- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
wolfman #37464 üzenetére
Nem tippelni kell hanem elolvasni. Egyébként igen. A gép se korhű egyáltalán. Bohóckodásnak viszont kiváló, én jót mosolyogtam rajta. Alighanem egy ilyenbe kár annyi energiát belefektetni, hogy pont egy '98-as csúcsgép legyen. Viszont a szemüveg meg a haj adja.
VHS-re lett felvéve és bedigitalizálva, ilyen filter nincs. Viszont az interlacing nem tetszik...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
wolfman #37308 üzenetére
juni vegen a 290es hataron kb fele annyira volt eros a forint, mint 2008 juli kozepen. 2005 nincs rajta a grafikonon, 2007 180 korul volt.
2010-2014 érdekes még a grafikonon, illetve 2014 második felétől ahogy megint nekiáll gyengülni a forint. egyébként érdekes a grafikont összevetni a USD:EUR grafikonnal, illetve mondjuk kontrollként a DKK/NOK/SEK hármassal. Plusz a GBPvel, bár az már lényegesen kevésbé mozog együtt, mint a többi, de azért látszanak némi trendek.
08 közepéhez képest konkrétan felét éri a HUF az USDhez képest, plusz erre jön az infláció. Úgy meg kb kijön, hogy a 200USDs 4850 35-40ezres árából hogy lett 90ezer a 480 4GB szintén 200USDs MSRPje.
480 startnál skandináv fórumokon is volt némi felháborodás, amikor a 200USDs kártya a 250-300USDs felsőkategóriás kártyák sávjában nyitott helyi valután. miközben itt is stagnál minden, szóval a szórakoztatóelektronika úgy lett 25-50%al drágább, hogy a fizetések inflációkövető része kb 0%ot emelkedik.
-
válasz
wolfman #37296 üzenetére
Tudja mindenki, hogy imadod. Meg bevallalod.
Vettem ma egy procit, hogy 10 evnel regebbibe azert ne csusszak bele az e6300-al, egy 06-os gyartasu e8400-ra tortent a valtas, de mondtam, hogy mivel nem tud bejonni, ezert en kimegyek erte, mert az egyszerubb..
Na de az a zombi kiadás, ami megjelent belőlem, miután délelőtt lenyomtam a prociért egy laza 2*28 km környéki távot, majd délután bementem dolgozni.. Na az kivételesen durva volt.
-
-
ViZion
félisten
válasz
wolfman #37259 üzenetére
+1
280X MWO alatt fűtött rendesen (60+ FPS, ritkán 50-ig leesik, ha pl. zsúfolt helyen hirtelen fordulok). Jelenleg átmeneti 950-et szereztem be, ua. beállítások, hangtalanul 40-70 FPS... Kicsit "ricegősebbnek" hat amikor 50 alá esik, de símán vállalható. 960-al sztem semmi baj nem lenne. Nah, majd 1060 lenne a cél, bár terv van 3 monitorra (2 db 1600×900, középen marad az fHD) jövőre, oda lehet az kevés lenne. -
válasz
wolfman #37248 üzenetére
VGA-ban az NV elhúzott az 1070, 1080 szériával. Ezekre az AMD-nek máig nincs válasza, sőt, nagyon úgy néz ki, hogy csak jövőre lesz. Persze (a Doomból kiindulva) lehet itt az új API-kkal (DX12, Vulkan) kicsit javul a helyzet, de erre most nem érdemes alapozni.
Az árak most azért változtak rendesen. Kijött a ~200 dolláros RX 480, rendesen lenyomta az árakat. Csak most sajnos ezt a hazai helyzet eléggé elfedi: egekben van a dollár s a kiskerek extra hasznot tesznek a kártyákra.
-
válasz
wolfman #37248 üzenetére
Csak kíváncsiságból, megadnád, hogy melyik mai kártyához hasonlítottad az árat? Ha jól sejtem akkor 7950-es alatt a 2012-ben megjelent AMD Radeon 7950-et érted? (Bocsánat, AMD videókártyában nem vagyok otthon, csak nvidia-t veszek.)
Meg akarom nézni a dolláros árakat, mert az az érzésem, hogy a forintban számolt drágulás egy részéért az árfolyam a felelős. Egy gyors guglizás szerint 2012 és a mostani dollár/forint árfolyam között közel 20%-os eltérés van, természetesen a forint kárára.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wolfman #37199 üzenetére
Melyik utca is volt az, ahol az egyik oldalon volt Digi, a másikon meg nem? A dolog fűszere az volt, hogy a T-kom az egész utcát behúzta, de csak a Digi-s oldalon volt optikai net 5000-ért, a másik oldalon maradt a kábeles havi 10-ért.
Mesélte itt valaki, hogy ő a szembe-szomszéddal beszélt össze és Wi-Fi-n lőtte át a netet magának ablaktól ablakig. 6 hónap alatt megtérült az infrastruktúra ára.
-
törölt tag
válasz
wolfman #37211 üzenetére
Én a UPC-t 2013-ban kicsit megtrollkodtam egy reklám miatt.
Írtam nekik egy szívhez szóló mailt, hogy ezt a reklámot teljesen a magaménak érzem, pont ilyen helyen lakom, és pont jó lenne, hol tudok erre előfizetni? De úgy most.Amikor felhívtak, akkor volt hebegés a telefonban, és tányéros tv-t akartak rámsózni, hogy tulajdonképpen felénk csak ezt tudják adni.
Picit adtam a szomorút, hogy akkor a reklám, meg a kis falu, és a gyors net... Akkor ez egy megtévesztő reklám? Hamar meglett a habogás is a hebegés mellé....Szerk.: Szerintem nem én voltam az egyetlen, mert a többihez képest elég hamar levették ezt a reklámot.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #37211 üzenetére
a kettő között szoros összefüggés van.
oda mennek, ahol van megfelelő infrastruktúra, vagy az nagyon könnyen megteremthető (pl. a távfűtés csövek mellett be tudják húzni a föld alatt a házba, majd onnan a strangon fel az optikát, egyetlen kapavágás vagy ásónyom nélkül), és ahol erre a minimális beruházásra rengeteg előfizetőt rá tudnak cápázni (pl. 10 emeletes panelek)
mivel minimális a beruházásigény, ezért tudnak ennyire pofátlanul olcsók lenni (amúgy miután lejár a hűség annyira azért nem buli, több ismerősöm visszamondta, miután drasztikusan megemelték az előfizetési díjat 1-2 év után)
ha bevezetnék a tántihoz is a hársfa utcába a digit, ahol van 4 db kertes meg 4 db 4 lakásos ház, akkor ott keményen be kellene ruházni az infrastruktúrába, a kábeleket fektetni kell, ahhoz a betont törni kell, ásni kell, helyreállítani kell, alállomást ki kell rakni ecetera macera, nőne a berhuáhásforint/előfizető arány, és egyből nem lennének ilyen olcsók.
ennek köze nincs a gyíkemberekhez, egyszerűen úgy vannak vele, hogy nem akarnak mindenkinek netet eladni, csak annak, akinél pöccre tudják röffenteni a szolgáltatást. sehol nincs leírva, hogy a digi egyetemes szolgáltató, sehol nincs leírva, hogy a tántinak netet kötni becsület dolga, sehol nincs leírva, hogy 100%-os lefedettséget vállalnak.
-
válasz
wolfman #37199 üzenetére
Mert nem éri meg nekik. Ott tudnak olcsón (ezért piacképesen) szolgáltatni a kis cégek, ahol nagyon sok ember lakik egy helyen (jellemzően lakótelep). Annyi tőkéjük nincs, hogy akár évtizedekre megelőlegezzék az infrastruktúra kiépítését gyérebben lakott helyeken, egyszerűen nem tehetik meg, hogy ilyen hosszú időre fektessenek be. Viszont a Telekomnak van erre pénze.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #37189 üzenetére
re:re: 37173: ne kerülj olyan helyzetbe, hogy ez az egyetlen lehetőséged, hogy telemarketingesként dolgozz. nekik lehet ez az egyetlen lehetőségük, és etetniük kell magukon kívül még 2-3 szájat belőle. csinálják mert csinálni kell, és ez tiszta munka, nem kell árkot kaparni, kutyaszart szedni vagy naponta beszédülni az oldószertől a vegyi gyárban. cserébe persze szellemileg megterhelő nem is kicsit.
ez nem erkölcsi kérdés. az erkölcsi kérdés az, hogy minden egyes hívó megérdemel annyi tiszteletet, hogy normális hangnemben beszélsz vele. nekem mindig sikerült ezeket leráznom higgadtan és viszonylag kedélyesen, egyszerűen csak annyit mondok, hogy "köszönöm szépen de nem érdekel a dolog". ezt igény szerint ismételve ahányszor szükséges, minden harmadik után pedig a "kérem töröljék a számomat a nyilvántartásból". semmi mást, csak ezeket ismételgetem nyugodtan.
ő se hülye, sikerre fizetik, nem fogja a saját idejét sem rabolni azzal, aki veszett ügy, másodperceken belül leteszik, általában elég kétszer vagy háromszor elmondani.
felesleges egymás napját megnehezíteni, ha simán szőrmentén lerendezed, akkor te sem emlékszel az ügyre egy perc múlva, meg ő sem gőzölgő fejjel megy haza a munkából és rúg fel, ha beállsz elé a pékségben.
re:re: 37176: szinte senki nem próbálkozik már illegálisan megszerezni az adataidat, a kek-kh-tól (kormányhivatal) kilóra vásárolhatnak elérhetőségeket fillérekért.
egyébként általában azokat hívják zavaróan gyakran, akik egyébként minden csokipapír-bocimobil nyereményjátékra meg fb eventre jelentkezve megadják a telefonszámukat, aztán a szervező marketingcég meg teríti (mert megteheti az ászf szerint amit senki nem olvas el).
nekem semmi nagy szekuriti nincs beállítva, de havi egyszer ha van ilyen megkeresésem. de nem is regisztrálok mindenhova tunyacsáp alakú plüssállatért.
-
HoaryFox
őstag
válasz
wolfman #37155 üzenetére
Én is ugyanezt tenném, nem én vagyok a boltért, hanem a bolt van értem. Nem is értem ezt a viselkedést, ha nekem egyszer az a dolog kell, akkor azt adja nekem. Vagy akkor legyen annyira kedves, hogy nem azt mondja, hogy "Minek az neked?", hanem pl. "Nem ajánlom ezt a terméket Önnek, mert van egy hasonló cucc, ami jobb / olcsóbb / tartósabb / többet tud / stbstb."
-
válasz
wolfman #36963 üzenetére
Ennél összetettebb a dolog. Az adott gazdasági társaság számviteli politikája határozza meg a magánhasználat engedélyezését vagy tiltását, mivel a munkáltatónak adózni kell utána tételesen vagy összevontan - ha tiltva is van, a vélelmezett magánhasználat 30%, ami után pluszban adózik. A részletekbe nem mennék bele, az adott cég kiszámolja a lehetséges kimenetel gazdasági hatását, és eldönti melyik elszámolás és adózás kedvezőbb neki, és ez alapján határozza meg a munkavállalók mobilhasználatának policyját.
-
Alg
veterán
válasz
wolfman #36963 üzenetére
Nálunk a céges(nem állami) mobilon havi 4GB net és korlátlan belföldi hanghívás, azóta a sajátot le is mondtam (azaz kártyás lett hogy tudjak rajta hívást fogadni).
Vidéki munkáról nem tudok nyilatkozni, olyan szakmám van amivel Budapesten kívül legközelebb Bécsben lehet dolgozni (tervben is van hogy 1 éven belül kimegyek, csak akarok előtte felszedni legalább minimális német tudást).
Albérletet még jókor sikerült 50+rezsiért szerezni és nem emelt a tulaj rajta, ráadásul15 perc a munkahely, a belváros, meg a Városliget is
De még így sem látom hogy 10 év alatt meg tudnék takarítani egy saját lakásra valót akár, pedig ha lesz család én kertesházat akarok zöldövezetben. Szerencsére Bécsben azért repkednek ilyen évi min. 35-40ezer eurók az áláshirdetésekben.
-
válasz
wolfman #36956 üzenetére
Kuldjel mar par jo rendszergazdat. Nekunk nem sikerult 9 honap alatt egyet talalnunk, pedig szorgalmasan kerestuk. Az elvaras LAMP, halozati alapok es a logikus gondolkozas. De a felenek az sem jut eszebe a felveteli feladatnal, hogy egy lassu DB eseten nezze a disk kihasznaltsagot es valami komolyabb SSD-t ajanljon a gepbe. Szimplan nem lattak meg par gepnel nagyobb rendszert, egy olyan VMware ahol 3TB memoria van csak az egyik clusterben mar scifi kategoria szamukra.
Tedd ide-tedd oda emberbol van sok. Aki gondolkozna olyanbol van keves, legyen az programozo, rendszergazda vagy egy ugyintezo, aki onalloan tud dolgozni/donteni a sajat hataskoren belul.
-
F.E.K..
senior tag
-
-
SP4C3
veterán
válasz
wolfman #36707 üzenetére
Arról már lemondtam, hogy megértse, hogy az asztali sokkal jobb, mint a jelenlegi notebook-ja.
Most azon agyalok, hogy mennyit kérjek a noti karbantartásáért?
Elvégre ráment egy délutánom, szétszedni, megtakarítani az egészet, újrapasztázni, a hűtőt megjavítani és összeszerelni. Hűtőt természetesen nem találtam hozzá... -
cbmfan
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #36450 üzenetére
De ebbe a rendszámba tuti belekötne minden rendőr
-
válasz
wolfman #36409 üzenetére
Ezert te fogod magad es az egy lemez mediaban szereplo arat kered el erte peldaul.
Az, hogy te "jofejsegbol" a beszerzesi arat kerted erte, pont az alarcot irja fel a homlokodra, hogy gyertek, 20 forintos kajli dvd-t cserelek minosegire, meg filmet is kiirok ra, szivassatok meg.
-
válasz
wolfman #36281 üzenetére
Mostani kedvenc sztorim, hogy apám felhívott, hogy a gép, amit összeraktam rossz, lassú, szar. Egy új i3-asról beszélünk 8 giga rammal, SSD-vel. Természetesen hosszas faggatás után kiderült, hogy még csak nem is a net szar, hanem apám valami elfekvő hifis weboldala nem úgy megy, mint korábban...
Nyilván nincs összefüggés az új gép és az oldal között, de szerinte ez amiatt van.
Vagy anyám mondta, hogy a kedvenc pillangós játéka nem úgy megy, mint korábban. Mikor ott voltam náluk, leellenőriztem, természetesen semmi sincs vele, sima flashes játék, ki tudja, akkor éppen milyen hasfájása volt a netnek. (Mindenesetre a tesztelés eltartott vagy három óráig, rákattantam ugyanis.
)
@(#36289) madgie:
Valaki itt írta a múltkor, hogy az AVG jobb, mint az Avast, mert az Avast sok spyware-t nem fogott meg. Hát, azt kell, hogy mondjam, igaza van. Amióta áttértem AVG-re, azóta sok letöltött freeware-ben kiszúrta a spyware-t, amit az Avast sose tett meg. Apáméknál is lecserélem majd, sok kellemetlen órától fog megmenteni engem ez még. (A pár hónappal ezelőtti gépcsere apropója is az volt, hogy már teljesen leamortizálták a gépet a toolbarokkal, mindenféle search-ökkel, és ha már úgyis újra kellett húzni a gépüket, akkor megragadtam ezt a lehetőséget egy upgrade-re.)
-
SityiSXT
őstag
válasz
wolfman #36271 üzenetére
Átadni? Nemsokára leteszem. Most például egy indiai szerencsétlent próbálok arra kérni, hogy küldjön egy screenshotot arról az ablakról, amit WinBoxban lát, ha megnyitja a Bridge ablakot és rákattint a Ports fülre, de hatodjára sem azt kapom. Egy ukrán meg értetlenkedik, és negyedjére mondom neki, hogy ha Mikrotik routere van, nem kell DD-WRT-t/OperWRT-t flashelnie rá, mert a RouterOS kompatibilis natívan a rendszerünkkel, guide linkelve, erre ő valami drivert akar mindenáron frissíteni, amit baromira nem vágok...
-
-
ViZion
félisten
válasz
wolfman #36145 üzenetére
Avastot nem kell ajánlani, ahol az van, ott tele van szutyokkal, valahogy az unwanted progikat nem fogja meg, tele van a böngésző minden szarral, 3 gép, hétfőn majd pucolgatom...
Avirával ez nincs, legalábbis most ez a tapasztalat. Nyilván ingyeneseknél fog változni ez folyamatosan.WC-kalandhoz van egy friss élményem... holtelben voltunk kollégával, szobámban fürdő, WC, ez a mélyöblítős. Nem para, frankón megvolt minden, közben persze mailokat olvastam a hotel wifin, meg küldözgettem. A "síma" budihoz szokva gondoltam lehúzom, nehogy kikeltsem...
hát a németek nem viccelnek... vacsoránál mon'tam is a kollégának, h ez bidé is, csak kicsit hideg a víz
hazafelé meg becsekkoltunk, mennénk a kapuhoz, van 20 perc. elmegyek pipilni, kézipoggyászra figyel, majd ő megy... idő meg telik. Visszajön bő 10 perc múlva: ha ezt nem dobom ki, akkor nem szálltunk volna fel
-
azbest
félisten
válasz
wolfman #36128 üzenetére
Volt, amikor spórolás céljából nem a gyártó saját márkáját használták benne. Na az tényleg nagyon ótvar volt. A gyári cucc az nem egy zewa, de a célnak legalább megfele.
Ugyanitt a papír kéztörlőket spórolásból megszűntették. Helyette ócska kézszárítót tettek fel, amelyik hangját az egész épületben hallani. Nem viccelek, fáj a hangja, amikor mellette állok.
Az egyik már szó szerint leolvadt a falról. A csere készülék fedi el az olvadt műanyagot a csempén.A topcik lehetne lassan "sz@runk a világra, de elfogyott a papír" című
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DOOM - The Dark Ages
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged