- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
senior tag
Én 2017.12.26-án helyeztem üzembe a DS218J-t. Utána kb. 8 hónapig semmi ilyen hiba nem volt.
Az első hibajelenség közvetlen előzményei:
Azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel előjön a link down - link up páros. Már cseréltem routert, tettem szünetmentes tápot (nem emiatt), de semmi sem változott.
A naplóból az jött le, hogy a "DSM 6.2-23739 Update 2"-ig nem volt semmi hiba.
-
hw1apro
újonc
-
Borisz76
nagyúr
Találtam egy ilyet :
És ha minden kötél szakad és javítani kell a NAS-t akkor őket ajánlom :
[Nas-Szerviz.hu] Tapasztalatból tudom - sajnos...- , hogy ügyesek !
-
biker
nagyúr
szuper, most már minden kilőve, most épp nem teker egy lemez se, meg se rezzennek a fejek a hdd-ben. a LAN led ütemesen villog, bejelentkezni a nasra nem lehetséges. időtúllépéssel elszáll
utolsó életjel 01:35 mikor a mac backup jelezte, hogy nem lehet menteni a nas-ra, mert "az eszköz nem támogatja a szükséges protokolt"
Bullshit.file szolgáltatás megy, fel tudom csatolni a meghajtókat, de a frontend nem tölt be, sem a kamerák
update: az e megy, csak a gyökérben lévő mappákat listázta ki, az almappákba már csak teker teker a finder -
biker
nagyúr
Na hard reset után ismét be tudtam lépni, lehet hogy megvan, de nem akarom elkiabálni: Synology inc. Antivirus essentials.
Minden nap 00:00:00-kor indul, és van, hogy 3-4 óra alatt végez, de nem egy bejegyzést látok a naplójában, hogy 17-22 órán át fut.
Na most már nem fog, remélem tovább nem szivat a rendszer.
Ma pl 4h 46perc volt csak a virus definiton update. máskor "csak" 1h 30 perc
De tetszik a legutóbbi eset: 13h 15p volt a virus definition update, és 22h 45p a virus scanMent a kukába...
-
biker
nagyúr
Ami biztos, nem külső belépési kísérletek, vagy dos-olás, mivel 30 percig bontottam a külső vonalat, így csak a 3 kamera (25-öt bírna) és az én gépem belépve maradt
mivel nem volt net, nem is a torrent, mert ugye ez esetben se a uTorrent se a Resilio sync nem képes üzemelni
nem a snapshot replication, mert az éjfélkor s 02:00-kor fut (mappák szerinti időben) átlagosan 2 perc alatt snapshotol és törli a régi verziót (max 5 ill 10 verziót őriz meg)
Nem backup a cloud sync-el, mert az a két gép az irodában épp le van állítva az ünnepek miatt.
-
biker
nagyúr
korábbi fiaskómra: 3 egész napig jól ment a rendszer. Gondoltam hozzáadok 1db torrentet, tegnap elaludtam a forma1 edzés alatt.
Megint nem tölt be semmi, a download station 2 perc betöltésre, a torrent hozzáadása 4-5 perc
Az erőforrás figyelőre 6 perce várok, már ablak van, meg üres grafikonok, de semmi egyéb. Meg se tudom nézni, mi a szar fut a háttérben, ami ennyire blokkolja
Hétvége van, csak két gép backupol rá hajnal kettőkor, meg tegnap néztünk egy filmet az appleTV-n -
gyugyo79
addikt
Terhelés szempontjából a NAS -on tök8, hogy X vagy Y szoftver fut és az felír 3-4 MB -os fájlokat néha néha (Ráadásul én csak a képeket látom amik szerencsétlen pillanatban is készülhettek ebből a szempontból). Ha egyszerre fut X és Y úgy hogy az egyik is elég volna akkor meg már nem ugyan az a terhelés még ha nem is ugyan az van velük szinkronban tartva.Tehát én pld vagy egyiket vagy másikat használnám csak.
Nagyobb állományoknál,nagyobb terhelésnél meg az nem lehet mindegy, hogy az hogy kerül a lemezre felírásra a p2p vagy a szerver kliens megoldásnál megint csak el lehet gondolkozni, mire jó lemez terhelésben, hálózat terhelésben stb.
A nálad jelenlévő probléma esetén a p2p rosszabb mint a szerver - kliens szerintem.Nem a resilio/bt sync ismert hibája vagy egyáltalán hibája miatt!!!
-
gyugyo79
addikt
Hátha ezek megoldják mert a képen jelenleg is látszik egy ~50-55 MB/s olvasás most ami a duplája az előző képen láthatónak.
Amúgy a resilio/bittorrent sync is furcsa, hogy az összes képen "dolgozik" + mellette ott a Syno CS szervere is ráadásul a resilio/bt sync az kb ugyan az mintha torrenteznél ami az adott kötet sebességére a sok random írás olvasás miatt nagyon nincs jó hatással akkor se amikor amúgy minden rendben van.
-
gyugyo79
addikt
De így lenne jó mármint amit írtam, hogy bontsd ki, hogy pld a DSM asztalon belül nem mindegy mi és a sorba rendezés sem mindegy :
1 képen elindítottam a töredezettség mentesítést. (Ez ha nincs időnként megcsinálva használatól függően eltarthat sokáig és írja is, hogy csökkenti a sebességet :
Ez miután végzett (Olvasás alapján sorban a lista közepén van már csak, míg processzor szerint még fent van mert többek közt ez az ablak megjelenítése is processzor idő.): -
gyugyo79
addikt
Ezek a képek arra jók, hogy lássuk igazad van és nincs valami rendbe nálad de ha segítséget szeretnél ahhoz használhatatlanok.
A feladat kezelőbe a szolgáltatások fülön látszik esetleg, hogy mi okozza.
De ott is sorba érdemes rakni írás/olvasás/processzor és a legnagyobb terhelőket ki is bontani (kis háromszög az ikontól balra)Azt beláthatod, hogy nálad nem kerek akkor valami ami lehet azért mert valamit máshogy használsz mint a nagy többség vagy mert szerencsétlen vagy és pont kifogsz mindig valami hibásat. Mert különben jelentősen többen panaszkodnának hasonló hibára.
-
Pubszon
veterán
Nekem több mint másfél évig volt DS216+II és soha nem tapasztaltam ilyen jellegű problémát.
2 kamera volt rajta, torrent, backup, pár docker alkalmazás, sync stb.
Meg kellene valahogy nézned, hogy mi terheli a CPU-t és mi ír ilyenkor a lemezre. Mert nem a rendszerrel van a gond, hanem inkább valamelyik alkalmazással.
A transcode is meg tudja így fogni például. -
gyugyo79
addikt
A btrfs lesz az én tippem szerint is a ludas (így elsőre aztán persze lehet, hogy nem) ...
Megszoktad időnként csinálni a töredezettség mentesítést és a "adatmosás" -t (ezt ütemezni is lehet a felületen az előbbit nem).
Az egyik a Tároláskezelő kötet a másik meg a Tárolókészlet alatt található. -
gyugyo79
addikt
Rég állítottam új MySQL-t Synon de az rémlik, hogy elég hülyén van megoldva, hogy felhasználó barát legyen.
Ezért első belépés után állítgatni kell a jogosultságokon meg talán kiszedni felhasználót is komplett (de lehet rosszul emlékszek).Amúgy a beállított köteten a @database mappában van mariadb5/10 alatt és ez van átlinkelve a @appstore könyvtáron belül a Mariadb5/Mariadb10 mysql mappába is.
Itt van egy <nasneve>.err fájl is amibe a a hibás bejelentkezéseket 99.99% bele írja ezért az látszik ha valaki próbálkozott. Ha belépett elsőre azt nem ...HyperBackup leállítja a mentés idejére a Mariadb -t de ezt szerintem jelzi is valamilyen szinten amikor beállítod. De ezt vedd még azért számításba amikor megoldást választasz keresel.
-
gyugyo79
addikt
Ha nem csináltatok pld mysqldump -al mentést vagy a HyperBackup -al akkor ha "Törlődött a teljes adatbázis, jelszó cserével együtt." az nem lesz meg.
A jövőre nézve állítsd be a HyperBackup -ba vagy keress egy mysqldump leírást vannak kész scriptek Synologyhoz is biztos.
Látatlanba nehéz okosat mondani, de ha valaki a DSM -be be tudott lépni megfelelő joggal és elindítja a csomagkezelőben a MariaDB (5v10) -t és ott rányom az "Adatbázis helyreállításra" az kb 0-zni tudja az egészet.
-
Multibit
nagyúr
Nem érdemes ezen keseregni és főleg nem érdemes márkához ragaszkodni. Ki vagy szolgáltatva a gyártóknak, ennyi. Tök mindegy, hogy WD Red, vagy Seagate Ironwolf (vagy bármely más vinyó). Nincs olyan, hogy egy adott márka, vagy típus, mindig megbízható! Az idő múlásával ez is változik.
Vedd azt a NAS HDD-t, ami pillanatnyilag a legjobb ár/kapacitás arányú és a lehető legtöbb garit adják rá! Ezen kívül annyi a teendőd, hogy rendszeresen mentesz. Egy-egy olyan tanács, hogy "nálam már X éve kifogástalanul működik" nem jelent semmit. Sem statisztikailag, sem gyakorlati hasznát tekintve. -
Szaszabond
aktív tag
NA akkor ide kapcsolódóan:
Mi a különbség a DS-nél a Zöld négyzet (Befejezetlen vagy hibás feladatok befejezése), a Piros Kuka (Eltávolítás) és a Kék Ecset (Kész elemek törlése között)
Véletlenül a Zöld négyzettel állítottam (Volna) le egy seedelt torrrentet, amit már nem akartam tovább seedelni per pillanat, de ezzel a kattintással is eltűnt a listából és nem is tudom visszahozni.
Melyik törli a rejtett @Downoads könyvtárból is a torrentet? (Feltéve ha a USerdownloads könyvtárból is törlöm persze manuálisan)
Mert attól tartok, hogy csak a kuka, és ha véletlenül a Négyzettel vagy az Ecsettel távolítom el akkor az nem törli a winyóról, hanem csak a DS listából..vagy már nem tudom -
Csokifalo
senior tag
roppant egyszerű, mit tegyek addig 15 terra anyaggal?
mert a nagy gépem felszámolása után maradt 5 db 3 terrás lemezem full tele, így is szívom a fogam hogy egyet fel kell számolni az ötből, illetve kettőt az SHR miatt, az már 6 terra bukta
Csak így tudtam, hogy kettőt likvidálok, de 3 anyaga megmarad, így viszont csak egyesével megy -
TBMC
addikt
lehet, hogy utálatos DE
azért írok több topikba is, mert magam sem tudom, hogy az osx a gebasz vagy a nas / hddk.
(és talán ha valahol van/volt valakinek hasonló gondja-baja, az meg tudja osztani, hisz erre vannak a topikok, de javíts ki, ha nem így van)
nemhiszem, hogy az általad említett szindrómában szenvednék, jó pár éve nasozok. és kb 5éve synologyzok.ha követed a topikot akkor láthattad, hogy pl hétfőn vettem meg a nast, majd ezt követő napokban lőttem be nagyrészét, beállításokat...
péntek este kezdtem (volna) el a backupokat.az írás követésre visszatérve, hidd el, számomra is nehéz követni, mert tényleg nem tudom mi lehet a sz@r. azért csaongtam ide-oda mert sokféle megoldást próbáltam közben ki, amivel talán ki tudnám zárni a tényezőket mi lehet a hiba oka, de sajnos még mindig passz.
végül nagy nehezen manuálisan sikerült backupolni a nas hddre az anyagokat a külső hddről. (a nasba dugva)
és nem filestationon keresztül, hanem forkliftből mozgatva. -
Multibit
nagyúr
Átgondoltam, a dualband wifi 5GHz-en 1300mbit, 2,4GHz-en meg 600mbit, és szimultán dualband, tehát maximum 1900Mbit=1,9GBit
Ezzel a fejtegetéssel csak két baj van:
- linksebességekkel számolsz, miközben adatsebességet tudsz csak használni
- a routerek tudnak szimultán sugározni, de a kliensek 99%-a nem
... és akkor a full duplex hiányáról még nem is szóltam. -
kulu22
aktív tag
Ha homológ a kameraállomány, a gyártótól tuti van valami megoldás rá. Ha meg vissza kell nézni valamit, akkor belépsz a NAS-ra. De egy filléres NVR is megteszi, a kamerákra jellemzően több user is csatlakozhat egyszerre, én pl. amellett, hogy a Syno folyamatosan rögzít, néha belenézek tabletről ill. telefonról is távolról a Hikvision saját kliensével. 5db kamerám van.
-
maci25
aktív tag
Szia
Ha jól gondolom akkor te a 216+ ra legalább 8 kamerát akarsz kötni.
Nem tudom volt e már synology-d, de ezeknél a szoftverért fizetünk egy rakás lóvét miközben veszünk egy extra gyenge vasat. Szerintem a 918+ ba lehet egy 30k vas, 160k meg a soft (mekkora marha vagyok így belegondolva)Szerintem rossz vonatra száltál fel. Értem, hogy 1 dobozt szeretnél. A syno mehet a "szekrény mélyére" az nvr meg megint ahová tetszik.
Bocsi ha nyers voltam de nekem ez a véleményem.
Ja még annyi, hogy ugyan syno nvr-t nem ismerem de kb az is ugyan az mint a ds. Veszel akár egy hikvision rögzítőt + kamerát hozzá és tuti a siker + a mosoly
-
Madwe
nagyúr
Time machineos megoldás is járható lehet neked, csinálsz egy usert aminek mondjuk 100gb limitet adsz, azt nem lépheti át, s azzal a userrel csatlakozik ftpn. Gondolom ha eléri a limitet akkor lehet h ő is lemenedzseli magának. De a fenti kód az tuti működik, csak gondoltam leírom, h lehet egy ilyen út is ami működhet...
-
gyugyo79
addikt
find /volume1/kamrak_mentesenek_helye/ha_alkonyvtar/ -type f ! -mtime -28 -exec rm {} \;
A fenti kódot a saját igényeidhez módosítva bemásolod egy *.sh -ba és futtatod a feladat időzítővel.
Azt csinálja, hogy törli a 28 napnál régebbi fájlokat a megadott könyvtárból. A napot (28) és könyvtár elérését (/volume1/kamrak_mentesenek_helye/ha_alkonyvtar/) értelem szerűen írd át úgy ahogy neked jó. -
Vettem. Nem akarok ezzel szívni, és nem is én fizetem
Egyébként egy 6db kamerát kezelni képes 2x3TB-s NVR rendszer ilyen minőségben még olcsónak is számít ezért az árért (licencekkel együtt egyébként 180kHUF volt).
Ha valaki már komolyabban foglalkozott térfigyelő IP kamerákkal, és tényleg nem használhatatlan kínai gagyit akar, akkor tudja, hogy egy 6db-os rendszer 300eFt körül indul (csak a kamerák). És akkor itt még fix fókusz van, nincs PTZ, és nagyon alap featurek vannak csak. PTZ meg egyéb plusz dolgok esetén már milliós nagyságrendről beszélünk. Ilyen összegeknél egy +17eFt-s licence kameránként már nem oszt nem szoroz.
-
Gyurma_13
aktív tag
Szia,
Nekem is ilyen NASom van, nálam kb. 10-15 között mozog a letöltés Telekomos 120/10-es netnél.
Most ismerkedem még csak a Nassal és a DSM-el, van pár dolog amit nem értek. Ha mondjuk telefonról elindítom a VideoStation alkalmazást, csak a :9007 végződésű HTTP bejelenkezéssel indítja el, ha a :9008 HTTPS-el akarom indítani, nem indul. DSM-ben be van állítva mindkettő és a routerben is portolva van mind a kettő. Mi lehet a baj?
Amúgy két napja van meg, de már 1TB ráment. Még szerencse, hogy 6TB-s hddt vettem
-
Patice
Topikgazda
Gondolom Synology-ból akarsz költözni Synology-ba és két lemezesből legalább kétlemezesbe. Ha igen, akkor ügyelve a lemezek sorrendjére átrakod és migrálható lesz.
Ennek előfeltétele, hogy az új NAS-ra ugyan az a verziójú DSM kerüljön, mint a régiben volt. Ha a migrálás megvan, akkor jöhet a beállítások visszaállítása mentésből, de még így sem lesz minden 100%-os, pár dolgot ismét be kell majd állítani (pl. DDNS, QuickConnect, Tűzfal szabályok, fix IP, egyéni portok, stb.)
-
csipuka
senior tag
Igen.
Nekem fagyogatott a NAS, es leveleztem a support-al:
I would advise that you do a DSM re-installation. I have provided the directions for performing a re-installation below. Keep in mind your operating system partition and data partition are separate so your data should remain untouched. Also performing a DSM reset will reset your network/package configurations back to default as well as change the default admin user account password to blank.
Also please be aware you can backup the DSM configuration by navigating to "DSM> Control Panel> Update & Restore> Configuration Backup". This will backup User, Group, Shared Folder, Workgroup, Domain, LDAP, Windows File Service, Mac File Service, NFS, FTP, Network Backup, WebDAV, Web Services, SNMP, User Home, Password Settings, Task Scheduler and Disk Usage Report settings.DSM OS Reset (Section 3): https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/tutorials/493#t3
1 hettel a 6.0 elott ujra install-altam az OS-t, es azota nem fagyott. A backup megkonnyitette a dolgom.
-
Gausz
aktív tag
Eddig ilyen volt a hálózat:
2db noti @5GHz AC
1db tv @5GHz N
1db tv @2,4GHz N
Routeren pedig USB-s vinyó lógott, most ezt váltottam le egy NAS-ra, etherneten van, nem wifis.
Ezért nem játszik túl sok szerepet, hogy milyen hálózatok vannak még a környéken, abban nincs változás. Amúgy 5GHz-n egy szomszéd sincs. 2,4GHz-n pedig legalább 30dBm-el erősebb az enyém, mint az átfedő másik.Azokat a képeket olyan szituban tettem fel, hogy a noti van wifin és vezetékkel a routerre csatlakoztatva.
-
csipuka
senior tag
Vezeraldozat, hogy akkor 5 percig nem rogzit a kamera. Tavaly 6 hetiv voltam otthom, es a 2. napon lefagyott. Az ideg csapkodott.
Nekem nem allt le 5 perc alat igy felvettem 10-re a reboot idot.
Jobb lenne valami script-et irni, ami pingeri a router-t es ha eltunik akkor reboot. Meg nem szantam ra magam. -
csipuka
senior tag
Nekem is volt ilyenem, es annyi tunt fel, hogy valami terheles hatasara tortent. Amikor tavasszal 6 hetre hazautaztam es a 3. napon lefagyott, akkor nagyon anyaztam. Azota beallitottam, hogy hetente 2x ejfelkor rebootoljon . Igy ha gond van a kovetkezo reboot megoldja. Azota nincs gond.
-
Borisz76
nagyúr
Korábban már én is leírtam a tapasztalatomat a bővítéssel kapcsolatban.
Ha már erre tévedtem lenne egy kérdésem.
Használ valaki 8TB-os HDD-t ?Erre a Seagate Archive-re gondolok.
Csak mert tervezem a 4TB-os HDD-k cseréjét lassacskán.....
-
-
-
Download center alatt a Download Stationt érted? Van neki valami saját helye, a felületről nem biztos, hogy hozzáférsz. Ha a helyet fel akarod szabadítani, akkor törölni kell a DS-ből is és a letöltések mappából is.
(#18090) devil-k: Milyen NAS? Érzésre amúgy nem, USB-n kellene rákötni, akkor menne.
-
MrCsiT
addikt
Szia!
Én csak arra használom, hogy pop3 fiókok vannak felvéve a Syno egyik useréhez a Mail Station-ben, és Imap fiókként van ez a user-elérés beállítva azokon az eszközökön, amin el akarom kérni a levelezést.
Mivel fix IP-m nincs a szolgáltatómtól, DNS-nevem sincs, csak DDNS, és MX-rekord módosítással sem foglalkoztam (lehet, így nem is menne), így a Mail Server-ben SMTP Relay-ként van felvéve az ISP-m smtp címe, azon keresztül küld a Mail server levélkéket.
Ott vagyok csak gondban, ahol a levelező kliens elég buta ahhoz, hogy e-mail aliasokat ne tudjon kezelni, mert a több lekért pop3 fiók bármelyike nevében szeretnék küldeni, amit pl. a Win 10 posta sem tud lekezelni, ha jól tudom.
Ilyen eszközön, a fiók felvételénél eleve az ISP által adott e-mail fiókot veszem fel, így bár minden annak a nevében megy ki, de legalább működik.Remélem, segítettem.
A lényeg: teljesen stabil a NAS, semmiben nem az jelenti a problémát.
Borisz76: én mérgelődtem kicsit a 215j-n a kezdeti 55-80 MB/s olvasási értékre - ha írok rá, legtöbbször 106 -110 MB/s is megvan - de ahogy most néztem, 70-112 MB/s -el másoltam róla, érdekes. Lehet, hogy azután, hogy "ráköltözök" az új megosztott mappába az anyagokkal, kell neki némi idő.. mire is? Indexelés ki van kapcsolva. Nem értem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest