- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan #45322 üzenetére
Az az email cím se semmi "shiftingtosympathy" elsőre azt olvastam hogy "shitting to sympathy"
Amúgy nekem nincs se viberem, se whatsappom. Múltkor kíváncsiságból visszaigazoltam FB-n egy "csinos francia hölgyet" aki a 3. üzenetnél már kérte hogy had adhassa hozzá a whats app számomat, anélkül hogy előtte személyes dolgokról beszélgettünk volna.
Mivel nincs, így a sima telefonszámomat sem írtam meg.
Korábban még annyit írt, hogy kövi hónapban jön MO-ra és hogy "ecommercel" foglalkozik "half work, half travel", visszaírtam mikor utazik, mert találkozhatnánk. Azóta síri csend.2 napra rá kaptam egy SMS-t hogy sikeresen regisztrálták a számomat a whatsapp-ra.
Most vasárnap meg hogy sikeresen regisztrálták a számomat a viberre, majd 10 percre rá egy hívást egy dániai telefonszámról...este 11-kor. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan #45308 üzenetére
A kedvencem:
"After the end date has passed our(!) devices will become vulnerable for Hackers..."
Tehát azért fizessek elő és telepítsem az ÉN gépemre a szoftverüket, hogy az a szoftver az Ő távollévő serverük biztonságára vigyázzon?
Arra vigyázzanak ők, én majd csak a határidő lejárat után fogok Activate NOW-olni, mert azt akarom hogy az Én gépem legyen védve. : O -
Mackósajt
senior tag
válasz
cbmfan #45282 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy egy SSD sokat dobna a sebességen. Egyértelmű, hogy egy csomó műveletnél a HDD a szűk keresztmetszet. És a munkahelyen mér régóta SSD-re lettek cserélve a HDD-k a régi gépekben is, úgyhogy nem csak mások elmondásából tudom mekkora különbség.
A mögöttes döntési, illetve nemdöntési folyamat az, hogy évek óta olyan fel évente elhatározom, hogy most aztán veszek egy új gépet (tehát akkor már minek SSD a régibe), aztán mégse veszek.
Lehet tényleg mazochizmus.
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #45275 üzenetére
Erről felrémlik pizzériás barátom Q-s szériás 566-os, FCPGA-magos celeronja, amit "véletlenül" 66MHz helyett sikerült nem 100(@850), hanem 133MHz-re állítva 1140MHz-elindítani. És legnagyobb megdöbbenésünkre stabil volt, pedig egy Tomato TX98-as volt alatta, ha jól emlékeszem
-
envagyok
veterán
-
válasz
cbmfan #45239 üzenetére
Azt elhiszem, a viz nyilvan hatekonyabb. Bar ez 253W load 30 percen at, ugy meg nem rossz a 93 fok sem. Es igen, nyilvan egy 360-as AIO vagy egy egyedi viz barmilyen leghutesnel hatekonyabb lesz, szamomra a viz hianya megerne. Marmint, milyen ritkan megy 30 percen at teljes terhelesen a proci? Nalad lehet sokat, nalam nagyon-nagyon ritkan. Igaz, akkor meg nem 30 percen at, hanem sokszor orakon at, de na... Mindent nem lehet.
-
válasz
cbmfan #45235 üzenetére
Pont azt, amit fentebb irtam. i9-re plane igaz az, hogy alulfeszeled es szinte semmit nem vesztesz teljesitmenyben, viszont ~felezed a fogyasztast.
Plusz: Nezd meg ezt a tesztet!Az a huto, amit en is berendeltem, a tesztben egy i9-13900k-t tart 253W-os tartos fogyasztas mellett 93 fokon 36db zajszint mellett. £40-es (~18khuf) aron. Es ugye az, hogy soha nem eri el a 100 fokot az i9, azt jelenti, hogy az abszolut maximalis teljesitmeny ki van belole facsarva, soha nem eri el a hofok plafont.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan #45158 üzenetére
Jó hát a trippla x-es videótartalomgyártás elhiszem másképp hat az emberre.
Alapvetően én is kötetlen munkaidőben vagyok itthol, eredményeképp van hogy du 6-kor jut eszembe hogy azért nem fog az agyam mert nem ebédeltem, amíg megérkezik (40 perc) addig még írjunk pár sort, hogy aztán este 8-10 között már csak véglegesíteni kelljen a határidős projektet. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan #45156 üzenetére
Pont a homeofficeról írtam amit. Az egy dolog hogy Neked szórakozás, de alapvetően azért kell csinálni, mert máskülönben éhen halsz.
Nekem ez nem egyenlő azzal hogy olvasok, vagy önfeledten TV-zek, vagy haverokkal moziba megyek, nem szórakozás...meló, ami melóidőnek értéke van. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan #45153 üzenetére
Ez egy örök dilemma, mert mindent egybevéve idő amíg mindent megcsinálsz, amit előző nap csináltál másnap (persze vannak amiknek jót tesz ha áll 1 napot) már nem számít "frissen sütöttnek" pl sült krumpli, tehát azért vannak egyéb tényezők is, nem csak a nettó bekerülési költség, meg a főzési és tárolás hűtési energia költségek.
Jelenleg a fenti, napi menü 2390-es ár nálam a határérték, efelett már tényleg nem járnék hozzájuk.
5 napra elkészíteni a levest és a főételt alapanyaggal, előkészítési idő, főzési idő, mosogatási idő, mosogatás költsége, elpakolási idő összesen kb egálra jövök ki 1 főre számolva a mindennapi friss ebéd kapcsán, figyelembe véve az órabéremet, valamint hogy annyi idő alatt mennyi dokumentációt tudok elkészíteni.Anno Budapesten az első lakótelepekbe vidékről költöztették fel az embereket, azzal a szólammal hogy ott az étterem a lakótelep közepén, minek a lakásokba kamra.
A beköltözők hülyének nézték a tervezőket, hogy nem számoltak azzal hogy a tyúkokat a kádban tudják csak tartani, ami miatt folyton eltömődtek a társasházak lefolyó csövei és a tervezők hibája a sok csatorna javítási költség. -
pycur
tag
-
solena
tag
válasz
cbmfan #44840 üzenetére
Annyi munka van, hogy este általában örülök, ha nem látok gépet
Nem hogy még sztorizzak is
De azért hozok egyet, ami kicsapta a biztosítékot. Ahhoz már hozzá vagyok szokva, hogy amikor bejönnek, akkor kapásból a főnököt akarják megtalálni akkor is, ha éppen elfoglalt, vagy szimplán mint a páromra hivatkoznak - "a múltkor beszéltem a gépről a pároddal..." - ilyenkor állítom le, hogy a férjemmel maximum gáztervekről, műszaki rajzrol beszélgethettek, mert a főnököm, akivel beszéltek
Tag bejön, és mondja, hogy használt dvd-író-olvasót keres. És végig az orrában turkált könyékig, miközben beszélt. Zsigerből vágtam rá, hogy most éppen nincs. Főnök igaz, kérdőre vont, miután elment, mert jelen volt, csak éppen elfoglalt volt a rendeléssel, úgyhogy nem nézett fel a monitorról - aztán mutattam neki, hogy miért
Vállat vont, és közölte velem, hogy finnyás vagyok
Egyébként elég fos a forgalom, az embereknek nem nagyon van pénzük, az ezeréves régi szarjaikat akarják javíttatni, ami oké lenne, de tényleg csodát várnak lófasz pénzért
Tavaly ugyanilyenkor már túl voltam a harmadik karácsonyi zsírúj gép építésén, most még semmi, csak néhány "kötelező" csere, mert kipusztult a húszezeréves gép
-
tsiga18
tag
válasz
cbmfan #44751 üzenetére
Nekem volt ilyen CPU egy Lenovo g580-ban, még 4-5 éve is kisebb vagyonokat kértek érte és ritka volt nagyon. Tavalyig az volt az elsődleges gépem, bírta a Visual Studiot és egyéb virtuális gépeket 16GB RAM mellett.
Szerintem egyre kisebb a célközönsége, nem mai gépekbe való, nekem is alaplaphibás lett az a gépem amiben volt -
Pötyi
őstag
válasz
cbmfan #44709 üzenetére
De nem is értem ezt a mosogató-hajlamot! Mindenkinek mosónő az anyja, mint Józse Fatillának? Egyedül a mi szerviz-sarkunkban van egy mini kompresszor meg egy mókusszőr ecset?!? Azzal úgy kifújok és kiganyézok minden poros tápot, alaplapot, házat, hogy úgy csillognak, mint az új.
-
Armagedown
őstag
válasz
cbmfan #44709 üzenetére
Így van, nyugodtan ki lehet mosni még a mosogatóban is a retró lapokat.
-
-
-
Top cat
addikt
válasz
cbmfan #44622 üzenetére
Képet nem csináltál róla?
Biztos ez a szindróma.
-
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
cbmfan #44605 üzenetére
Hát volt nekem régen asztali doboz kinézetű szgépem . működött is, szépen villogtak is rajta a LED-ek, meg lehetett a flopi lemez mechanikát használni rajta . Aztán a doboza egyre kisebb lett, és így egyre könnyebb volt szervizbe hordozni . Sajnos a szervizes mindig megígérte, hogy vigyázni fog az adatokra, aztán mindig törölte a szexis képeimet róla .
Újabban a rokonom adott egy laptopot, aztán vettem hozzá még két gyárilag felújított laptopot, és így olcsón ki is jöttem vele . Az egyikben már a ventilátora nem megy .
Most meg majd utána nézek az SSD árainak ♥
-
tkesy
őstag
-
azbest
félisten
válasz
cbmfan #44546 üzenetére
Annak a kondinak külön wiki oldala van
Capacitor_plague
Bár én routerboardon találkoztam azzal, hogy kb mind ki volt nyílva 5 év után.
De hallottam hírét, hogy sorozatban döglenek. -
koby11h
őstag
válasz
cbmfan #44562 üzenetére
Nekem is van pár vágás, sorjás gépház régen rendszeres volt. Van késtől, flextől, csavarhúzótól...
Csavarhúzó az most is... alu kéménycső mögött kellett csillag csavar kivenni, kicsit kiugrott és ahogy ellentartottam sikerült pont a kesztyűn lévő lyukon át belenyomnom a tenyerembe... de szépen múlik
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen alaplapot vegyek?
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Macska topik
- Autós topik
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest