- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazan23
aktív tag
válasz
kazan23 #61389 üzenetére
Sziasztok,
Nem találtam meggyőző leírást eddig sehol arról, hogy mi történik, ha egy 3 lemezes SHR1 kötetből - ami egy lemez miatt "degradálódott", és maradt két egészséges (3TB) lemez a kötetben - kiveszek egy lemezt, miután leállítottam. (A kezdeti 5.36Tb-ből jelenleg 2.5TB foglalt.)
1. Elszontyolodik és megsemmisíti a bent maradt 3TB (2,6-2,7TB) lemezen található 2,5TB tartalmat az újraindítás után.
2. Felfogja, hogy ez így egy Basic állapot és megörül annak, ha beteszek egy új 3TB lemezt a bent lévő mellé (amit az imént vettem ki) és engedi hogy a kötethez csatoljam akár SHR1-ként, akár RAID 0-ként, vagy békén hagyom és marad két különálló 1 lemezes kötet. -
balpis
őstag
válasz
kazan23 #58530 üzenetére
hogy éred el? az IP címmel vagy a NÉV.quickconnect.to címmel?
Nekem érdekes módon a régi 216j ha hálózaton belül voltam - gyak. mindig wifin -, akkor a quickconnect címet is mindig átírta a lokális 192... címre, mindegy volt, hogy használom. Most viszont a NAS csere óta csak a quickconnect címmel érem el a 418-ast wifiről. Érdekes módon, etherneten simán megy a cím alapján, 192... eléréssel. Én sem értem, de így működik. (A kábelmodem egyben a wifi router is, az ethernet is oda csatlakozik.) -
dkess
őstag
válasz
kazan23 #58530 üzenetére
Valószínűleg a routeden engedélyezve van a vendég (Guest) hálózat használata és éppen arra csatlakoztál. Javasolt ennek tiltása ...
Esetleg külön alhálózatra csatlakoztál (IP-t ellenőrizd). Érdemes még a PC -n is ellenőrizni a hálózati beállításokat. Pl. ugyanaz a munkacsoport/domain az új WiFi kapcsolaton is?
Úgy egyébként javasolt lenne megoldani, hogy az érintett PC a későbbiekben újra kábelesen tudjon csatlakozni a LAN-ra ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest