Hirdetés
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Esetleg a #2184-es HSZ-ben leírt gép nem játszik?
-
kavarc
aktív tag
Szia ABE!
Először is köszi a választ!
Meg tudnád mondani, hogy honnan/miből valószínűsíted a chipsetes információidat pontosan? Ill azt is meg tudod mondani a toshiba melyik oldalán találtad meg a pontos típust?
Az intel oldalán csak annyi infót találtam, hogy ha tényleg 945GM a chipset, akkor core 2 duo-t is támogatnak a gépem.
Egyébként csodálkozom, hogy ekkora cégnél nincs egy mindent leíró technikai dokumnetáció egy notiról... Kicsit bosszantó dolog.Amúgy természetesen a későbbi upgrade-et szervízben terveztem, semmiképp nem szeretnék barkácsolni egy 2éves garanciával rendelkező gépen.
Én el hiszem, hogy van akinek 180ezer forint nem nagy összeg egy notebook-ért; én viszont úgy gondolom, hogy a belépő szint 110-120 -nál kezdődik. Sajnos az oprsz-el is felültettek kicsit, mivel hírdetett home premium helyett home basic-et kaptam. A gyári szám ellenőrzése után kiderült, hogy ezt a gépet valóben ilyennel szállították, szal a viszonteladónál reklamációnak helye nincs.
A hardware pedig egyáltalán nem egy nagy szám, ha viszont csak max 533 FSB-t tud, akkor pedig legalább 50ezerrel kevesebbet ér, mint amennyit elkértek érte.
Amúgy BIOS-ból nem lehet megtudni valahogyan az alaplapi adatokat? -
ABE
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Szia!
Igen, van a fórumon olyan, aki ilyet használ, asszem pár hozzászólással ezelőtt volt is róla szó. Remélem ők megosztják majd a gyakorlati tapasztalataikat, de addig én megjegyeznék a géppel kapcsolatban pár "elméleti" dolgot:
-Nem Core 2 Duo, hanem Core Duo proci van benne.
-Legutolsó információim szerint 2 fajta akksival is létezik az L40: 2000 mAh-s, és 4000 mAh-s változattal. Az általad linkeltnek tudtommal 2000 mAh-s akksija van. Ezzel csak annyi a bibi, hogy kb. 1,5 óra a max. üzemidő, ha nem hálózatról használod.
-A notikat 5400 rpm-es winchesterekkel szokták szerelni, hogy kevesebb hőt és zajt termeljenek. Bár azt furcsállom, hogy egy 120 Gb-os winyóban csak 2 Mb cache van. Ezt az infót honnan szedted, mert a linkelt oldalon nem említik?
-Érdemes még tudni, hogy az L40 szériához egyelőre nincs hivatalos támogatás XP-hez a Toshibától, így csak kis trükközéssel lehet a Vistát lecserélni (erről volt már szó a topicban).
-Ha később memóriát akarnál bővíteni, akkor az egyik modult el kell adni, mert csak 2 bővítőhely van.
-Ha procit akarnál bővíteni, akkor valószínűleg a T2700-as (2,33 Ghz-es) Core Duo proci rakható bele max.
-Az L40 jelenleg a Toshiba kínálatának belépő darabja, ebből kifolyólag az erős strapát (állandó szállítgatás, képernyőfedél gyakori nyitogatása, billentyűzet nagyon intenzív használata) vélhetően kevésbé bírja. Ezt saját példámból okulva mondom, én L30-at használok, aminek számomra legnagyobb hibája, hogy elég gyenge anyagokból készült. Gondolom, hogy ilyen téren az L40 sem kiugróan jobb.
-
animatrix11
őstag
üdv
kinéztem egy notebook-ot Toshiba Satellite L40-12X [link]
Használ valaki ilyet? Nagyon jó ára van kb 160 bruttó, c2d-s ténleg minden van benne ami kell, ami zavar egy kicsit a vinyónál az 5400rpm/2 mb kess
na szóval érdemes megvenni? Mindjár 3at vennék ami vagy fél milla ugyhogy nem mindegy mit veszek meg
-
ABE
őstag
Szia!
Én Google segítségével jártam utána a kérdésednek (Toshiba honlapján is fent van egyébként a gép), és nagyjából a következőkre jutottam: ha minden igaz, a gépedben Intel 945GM chipset van Intel GMA 900-as video vezérlővel. A memória bővíthetőség felső határa 2 Gb, maximum 667 Mhz-es memóriákból. A Te gépedben a proci FSB-je 533 Mhz, tehát a memóriák is azon az órajelen mennek jelenleg. Ugyanakkor a chipset támogatja a 667 Mhz-es FSB-t, tehát 533 vagy 667 Mhz FSB-jű procik mennek bele. Tudtommal az 533-as procik legerősebb képviselője a Core Duo T2450, ez 2 Ghz-es, 667-es CoreDuo-ból pedig a legerősebb a T2700-as, ez 2,33 Ghz-es. Habár az A200-as sorozatnak vannak olyan tagjai, amelyek Core 2 Duo-t is fogadnak, azok más chipsettel vannak szerelve, így a Te géped tudtommal nem támogatja. Megjegyzem, én eddigi tudásom és a Google segítségével szedtem össze ezeket az infókat, ezért remélem, mások is megerősítenek a mondottakban. Mivel a processzor házi cseréje nem igazán ajánlott, úgyis konzultálnod kell a bővítés előtt a szervizzel. Memóriát házilag is rakhatsz bele, de gondolom, csak 2 bővítőhely van a gépben, tehát abban az esetben meg kell szabadulnod legalább az egyik memóriától. Egyébként ha minden igaz, az A200-1CR-nek is van töb változata, a pontos típusszámot a gép alján találod (valószínűleg valami PSL... kezdetű kód).
További megjegyzésem: ha jól láttam, a Te notid kb. 175.000 forint. Valljuk be, ez igencsak közel van a belépő szinthez, egyáltalán nem nevezném kiemelkedően drágának a notebookok között. Sőt. Lehet, hogy átverve érzed magad, de vedd figyelembe, hogy az esetek többségében nem szoktak notit fejleszteni, mondhatni csak egy szerencsés opció, ha tudod cserélni a processzort. Szerintem egy ilyen kategóriájú notitól badarság lenne elvárni, hogy a legújabb fejlesztést kapd a pénzedért. Arról nem is beszélve, hogy a PC-kel ellentétben itt nem csak a technikai paramétereket fizeted meg, hanem jelentős árváltoztató tényezővel bír az is, hogy a gépet milyen minőségű anyagokból rakják össze, mennyit bír az akksija, milyen szoftvereket adnak hozzá, van-e benne valami extra szolgáltatás, milyen a képernyő, stb, stb.
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy A200-as notim. A későbbi bővíthetőség miatt próbáltam róla megtudni egy két adatot.
Sajna az európai Toshiba honlapról levették a pontos típust (1CR), ezért nem is találtam róla különösebben részletes infót.
Everesttel néztem és kicsit elkeseredtem... Szal az A200-as sorozatban azért nem a leggyengébb gépek vannak, ez alól úgy néz ki, hogy csak az én típusom kivétel.
Mondjuk nem volt telhjesen egyértelmű, mert az Everest egyik helyen 940GML chipsetet ír, lejjebb meg 945GM-et. Honnan tudom meg, hogy milyen chipsettel szeret a gépem, ill. hogy pontosan milyen procit tudok majd később beletenni?
Az intel honlap sem volt számomra egyértelmű, mert nem a proci kódokat ad meg, mint támogatott processzor, hanem csak fantázia neveket.
Most pillanatnyilag a gyári proci egy T2080-as 1.73GHz-s dualcore proci, ami 533-as FSB-re képes. Ehhez beledobtak 2db 667MHz-s ramokat. Nem értem igazából.
Szóval kérdés az, hogy támodat-e a notim 667MHz vagy 800MHz-s procikat, ill. pontosan milyen foglalattal szerelt a gépem és milyeneket lehet ebbe beletenni?
Ha nem, akkor kicsit átverve érzem megam, mert nem kevés pénzért egy kicsit lejárt technikát kaptam...
Előre is köszönöm a válaszokat/segítséget! -
lúúúzer
tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Gratula!!

-
Petro
tag
Hello!
Bővíteni szeretném a memóriát az U200-132 tipusú notimban. Viszont nem tudom hogy hol van benne (az IBM-emnél csak leszedek egy fedlapot az aljárol és már ott is van), itt viszont azt halottam, hogy valahol a billenytűzet alatt van. Ez ráadásul eléggé megnehezíti a dolgom, mivel nem találok a neten semmi leírást, hogy hogy lehetne szétszedni a gépet. Esetleg valaki szedett már szét ilyen gépet, vagy tudna esetleg linkelni egy leírást.
Előre is köszönöm.
-
ABE
őstag
válasz
ufonauta
üzenetére
Feltettem az L30-ra a legújabb BIOS-t. Meglepődve vettem észre, hogy a ventillátor mostantól más hőmérsékelt tartományban dolgozik: hűtési módtól függően 65 vagy 75 foknál kapcsol be a korábbi 55 és 65 helyett. Habár így ritkábban pörög fel a venti, a 75 fok nekem elég gázosnak tűnik, szóval továbbra is maradok a jól bevált elhalkítós trükknél.

-
-
lúúúzer
tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
L30-am van, az l40 elődje. Itt garivesztés nélkül lehet memót,vinyót cserélni, amik külön panelek alatt vannak. Ezernyi kombinációban árulták ezt a gépet, ahogy nézem, ez az l40-re is igaz. Nem hiszem, hogy érdekli bármelyik servizest, hogy eredetileg mibe mi volt.
Az everest a gyári memó modulnál a gyártó nevéhez X-et ír...
Nyugodtan áruld Toshiba gyári memóként. -
Húgomnak vettem egy l40-at, de hamar rájöttem, hogy Vistával nagyon karcsú az 1 giga RAM. Raktam bele 2x1 giga RAM-ot. No most, az a nagy kérdés, hogy vajon a régi RAM-ot el merjem adni? Mi lesz, ha elromlik a gép, és vissza akarom vinni gariban, akkor gondolom a régi RAM-okat vissza kell rakni, nem? Ráadásul azt sem tudom, hogy pontosan milyen RAM-ok voltak benne, tekintettel arra, hogy elfelejtettem megnézni Everest-et a régi RAM-mal, most meg már nincs is nálam a gép, csak a 2 RAM... A RAM-okra nincs semmi márkajelzés írva, Toshiba oldalán semmi info ezzel kapcsolatosan. Hogy adjam így el?

-
ABE
őstag
válasz
Krisz23
üzenetére
Szia!
Ez a gép a semmi extra igényeknek bőven megfelel, ha jól értem, neked a képernyő minősége a legfontosabb. Ez az szerintem, amiben nem lehet segíteni, mert leginkább saját igényeidet ismerve kell elbírálnod a gépet. Javaslom, hogy élőben, működés közben is nézd meg a gépet, figyeld meg, hogy mennyire tükröződik a képernyő, milyen élénkek a színek, mennyire jól adja vissza a feketét, mennyire érzékeny, hogy pontosan szemből nézzed, stb. Tudtommal az L40 egy belépőszintű gép, ennek megfelelően olcsó képernyőpanelt raknak bele. Neked kell egy próba után mérlegelned, megfelel-e számodra. Amúgy a többi paraméterével biztos nem lesz gondod. Megjegyzem, az én L30-asom főleg a fekete szín visszaadásánál nagyon érzékeny arra, hogy milyen szögből nézem, és ez filmezés közben zavaró.
-
Krisz23
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy laptop-ot erre gondoltam így elsőre: Toshiba Satellite L40-14F
Ára: 150 ezer körül
Specifikáció:
Intel® Dual-Core T2310 (1.46GHz/1MB/533MHz)
1GB 667MHz DDR2 SO-DIMM (2*512MB)
15.4" WXGA (1280x800) TFT
120GB SATA HDD 5400rpm
8x DVD+/-RW Dual Layer meghajtó
Integr. Intel® GMA X3100 graphics
4000 mAh Lítium-ion akkumulátor
Integr. 802.11b/g WLAN, 3x USB2.0
Op. Rendszer nélkül
ExpressCard slot, 2 év szerviz garanciaFilmet szeretnék rajta nézni semmi extra szép képe legyen annyi a lényeg!
Véleményetek, tapasztalat?
Köszi előre is!
-
ABE
őstag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a #2146-os és #2148-as hozzászólást, melyek szerint a T2350-es megy L30-ban, tehát a T2250 is menni fog.
-
Cerebellumm
csendes tag
Mégegy kérdésem lenne: megtudná valaki mondani hogy az L30-ba belemegy e a T2250-es proci, 533 Mhz fsb, 2Mb cache, 1,73 Mhz.
Köszi a választ. -
ufonauta
aktív tag
Ha valakit érdekel, L30 (PSL33)-ra van kint új BIOS a Toshiba oldalán. 3.10-es verzióju, friss ropogós,november hatodikai.
Nekem megjavult vele a bootolásom bedugott USB HUB mellett. -
ABE
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Ja, ha driverre lesz szükséged, akkor innen tudod leszedni:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp
Itt az archívumban a Satellite Pro 6100-t kiválasztod, és máris szedheted le a tuti vezérlőprogramokat.

-
ABE
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Rákerestem guglival, és ha minden igaz, akkor annál a gépnél is az F2-vel lehet belépni a BIOS-ba, de elvileg a boot képernyőn is kiírja ezt.

-
Yushchenko
őstag
Hát egyelőre nem is láttam a laptopot, holnap megyek megnézni, és mivel nem vagyok annyira otthon a mobil dolgokba gondoltam megkérdezem. Szóval a hiba az hogy le lett szedve a novell a gépről, ettől meghalt a rendszer, de újratelepíteni nem lehet(állítólag), mert semmilyen bill kombinációra nem jön be a bios. Van kód is amit ismernek, de gondoltam barátibb egy bios reset. Az a baj, hogy a boot sorrendbe a cd a hdd után van, ezért nem tudnak telepíteni rá semmit.... de majd kiderül holnap, köszönöm a választ

-
ABE
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Szia!
A notebookokban is van olyan elem, ami tárolja a BIOS beállításait, de az már más kérdés, mennyire van hozzáférhető helyen... Miért nem tudsz belépni? Le van védve jelszóval, vagy pedig nem tudod, melyik gombbal lehet előhozni (nálam F2-es gomb)? Ha jelszóval van levédve, akkor vagy ki kell szedni valahogy az elemet, vagy tudtommal léteznek "mesterkódok" BIOS-okhoz, amikkel ki lehet kerülni a beállított jelszót. Ha már be tudtál lépni a BIOS-ba, akkor vissza is tudod állítani az alapbeállításokat. Aztán csak javítsatok ki, ha tévedek!

-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Toshiba sp6100 aminek szeretnék belépni a biosába, de sehogy se megy, tudnátok valamilyen kombinációt adni?
A másik az lenne, hogy hogyan lehet a biost resetelni laptopba, szóval van valami elem mint pc-be?
Nagyon fontos lenne
üdv Yushchenko -
lúúúzer
tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Bocs, nem jártam erre korábban. Mintha valaki már rakott volna bele Kingmaxot és jó volt.
Sőt nem sokan jártak eddig erre l30-cal rambővítés után, hogy nem ment volna nekik. Szerintem nem lesz gond.
-
ABE
őstag
válasz
kertesz100
üzenetére
Ja, még egy dolgot elfelejtettem: az L40-hez két BIOS létezik, egyik Vistához, másik XP-hez. Ha váltani akarsz, akkor vélhetően azt is frissíteni kell, de figyelmes légy, hogy biztos a gépednek megfelelőt rakjad fel! Mielőtt feltelepítenéd az új oprendszert, azt javaslom, hogy a korábban belinkelt fórumon fusd át az L40 topicjait, hátha megtudsz még valamilyen információt. Kissé felületesen olvastam azokat végig, hisz L30-asom van, de remélem nem adtam téves információkat, és sikeresen át tudsz állni XP-re.

-
ABE
őstag
válasz
kertesz100
üzenetére
Hiszed, vagy sem, de ez a probléma is felmerült a korábban linkelt fórumon, de megoldás egyelőre nincsen.
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?messageID=98387𘁓
A te akkud száma tudomásom szerint: PA3591U-1BRS. Ilyen jelzéssel csak 2000mAh-s akku kapható, tehát olyan, ami neked is van. A fenti linken olyasmit olvastam, hogy PA3615U-1BRM jelzéssel lehet 4400mAh-s akksit kapni Olaszországban, és ez elvileg jó lehet az L40-be is:
http://www.marcashop.com/product_info.php?manufacturers_id=54&products_id=183927&osCsid=da5ad210552d0b9795ba61f62a1f72df
Tehát két lehetőséged van: felveszed a kapcsolatot ezzel a forgalmazóval, hogy tuti jó-e a gépedbe, és pozitív válasz esetén rendelsz tőlük (110 euró plusz szállítás). Másik lehetőség, hogy megvárod, míg a Toshiba, vagy egy másik cég elkezd nagyobb kapacitású akksit gyártani. Esetleg hívd fel a Technotrade-et, hátha... Ajánlom egyébként, hogy ha keresel akkut, akkor a típusjezésére (PA3591U-1BRS) keress rá. Amúgy egy 4400mAh-s akksival kb. 2,5-3 órás üzemidőt lehet elérni, nekem legalábbis átlagosan 2 óra 45 percre emelkedett az üzemidő (fél év után már csak 2,5 óra), mikor cseréltem az L30-ban (ez 24000 forintba fájt).
-
kertesz100
csendes tag
Még 1 kérdés mégpedig hol és mennyiért lehet hozzá kapni nagyobb kapacitású akkut mert amit hozzá adnak elég kis időt bír

-
kertesz100
csendes tag
Értem ezt jó tudni.

-
ABE
őstag
válasz
kertesz100
üzenetére
A típusszám után jelzésekkel nem kell annyira törődni, mert általában csak annyit takar, hogy milyen eltérés van a memóriában, prociban vagy HDD-ben, de általában elmondható, hogy a driverek ugyanazok.
-
ABE
őstag
válasz
kertesz100
üzenetére
Szia!
Nos, hivatalosan az L40 egyelőre nem támogatja a Vistát, a nemzetközi Toshiba fórumon is több topic nyílt ezzel a problémával kapcsolatban. Azt se tudni, vajon mikor lesznek fent driverek XP-hez. Ennek ellenére némi ügyességgel működésre bírható XP alatt is rendesen a gép, a trükk annyi, hogy a drivereket nem a Toshiba oldaláról kell leszedni, hanem a különböző "beszállítókéról" (audio, video, modem, WLAN, LAN). Ha minden igaz, az Fn gombok működéséhez pedig a Toshiba oldaláról le lehet szedni egy kis progit, így elvileg teljes értékű lesz a gép XP alatt is.
Íme a link, ahonnan az infót szedtem:
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=27124&tstart=0Ez pedig egy másik link, itt az L szériáról kaphatsz infókat:
http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/forum.jspa?forumID=59&start=0Ajánlom, hogy olvasgass bele ezekbe a fórumokba, hogy biztosra mehess a géppel kapcsolatban! Annyit még megjegyeznék, hogy én pl. az L30-hoz nem a toshibás, hanem a Realtek honlapján lévő audio drivert használom, és gond nélkül működik, ellenben a referencia ATI vga driver csak trükközve megy fel a gépemre, így ott maradtam a gyári vezérlőnél.
-
kertesz100
csendes tag
Volna egy nagy kérdésem most a media markt-ban van akcióban L40-02X tipus amihez ugye előre telepített vista van aminek azért vannak korlátai nos ez annyira nem is érdekel hanem az én programjaim 1 része nem megy vista alatt ezért gondoltam hogy mivel stabilan megy XP alat inkább azt teszek rá hanem itt jön a probléma hogy kellenének hozzá Driverek de a Thosiba oldalán csak vista driverek vannak fenn
ezért mielőtt leszedném rolla a vistát kellenének hozzá a progik de ezeket honnan tudnám leszedni??
Nos ebben kellene segítség.
-
lúúúzer
tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Lehet, hogy nem aktuális már neked, én ilyet tettem a gyári 256-os mellé: Kingston (1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Ezt írja az everest róla, mást nem tudok. Ezzel teljesen tökéletesen megy. -
kecsawi
senior tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Nekem a két egyforma 667-es kingmax hibázott, de ha az egyiket 533-as kingmaxra cseréltem vissza akkor hibátlanul ment a két egygigás modul. Így is hagytam. Azt nem is néztem... valakinek megy dualban a memória?(l30-asnál)
-
frizso
senior tag
Üdv!
Satellite A100-as notikban, hol lehet a proci?
Ki szertném cserélni a procim egy A100-153-as notiban, de nem tudom mennyire kell szétbontani? Tudtok segíteni?
Köszi
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Ha csak hasonló, akkor nem a legjobb.
Asszem a Kingstonnál van pontos típus szerinti specifikáció is. Ha az megvan, akkor után már csak a guglival rákeresel a cikkszámra. Az e-bolt-ban vannak specifikus ram-ok, igaz némileg drágábban, mint a sima és csak rendelésre hoznak, de az legalább tutira jó. -
ufonauta
aktív tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Én anno Kingston 1 gigásat tettem bele. Felmentem a CHS oldalára kinéztem a szimpatikus RAM-ot, lefoglaltam, főnököm meghozta, betettem és örültem. De azt ne várd, hogy több, mint fél év után emlékezzem még a RAM cikkszámára is. A franc se tudja milyen RAM volt. Műxik oszt kész. Most másfél gigával hasít. Nézd meg a most bentlévő RAM paramétereit, ha meggyeznek, akkor nagy valószínüséggel műxeni fog. Miért ne műxene?
-
Cerebellumm
csendes tag
válasz
kecsawi
üzenetére
Hát igen. Nemrég vettem bele 512 Mb-os Kingston memóriát, azzal szerencsém volt, elfogadta a gép. De a szakszerviz kb 3-szoros, vagy több áron bővitene, az meg bizony sok. De volna még korrekt áron PQI, és Kingston is. Itt van 3 féle 1 Gb-os memória, és senki nincs, akinek ilyenek volnának az L30-as gépében? Furcsa. De azért köszi a választ.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Választhatod a biztos, de drágább hivatalos szakszervízt, vagy próba szerencse alapon az olcsóbbat, de akkor bevállalva a "bukás" veszélyét - vagy harmadik lehetőség a ph-s arcokkal üzletelni
- -
gabesz79
csendes tag
Bocsánat az önreklámért, de hátha valakit érdekel.
Kényszermegoldásból eladnám 4 napos!!! (ennek megfelelően garanciális) Toshiba Satellit M100-300 típusú notebookomat.
Paraméterei:Toshiba Satellite M100-300
core2 dou T5600
512+512 MB memory 533 MHZ
120GB harddisk drive (5400RPM) SATA
14 WXGA Trobrite TFT screen
dvd-super-multi driver (2-layer)
56K modem / LAN
W-LAN (802.11A/G)
Bluetooth
Ms Windows XP Home
Ára Br. 230.000 Ft
Érdeklődni:
Szabó Attila
20/937-1068 -
-
suszitibi
csendes tag
Sziasztok
Igen, a T2350 tényleg változtatja az órajelet a teljesítmény függvényében.
Kiderült a hiba oka: a proci vadi új, a gép még garis, erre az esetre megtartottam a régi procit. Az volt a gond, hogy a szervízes srác nem dugta vissza a ventillátor csatiját, ezért az egyáltalán nem ment. Amit hallottam, az a vinyó halk susogása volt. Ami érdekes, hogy így passzív hűtéssel is elment órákig, ha nem terheltem nagyon. Most, hogy már hallom néha a ventil. hangját, így is tovább bírja az akksi a cerkához képest és ritkábban pörög föl a ventillátor.
Tehát, ha valakinek ilyen gépe van és fejleszteni akar, nyugodtan vágjon bele, akár intel, akár ati lapkakészlete van. A gariról annyit, hogy itt nincs semmi a processzoron, vagy bárhol ami jelezné a gép szétszerelését. Ha valaki még nem látott ilyet, az inkább ne szerelje házilag, mert gyorsan el lehet rontani, rengeteg rejtett csavar és hasonló turpisságra kell figyelni. Képet tudok küldeni a szétszedett gépről. -
Kbali
nagyúr
válasz
suszitibi
üzenetére
Pont a kérdezett kolléga "merte" leírni, hogy milyen hatásai lehetnek a proc. cserének.
Bios frissítés ártani nem árthat, ill. Toshiba Power Saver programnak mostmár van értelme.
Nem biztos, hogy rossz, ha nem kapcsol be a venti, mivel a T2350-es tudja változtatni az órajelét, ellentétben a Celeronnal, így alacsonyabb teljesítménnyel működve hőt is kevesebbet termel, ergo nem kell hűtés.
Gondolom nem volt garanciális a gép? Ha igen, akkor csak múltidőben beszélhetsz már a garanciáról... -
suszitibi
csendes tag
válasz
Satellite
üzenetére
Most cseréltünk L30-ba (x200 chipset) cerkaM440-ről, T2350-re procit. Teljesen jól működik, a Vista is jobb, a fogyasztás is. DE!!! Eddig kb.10 másodpercenként egy pillanatra magasabb fordulatra kapcsolt a venti. Az új procival ez a jelenség megszűnt, ami azt eredményezi, hogy nagyobb terhelésnél túlmelegszik és kikapcsol. Segítséget szívesen vennék. Esetleg bios frissítés? Ha még valakinek van ilyen tapasztalata írjon. Köszönöm.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Cerebellumm
üzenetére
Belemegy, de mindenképp ragaszkodj a memtest futtatáspróbához, mert külön-külön hibátlan modulok is hibázhatnak párban, és akkor nem fogják garanciában cserélni!
-
Kbali
nagyúr
Nem biztos, hogy találsz embert, mert ezt a típust Mo-on nem forgalmazták. A datasheet-en csak Intel procis gépeket találtam.
-
Sszid
csendes tag
Sziasztok, ismeri valaki ezt a modelt? Szerintetek jó?
TOSHIBA Satellite P200D-11L AMD X2 TL60/ 2x1GB/ 200GB/ 17''/ ATI 256MB
Hard disk 200 GB (4,200 rpm), Serial ATA - ez a "gyorsaság" eléggé aggaszt. -
wienattwo
tag
Hali!
Sajnos nincs nálam a gép, de az érdekelne, hogy az M100-as notikon hol van helyileg a beépített mikrofon? Skype-hoz kéne, külön mikit nem akarok rákötni. És melyik alkalmazással lehet a mikrofon erejét szabályozni, mert sehol nem találtam? Túl sokat nem foglalkoztam vele, 1x kipróbáltam a Skype-ot+Msn-t, de a túloldalon iszonyat halk volt, szinte nem is értették, mit mondok.
-
Fejgel
csendes tag
Sziasztok!
Szemezek egy ideje a Toshiba L40-12X-es géppel...
Valakinek van ilyene? Esetleg pár tapasztalatot megosztana velem? Pozitívat, negatívat egyaránt.
Általános használatra elég egy ilyen szintű masina, nem akarom eget rengető dolgokra használni, főleg office, internet, zene meg filmek...? Lényeg a mobilitás, na meg hogy jól néz ki, és nem is annyira vészes az ára...
Köszi! -
Cerebellumm
csendes tag
Hali mindenkinek!
Memóriát bővitenék az L30-as gépemben. Szerintetek ezt a tipust elfogadja a gép?
KingMax SO-DIMM 1GB DDR2 (533MHz PC2 4300 CL4) notebook Venus memóriaKöszi a vászt.
-
Satellite
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Kedves the.odzsy!
Nem feladatom, hogy mások helyett döntsek.
Van, aki (ki tudja, milyen okból) márkaszervízbe hordja a kocsiját, és van, aki a sarki, mindenféle kocsihoz "értő" szerelőhöz.
Gyógyszert is vehetsz patikában, - de akár benzinkútnál is.
Az a Te dolgod, hogy magad cserélsz-e CPU-t a gépedben, vagy netán a számtech-boltos barátodra bízod, (ha netán már tudni fogja, milyen is kell bele), - én csak a saját magán-véleményemet szoktam itt leírni. -
the.odzsy
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
Ha nem középen nyitod, hanem valamelyik sarkánál fogva, akkor előfordulhat, hogy a ház gyengébb anyaga miatt már deformálódott az egyik zsanér környéke, de még nem tört.
Ha csak 1 év garanciád van a gépre, akkor bizony rá kellene szánnod az időt a szervízre, de legalább telefonon elérni őket. Asszem korábban beírtam az elérhetőséget, de a Technotrade honlapján megtalálod - telefon érdemesebb, e-mailre nemigen válaszolnak
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy van egy 10 hónapos Satellite L30-as gépem, és néhány napja a kijelző felnyitásakor, vagy hátrahajtásakor recsegő hangot ad a jobb oldali zsanér környékéről. Továbbá néha a del és backspace gombok lenyomásakor is fura klattyanó hangot ad a billentyűzet, de ha mellette lenyomom egy kicsit a házat, akkor megint halk. A gépen nincs sérülés, nem látszik sehol repedés a műanyagokon, és leellenőriztem, véletlenül nem lazult-e meg valamelyik csavar. Nekem úgy tűnik, mintha a műanyagok lennének túl gyengék, vagy elképzelhető, hogy belül megadta valami magát? Már új korától kezdve van egy olyan jelenség, hogy a kijelzőnek elég nagy holtjátéka van, bár ez lehet típushiba. Egyelőre még elvinni sem tudom szervízbe, mert szükségem van rá a tanuláshoz. Valakinek ötlete, mitől lehet ez, vagy találkozott már valaki ilyesmivel? Annyit még hozzá kell tennem, hogy a gépet elég intenzíven használom, naponta elég sokszor nyitogatom a fedelét, és igen sokat szállítom.
-
Cerebellumm
csendes tag
Köszi a választ Satellite

-
Satellite
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Szerintem teljességgel felesleges házilagosan kísérletezni, akár a garanciád is bánhatja. (ezt már sokadjára ismétlem itt, de úgy látszik feleslegesen...)
A megoldás: gyári márkaszervíz.
Az L30-as tökéletesen működik CoreDuo CPU-val is, és kapható is volt a hazai piacon: [link]
Hívd fel őket, és kérdezd meg, mennyiért tesznek bele (szakszerűen, és garanciálisan) egy kétmagos processzort. -
Cerebellumm
csendes tag
Na ez a téma engem is érdekelne, Nekem is L30-as gépem van. Azt hiszem az X200 chipset nem támogatja a Core Duot, de lehet tévedek. Nem találtam a netes forgalmazóknál olyan L30-ast, amiben Pentium M proci volna, csak cerkások vannak. Ezért vagyok tanácstalan én is.
-
the.odzsy
aktív tag
Hahó!
Még új vagyok itt. Valaki segítsen. Toshiba L30-113-as laptopomban kiszeretném cserélni a celeron M430-as procit legalább egy Core Duora. Milyen proci jó bele, ugyanis vettem egyet és a lábak nem stimmelnek?! -
StoneBridge
senior tag
BIOS frissítés megtörtént, egyelőre jónak tűnik, nem áll le.
Köszi -
Satellite
tag
válasz
StoneBridge
üzenetére
Legelső teendő: nézd meg, van-e frissebb BIOS a TOSHIBA honlapján a gépedhez, - ha van, tedd föl.
Utána indítsd el a Feladatkezelőt, majd terheld le 5-6 percre folyamatosan 100%-ra a processzort.
(Ha a hűtőborda valóban nincs teli porral és szösszel, akkor a folyamatosan 100%-on működő hűtéssel sem szabad kikapcsolnia a gépnek.)
Ha kellemesen meleg levegőt fúj a venti, de mégis lekapcsol a proci beépített hővédelme, akkor valószínűleg a CPU és a rácsavarozott heatpipe-lap között lévő hőtovábbító paszta cseréje a megoldás.
Apropó: mi is a géped típusa? -
StoneBridge
senior tag
Természetesen akksiról.
Ráadásul meg volt lazulva a táp csati, azt is cserélték, amikor szervízben volt. Én is gyanakodtam arra, de többször megmozgattam körkörösen és nem ott van a gond.
Szerintem túlmelegedésről lehet szó, és ha igen, akkor nagyon szomorú leszek, mert egy multimédiás notebook ne álldogáljon le ennyi terheléstől.
Igazából attól félek, hogy a winchester fogja bánni, mert az ilyen leállások nagyon nem tesznek jót neki...
-
válasz
StoneBridge
üzenetére
azt elfelejtettem megkérdezni, hogy töltőn van a gép, vagy csak akksiról megy? utóbbi esetben kontakthiba is lehet akár. előbbi estre nincsen tippem sajnos. a halk működés az enyémre is jellemző, akár milyen meleg már a gép, nem emelkedik a ventik fordulatszáma.
-
válasz
StoneBridge
üzenetére
utána egyből vissza tudod kapcsolni?
-
StoneBridge
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, ami kezd gyakori lenni, egyben elég idegesítő is. Úgy vettem észre, hogy csak nagyobb terhelésnél fordul elő (játék közben), fogja magát a noti és kikapcsol - teljesen, egy pillanat alatt. Azért fura, mert a ventik nem igazán akarnak terhelésnél gyorsabban pörögni, elég halkan üzemel a gép.Nem tudom, hogy túlmelegedés lehet e, de arra gyanakszom. 1-2 hónapja volt szervízben és azt mondták ki lett fújva, portalanítva.
-
Kbali
nagyúr
válasz
lúúúzer
üzenetére
Szerény véleményem, hogy asztali procit, mégha bele is menne a foglalatba, véletlenül se tegyél bele. Igen, ez garanciavesztő, ha nem szakszervízben végzik. Az általad is említett hűtés a szűk keresztmetszet. Hamar lefüstölne a gép, meg persze az sem biztos, hogy megfelelő tápteljesítményt tudna adni a gép.
Mondom, hogy a proc. kompatibilitás miatt az Intel honlapját nézd meg. Ott találsz pl. olyat is, hogy az adott integrált VGA-k milyen játékot támogatnak. Az integrált kártyák egyébként a rendszermemóriából vesznek el, ha teszel bele több mem-et, akkor többet tudnak saját maguknak allokálni. A GMA950 pl. alapból 32-őt, de ha van elég mem, akkor akár 128-at (olvastam olyat is, hogy 224-et). -
lúúúzer
tag
Ha tudnád, hogy irígykedem rád!!!
Bővitettél RAM-ot? Mert ha nem, a különbség (ha a videókarikat kb. egálnak vesszük) akkor már csak prociban és oprendszerben van. Lassan kiderül, hogy ki lesz a ludas.
Nálam sajna az 1.5-ös peccsel sem ment... Viszont muszály kipróbálnod a Hammer Of Fate kieget!! Nagyon állat, van új vár is meg minden, de nem offolok tovább...
-
lúúúzer
tag
Köszönöm a választ! Most már értem ezt a csipszet+integrált videó dolgot.
Közben eszembe jutott, hogy a videókártya beszerelése már csak a hozzá tartozó hűtés hiánya miatt sem lenne megoldható, még ha csatlakozó lenne is...
A processzor meg csere garivesztéssel jár, gondolom...
Nem tudod asztali procik is belemennek a cerka M440-es foglalatába?
Everest szerint: 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Gondolom ez nem LGA775... -
Kbali
nagyúr
válasz
lúúúzer
üzenetére
A chipset: Intel945x, az integrált kártya GMA950 pl.
Az L40-ben GMA900-as kártya van.
Szerintem nem bővíthető a videokártya, még a dedikáltaknál sem egyszerű és ráadásul drága.
A processzornál is azt kell megnézni, hogy a chipset milyeneket támogat. Ezt az Intel oldalán meg tudod nézni. -
lúúúzer
tag
l30 proci, videótuningról tudtok valamit?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Windows 11
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3060 (OEM HP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ezért mielőtt leszedném rolla a vistát kellenének hozzá a progik de ezeket honnan tudnám leszedni??
-
Nálam sajna az 1.5-ös peccsel sem ment... Viszont muszály kipróbálnod a Hammer Of Fate kieget!! Nagyon állat, van új vár is meg minden, de nem offolok tovább...
Janou