- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
Dam0n
csendes tag
válasz
mikoljan #2514 üzenetére
Ma egy kicsit jobban szemügyre vettem egy kolleginám céges T61p-jét, és az is cicereg, ugyan úgy, mint a mi R61i-nk! Tehát ha akkumulátorról megy, a pöcökegér vagy a tapipad birizgálása cicergést vált ki.
Ezek alapján fölösleges kicseréltetni, az új is tuti ciceregni fog... -
Dam0n
csendes tag
válasz
mikoljan #2487 üzenetére
Azért nem vittem vissza mert csak egy kicsit zavar.
Egyébként több helyen is olvastam, hogy zizeg, tehát ha ki is cserélik, nagy valószínűséggel az új is fog. És persze hogy fog, mert nekem nagyon úgy tűnik hogy software-es gubanc lehet. Állítottam vissza a rendszert, és akkor (akksiról ment egy darabig), mikor a hang driver-e nem volt még feltelepítve, nem adott ki magából cicergést.
Ha lesz egy kicsit több időm utánanézek, mi lehet a baj, addig meg marad az egér (meg persze utána is).
-
Dam0n
csendes tag
-
Dam0n
csendes tag
Shadowfax!
Köszi a segítséget, eddig úgy néz ki minden összejött. Jó volt újratelepíteni/visszaállítani a gyári állapotot, így legalább lehetett szemezgetni, mi kellett és mi nem.
-
Dam0n
csendes tag
Ja, és még egy kérdés.
Ha a vinyót fel szeretném partícionálni, akkor csak XP telepítő CD-vel tudom megtenni, vagy van lehetőség ThinkVantage - System Recovery esetén/folyamán is erre? -
Dam0n
csendes tag
válasz
mikoljan #2410 üzenetére
Sikerült üzembe helyezni, csak még nem sikerült a saját igényeimnek megfelelően beállítani.
(Partícionálás, egyéb progik telepítése, stb.)
A hangosság elég relatív. Én pl. abszolút nem találom hangosnak, igaz megy az asztali is itt mellette. Kb. az ACER TM 5320-al van egy zajszinten.
-
-
Dam0n
csendes tag
-
Dam0n
csendes tag
válasz
Shadowfax #2402 üzenetére
Először is, gratula a géphez!
Köszi! Azt hiszem jól döntöttem.Sajnos nem fér el.
Itt az alsó résznél lévőt pöttyintetted be? Mert ha a felsőt, akkor valóban csak egy cd-t kér.
(Nem hülyének akarlak nézni, csak zárjuk ki ezt a lehetőséget.)A felsőt. Ha még egyszer nekiveselkedek, akkor a rejtett partícióról készíti ezt a mentést vagy a telepített rendszerről?
A ThinkVantage több programból áll, az Access Connections-re hivatkozol most, ugye?
Első lépésben uninstall, reboot, s próbáld meg a win saját hálózatkezelőjével belőni.Igen, bocs nem voltam egyértelmű. Én driver problémára gyanakszom.
Ez teljesen normális...
Egyetértünk. Nekem a bajom nem a méretével van, hanem azzal, hogy egy partíció van csak, nem kettő. Ha én ezt az egy partíciót két felé szétosztom, akkor utána a rejtett partícióról fel tudom-e tenni a rendszert?
A rejtett partíció meglétét egyébként leellenőrizheted itt: Sajátgép jobb klikk - Kezelés - Lemezkezelés.
Oké, köszi.
-
Dam0n
csendes tag
Időközben szert tettem egy ilyenre.
Tegnap kaptam kézhez. Este beállítottam mindent (ujjlenyomat, jelszó, hálózati profilok, stb.), regisztráltam a gépet és az XP-t, majd nekiálltam recovery disc-et készíteni. Kért egy CD-t, megírta, visszaellenőrizte és ennyi. Vártam, hogy kérje a következő lemezt, vagy egy DVD-t, de nem, semmi. Oké, gondoltam, nem telepítettem még úgyse semmit, és egy XP telepítő is simán elfér egy CD-n.
Következő lépésként frissítettem az oprendszert, aminek a vége az lett, hogy az újraindítás után nincs hálózat. A ThinkVanage-ben létrehozott profilok megvannak, de vezetéken nem tud csatlakozni a router-hez, a WLAN-t meg nem tudom bekapcsolni, pedig eszközkezelőben nincs letiltva. Akárhol kattintok a WLAN "on"-ra, nem ér semmit (a csúszka a gép elején "On" állásban van). Viszont ami ennél is furcsább, hogy a "Hálózati kapcsolatok" menüben/ablakban nincs semmi. Pedig ugye itt kellene lennie a vezetékes, vezeték nélküli hálózatnak és a firewire-nek, de egyik sincs sehol. Eszközkezelőben mindegyik aktív, felkiáltójel egyiknél sincs. Szerintetek mi lehet a gond és hogyan lehet orvosolni?A másik, amivel nem vagyok kibékülve, hogy egy 142GB partíció van csak. Lehet, hogy a notebook.hu-nál leszedték a rejtett partíciót? Hogy tudom kideríteni, hogy megvan-e még? Azért kérdem, mert lehet hogy az előző problémát is megoldaná, ha újra partícionálnám a vinyót, és a rejtett részből visszaállítanám az eredeti rendszert (ez esetben jól gondolom, hogy nem okozna gondot, hogy már két partíció van, nem egy?).
Viszont ha nincs meg a rejtett partíció, akkor az összes ThinkVantage progit le lehet valahonnan tölteni, vagy csak egy részét?Előre is köszi a válaszokat!
-
Dam0n
csendes tag
Aha. Értem.
A kiemelt rész kérdés akart lenni, mert nem vagyok a téma szakértője. Eddig csak 3 géppel kerültem "közelebbi" kapcsolatba. Egy Acer TM5320-al, egy T60p-vel és egy régebbi (már nem emlékszem a típusára) Asus-al. Az Acer és az Asus kijelzője nem volt a helyzet magaslatán, ellenben a T60, az igen. Ezért tettem fel az általad kiemelt kérdést.Mivel nem értek annyira a témához, ezért gondoltam, megkérdezem egy fórumban, ahol remlélhetőleg akad egy-két ember, aki tisztában van a dolgok mikéntjével. A válaszokat köszönöm, hasznosak voltak, a stílus pedig olyan, amilyen az internet adta anominitás alapján elvárható.
-
Dam0n
csendes tag
Értem, köszi. Ezek szerint tök mindegy, melyiket veszem meg, mindbe TN+Film panelt szereltek. Akkor már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudták megoldani, hogy (az előző hsz-ek szerint) a betekintési szögük nagyobb, mint a többi gyártó TN+Film panellel szerelt gépe? Mert ha jól tudom, az a technológiától függ. Vagy valami trükk, amivel lehet befolyásolni?
Ja, és még egy kérdés; mennyire világítanak be ezek a kijelzők? Mert az Acer TM5320-é elég rendesen (ezzel töltöttem el huzamosabb időt, és engem marhára zavart a CRT monitorom után). -
Dam0n
csendes tag
Igen, sejtettem hogy így működik, nem is az lett volna a kérdésem, hogy honnan származó, stb., hanem hogy TN+Film, S-IPS, MVA, PVA? Általánosságban milyennel szerelik a gépeket? (Tapasztalataim alapján a T60-asokban az utóbbi háromból lehet valamelyik - tippre S-IPS.)
Színkorrekcióra itthon van egy Sony G530 képcsöves Dell P1130-as monitorom. Szerintem ez megfelel a feladatra. Igazából ami fontos lenne, az a betekintési szög. A sebesség, színhűség másodlagos.
-
Dam0n
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök egy R61i-t venni, kb. 200 bruttóért, de nem igazán tudom, melyikkel járnék jól?
A kérdésem annyi lenne felétek, hogy meg tudjátok-e mondani, hogy a 4:3-os 1024x768 és a 16:10-es 1280x800-as kijelzőjű gépekben milyen panel van? Milyenek az egyes modellek betekintési szögei? Az IBM Magyarországi Kft.-t már megkerestem, de nem nagyon tudtak válaszolni, a Lenovo/IBM honlapja meg nem részletezi ennyire a gépek tulajdonságait.
A masina másodgépként alap fénykép szerkesztésre, CAD/CAE-re és office feladatokra lenne használva.Előre is köszi a válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest