- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
2.4 ghz-en a 20 vagy a 40 mhz ami ajánlottabb?
Ellentétes véleményeket olvastam a neten róla.Stornó. Működik minden, úgyhogy inkább marad az alap 20 mhz. Nem keresem a bajt magamnak.
-
galaxys80
veterán
Találtam egy ilyet:
opkg install luci-i18n-hungarianEzt SSH-n keresztül beírva magyar lesz?
-
vargalex
félisten
-
galaxys80
veterán
Bocsánat az újabb hsz-ért.
Azt hiszem megtaláltam a megfelelő firm-et.
Ez [link] lenne az?Ha mégsem lenne jó, akkor a vágott tplink szoftverrel innen is vissza tudok menni ugye?
Illetve itt is van luci felület? Vagy valamilyen webes beállítási felület?
-
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16382 üzenetére
Akkor lehet, hogy még nem állt fel a hálózat (a bridge), vagy valami miatt utána még újraépül. Így inkább valami hotplug script-be kellene tenni.
Illetve a ticket lezárásaként hivatkozott commit 5 éve történt, a későbbi verziókban alapból jónak kellene lennie. Igaz, az általad is írt megoldást ajánló bejegyzés szerint akkor van gond, ha WDS kapcsolat van... -
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16377 üzenetére
Nálam Twonky és MiniDlna van a NAS-on és mindegyikkel probléma volt.
A echo "0">/sys/devices/virtual/net/br-lan/bridge/multicast_snooping megoldotta a problémát, de minden restart után újra előjött a probléma.
Hiába írtam be a rendszerindításnál a /etc/rc.local-ba.Gyári firm-ben viszont problémamentes ez a része. Cserébe kaptam most egy másik gondot. Őszintén szólva mocskosul unom már, hogy hónapok óta szívok valamivel.
A gyári firm-ben szinte minden alap beállításon van. Annyit tettem, hogy .91 -től .99-ig fix DHCP-t foglaltam az eszközöknek sorban egymás után. Illetve torrentnek nyitottam portot.
De gondolom ezek nem okozhatnak ilyen jellegű gondot. -
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16376 üzenetére
Ha ezt a ticketet megtaláltad, akkor ott a megoldás is (a multicast snooping tiltása a bridge-en). Érdekes probléma, én nem találkoztam vele, pedig évek óta külön DLNA szervert használok és vannak wifi-n csatlakozó klienseim is. Bár nem teljesen egyértelmű, mert mintha a ticket szerint csak a plexet érintené (én minidlna-t használtam és természetesen az is multicast-on hirdeti magát).
-
galaxys80
veterán
A ti (suste) firm-eteken a DLNA probléma volt.(Mint utána olvastam ez openwrt probléma lehet [link]) Percek teltek el mire felismerte a TV a DLNA szervert. A gyári fime-en ez szinte azonnal megtörténik.
Hogy ez a BT - 2.4ghz zavar megvolt-e nem tudom. Valószínűleg nem.Még délután megpróbálok egy factory resetet vagy egy régebbi frim-et feltenni. Aztán ha semmi nem segít akkor lassan itt az ideje egy router cserének azt hiszem.
-
galaxys80
veterán
válasz
doberman #16373 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De kikapcsoltam minden más BT-t használó eszközt. (egér, hangfal, fejhallgató) Nem lett jobb. Kikapcsoltam minden más wifi-t használó eszközt is. Nem segített.
1 db wifi-t és bt-t használó eszközt, azért el kellene viselnie a rendszernek.
Az 5 ghz egy kisebb lakásban biztos jó megoldás. De családi házas környezetben egy udvarral ez csak félmegoldás. (gyakorlatilag ha kilépek a házból elmegy az 5 ghz.
De egyébként is van néhány csak 2.4 ghz-et tudó eszköz a házban. Ezeket mind lecserélni nem 2 forint lenne.
Ennél, azért jóval olcsóbb megoldás, ha veszek inkább egy új routert. -
galaxys80
veterán
Feltettem ugye nemrég a gyári TpLink firm-et. Ez végre megoldotta azt a gondomat, hogy későn volt látható a DLNA szerver a klienseken.
Cserébe viszont kaptam egy X-aktát. (Ha egyáltalán köze van a gyári firmhez).
2.4 ghz-es wifit használva, ha egy eszközön be van kapcsolva a Bluetooth is, akkor elképesztően belassul a wifi. Youtube alig tölt be, FB szintén, speedtestben is látható a sebességcsökkenés. Bár,olyan is volt, hogy speedtest szerint rendben volt a sebesség, de mégis a fenti alkalmazások lassúak voltak.Először azt hittem, hogy csak a telefonomon, de minden más eszközön is, amin be van kapcsolva a BT.
Kipróbáltam minden beállítást a routeren. (20 mhz,40, auto, csatornaváltások), de semmi nem segített.5 ghz-en és kikapcsolt BT-vel 2.4 ghz-en is rendben van minden.
Van ötlete valakinek esetleg mielőtt végleg kivágom a routert?
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16370 üzenetére
A fenébe. Nem akartam az upnp-t bekapcsolni, mert szerintem az okozott zavart a Transmission (NAS) portjánál. Annak külön én nyitottam portot a routerben. (nem találtam upnp engedélyezésére lehetőséget a TM-ben). Aztán egyik-napról a másikra closed lett a portja.Kikapcsoltam az upnp-t és helyreállt a rend.
Openwrt alatt külön-külön is tudtam portot nyitni.
-
válasz
galaxys80 #16369 üzenetére
Igen normális, és nem, sajnos nem lesz nyitott csak azon az IP címen, amire forwardoltad. Egy portot csak egy IP címre tudsz forwardolni, függetlenül attól, hogy a két cím egy kliens eszközé. Így vagy marad az UPnP, vagy minden alkalommal módosítod a forwardot, vagy más-más portot használsz wifin és kábelen.
-
galaxys80
veterán
Gyári firm van fent a routeren. Ha nem muszáj, akkor nem kapcsolnám be itt sem az upnp-t, így saját magam nyitom az alkalmazásoknak a portot.
A laptopnak viszont más az ip címe lan-on és más wifin. A szükséges portot viszont, ha már az egyiken megnyitottam, akkor a másikon már nem engedi.
Ez normális? Nyitott lesz így a port lan-on és wifin is? -
galaxys80
veterán
Segítséget szeretnék kérni.
A Luci rendszerindításba kellene egy parancssort beírnom.
echo "0">/sys/devices/virtual/net/br-lan/bridge/multicast_snooping
Most a rendszerindítás menünel pontosan hova kellene illeszteni a parancssort? Azt írja exit 0 sor elé. Előtte levő sorba vagy az exit 0 elé közvetlenül?
Illetve a most ott levő szöveget töröljem vagy az maradjon? -
galaxys80
veterán
Régóta húzódó problémám , hogy időnként elég sokat kell várni arra, hogy a nas-on levő dlna szerver megjelenjen az eszközeimen.
Több helyen is olvastam, hogy ez valami multicast probléma lehet.
Szerintetek van arra esély, hogy a gyári firm-en ez megoldódna? Jelenleg suste openwrt-t használok.
Vagy ez ettől teljesen független?
Feleslegesen nem cserélnék firm-et. -
suste
veterán
Kinek mi a logikája
-nekem az a logikus, hogy ha DHCP-t használok, akkor annak tartományát használja a rendszer
ha itt lefixálok egy címet, akkor ezt a címet adja neki mindig a router (ő osztja ki az ő tartományából, így tudja hogy melyik adható ki a lefixáltakon kívül)-ha pedig kliensen állítok be fixet, akkor az egyértelműen a DHCP tartományon kívül teszem, hiszen azt nem tudja a router DHCP-je, hogy én mit állítok be kézzel
Így tuti nem fordulhat elő az, hogy gyorsan akarok egy fixet beállítani valamelyik kliensen, aztán ütközik az egyik DHCP fix-szel (amit csak akkor tudnék meg, ha belépnék a routerbe). Persze egy másik fix-szel még ütközhet
-
-
galaxys80
veterán
válasz
Celtis #16360 üzenetére
Suste meg ezt írta:
-fixalt dhcp-nel a címek a dhcp tartományon belül kell legyenek, amit a routerben állítasz be.
-fix Ip-t a kliensen állítod be, és a dhcp-nel kívülre.Most már tényleg kezdek összekeveredni.
Ő azt mondja, hogy a tartományon belül fixáljak. Te meg, hogy azon kívül.
-
Celtis
veterán
Vagy-vagy. A kettő együtt felesleges. Ha a kliensen állítasz fix IP-t, akkor tök mindegy mit állítottál a routeren. A kliens vagy DHCP-t haaznál az IP beszerzésére vagy ha kézzel van beállítva az IP, akkor azt.
A baj csak annyi lehet, hogy majd később ha valamikor a routeren állítod át egy kliens IP-jét csodálkozni fogsz, hogy miért nem lesz mégsem az a címe.
Az mindenképpen helyes, hogy a fix IP-ket a DHCP tartományon kívülről választod. -
Celtis
veterán
válasz
galaxys80 #16357 üzenetére
Nem jó. A DHCP-vel kiosztott fix IP-khez használd a 2..99 tartományt, mert az alapértelmezett dinamikus tartomány a 100..250. Nem magyarázom, hogy a többit miért ne. Ez bőven elég lesz.
Lehet, hogy a dinamikus tartományból választott fix IP-ket sem osztaná ki a router, de jobb amit ajánlottam. Ráadásul az IP címre ránézve már látod, hogy fix vagy dinamikus tartományba esik.A DHCP-vel fixált IP és a fix IP közti lényeges különbség, hogy előbbit minden eszközre a routerben tudod beállítani, míg a fix IP-t magukban az eszközökben egyedileg. Az előbbi a kényelmesebb.
-
galaxys80
veterán
Van egyébként annak jelentősége, hogy egy eszköz fixált dhcp-t kap vagy fix ip-t?
-
galaxys80
veterán
Valóban félreértés lesz, akkor itt. Én a routerben a luci/ dhcp menüben fixáltam le az eszközöket. A klienseken éppen, ezért nem is állítottam be semmit. (Gondolom ez a megoldás, így rendben van)
Akkor magyarán jó az, hogy 100 és 250 közötti címekre fixáltam mindent ugye?
De így viszont mi a garancia arra, hogy a router nem oszt ki például a mobiltelefonnak, olyan címet, ami le van fixálva más eszköznek? Vagy ilyen nem történhet meg? -
suste
veterán
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16351 üzenetére
Na most ez nekem semmit nem mond.
Elárulnátok, akkor végre , hogy ennek a 8 eszköznek milyen tartományba adjak ip címet? -
galaxys80
veterán
Meg tudná azt mondani valaki, hogy alapértelmezetten mennyi a DHCP tartomány a suste openwrt-ben?
Nem vagyok otthon és fontos lenne tudnom. -
edeleny
őstag
Sziasztok!
Régen jártam már erre.
A routerem egy WDR3600. Van rajta a két USB porton egy egy 1 terás vinyó. Ezek látják el a miniDLNA-t, és a transmissiont.Az egyiket ki szeretném cserélni!
Az lenne e kérdésem, hogy van e valami program, amivel windows alatt tudnám írni az ext3 partíciót?egyszerűen, kivenni, betenni a PC-be, majd ott másolni, mert 10 000 kbyte/ s el másolni a közel egy terát örökkévalóság lesz!
A másik segítségkérés.
TC-nél hogyan kell beállítani az FTP-t?
Egyszerűen nem tudom! -
galaxys80
veterán
Van ugye egy Zyxel NAS-om otthon. Az a fura helyzet áll fent, hogy a rajta lévő minidlna vagy twonky dlna időnként elég sok idő múlva (kb 1 perc) mire megjelenik bármelyik eszközömön. (2 samsung tv, 2 különböző médialejátszó).
Van amikor viszont pillanatok alatt láthatóvá válik. A fura az, hogy ha a pc-n lévő vlc playerben ellenőrzöm, akkor ott egyből megjelennek.
A routeren lévő minidlna vagy az egyik médiaplayer dlna szervere ellenben pár másodperc alatt mindegyiken megjelenik.Sok guglizás után sok helyen azt írták, hogy ez valami multicast probléma lehet.
Van arról ötlete valakinek, hogy lehet a megoldás? Suste openwrt-t használok régóta. Érdemes lenne kipróbálni a gyári firm-et esetleg? -
galaxys80
veterán
Normális az, hogy az “ufo”-os LED és a LAN kábelt jelző LED iszonyú gyorsasággal, folyamatosan villog?
Vagy ez mindig ilyen volt csak nem tűnt fel? -
doberman
senior tag
azt sem tudom ide tartozik-e... de mivel 3600-as routeren futó Lede-ről van szó, hátha...
ma reggel nem volt internet sokáig itthon, napközben sem értem el az itthoni eszközeimet, aztán előkerült a webkamera a mobilon a HiCam alkalmazásban - de ezt tudjuk, hogy saját központi szerveren keresztül működik. a már több mint 4 éve regelt ipdns.hu ddns névre nincs ping válasz, ezért gondoltam, hogy változott az ip csak nem frissül a ddns-ben a megváltozott ip.
hazaérve látom tényleg változott az ip látszólag publikus ( 188.157.xx.xx) pingel is. viszont az ipdns.hu oldalon pirossal közli, hogy NEM BIX IP cím! és nem is engedi menteni az ip-t és nem is frissül be.. miamanóez??
ja az itthoni szolgáltatóm Thome... -
válasz
Csuklósbusz #16323 üzenetére
Próbáld meg SSH-n normál üzem közben.
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16322 üzenetére
Egyszer volt egy vaterán vett routerem. Az azt csinálta hogy nem bootolt be mindig ha bekapcsoltam.
Ki/be kellett kapcsolgatni és ha elindult akkor ment egészen addig amíg áramszünet nem jött és megint kapcsolgatni kellett. Ja és annak is a WAN port rossz volt, tehát tárcsázni azzal sem tudtam, csak LAN-ról.
Később kibukott hogy a vaterás eladó a villámcsapott cuccait adta el.
Szóval fura dolgokat tud csinálni a villám.
Szóval ha nem megy a reset gomb akkor nincs telnetezés sem gondolom?
-
válasz
Csuklósbusz #16321 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani, egy villámcsapás esetén teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi romlik el, de jellemzően a kábeles rész, elsősorban a WAN port szokta bánni, hisz azon jut be túláram.
De én nem gondolom, hogy itt erről lenne szó.
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16319 üzenetére
Villámcsapott nem lehet? VAgy akkor LAN-on sem menne a net?
Telnethez kellene a failsafe mód, ahhoz meg a reset gomb ami vagy rossz vagy le van tiltva. Szétkaptam, úgy próbáltam rövidre zárni de akkor sem resetel.
-
donmackó
addikt
válasz
Csuklósbusz #16318 üzenetére
Én a helyedben ránéznék failsafe-ben, hogy milyen prompt-ot ír ki. A root@tp-link a tp-link gyári, a root@openwrt az openwrt firm-et jelenti. Ha megtudod hogy melyik van rajta már mehet is fel tftp-s módszerrel a megfelelő firmware.
-
válasz
Csuklósbusz #16318 üzenetére
Én arra tippelek, hogy ezen valamilyen OpenWrt van, és megpróbálnám elérni telnet-en, SSH-n.
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16317 üzenetére
Minden led látszólag jól működik. Power és csillag, meg egy LAN bedugott gép ledje folyamatosan ég. Földgolyó led villog és az egyik wifi jel is.
Mert kettő WIFI led van rajta, az egyik villog, a másik folyamatosan ég.
De a WIFI led villog rajta mintha adatforgalom lenne rajta, de nem látszik az SSID. Ezt idáig észre se vettem. Van rajta WIFI kapcsoló is hátul, az sem csinál semmit, nem kapcsolja le a wifi jelet.
192.168.1.10 az IP.
Resetelni sem lehet.
-
válasz
Csuklósbusz #16316 üzenetére
Üdv!
- Milyen LED-ek világítanak, villognak rajta?
- A LAN-ra kötött gépnek milyen IP címe van?
- WiFi jelet ad, látod az SSID-t? -
Csuklósbusz
tag
Sziasztok!
Kaptam a témában szereplő 3600 v1.5-ös routert.
A net simán LAN-ra kötve átjön rajta, de belépni a configba nem tudok, reset gombra meg abszolúte nem reagál. Nem resetelődik hiába nyomom.
Gondolom elszállt rajta a firmware. Hogyan lehet ezen segíteni, egy openwrt-t akarnék rá felrakni a legfrissebbet?
Válaszokat előre is köszi!
-
-
adamka16
őstag
válasz
adamka16 #16310 üzenetére
közbe eszembe jutott, hogy anno játszogattam én ezzel a másik wdr3600-asomon, de valamiért félbehagytam
Szélessáv alapítvány által üzemeltetett ipdns.hu, eddig úgy néz ki frankó és ami a jó, hogy openwrt-ben állítható a frissítés időköze is, szóval full extra. kíváncsi leszek, ha változik a publikus címem akkor is frissíti-e magát. ha ennél jó, akkor a gyári szoftver nem képes megbírkózni ezzel a feladattal. szerintem. -
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #16304 üzenetére
ez az ingyenes dyndns miatt van, ennyit kérnek cserébe, hogy újítsd meg a fiókodat, de ez egy más történet, amiatt nem szabad elveszítenie a névfeloldást.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16304 üzenetére
Jó régen használtam már noip-t. Akkor ezen is változtattak.
-
válasz
vargalex #16301 üzenetére
Sajnos akkor is ilyen, ha változik. Nekem DIGI nettel naponta változik (be van állítva éjfélre a WAN reconnect), de 4 hetente akkor is jön az "ACTION REQUIRED: your domain is Expiring Soon" tárgyú levél, amiben klikkelni kell a linkre, majd kapsz egy captcha-t, és így megint jó 4 hétig a domain.
-
vargalex
félisten
válasz
adamka16 #16302 üzenetére
Nem teljesen. A gondot az szokta okozni, hogy DHCP net esetén (pl. UPC) igazából nem változik az IP címed. A router pedig hiába küldi, a noip nem veszi annak. Ezért kell bejelentkezni néha a webes felületen.
Persze, ha valóban változik az IP címed (ellenőrizd le egy manuális update esetén), akkor más lesz a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest