyen buta total commanderrel lehet rá másolni...
-
-
-
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16204 üzenetére
teljes képet küldj inkább luciról, de ez alapján van a /share/mnt -be csatolva egy meghajtó ami valószínűleg a régi, mivel majdnem tele van sima mnt-be pedig az új.
De azzal hogy /mnt-t választottál az új meghajtónak is az eléggé fel fogja kavarni a dolgokat. legyen más a meghajt cimkéje. tun2fs-el tudod módosítani, vagy 9092-őn is.
-
Ha van egy működő ddns-em, akkor mit kéne látnom vele? A router admin oldalát? Per pillanat semmit nem mutat. Probáltam :9091-es porttal is, hátha a transmissiont beadja, de szintén semmi. Vagy rosszul gondolom, és csak ftp vagy ssh van? El szeretném érni a samba megosztásom távolról.
Egy digis router van bridge.üzemmódban a tp link előtt, tehát a tp link ppoe módban kapcsolódik a digi netre. -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16202 üzenetére
Most éppen nem vagyok otthon. ( nemsokára haza erek)
De nem láttam semmi különbséget a másik hdd-hez képest ami meg tökéletesen megy.
Rádugtam az újat, megformáztam a 9092-n. Kihuztam, visszadugtam és a Luciban mutatja is a csatolási pontnál.
Úgyis próbáltam, hogy először kikapcsoltam az automountot.
Emlékeim szerint mindent úgy csináltam, mint a másik hdd-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone-t használók OFF topikja
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged