Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
kanocpapa #7657 üzenetére
Nekem nem volt gondom a Popup Widgets-szel. Másik lehetőség, hogy olyan launchert teszel fel, ami alapból tud ilyet. Például Smart Launcher duppla kopp az ikonra és felugrik az általad kiválasztott widget. Amúgy is ajánlott a launcher, bár arra nem emlékszem, hogy a fizetős változat kell-e ehhez. Én megvettem, így müködik.
-
Fall-N
veterán
válasz
frseatleon #7319 üzenetére
Azért írtam egyből a WiFit, mert ahogy előttem irták fölösleges akku pazarlás csak. Mobiltornyon így is úgyis lóg, a WiFi meg adott.
-
Fall-N
veterán
válasz
frseatleon #7315 üzenetére
Persze feltételnek meg kell adni az otthoni helyszínt. Lehet az otthoni WiFi SSID-je vagy a mobilcella adótornyai.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #7092 üzenetére
Nem hiszem. Sima alap Android 8 és 9 alatt is így működik nálam. Ezért használom én is a Custom settings alól a fényerő állítását.
-
Fall-N
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Egy apró kérdésem volna. Hogyan lehet megadni, hogy egy adott alkalmazást bezárunk. FolderSync-kel töltöm fel pár játék mentését a felhőbe. Azt szeretném automatizálni, hogy ne bizonyos időpontban szinkronizáljon a FolderSync, hanem én indítsam el Taskerrel, amikor kiléptem a játékból. Így nem szinkronizál fölöslegesen ha nem játszok az adott játékkal egy jó ideig. A task része pofonegyszerű, csak azt nem tudom mi az event.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6854 üzenetére
Attól függ mire. Bár bármilyen ikont, képet és ipack-ot támogat minden dologra, amire ki lehet tenni (profil ikonja, homscreen shortcut stb.)
-
Fall-N
veterán
Én inkább úgy oldanám meg, hogy vannak olyan olcsó Androidos (nem Wear OS) órák, amelyen kicsontozott Android 5.1 fut. Erre a Love40 programot is rá tudod telepíteni, amely ha van valami szinkron akkor a tablettel is szinkronizálhatna. Az órán lehetne tapicskolni. Akár Taskerrel lehetne csinálni egyedi apk-t is ahol ahogyan írtad két gomb van.
-
Fall-N
veterán
válasz
Somatom #6811 üzenetére
Az a baj, hogy a Samsung nem Androidos óra hanem Tizen OS fut rajta. Nem tudom mennyire publikus az API hozzá és hogy mennyire kompatibilis a Tasker vele. Szerintem semennyire.
Mondjuk ez csak elméleti kérdés, mert a kérdező nem írta az óra pontos típusát. Ha Wear OS van rajta akkor biztos van rá publikus Google API. Erre kellene rákeresni. Vagy rákérdezni a Reddit /r/Tasker subredditen vagy ott van még az XDA is még.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsordzs69 #6384 üzenetére
Lásd #6369
-
Fall-N
veterán
De tudja, erre való ez a plugin:
Sound mode Tasker pluginMűködik nekem 7.0-án, használom is.
Igaz, hogy alapból nem tudja a Tasker, de ezért is jók a pluginok. -
Fall-N
veterán
válasz
Mr Dini #6228 üzenetére
Megcsináltam csak valami hibát dobott:
18.09.47/Variables doreplresult: |/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}| -> |/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}|
18.09.47/Variables doreplresult: |/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}| -> |/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}|
18.09.47/E prot: http:// serverport: 192.168.0.50:8888 contenttype:
18.09.47/E method: GET url: http://192.168.0.50:8888/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201} timout: 10000 dataisfile false save null
18.09.47/WakeLockManager setClearAlarm: not setting, last set 41ms ago
18.09.47/WakeLockManager setClearAlarm: not setting, last set 46ms ago
18.09.47/E body isfile: false cont: null
18.09.47/E Socket error for http://192.168.0.50:8888/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}: Connection refused.
18.09.47/E result: stop task (error)
18.09.47/E Error: 1
18.09.47/MacroEdit action finished exeID 2 action no 0 code 118 status: Err next 0Toastba az írja, hogy Socket error és a http cím.
Feltöltöttem ide:
Drive -
Fall-N
veterán
válasz
Mr Dini #6216 üzenetére
Köszi a segítséget, de ezt hogyan adom meg és mi az event? Vagy a Phone Ringing eventhez tartozó Task elején fut le mielőtt lefut a PlayPause? Próbáltam beírni egy taskba a két dolgot
Code -> HTTP Get
Server, port:*
http://kodi:kodi@192.168.0.50:8888/Path:
/jsonrpc?request={%22jsonrpc%22:%20%222.0%22,%22method%22:%20%22Player.GetActivePlayers%22,%22id%22:%201}Utána:
Code -> JavaSript:
Path:
jsonObject = JSON.parse(global('%HTTPD')); if(jsonObject.result.length == 0) { result = false; } else { result = true; } setGlobal('%IsPlaying', result);*A Kodi nálam be van állítva a képen látható módon a Yatse miatt csak annyi a difi, hogy a port 8888, és a neve kodi és a jelszó is szintén. Ha jól gondolom akkor emiatt meg kell adni a kodi:kodi@ formátumot az IP elé.
-
Fall-N
veterán
válasz
dzsordzs69 #6210 üzenetére
Igen így két event lenne egy-egy taskkal. Egyszerűbb megoldást adtak utánam, én nekem ez már bonyolultabb.
válasz
dzsordzs69 #6208 üzenetére
Valahogy úgy kéne megadni a valtozókat, hogy:
Event: State -> BT Connected Itt megadod az Adress résznél az eszközt a nagyító ikonnal. Ahhoz persze csatlakozva kell, hogy legyen, hogy megtalálja.
Utána
Task: neve mindegy, célszerű az eszközt megadni
Itt Variables -> Variable Set
Itt megadod:
Name: %eszkoz
To: 1Utána Exit Task:
Variable set
%eszkoz to 0
Az eszkoz természetesen a % jel után pl auto, hangfal stb.Ezt 2x kell megcsinálni a 2 eszközre. Most már if után:
%auto~1
%hangfal~1 -
Fall-N
veterán
Közben lett egy olyan ötletem:
Event: Phone ringing
A1 Task: Send intent: fut-e a lejátszás
Ha igen fusson le a PlayPause task, ha nem akkor
A2 Stop TaskVagy van egy olyan változat is, hogyha kint van a notification panelon a Yatse értesítése (fut a lejátszó a TV-n) akkor on ha nincs akkor off.
-
Fall-N
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet tárolni változóban, vagy feltételnek megadni, hogy egy service aktív-e?
A Yatse-s Kodi PlayPause profilomat finomítanám azzal, hogyha nem megy a lejátszás, akkor ne fusson le fölöslegesen a task.
Addig tudom, hogy az a Yatse intent, amit figyelni akarok az ez:
org.leetzone.android.yatsewidget.MEDIA_ISPLAYING - boolean : True if the media is currently playing (not paused)
Csak nem tudom, hogy adjam meg statusnak vagy eventnek. Azt próbáltam, hogy kitallózom az application service-nél, de nem jelez ilyeneket természetesen. Nem tudom tulajdonképpen mi az esemény azaz, hogy adjam meg neki. Egyébként ez a gondom már csak a Taskerrel. A logika megvan sok taskhoz, váll még nem ismertem ki annyira, hogy érsek a "nyelvén". Mondjuk egy hete vettem csak meg. 😀
Másik kérdés, hogyha a fejlesztő nem adja meg olyan részletesen vagy sehogy sem az API-kat (mint például a Yatse) akkor van-e olyan app, ami kiolvassa az intenteket amikor lefutnak? Gondolom valamiféle log app kéne.
-
Fall-N
veterán
Szerintem is kár túlbonyolítani. Minek shell hozzá, ha az egyszerű esemény is le tudja írni? Meg ahogy írtad, telefonváltás esetén is univerzálisan működni fog.
Jó ötlet a videó. Szerintem a változók/feltételek bemutatása is jó dolog lenne, az az egyik ami bonyolultabb. A régi logoutos Tasker írás is jó Teasütitől, csak a bonyolultabb dolgokat nem fejti ki benne. Igazság szerint folytatódott volna a dolog.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6126 üzenetére
Nem. A headset változó arra szolgál, hogy ki tudjam kötni feltételnek, hogy akkor ha be van dugva. Erre nincs beépített változó, én hoztam létre. Így tudok hivatkozni is rá. Ettől nem fog függeni a taskom, csak megkülönbözteti, hogy melyik fusson le a kettő közül. (Ha a headset be van dugva a játék hangosabb lesz, ha nincs halkabb. Ha kilépek belőle, akkor visszaáll az kiindulási értékre.)
Így az utolsó kérdésedre a válasz: nincs beépített változó. Ki akarna profilon keresztül megadni, ha lenne? A cél az lenne hogy minél kevesebb dologból teljesüljön a task. Kár bonyolítani.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6122 üzenetére
A %PACTIVE = *profil_neve* csak egy példa volt. Arra használom, hogy akkor teljesül egy task ha aktív egy (másik) profil (vagyis teljesül egy esemény). Ahogy HREH írta úgy van megadva.
-
Fall-N
veterán
Ez lett volna a másik ami felmerült bennem, hogy biztos meg lehet oldani egy taskon belül is. Olvasgatok folyamatosan, így még tanulom a logikáját a programnak. Ezt amúgy hogy/hová kellene beírni?
Természetesen köszönöm a segítséget Nektek!
Szerk.: Közben rájöttem, egymás alá kelle a két dolgot felvenni taskon belül.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87 #6117 üzenetére
Igen jól értelmezed. Logikám szerint ha csatlakozik a headset akkor definiál egy egyedi változót, így tudok rá hivatkozni, ha már nincs rá beépített.
Viszont lenne egy kérdésem: A Kodi Pause taskomhoz szeretnék egy exit taskot is. Eddig úgy néz ki, hogyha hívnak telefonon akkor a Yatse küld egy intent parancsot az Android TV-nek, hogy állítsa meg a lejátszást. Az tudom miket kellene az intentbe írni, csak azt nem tudom, melyik esemény (vagy változó lenne jó?) az, hogyha leteszem a hívást.
-
Fall-N
veterán
Tovább finomítottam a profiljaim változókkal. Van két eltérő taskom a helyzettől függően.
Ha elindítom a Shadow Warrior játékot akkor,
- ha headset be van dugva akkor beáll a média hangerő 3-ra
- ha nincs bedugva akkor csak 1-reAddig tiszta, hogy a beépített variable hogyan van, használom is a %SCREEN, és a %PACTIVE-ot. Jól gondoltam az egyedire így?:
Esemény: Hardware -> Headset plugged
Task: Set variable
%Headset = on
Exit task: %Headset = off
Lehetne persze yes/no vagy 0/1, de az mindegy. Így tudok rá hivatkozni másik taskon belül if-fel. -
Fall-N
veterán
válasz
Mr Dini #6112 üzenetére
Attól tartok, hogy nincs, mert próbáltam vele és Error:127 lett a vége.
Viszont ráakadtam erre:
To add a command just add an Task :
Action Category : Misc then Send Intent
Action : One of the possible api Action (Ex: org.leetzone.android.yatsewidget.ACTION_MEDIA_COMMAND)
Category : Leave none
Extra : The name of the extra key then the desired value separated by : (Ex : org.leetzone.android.yatsewidget.EXTRA_STRING_PARAMS:pause)
Extra : If you need the second extra value add it here
Target : Choose ServiceA http get-re rákerestem, de nekem még kínai. 😎
-
Fall-N
veterán
válasz
Mr Dini #6105 üzenetére
Köszi a segítséget, kiszedtem a "/curl"-t a parancsból és a "< >" jeleket is, nem figyeltem eléggé, hogy az a példa csak. Utána lesett, hogy szerver:port a formátum + shell paraméterek.
Egyébként nekem jobban bejön a Tasker, mint a Robot, több a lehetőség is benne. AutomateIt és a Droid Automate is "buták" a Taskerhoz képest. Az új béta meg jól néz ki, próbálgattam, nálam nem dobott hibát. De visszaálltam a stable Holo verzióra.
A PowerAmp meg már nem izgat engem. Azóta kijött jó pár jobb program, ami elhaladt mellette minden téren. Android 2 és 4.x alatt tényleg jó volt. Az más kérdés, hogy a license check egy hatalmas nagy f.... Ha pedig tényleg úgy fog kinézni ahogy a leak képek vannak, akkor irtó gagyi a kinézete. Nálam a BlackPlayer EX és a Phonograph/Pulsar most az etalon. Bár a B EX amúgy is erős program. Megvettem annó a PowerAmp-ot,
majd azért ránézek, ha kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest