- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
Blamazs #1610 üzenetére
Hát pedig ha a live (desktop) nem megy, akkor telepíteni sem lehet szvsz, mert ennél a verziónál pont, hogy fel kellene állni a live rendszernek, majd a graf. felület asztalán van egy ikon, amivel telepíteni lehet. Persze van alternate változat is, ami karakteres felületen csak telepítő (több beállítási lehetőséggel a telepítés alatt), de szerintem, ha nem megy a desktop, akkor nem érdemes próbálkozni, hiszen ugyanaz a rendszer.
De egyébként nem értem Neked miért nem megy, talán rossz a CD, mert az Ubuntu épp arról híres, hogy alapból szinte mindent felismer. MD5 checket csináltál?
Upsz, most látom, hogy a desktop gépeden ment, akkor valszeg nem hibás...
Ha linuxot akarsz, érdemes még megpróbálni az új UHU 2.0-t. A napokban jött ki a stabil, végleges változata. Nekem az előző 1.2 is bejött, ez meg csak jobb lehet.
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1606 üzenetére
Hú az már ősrégi, már 10.1 a legújabb SUSE-ból, de személy szerint én sokat szívtam vele, 10.0 viszont jó. Az Ubuntu is egy jó op. rendszer, Debian alapon, de nekem az asztali gépen valamiért nem akarta kezelni a DHCP-t, ergo egy IP cím váltás után nem volt net. Kíváncsi vagyok, ez így lesz-e a notinál is. (Ubuntu 6.06)
-
zolnagy
őstag
Figyelem!
Aki IBM R50e-t akar venni: visszajött az usanotebookhoz a korábbi 156e-s konfig, de most 168-ért. Mondjuk így már nem annyira best buy. Most el lehet dönteni, hogy kb. ugyanannyi pénzért mi kell jobban, nagyobb vinyó, vagy DVD író.
[link] -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1595 üzenetére
Gratula Neked is!
Hát igen, én nem tudtam sokáig dönteni, mert van amiben ez jobb, van amiben az. Pl. a pöcökegért a mai napig jobbnak tartom a tapipadnál, a képminősége is, mintha egy hangyányival jobb lenne az IBM-nek, de azért a Dellem nem annyira rossz, mint a HP nx6310. Annak láthatóan rosszabb volt a képminősége. -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1592 üzenetére
Hello!
Végülis a Dell-t vettem meg, mert minőségre jónak tűnt ez is, és a 3év, az 3év.
A harmatos akksi meg (mint már írtam) nekem nem szempont. Ha sokat menne akksiról, akkor biztos az IBM-et választottam volna. A kijelzőjétől féltem, de egész jó az is.
Köszönöm Neked és a többieknek is, hogy segítségemre voltatok a döntés meghozatalában! -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1584 üzenetére
Hello!
Itt [link] néztem, de ezen az oldalon én sem igazodok ki, ezért megkérdeztem telefonon. kb. 18 a +1 év. Be kell menni hozzájuk és megcsinálják, de erre inkább kérdezz rá.
Még mindig nem tudom, hogy melyiket veszem (Dell 1300 vs IBM R50e).
A Dell-t félretetettem, mert abból már kevés volt nekik, állítólag IBM még lesz holnap is (ha meg nem, akkor a sors akarta így...).
Szóval a holnapi helyszíni szemrevételezés fog dönteni. -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1578 üzenetére
A Lenovot én is elvetettem, hiába van baromi jól felszerelve, de nem bízom benne.
Szóval 186+18(+1 év gar)=204-60=144. Én így számolom.
Egyébként holnap megrendelem, vagy ezt az IBM-et, vagy ezt: [link] , csak még nem tudok dönteni. A Dell műszakilag jobb és szerintem az is elég megbízható(?)
Holnap este írok, hogy melyiket rendeltem meg. -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1552 üzenetére
Én vasárnapig várok vele, mert akkor megyünk hugomékhoz Pestre, de a notebook.hun már most el tudnám teteni, ha akranám, a Pólusban azt mondták, hogy 3 napig el tudják tenni, de ha 3 nap után rájuk szólok, akkor még 3 napig elteszik. De még várok, hátha...
Tudod a remény hal meg utoljára -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1540 üzenetére
Én nem is az usanotison gondolkodok, hanem a notebook.hu-son, igaz ebben 40 GB vinyó van csak, de nekem van itthon egy felesleges asztali 80-as HDD-m még több mint 2 év garival, szóval elég lenne a 40 is. Így ez 768 Rammal 186 lenne. Ja és XP Home az nekem nem kéne még ingyen se, esetleg ha prof.-t adnának ennyiért, akkor talán...
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
válasz
Shadowfax #1530 üzenetére
Én csak a notebook.hu-ról tudok infoval szolgálni, mert ott megkérdeztem és nem vehetik ki a gyári modult, így ott csak +512-vel menne a mem. bővítés. Ha ezzel szemben az usan. meg tudja ezt csinálni, akkor egy + pont nekik.
taratis:
Mennyiért is lesz akciós 29-től az az IBM az Auchanban (nekem nem jár újság, csak itt: [link] tudom megnézni). Na és milyen felszereltséggel adják? -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1522 üzenetére
Hello!
Utánolvastam a topikban és Shadowfax is megerősített, úgyhogy PM-est szeretnék mégis. Ő már megválaszolta a videot. Nos a memóriával meg az van, hogy a 855 GME chipset csak 266-on tudja járatni a memót, ez van. A 333 MHZ azért van írva, mert ilyen modul van benne (már nem gyártanak 266-ost). -
zolnagy
őstag
Most akciós a Euronicsban egy R51e-s noti. [link]
A procija csak Celeron M, de chipkészlete, vidikarija jobb és DDR2-t támogat.
150-ért szerintem nem drága, de nem tudom milyen lenne ezzel a procival. Én 99%-ban hálózatról használnám, ekkor is érezném hátrányát a Celeron M-nek? Úgy értem, hogy ekkor már sokkal gyakrabban menne a venti és hangosabb lenne a gép?
Ezen gondolkodom, meg egy HP nx6310-n. Abban már yonah magos Celeron van (533 fsb), 512 MB Ram és 60 GB vinyó, meg talán még firewire is. És az is 150 (lesz az Auchanban). -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1505 üzenetére
Hello!
Közben én is hívtam. Azt mondta a csaj, hogy ha újra lesz a szállítójuknál, akkor felteszik a honlapra. Nincs más hátra, naponta nézni a honlapot...
A PcLandnál én is néztem, igazából az is jó áron van, de kell a fenének XP Home, mert ha ennek az árát leszámítanánk, akkor már tényleg egész jó áron lenne, és 1 év gari bővítéssel még így is bent lenne a 200-ban.
Ha nem lesz máshol, akkor lehet, hogy itt veszem: [link]
Így árban ugyanott lennék, csak 60 helyett 40 GB vinyó, 1,7-es PM helyett 1,6 PM, és nekem jó volt az a Combo meghajtó...
Eh, minek mentem el megnézni élőben ezt az IBM-et és minek tetszett meg annyira az a pöcökegér, meg a többi...
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
válasz
taratis #1502 üzenetére
Szia taratis!
Akkor még Te szerencsés voltál, hogy szombaton bementél, mert most nézem, hogy ami még volt tegnap 156-ért az már nincs, csak 186-ért van ugyanaz (illetve ez annyiban több, hogy DVD író van benne): [link]
Így ez már drága nekem, nem ér meg 32e-t a DVD író, főleg, hogy 14-ért vettem volna bele külső írót és akkor a DVD Rom is megmarad benne.
Úgy tudom, hogy a memória bővítés nem jár gari vesztéssel. Ezekben a notikban 2 db memóriaslot van, ezért én megkérdeztem volna, hogy ugye 1X512 lesz benne, nem 2X256. Úgy tudom, hogy a garibővítésre 1 hónap van a folyamatáról meg akartam kérdezni őket amikor megrendelem...
Azért lehet, hogy felhívom őket, hogy attól függetlenül, hogy a honlapon nincs, lehet-e kapni még az előző verziót. -
zolnagy
őstag
Köszi a választ!
Szóval amire nekem kell arra a jó lesz a 266 MHz is.DVD író nekem kell, mert én ezt asztali helyett is fogom használni, illetve asszonykám is (nem írok sok DVD-t, de néha kell), vagy most jut eszembe, hogy lehet inkább veszek egy USB-s írót, az se lenne drágább és akkor a Combo megmaradna olvasónak (írni útközben úgyse fogok).
A wide felbontásban tényleg jobb, de mivel a vertikális felbontása nagyobb, de a fizikai mérete kisebb, így apróbbak is a betűk (nekem túlságosan). Tudom lehet állítani mind linux, mind win alatt a betűméretet, de az én tapasztalatom az, hogy akkor szép, ha az ember alap beállításokkal használja.
+512-t én is fogok bele venni.
A garibővítést lehet intézni helyszínen? Nekem ez lenne jó, mert nem akarok ezért Győrből felmenni Pestre.
Mivel nem használnám 3D-re, így nem gond az ''Extreme'' teljesítmény.De remélem azért 2D-be nem rosszabb, mint az újabbak.
Látom Te is linuxot használsz, így megkérdem, müxik minden? Wlan müxik alapból, vagy ndiswrapper kell hozzá? -
zolnagy
őstag
Hello!
Most usanotebooknál ez van: [link]
Ma néztem több notit is a Metroban és végleg kiábrándultam a wide képernyőből, viszont a pöcökegér nagyon megtetszett, szerintem sokkal jobban használható, mint a tapipad.
Na szóval eredetileg egy Dell 1300-as notit szerettem volna 3év garral, de mivel az wide, letettem róla. A fenti IBM nagyon tetszik, de van egy aggályom, az ibm oldalán azt írják, hogy a memóriát 266 MHz-en használja: [link] Igaz ez? Mert a linken PC2700-as (333-as) memória van írva.
Egyéb szempontból tetszene az IBM minőség.
Vennék még bele 512 memóriát(+13), a DVD íróval kérném (+18), és vennék rá +1év garit(ennyire van keret gondolom 20 körül lenne (?)).
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
válasz
Shadowfax #1482 üzenetére
devast, Shadowfax:
Köszönöm az infot. Akksiról szinte nem is használnám, ekkor a Celeron lenne a jobb, ugye?
Egyébként a Speedstep 230-as hálózatra kötött gépnél is működik, vagy csak akksiról? Esetemben ekkor lenne értelme a Speedstepnek és akkor mégis Pentium M lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest