- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Valamelyik HDD/ODD lesz a ludas tippre, húzogasd le sorban őket és kiderül. Anno egy PIO módba ragadt eszközzel tapasztaltam hasonlót.
X atkák sorozatba befért haver Z68 Giga lapja is..IGPnek 2x4GB RAM lett cserélve 2x8ra, ordenáré akadozás desktopon is, az egér 5cm/s tempóban haladt kb. Solution: 512MB->448MB RAM beállítás az IGPnek..miközben dVGA adja a képet, tehát inaktív az IGP. Kb. fél nap alatt jöttem rá :S -
azbest
félisten
54 alatt be? Nekem tegnap vagy egy óra volt, mire kikapcsolt
Hiába ssd és gyors gép, de a win10 valamit teleptett még a háttérben. Nem túl közlékeny, hogy csinál valamit, de idővel befejezi. Persze ezen a gépen még nem állítottam be, hogy csak akkor telepítsen, amikor engedélyezem, ne pedig amikor kedve tartja. -
ViZion
félisten
Hát én két felé venném a dolgot. Live linuxal teszt, h esetleg nem HW dolog-e, memtest, de szvsz az már kibukott volna. Utána ideiglenesen csinálni egy partíciót, vagy másik vinyó és friss winnel rálesni. Tutira vmi driver dolog. AHCI drivert meglesném, az okozhat ilyet. Rettenet AMD driver lecserélte mindig, persze nem volt jó a lapomhoz, restart után halál. Mire rájöttem, h VGA driver is cseréli... bakker. Nah. ez a tippem.
-
föccer
nagyúr
Másik fele, amikor jön a rendszergazda gépet költöztetni: - jajj, nincs kábletek, jajj nincs hosszabbítok? Amikor új kolleginának állította be a gépet, majd miután elment kérdezte tőlem a kiscsaj, hogy elvileg most látnia kellene a hálózatot meg ilyesmit, de nincs. Ja, Rendszergizda elfelejtet megint kábelt hozni és elszelet. Válasz, majd jövök valamikor erre ha nem felejtek el hozok... Igényeltem új monitort. Fél év alatt sikerült beszerezniük. Áprilisban lejártak a notebookok garanciája. Protokol szerint ilyenkor csere. Valamikor júliusban kérdeztem ré, hogy ugyan mégis mikor lesz a csere? Ja, hogy lejárt a gari és cserélni kellene? Miért nem szóltatok? (mert mondjuk ti vezetitek a teljes cégcsoport it eszköz nyilvántartását. Na, neki nem szoktam szólni, ha le kell pakolni az egyik gépet A -> B, inkább megcsinálom 2 perc alatt, mint inkább e-mailt írogatni, 3x telefonálni, könyörögni, várni 2 hetet és utána, jajj elfelejtettem. Szóval nem minden rendszergazda érti a dolgát és tudja, hogy mit csinál.
A kedvenc történetem. Konica központi nyomtató. Még kávét is főz ha szépen megkérem. Sokat használt funkciója, hogy elnevezem a szkennelt dokumentumokat és már a megadott névvel küldi ki e-mailen. Fantasztikus. Jött rendszergizda mókolni a szerveren valamit. Mondja nem lesz hálózat pár percig (1,5 óra). Mondom neki kiscsákó valami nem kerek, eddig volt ilyen funkció, most nincs ilyen funkció. Kérem vissza, mert enyém nem adom szeretem. Válasz: nem volt ilyen. Na ne már, minden nap használtam. Válasz: nem kell neked ilyen. Már miért ne kellene? Nem kell ,meg egyébként is, nevezd át a gépeden amikor lemented. Meg a krvvaádat. Villámba állítsd vissza az eredeti működést mert felrúglak, mint kakas a lószart. Dehát azzal neki dolgavan. Ezért fizetünk, hogy dolgozzál vazzeg.
Naszóval a ti szakmátokban is vannak kókány trehány emberek.
Elnézést, hogy beböfögtam, néha előfordul.
üdv, föccer
-
wolfman
veterán
Én ha valakinek szerelek gépet, rögtön azzal kezdem az átadásnál, hogy a C megajtóra semmit ne pakolj, soha semmilyen esetben sem. Ha mégis sokat dolgozik az alany, akkor eleve csinálok egy mappát a D-re, aminek a hivatkozását kirakom az asztalra és oda pakolja az igen fontos doksikat. Ha beüt a szar, kis szerencsével rögtön lehet formatC. Természetesen ennek ellenére az esetek 60%-ban ahogy visszakerül hozzám a gép, a C meghajtó megint tele lesz mindennel, még ha csak semmiségek.
-
VIPowER
őstag
Már vagy 4 éve működik egy "Vargáné és társa 300W ATX" tápról a mini kompresszorom. Nem tudod elképzelni azt az örömöt amikor csatlakoztatom a konnektorhoz, és még mindig működik ez a jól bevált 20 éves tápegység. Ilyen ma már a világon nincs. Szeretlek Vargáné, vagy a lányodat, de valakit szeretek.
-
wolfman
veterán
Most eléggé visszanyúlok pár hsz.-t a topikban
DE
Nálunk munkahelyen meg az a szokás, hogy beszélsz, mondasz valamit és közbevágnak és mondják ők a magukét, gondolom rátromfolva a te dolgodra vita közben. De ez már full rendszeres, hogy mondod, aztán mondat közepén elkezdik ők mondani picit hangosabban. Nemrég megelégeltem és most azt csinálom, hogy ha elkezdek mondani valamit és közbevágnak én attól még befejezem a saját mondanivalómat is (még ha 2-3 mondat is) miközben mondja. Van hogy befejezi, de nekem tovább tart a téma, akkor sokkal gázabb az ők számára, mert akkor veszik észre, hogy nem fejeztem be és ők voltak udvariatlanok. -
ViZion
félisten
Egyik kolléga mondta anno, h itt mekkora bunkók vannak, sz*rni nem lehet mert 20 percenként dörömbölnek...
DeltaPower: megpróbálta meggyőzni, h ha laptoppal jár dolgozni, az minden bizonnyal céges. Jogos, nyilván ki venne maga, ha adnak. Na de ha olyan retek régit adnak, amivel szopás dolgozni? Ez olyan, mint amikor nem rúgnak ki vkit, csak áthelyezik. Mondjuk Záhonyba, raktárt söpreni...
-
-
-=RelakS=-
veterán
Vagy üvegszálas patch kábel is érdekes lehet még. Az legalább halk.
-
azbest
félisten
Nos, a gyilok pendrivera lehet gyilok gép lesz a válasz.
Watchdog most is van sok eszközben, ami fagyás esetén újraindítja. Ez úgy működik, hogy egy szoftver meghatározott időnként adatot küld egy címre. Ha elmarad az etetés, akkor reseteli magát a gép.
Na majd ehelyett kiengedi a mágneszárat a kutyák ketrecén a watchdog. -
*Ropi*
félisten
Egy laikus sem dugna be önszántából egy 220-as kanócot a portba, viszont erről el lehet hitetni, hogy egy ártatlan pendrive. Pl. "elejted" egy forgalmas helyen és valaki felveszi, hazaviszi, mert azt gondolja, hogy talált egy pendrive-ot...Vagy egy konkurens céghez bekerül egy kulcsfontosságú adatokat tároló gép portjába (mondjuk akinek nincs backupja az meg is érdemli, de akkor is)...Stb.
-
Torzsvendegek vagytok itt tobben, csak mindig a munkahelyi alarcban mentek
A masik fura, tobb ismeroskm van igy, hogy ismeretlen szamot nem vesz fel. Amig nem szoltam.neki szemelyesen, hogy mentse el a szamomat, addig egyszeruen nem lehetett semmilyen ugyben elerni, nem vette fel, mert ismeretlen szam..
Elotte irjak smst, nyujtsak be kervenyt?Ha korhazbol hivjak, akkor se veszi majd fel? Mi erre a magyarazat? Nekem miert nincs ezzel gondom? Par evente van egy teves hivas talan, amikor arankat keresik, de azt meg talan tulelem...
-
MageRG
addikt
Valami vicces sztoriért néztem be ide, de...
uhh, őszinte részvétem.
Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, mi volna ha a nagyfőnöknek előadnád ezt a történetet a standard asszertív kommunikációs bullshittel:
Felvázolod mi történt, végig tényeket állítva, az igazgató csajt nem vádolva semmivel. Csak közlöd, hogy nem te döntöttél, nem volt betervezve és fizikai képtelenség a határidőre elvégezni a melót.
A végén rákérdezhetsz, hogy mit javasolna konstruktív megoldásként (a halasztáson kívül). Illetve ha baj van a hozzáállásoddal, akkor mondjon példát, és helyette milyen viselkedést vár.A legtöbb főnök ilyenkor neked ad igazat, mert különben saját magából csinálna barmot.
-
macilaci78
nagyúr
Nincs egy olyan kitétel az MT-ben, hogy amíg a személy munkaügyi perben van akár felperesként, addig nem lehet munkaviszonya? Ki az, aki munkanélkülikén saját zsebből finanszírozni képes egy ilyet?
Pötyi: ha szóvá teszi, miért nem maradok a munkaidő végéig, akkor természetesen maradok, vagy elkéreckedek. Ezzel párhuzamosan egy perccel sem maradok tovább, ha az aznapi feladataimmal készen vagyok.
-
Out
addikt
Nem vagy méltó a feladatra, ki kellett volna, hogy rúgjanak és wolfman-t felvennék a helyedre, ő jó munkásember
Mindig mindenki akkor jön azzal a kifogással, hogy a családdal is lenni kellene, amikor túlórázásról lenne szó. Bezzeg, ha nincs túlóra, akkor rohan haza CS:GO-zni meg Minecraft-ozni, a család meg kit érdekel
-
ViZion
félisten
Nagyon szép történet. Legyél vele kedves, ő utalja a fizudat...
Már a kiszerelésre kellett volna 3 napot mondani, de belehúzol, hátha meglenne estig... majd a munkaidő végén jössz, h nah, ez megvan, holnap mehet a törlés. Az egy hét kb., de ráhúzol kicsit, kész lesz az 3 nap alatt is...És jajjdecsinoskamaebbenaruhában még férjen bele.
-
ViZion
félisten
hehehhhe... nálunk is tötént a héten durvaság. Kolléga engedélyt kért, h este a barátnőjének megmutathassa az üzemet. OK, gyertek be. Erre a kolléga mon'ta a csajnak, h mekkora idegesség lenne, ha meztelen jönne.
A csaj meg jött: fehérnemű + ballonkabát, mint vmi Kovi filmben. Sajna úgy alakult, h nekem el kellett haza menni, így mivel nem maradt akit cukkolhatnának, a csaj fel is öltözött. Kicsi probléma, h a kamerák előtt az irodában, nem a folyosón... Mivel még nem rúgtak ki senkit, gondolom nem látta a tulaj a felvételt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest