- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbyte1024
veterán
Üdv van még valaki ebben a topikban?
-
kammler
senior tag
válasz
The.Grobber #93 üzenetére
Ökörség.
-
The.Grobber
csendes tag
[link] Hát ja, ez bemutatkozott
-
rdt89
addikt
válasz
Balúkapitány #89 üzenetére
Bizony, hogy arra való
Nekem P40 Pro van, előtte Mate 20 pro volt s előtte Mate 9 Pro, ezért hiányozna ez a funkció
Ha rákapsz az ízére, hidd el nehezen fogod tudni elengedni ezt a kis extrát.
-
rdt89
addikt
válasz
Balúkapitány #87 üzenetére
Nem kell appot letölteni, beépített program van, s ha valamit nem tud lekezelni, akkor betanítható akár a távirányítóról. Nekem a házban elég sok eszközöm van, ami még nem wifiképes, de infra jelet bármelyik tud fogadni. Képzeld el, hogy a telefonod egyben egy mester kulcs az infrajelet fogadó eszközök között. Bármit, bármikor tudsz vele irányítani.
Nagyon rá lehet függeni és nagyon kényelmesen meg lehet szokni, s utána hiányozna, ha nem lenne.
Pont mint a Oneplus tanítható gombja, még nem volt hozzá szerencsém, de biztos, hogy utána nem tudnék elképzelni készüléket amin nincs az a kis plusz extra.
-
Balúkapitány
tag
Tehát a nem wifi képes de infrajelet fogadni tudó eszközök irányítására való? És minden eszközhöz külön aplikációt kell letöltened itt, vagy van univerzális app is az irányitás kezeléséhez? Vagy mi az előnye? Mert a mai tv-k, légtisztitók, légkondik, sétabot, tehát minden ami távirányitós az többnyire wifi képes is ma már.
Nem mind1, hogy wifin vagy infrán keresztül kezelem-e őket a mobilomról? -
rdt89
addikt
válasz
Balúkapitány #84 üzenetére
TV távkapcsoló, klíma, s egyéb távirányítóval működő eszközökhöz, mikor nem találom azt a mindig elbujkáló vezérlőt, vagy a tv előtt hagyom és lusta vagyok felállni, nagyon hiányozna az infra hiánya
-
spawn21
veterán
válasz
rhunseeker #79 üzenetére
Nem hiszem , hogy pénzen múlik. Szerintem is felesleges.
biztos van akinek jól jön , én ráérek. Rohanjon akinek muszáj -
natë
nagyúr
válasz
rhunseeker #79 üzenetére
Nem vagyok ráizgulva, csak lesz@rom ha nem tölthetö 600w-tal.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
rhunseeker #79 üzenetére
natë kollégánál addig nem marad meg úgyse egy telefon
-
rhunseeker
tag
Nem értem az olyan embereket mint te, akik erre az akksi védelemre vannak ráizgulva.
Tegyük fel, hogy spórolsz 10% akkumulátor kapacitást ezzel, 2 év alatt, úgy hogy amúgy harmadával, vagy mostmár negyedével töltöd a telefont mint amire képes lenne.
Pont ezt imádtam a OP8T-ben, hogy ráraktam 10-15 percre mondjuk egy buli előtt és tudtam, hogy az éjszakát kibírja, szintúgy, ha éppen siettem valahova, míg készültem bőven töltött annyit, hogy elég legyen. Na ezt 20w nem csinálja meg.Egyébként meg szerintem, ha valakinek van pénze 300k-s mobilra, akkor 2 év után ki bírja fizetni, azt a 15-20k-s akkumulátor cserét.
Az meg hogy ha netalántán eladáskor épp lehet ér +10k-t az a 10% kapacitás, szintén nem hat meg, mert nem ér annyit az egész. -
gattolino
senior tag
Európai árra vagyok kíváncsi. Egyelőre nem tudni
-
Shyciii
veterán
iPhone töltőjével 18W-ot tud tölteni. 20 évvel ezelőtt biztos gyorsnak volt mondható, de hogy most nem az egész biztos. Egy minimum 35W-os töltéssel se cseszné szét. Nekem Oneplus 7T Pro-m van. A kezdetek óta a gyári 35W-os töltőjével van töltve, és alig csökkent a kapacitása. A li-ion akksikat amúgy sem az teszi javarészt tönkre, hogy ténylegesen gyorstöltést kapnak, hanem haz ha csontra lemerítik őket, és mindig csontra töltik. 65W-os töltők is tlejesen biztonságokat. A Xiaomi 120W-osát meg majd az idő kideríti.
-
TomFace
tag
Én egyelőre nem látom a létjogosultságát ennek a készüléknek, már a tavalyi készülék is elég izzadságszagú volt, a 8 Pro-mhoz képest még mindig nagyítóval kell keresni a fejlődést, közben meg már két számot léptünk előre. Tartalma alapján ez lehetne egy 8T Pro, csak a világ nem így működik, úgy kevésbé pörögne az üzlet. Persze nincs mit tenni, nehéz innoválni, megértem.
-
Shyciii
veterán
Hát én is bajban vagyok, hogy mire váltanék, ha most kellene, mert egyiket sem érzem magaménak. Pixel 6 még csak csak, de ott is a lassú töltési sebesség..Ráadásul max töltpsi sebesség is csak a gyári google töltővel érhető el. A többi nagy sebességű töltővel sokszor a 20W-ot sem éri el. Ez viszont k.rva nagy gáz. A lassú ujjlenyomatolvasót javarészt orvosolták már. Tensor viszont többet fogyaszt, mint kellene így a lassú töltés még gázosabb.
-
Shyciii
veterán
válasz
Linkin1994 #63 üzenetére
Én csak annyit kérdeznék tőlük, hogy : "why, why, WHY???"
-
Linkin1994
senior tag
-
Shyciii
veterán
A neve OxygenOS, de a kinézete ColorOS. Oneplus 9-eseknél már látni, hogy sajnos az OxygenOS 12-essel rossz irányba ment ezaz "egyesülés". Ugyanaz a xar iOS kinézetet kapta, ráadásul jelenleg funkcionalitásban is kevesebb, mint az eredeti OxygenOS, úgyhogy én egy jó darabig nem fogok váltani a 12-es verzióra. Sőt. Valszeg inkább másik telefont veszek, mert ha iOS skint akarnék android alapokon, akkor ennyi erővel vehetnék Oppo-t, Xiaomi-t stb.
-
Amiről az emberek nem tudják, hogy jó, az nem is hiányzik nekik, amíg meg nem próbálják. Ez tipikusan olyan kérdés, hogy nem létszükséglet, és nem váltja meg a világot, de ha van és használod, akkor baromi kényelmes. Nekem például még kézre is esik, pedig balkezes vagyok. Felesleges ebből vitát csináln; a "van, de nem használod" helyzet még mindig sokkal jobb, mint a "nincs, de használnád".
Egyébként én meg a vízállóság forszírozását nem értem a mobilokkal szemben, de elfogadom, hogy sokaknak erre porcosodik.
-
natë
nagyúr
-
Shyciii
veterán
válasz
#32839680 #47 üzenetére
Mivel nekem a céges sim is benne van, így nem tehetem meg, hogy majd visszahívom mikor észreveszem, hogy kerestek a munkámból kifolyólag, és pont ez miatt van szintúgy be nem tervezett silent, vagy rezgőre állítási időpontok is. És bíz akkor barimi jó, hogy csak egy katt, és nem kell tapiznom a telefont. Sőt ilyen esetben pl elő sem kell vennem a telefont, mert zsebben le lehet ezt játszani, míg ugyanezt kijelző felébresztése, majd belépés, swipe, tapi biztosan nem megy.
-
Shyciii
veterán
Aha. Akkor te a vis major esetekben hozzá sem nyúlsz. Mész moziba, és akkor se kapcsolod le a hangot, mert nem előre tervezett dnd. Gratula...Az előre nem tervezett meetingekről stb nem is beszélve. Az a baj, hogy te ahhoz kapcsolod a funkciókat, hogy a te szegényes használatodnak megfelelő-e. Ez a bibi.
Amúgy sokan megvannak mobil nélkül is, meg tv nélkül is, szal akkor meg minek tv és mobil? Szal a te "magyarázatod" több sebből vérzik. -
mad823
őstag
Lehet, hogy velem nem stimmel valami, meg még pár milliárd emberrel, aki tud élni fizikai kapcsoló nélküli telefonnal, de nincs két olyan állapota a telefonomnak, mik között kapcsolgatnom kéne. A DND időhöz van kötve, amúgy meg mindig kellően diszkrétre van állítva. És mást sem szoktam ki-be kapcsolgatni rajta, mert minek. Ettől még, ha értelmezni tudtad volna az általam felvetett dolgot, simán írhattad volna, hogy "végülis a túloldalon is elférne az a kapcsoló".
-
300 ezer feletti ára lesz akkor nálunk a 8/256 esetén. Egy csúcs közeli telefon esetében (ip védettség hiánya miatt az abszolút csúcstól szerintem elmarad). Hát nem egy best buy ajánlat az biztos. Még ha a kínai jüanban számolt árban érne el hozzánk akkor azt mondanám kifejezetten jó ár/érték aránnyal bír de így....
-
Shyciii
veterán
Látszik, hogy nem érted a oneplus-nál a kapcsoló használatát. Először is külsős programokkal, vagy custom romokkal tovább tanítható, a másik, miért nettó hülyeség, hogy egy kattintással megkapod azt az állapotot, amit te egy másik telefonon úgy éred el, hogy fel kell oldanod, vagy swipeolni, és tapogatnod más szoftveres kapcsolókat. Ha neked ez a megfelelő, és a fizikai kapcosló nettó hülyeség, akkor veled valami nem stimmel......
-
Nem egy nagy szám, bár az ára miatt (ha netán 300k alatt marad valami varázslat okán) még jó is lehet. Valakinek legalábbis, nálam marad a 7 Pro, továbbra is.
Illetve, 9RT, hol vagy?!
-
Kamikaze75
tag
Anno az oneplus 1 ,2 az igen valóban egyediek voltak és legszebbek a birtoklási vágy akkor tényleg erős volt bennem,amikor még csak meghívóval lehetett venni.......azóta szürke egér minden telefonjuk de legalább jó drága lett....de kár,teljesen ködbe veszett egyediségük pedig pont ezért szerették őket anno......
-
spect80
senior tag
Időközben az IP védettség is eltűnt a specifikációk közül a gsmarenaról. Egyre jobb ajánlatnak tűnik
-
mad823
őstag
Asszonynak vettem volna már Oneplus telefont, mert alapvetően szerintem nem rossz, de sok nő tartja flip tokban a telefont. Ez esetben viszont a bal oldalon nem lehet gomb, mert ugye nem igazán férsz hozzá. Érdekes módon ezt sok más gyártó meg tudja oldani. A kapcsoló szerintem nettó felesleges, szoftverből jobban meg lehet oldani a funkcionalitását.
-
rdt89
addikt
48 MP (IMX789), f/1.8, 23mm (wide), 1/1.43" < - Főegységnek nem kicsi ez a 1/1.43" méret? Nekem a 2020-as P40 Pro-ba a főkamera 1/1.28" és a 40mp-s széles 1/1,54".
-
doooo
veterán
válasz
ghiottone #26 üzenetére
Jogos, a sima OP9-cel kevertem, abban egyáltalán nincs zoom-kamera (meg a 8T-ben, a 9R-ben és 9RT-ben sincs, ezekből automatikusan arra következtettem, hogy a Pro-ból is kimaradt).
Na, így viszont ideje lenne feljebb lépni arról a sokadszorra elsütött 8 megapixelről (a 8Pro-ban is ugyanez volt). -
joey04
titán
zoomra ezek sem mennek rá... amúgy pofás lett.
-
Shyciii
veterán
Van Oneplus-od? Feltűnt már hogy nem csak két gomb van, hanem egy kapcsoló is?
Pont jó úgy, hogy egyik oldalon a bekapcs gomb, és a 3 állású kapcsoló, és a másik oldalon a hangerő. Mind a három egy oldalra...nah az lenne fa..ság, de látom még mindig van olyan, aki nem tud gondolkodni..,. -
bear_
aktív tag
A 3700 jüan az ~180 ezer forint (mondjuk mire ideér tényleg 230 lesz). Igazak voltak a pletykák, tényleg visszavesz a O+ az árazásból. A legolcsóbb nem pro modellt remélem lehet majd itthon 200 alatt kapni.
-
natë
nagyúr
A 9 Pro is piszok jó mobil, biztosan ez is az lesz.
-
mad823
őstag
Látom még mindig nem tudják a megfelelő oldalra tenni az összes gombot...
-
Hujikolp
őstag
Az 5-ös továbbra is kitart, nincs semmi olyan, ami miatt váltani kellene... Majd talán a 11 pro
-
törölt tag
válasz
sohajda90 #14 üzenetére
Vannak előnyei a kisebb rekesznek. Persze a mobilos szenzorokat boostolni kell valahogy, mert nagyon kicsik. A rekesznyílás növelésében találták meg az egyik ilyen módot. Más kérdés, hogy a végén olyan szűk mélységélességet kapsz sokszor, hogy nettó használhatatlan a végeredmény. Le akarsz fényképezni egy hamburgert, az eleje éles, a közepétől megy át homályba. Aztán persze szoftveresen ezt is tudják mókolni picit.
-
sohajda90
aktív tag
A 8 MP-s telefotót már tényleg el lehetne felejteni, főleg ha a főkameránál minden viszonylatban rosszabb (kisebb szenzor, gyengébb rekeszérték), amikor a főkamerák már 48+ megapixelesek, pixelbininggel 12 MP-en rögzítve. Gyakorlatilag ha kivágjuk az így készült 12 MP kép közepének 8 MP-es részét már megvan a ~2x veszteségmentes zoom. Na most ha a pixelbinninget visszafogná 3:1-re és készülne egy 16 MP-es kép, aminek kivágja a 8 MP-es közepét, stb... stb...
Félreértés ne essék, a felső kategóriában illő adni dedikált telefotót, de akkor az legyen felsőkategóriához illő, ez a 8 MP-es f/2.4 már jó pár éve volt évonalas...
-
klaya86
senior tag
Semmi világmegváltó , semmi újdonság. Biztos jó telefon lesz, de semmi több. Láttunk már ilyet.
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #9 üzenetére
Biztos jobb lesz a gyakorlatban is. Telefotónál még csak-csak emlegy a 8 MP, de mikor ilyen 5 meg 8 MP-s az ultraszéles az vicc. Több infót akarnak kisebb felbontással fotózni, hogy gondolják?
-
gattolino
senior tag
Ez várós lesz.
-
Kronk
őstag
e-sim lesz/van vajon?
-
törölt tag
Végre nagy felbontást kap a nagy látószög!
Amúgy tetszik a kamerasziget. De ennyit nem adnék telefonért. Max ha tényleg otthon bedobom egy dokkolóba és kiváltja a PC-t is meg minden. De ott még nem tartunk.
-
batai15
félisten
Max 300ert még akár jó vétel is lehet.
-
realist
őstag
A nem pro 10-ről nincs semmi infó? A 10 pro milyen kamerákat kap?
-
roli543
őstag
Kétségkívűl jó telefon. De sajnos màr beolvadt a mezőnybe. Az árával tudna még kiemelkedni, de már az is ugyanolyan magas, mint a konkurenseké. Nem nevezném unalmasnak, de majdnem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma De úgy is mondhatjuk: kiderült az a pár dolog, ami eddig nem volt nyilvánvaló.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest