- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz #64791808 #32981 üzenetére
Egyetértek azzal, amit mondasz, de az utca emberével ez nem megvalósítható. Ha nem kap tökéletes rendszert, akkor kontárnak fog tartani, aminek persze hangot is ad ismerősi körében, és ez az üzletnek nem jó.
Megtörtént:
Ügyfél behozta a gépét, hogy nem megy. Megnéztem, alaplap dög, alaplapcsere.
Chipset ugyan az az új alaplapnak is, mint a réginek, így néhány driver után kész is lett a gép. Láttam én, hogy eléggé legyepált a Windows, de az üffél nem mondta, hogy gond lenne vele, nem is bántottam.
Kiadtam, örül mindenki.
Másnap habzó szájjal hozza vissza a gépet; nem indul el valamelyik programja. Pedig előtte ment.
Gépet nézem, program tényleg nem indul, hibaüzenet nincs. Szinte biztos, hogy Windows hibája.
Felajánlottam neki, hogy fájdalomdíjként - amiért nem vettem észre kiadás előtt, hogy nem megy a programja, bár nem jelezte ezt a hibát - ingyen és bérmetve újratelepítem. Nem élt vele, puffogva távozott.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
wolfman
veterán
A szünetmentesek sok instabilitást orvosolnak, bár Codegen és barátainál az se életbiztosítás. Sőt, ezeknek a tápoknak az is már sokat jelent ha földelt a konnektor, bár ez sok helyen nincs így.
(#33010) TA68: Végül adtál neki jó tápot vagy rábeszélted egy gyengébb, de 2Gb-os VGA-ra?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ViZion
félisten
elhittem... majdnem.
Anno ahol dolgoztam, a "szakszerviz" cserélgette a codegeneket, csak én kb. 3-at fogyasztottam, mire kivertem a balhét és lett normális táp, ami bírta, legalábbis utána nem volt gond. Monkatársamnál is volt pár csere... szal. én első kézből is mondom, h szar. Eeegen, napi 8-12 órát mentek és volt terhelés. Főnük nem értett hozzá, a "szakik" meg ezt adták, "ócó".LC power valahol a minimum, ha ilyen netes gép, amin semmi sem lényeg és az egész max 80k a gép... Drágább vasat arra sem bíznék.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
törölt tag
Bekeidore fel van fuggesztve, de barmikor sorozhatnak 18 es 45 kozott.
Tesco-zsomle: igen, miutan a kollega felvetette, kapott az alkalmon. De nem az ugyfel kerte.
wolf: miert "alap", hogy kap uj rendszert? Sok kollegatol hallom, hogy semmibe veszik a munkajat, mert csak nyomkodja a billentyuket es ennyi. Pont az ilyenek miatt. Nem alap az uj rendszer, hanem szolgaltatas. Adatmentes, uj rendszer, beallitas, adatok visszatoltese. Ez mind munka, amit ha te nem fizettetsz meg, akkor az ugyfeleid pont annyiba veszik, amennyit fizettek erte. Amikor meg mashoz, vagy hozzam jonnek, es mondom, hogy egy adatmenteses majd visszatolteses reinstall driverekkel, belove 20+afa, akkor hapognak. "Mert az X megcsinalta egy 5-osert"... Ennyire szerettek ingyen melozni? Azt meg sem penditem, hogy az igy feltett windowsok legalisak-e...
-
törölt tag
válasz Hequila #33005 üzenetére
Ez igaz, es megsem. Ez egy folyamat, amit el kellene kezdeni. Ma Magyarorszag informatikai szervizellatottsaga "az utca embere" esetben a gyenge buherator szintjen all. Ertem, muszaj neked is igy szolgaltatni, mert ha nem, akkor csokken az ugyfelkorod.
Vegyuk eszre, hogy ez hianygazdalkodas.
Ha elindulna egy folyamat, hogy megfelelo szolgaltatast megfelelo arert, akkor par even belul az utca embere szamara is ertek lenne a szervizszolgaltatas. Sot, kevesebb lenne a gyoker is (nem a rootra gondolok ), mert anyagi erdeke lenne, hogy ertsen hozza.
10-12 evvel ezelott rendszeresen indultak informatika kurzusok, es sokan elmentek ra. Ma mar ez ciki, hiszen mindenki ugy szuletik, hogy C# programozo, meg Domain Admin. Hogyne.Es inkabb hulye marad, mint hogy a haver azt mondja, hogy "mivan, nem tudod, hogykell a zikszpet telepiteni". Holott o sem tudja, csak ganyol.
Ezert lenne fontos, hogy a szervizesek kialljanak a minosegi munka erteke mellett. De ez klasszikusan olyan valtozas, ami csak alulrol johet. Evek kellenek hozza. De ha el sem kezdjuk, akkor marad az, hogy az utca embere szerint te lofaszt se csinalsz, csak jol lehuzod ot, bezzeg neki van szakmaja, vasutas! Amig ez nem valtozik, addig a munkatok minosegetol fuggetlenul a szomszed pistike oraberet szanjak nektek.
Az ugyfelednek pedig, mikor alaplapcsere utan visszahozza a gepet, annyit mondtam volna, hogy az alaplapot kicsereltuk, a windowshoz nem is nyultunk. Ha kivanja, szoftveresen is bevizsgaljuk a gepet, x FT. Ha erre hapog, akkor megkerdezem, hogy o szeret-e ingyen dolgozni. Fontos tudni: ez az ugyfel mar akkor tudta, hogy csak basztatni jon be, mikor belepett az ajton. Ha mar ugyis elegedetlenul tavozik, akkor ugy kuldom el a 3,14csaba, hogy varja, hogy indulhasson.
-
TA68
őstag
Kb.mintha azt mondanám, bukósisak nélkül motorozok 5 éve és eddig még nem ért baleset.
A Codegen tápoknak a stabilitásával is komoly bajok vannak. Régebben ölték a Samsung vinyókat, csak sokan nem gondoltak rá, hogy emiatt kell már harmadszor vinyót cserélni.(#33014) wolfman Kapott egy FSP HEXA -t
(#33017) Speed(R)
"Hozzám bárki hoz hasonló hulladékkal értelmes gépet, kötelezően kicserélem."Ha a tulaj beleegyezése nélkül cserélem, akkor azt hiszi, hogy le akarom húzni. Jójaz, mer idájig is ment.
-
GoZoL
senior tag
2004 óta használok ilyen tápot. Tudom hogy, hulladék de amelyik tönkrement pukkant egyett és nem vitt magával semmit. Próbálok áttérni jobb tápra de a z drágább és a tulajdonos megkérdezi akkor, miért is veszek drágábbat mikor az olcsóbb kakival is megy? Vállalati hálózat, tervezett kiadásokkal.
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
válasz Speed® #33021 üzenetére
Ja, ez kb. mint amikor egy normálisabb gumis nem teszi fel egy életveszélyesen szar felnire a gumit.
Csak sok bolt nem gondolkodik így, mert nem is érdekli, meg vevőt is veszt ha egy ilyet benyög. Meg a szar táp mikor tönkremegy, ismét ott lesz a júzer a boltban, újabb pénz. -
TA68
őstag
-
wolfman
veterán
Codegenek vannak annyira "minőségi" tápok már, hogy bár elhalálozik, de többnyire magukba roskadnak és nem visznek magukkal semmit. Többnyire. Ellenben Mercury/ColorSit/Deer-ék mint egy kapálózó fuldokló, a legelső közelében lévő emberbe / komponensbe belekapaszkodik és együtt hallnak.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Pickit3
aktív tag
válasz wolfman #33027 üzenetére
Nővérem régi amd-s gépében 6évig ment (napi 8óra) egy Codegen táp. Alaplap (valamiért?) szétsült, de nem vitt magával semmit. Ideiglenes konfigba áttettem a tápot és lehúzott még 1 évet. Azóta átalakított "labortápként" üzemel a mai napig.
LC power-ről ne is beszéljük, régen sorra tömtem vele a gépeket köztük az enyémet is amit 6éve (vagy 7?) használok gond nélkül, de nem hoztak vissza, hogy besz@rt volna a táp. (Ráadásul csendes darabok, legalábbis amit én kifogtam.)
Speed(R) bá', nem tudod véletlenül, hogy hol tárgyaltuk ki ezt "nemrég"? Mellesleg még mindig áll az ígéret miszerint ha betölti a 10évet akkor kedvezményesen adom el neked. Esetleg nyithatnál egy múzeumot "Működő Codegen/LC/Mercury/ColorSit tápok immáron 10éve" néven, biztos lenne látogatottság.Más
Gyerek kéri, hogy rakjak össze neki egy amd-s gépet, mert x játékkal akar játszani. Ok, összeállítom és mondom az árat. Azt mondja, hogy jó, mert max 160k lett volna rá, de hazamegy és megbeszéli az otthoniakkal. Ok. 1hét múlva jön, hogy szaggat a játék. wtf? Jah, hogy összerakatta mással, mert én drága vagyok. ciripcirip (Pont ismerem aki összerakta neki és 10k/h órabért számolt fel, de én vagyok a drága.) Mondom, hogy az nem létezik, röhögve kellene vinnie. Elé ülök a gépnek és... ez nem az a gép amit összeállítottam. Azt mondja de csak akivel összerakatta az olcsóbban ki tudta hozni (140k). 2magos proci, 8giga ram, hulladék lap, Mercury táp, csúnya midi ház, 1TB vinyó éééés R7 250x. Háát gyerek téged jól átb@sztak. De bennem van a hiba, hogy nem fut rendesen a játéka. -
wolfman
veterán
válasz Pickit3 #33028 üzenetére
Annak vala az kezdetén, midőn még tejfölösszájú kiskrapek voltam, személyi számítógép vásárlásra adtam a fejemet. Pontosabban egy 487-as Intelen volt már akkor, de váltani szerettem volna 775-ösre rögtön. Bementem a legközelebbi boltba, mondtam hogy ezzel a konfiggal és + 50eFt-al mit lehet kezdni. Jajjhát nagyon jó helyre jöttem, ez kell neked, összerakjuk öcsém.
Össze is lett rakva a gép, de otthon valahogy csak nem érte el azt a teljesítményt amit szerettem volna. Ezután ahogyan okosodtam derült ki fokozatosan, hogy processzornak nem csak magórajele van, hanem sok más is amivel spórolni lehet, ugyan ez az alaplapokkal is igaz ahol nem csak a tokozás a lényeg, a memóriákról nem is beszélve, bár utóbbinál inkább a méret a lényeg. Miután haverok HDD-inek sorozatát cseszte el a gépem, nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak alaplapot, de tápegységet is cserélnem kéne, mert a Codegen 400w-os minden zavart és nyűgöt gyönyörűen átenged saját magán.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Regi szep idok. Amikor epox meg ecs lapokat voltmoddoltunk fizikai karokozassal...beh szep is volt. Igaz akkor meg nem phorumoztam hanem hoc-oztam. Basszus, oregszem
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
cbmfan
őstag
nem pénégy volt az első géped? akkor vén pöcs vagy
végre megvan amit régóta szeretnék: totál besárgult álló tápos noname ATX ház, hasonló árnyalatú MSI CD íróval
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
-
cbmfan
őstag
válasz Klaus Duran #33034 üzenetére
kisiskolásként saját gép? nem rossz.
-
SityiSXT
őstag
Chaten supportálok.
Ügyfél: Hello
Én: Üdv, miben segíthetek?
Ügyfél: Gondom van.
Ennek már 5 perce. És nem ír. Szerintetek várjak még, hátha leesik neki, hogy nem vagyok gondolatolvasó, vagy írjam meg neki ezen jelen helyzetben nem elhanyagolható hiányosságomat? -
Akybron
aktív tag
válasz Klaus Duran #33034 üzenetére
Commodore64 36 vagyok
PC-m az alább látható compaq "laptop" (Az előlap közepén a sötétebb szürke Compaq felifat egy kihúzható hordfül...) , csak kölcsönbe.
Tényleg saját gépem '98-ban egy 386sx, 80MByte hdd, valami VGA.
Később P1 AMD k5-pr100. P3 korszakban zárkóztam fel (anyagilag már megtehettem, hogy ne 2 generációval régebbi gépem legyen), egy 800-as Coppermine celeronnal.[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
-
cbmfan
őstag
válasz Klaus Duran #33038 üzenetére
az más. saját gépet írtam, nem közöset
[ Szerkesztve ]
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz Klaus Duran #33040 üzenetére
Első közös gép tesómmal, hát nem tudom melyik generáció, de s370 foglalattal és egy 566Mhz-es cerkával rendelkezett. win95
Első saját gép P3 win98.
Első saját gép ami saját pénzből van az s775 e5400-al win7-tel (amikor kijött a win7 rá néhány napra vettem a gépet)
Most 21 éves vagyok. -
-
Pickit3
aktív tag
válasz Klaus Duran #33045 üzenetére
Virágboltos.
-
Darkness
aktív tag
1990 -ben egy 286 -os 12/16 MHz, 1 MB RAM. 2 db "nagy floppy" 5,25", majd később lett benne egy 10 MB -os HDD. majd 20 MB, 40 MB - ekkor jött a stacker nevű progi... ha eléggé koros vagy, tudod mi az...
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App