Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyzmo

csendes tag

válasz kavarc #2195 üzenetére

Sziasztok!
    Én is A200-1cr típusú géppel rendelkezem, szerintem a gépben a 945GM chipsettel van felszerelve, ezt a videó vezérlőnél tudod megnézni. Az alaplapi videokártya processzor típusa Intel GMA950. A Toshiba honlapján rajta van még az 1cr adatlapja is. [link]

• ABE

őstag

válasz kavarc #2195 üzenetére

Szia!

Én Google segítségével jártam utána a kérdésednek (Toshiba honlapján is fent van egyébként a gép), és nagyjából a következőkre jutottam: ha minden igaz, a gépedben Intel 945GM chipset van Intel GMA 900-as video vezérlővel. A memória bővíthetőség felső határa 2 Gb, maximum 667 Mhz-es memóriákból. A Te gépedben a proci FSB-je 533 Mhz, tehát a memóriák is azon az órajelen mennek jelenleg. Ugyanakkor a chipset támogatja a 667 Mhz-es FSB-t, tehát 533 vagy 667 Mhz FSB-jű procik mennek bele. Tudtommal az 533-as procik legerősebb képviselője a Core Duo T2450, ez 2 Ghz-es, 667-es CoreDuo-ból pedig a legerősebb a T2700-as, ez 2,33 Ghz-es. Habár az A200-as sorozatnak vannak olyan tagjai, amelyek Core 2 Duo-t is fogadnak, azok más chipsettel vannak szerelve, így a Te géped tudtommal nem támogatja. Megjegyzem, én eddigi tudásom és a Google segítségével szedtem össze ezeket az infókat, ezért remélem, mások is megerősítenek a mondottakban. Mivel a processzor házi cseréje nem igazán ajánlott, úgyis konzultálnod kell a bővítés előtt a szervizzel. Memóriát házilag is rakhatsz bele, de gondolom, csak 2 bővítőhely van a gépben, tehát abban az esetben meg kell szabadulnod legalább az egyik memóriától. Egyébként ha minden igaz, az A200-1CR-nek is van töb változata, a pontos típusszámot a gép alján találod (valószínűleg valami PSL... kezdetű kód).

További megjegyzésem: ha jól láttam, a Te notid kb. 175.000 forint. Valljuk be, ez igencsak közel van a belépő szinthez, egyáltalán nem nevezném kiemelkedően drágának a notebookok között. Sőt. Lehet, hogy átverve érzed magad, de vedd figyelembe, hogy az esetek többségében nem szoktak notit fejleszteni, mondhatni csak egy szerencsés opció, ha tudod cserélni a processzort. Szerintem egy ilyen kategóriájú notitól badarság lenne elvárni, hogy a legújabb fejlesztést kapd a pénzedért. Arról nem is beszélve, hogy a PC-kel ellentétben itt nem csak a technikai paramétereket fizeted meg, hanem jelentős árváltoztató tényezővel bír az is, hogy a gépet milyen minőségű anyagokból rakják össze, mennyit bír az akksija, milyen szoftvereket adnak hozzá, van-e benne valami extra szolgáltatás, milyen a képernyő, stb, stb.

Új hozzászólás Aktív témák