Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz MageRG #37142 üzenetére

Konkrét tlényszerű példákat tudnék csinálni: 2,2 tonna készárut vittünk ki, amiről az utolsó lezáró munkafázis maradt ki. Az a szerencse, hogy a beépítést is mi csináltuk és a beépítőnek volt annyi esze, hogy jelezze és visszavittük a műhelybe befejezni a gyártást. Ez a felesleges talicskázás 3 munkanapba és 300k-ba fájt.

Rendszeres, fizető ügyfélhez 6 hét alatt nem tud kimenni a helyszínre felmérni.

Hosszú a lista, és minden értékesítő tud hozzá tenni. Lassan 3 éve dolgozom itt, ez a probléma régebbre nyúlik vissza. De már egy éve nem foglalkozom vele, próbálom úgy intézni a dolgokat, hogy neki a lehető legkevesebb köze legyen hozzá, mert kénytelen vagyok úgy kezelni, hogy amihez hozzá kell nyúlnia, az egész egyszerűen nem lesz készen. De ezt úgy értsd, hogy ha például a műhelyben használunk 6-os és 8-as fúrókat és 7-es lyuk kell, akkor mással megvetetem a 7-es fúrót az adott fúróhoz, mert ez a jószág képes ott állni a munkával együtt, mert nincs 7-es fúró és nem is szól, hogy nincs, venni kéne.

Pötyi: Személyes adatokkal, elérhetőségekkel én sem üzérkedek. Céges telefont örököltem, benne kb másfélezer névjegy. Hívnak, felveszim, az elődömet keresik, akinek történetesen tudom az új elérhetőségét. Nyilván megkérdezem, milyen ügyben keresik, persze nem a "Minek az neked?" stípusban.
    - céges ügy -> én vagyok az illetékes
    - magánügy (régi ismerős, rokon) -> megadom az új elérhetőséget
    - akármilyen marketing, lejárt tartozás, bármi -> elmondom, hogy céges szám, illető már nem dolgozik itt. Majd az illetőnek megadom, milyen számról milyen ügyben keresték és majd intézi belátása szerint.

"Minek az neked?" - nekem egyszer tették fel ezt a kérdést egy üzletben. Válasz: - "Köszönöm, további szép napot!"

• macilaci78

nagyúr

válasz MageRG #37139 üzenetére

A legtöbb főnök ilyenkor püffögve kihátrál a véleményét nem lobogtatva, hogy neki erre nincs ideje, oldjátok meg, azért fizet. Esetleg meglebbenti, hogy az ilyen destruktív, akadékoskodó hozzáállás nem illik a cég struktúrájába és kapd össze magad...

Nálunk is van egy középvezető, aki valakinek a valakije. Szolgáltatás nyújtásának, gyártás vezetésének felelős döntésekkel rendelkező oszlopos tagja az illető. Semmit nem lehet vele kezdeni, pedig vezetőnek egész egyszerűen alkalmatlan. Azt a példát hoztam fel a cégtulaj ügyvezető igazgatónak, hogy a pontos időt is képtelen megmondani elsőre. Aszondta a főnök, hogy hülyéskedek.
    Felhívtam a srácot, kihangosítottam. Felvette, köszönök és kérdem, meg tudná-e nekem a pontos időt? Visszakérdezett, minek az nekem? Megköszöntem, elköszöntem, letettem. Főnöknek nem volt több kérdése, de semmilyen szervezeti, vagy személyi változás nem történt.
    Ezzel együtt a gyártásban résztvevő szakembernek első rangú, munkájára igényes, stb... De vezetőnek alkalmatlan.

• thesound

addikt

válasz MageRG #37139 üzenetére

Ördögi kör ez sajnos. Ha nem vagy megfelelő helyen hierarchiában a vállalatnál, vagy nem vagy egy magasan lévő személynek a "puszipajtása", akkor csak egy jelentéktelen, bármikor feláldozható katona vagy ha úgy kívánja az érdek. Agyarország, 2016. :( Szerintem ebből már igazán jól nem tud kijönni sajnos.

Tisztelet a kivétel cégeknek, de a környezetemben nem ez a tapasztalat. (IT, nagyvállalati, nemzetközi ERP terület)

Új hozzászólás Aktív témák