- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
mikoljan
tag
Igen, igazad van. Szombaton egy másik boltban meghallgattam az ott kiállított gépeket, és a háromból az egyik cicergett.
Végül úgy döntöttem, hogy nem lesz csere. Megtartom, hozzászokok, hagyományos egeret használok (pedig a TrackPoint hatalmas találmány, szinte azonnal hozzászoktam) és várok a javításra.Mondtam már, hogy zajvédelemből írom a szakdolgozatomat?
-
mikoljan
tag
Tudsz esetleg linkeket adni, ahol olvastál erről a cicergésről? Mert én általában a CPU-s zajokról olvastam, amit anno Shadowfax is linkelt.
Még arra gondoltam, hogy ismét felteszem az XP-t és az első boot után nyomok egy ThinkVintage-t, amiben lehet használni a pöcit. Kiváncsi vagyok, hogy ott lehet-e hallani.
Egyáltalán akkor milyen driver hajta meg az egeret?Bár, ha driver-es a gond, akkor mivel lehet magyarázni, hogy a bemutatóteremben az egyik vista-s gépen is lehetett hallani ezt a zajt a másikon pedig nem?
Egyébként felhívtam a Lenovo szervízét. A szervizes kolléga türelemmel hallgatta végig a gondomat és készséggel válaszolt kérdéseimre.
Először is azt mondta, hogy volt már hasonló esetük, de így -értelemszerűen- nem tudja megmondani, hogy pontosan ilyen. Azt tanácsolta, hogy vigyem vissza a masinát a kereskedőhöz és kérjem meg, hogy cseréljék ki a mostani gépemben és egy új gépben a vinyót és meg kell nézni úgy a szerkezetet. Ha úgy is fennáll a hiba, akkor jelezni kell a szervíz felé, ők meg továbbítják a Lenovo-nak ezt.
Vagy még egy lehetőség, hogy egyenesen a szervízbe viszem el a notit, ahol hosszabb átfutási idő után megpróbálják diagnosztizálni és elhárítani a problémát. -
Shadowfax
addikt
Viszont partícionálás után menni fog a rejtett partícióról a telepítés, ha azt meghagyom, illetve meg tudom hagyni azt?
Természetesen. Ügyelj arra, hogy ne nyírj bele, s akkor nincs gond.A Recovery CD/DVD innen kerül kiírásra? Tehát független, hogy én azóta a telepített rendszerben miket állítottam be?
Igen, így van. -
Shadowfax
addikt
Először is, gratula a géphez!
Kért egy CD-t, megírta, visszaellenőrizte és ennyi. Vártam, hogy kérje a következő lemezt, vagy egy DVD-t, de nem, semmi. Oké, gondoltam, nem telepítettem még úgyse semmit, és egy XP telepítő is simán elfér egy CD-n.
Sajnos nem fér el.
Itt az alsó résznél lévőt pöttyintetted be? Mert ha a felsőt, akkor valóban csak egy cd-t kér.
(Nem hülyének akarlak nézni, csak zárjuk ki ezt a lehetőséget.)Következő lépésként frissítettem az oprendszert, aminek a vége az lett, hogy az újraindítás után nincs hálózat.
Ez mit jelent? Windows update? System update?A ThinkVanage-ben létrehozott profilok megvannak...
A ThinkVantage több programból áll, az Access Connections-re hivatkozol most, ugye?
Első lépésben uninstall, reboot, s próbáld meg a win saját hálózatkezelőjével belőni.A másik, amivel nem vagyok kibékülve, hogy egy 142GB partíció van csak.
Ez teljesen normális. A vinyógyártók a gigabájtot úgy definiálják, hogy 1000x1000x1000 bájt (byte), azaz 1 GB= 1 milliárd bájt.
Windows alatt azonban mindenhol a GB valódi értékével számol a rendszer, ami 1024x1024x1024 bájt, azaz 1.074 milliárd bájt.
A 160 GB-os vinyód tehát valójában 149 GB-nak felel meg, s ebből lejön még a pár gigás rejtett partíció is.
A rejtett partíció meglétét egyébként leellenőrizheted itt: Sajátgép jobb klikk - Kezelés - Lemezkezelés. -
sssent
senior tag
"Akkor már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudták megoldani, hogy (az előző hsz-ek szerint) a betekintési szögük nagyobb, mint a többi gyártó TN+Film panellel szerelt gépe? Mert ha jól tudom, az a technológiától függ."
Technológiai sajátosság a szűk betekintési szög, de ez nem jelenti azt, hogy minden TN+film panelnek pontosan 160/130-as betekintési szögei vannak és pont. Ez nyilván panelenként valamelyest változó.
A kiemelt rész pedig általánosságban kijelentve hülyeség. Nagyon kevéssé valószínű, hogy az említett panelek kizárólag ThinkPad-ekbe kerültek volna.Egyébként csak ismételgetni tudom, hogy a kérdéseidre nem igazán lehet érdemben és hitelesen válaszolni. Ez mind lehet egy R61-ben:
LCD panel, 14.1-in. XGA:
Samsung 13N7118
BOE-Hydis 13N7120
TMD 13N7132LCD panel, 14.1-in. SXGA+:
Samsung 13N7059
BOE-Hydis 13N7061
TMD 13N7063LCD panel, 15-in. XGA:
Samsung 13N7122
LG-Phillips 13N7124
AUO 13N7126LCD panel, 15-in. SXGA+:
Samsung 13N7128
LG-Phillips 42T0350LCD panel, 14.1-in. WXGA:
AUO 42T0339
LG-Philips 42T0341
Samsung 13N7102LCD panel, 14.1-in. WXGA+:
LG-Philips 42T0406
Samsung 13N7108LCD panel, 15.4-in. WXGA:
AUO 42T0333
LPL 42T0331
SEC 42T0323LCD panel, 15.4-in. WSXGA+:
LPL 13N7020
SEC 42T0329Ha találsz valakit, aki ezt mind össze tudta hasonlítani egymás mellett, akkor kérlek írd meg nekem is az elérhetőségeit!
-
sssent
senior tag
"Általánosságban milyennel szerelik a gépeket?"
A 61-es szériától kizárólag TN+film. PVA/MVA panelek sosem voltak. S-IPS volt, de inkább csak nagyobb felbontású (SXGA+-tól) kijelzőknél. Ezeket a ThinkPadek-nél Flexview-nak becézik, utoljára a 60-as szériába szereltek ilyeneket. Talán még kallódik belőlük pár darab, de ez nem a 200K-s árkategória. -
házimozis
tag
Az izmosabb változatok még kaphatók itt-ott.
Nagyon résen kellett lennem, hogy az alaptípus, "utójából" jusson. A tetetjébe meglepetés is volt hozzá. A (bolti)hírdetés és a csomagolás is "512MB NoOS" volt. Ehhez képest 1024MB van benne, és egy előtelepített XP prof sp2-hu.
Úgyhogy duplán meg vagyok elégedve. -
sssent
senior tag
A gépeket azonos szérián, méreten és felbontáson belül is többféle többé-kevésbé hasonló panellal szokták szerelni (különböző beszállítók). A Jóisten meg nem mondja neked, hogy a látatlanul megrendelt gép kijelzője épp milyen lesz. Legfeljebb erősen valószínűsíthető, hogy ugyanolyan, mint az azonos típusú, kb. ugyanabban az időben beszerzett (tehát valószínűleg azonos szállítmányból) származó másik gép.
Ha az alap fényképszerkesztésbe a színkorrekciót is beleérted, akkor arra igazából az összes notebook panel alkalmatlan. Némelyik ránézésre egészen szépen néz ki, de a színhűsége valójában azoknak is csapnivaló. Ilyen célra kell egy rendes külső monitor.
-
házimozis
tag
Hello!
A 15"-os R60e-ben, ilyen kijelző van:
(3 napja vettem, nem magamnak)Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve Lenovo LP150X08-TLA8
Képernyő azonosítója LEN4040
Gyártó LP150X08-TLA8
Képernyő típusa 15" LCD (XGA)
Gyártás ideje 2005
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 30 cm x 23 cm (14.9")
Képarány 4:3
Maximális felbontás 1024 x 768
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-OffHorizontálisan és vertikálisan is kiváló, betekintési szögekkel. ...Összehasonlításul van egy 17"es MSI-m, ami vertikálisan - hogyúgymondjam - eléggé "fókuszált".
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest