- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
az biztos elég tré hogy több százezres cuccokkal maga a kisker is így bánik...most mekkora összeg lett volna ha berakja egy plusz bélelt borítékba? 40Ft. Persze plusz költség világos. Én pl, írószerrel foglalkozok, és éves szinten kb fél milliót dobok ki az ablakon bélelt borítékra, noha a ceruza sima papír csomagolásban van ( ala gyártó... ) Csak más kérdés, hogy utána ha mire TŐLEM a vevőhöz ér, addig az ÉN pofám szakad le ha a ceruzabél el fog törni, meg az ajándékba vett dobozolt cucc sarkai tropára mennek stb...tőlem biztos nem venne így senki winyót se, inkább bukok évente fél millát. De ha veszem a zöld szörny céget, akkor én vettem tőlük 5 db ironwolf 6 terást, és mindegyik külön-külön béleltl borítékba érkezett pedig egyben rendeltem. Szóval lehet ezt normálisan is kisker oldalról is, meg a látott módon is. Más kérdés hogy nálam az ilyen kisker utána tiltólista, kérdés hogy hosszútávon a kiskernek pl mekkora haszon/bukta ez
-
Csokifalo
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #72359 üzenetére
Mondjuk pont nem ez, mert szivacs rekeszekben van vagy 20 db egyben, egymástól elválasztva, és kartonban ( legalább is régen így volt ) Aztán hogy így jut el a felhasználóhoz egy egy db az már más kérdés
-
Csokifalo
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #71926 üzenetére
Igen. Koszi szépen a tippet
-
Csokifalo
senior tag
Azt kell mondjam le a kalappal a synology ügyintézése előtt. Ahogy írtam is az 5 éves kislányom véletlen kidobta a frissen vásárolt 1621+ kulcsait. Írtam a synology.com-ra ahol azt írták forduljak egy magyar képviselőhöz. Itt megakadtam de aztán valaki javasolta itt hogy keressem meg a Neon multimédia kft-t ebben az ügyben, így is tettem. Tegnap megadtam Nekik a címemet és kértem egy számlaszámot hogy kifizessem a kulcsot. Számlaszám nem jött de kaptam ma GLS-el INGYEN egy garnitúra kulcsot....leesett az állam. Nagyon köszönöm ezúton is. Maxi korrekt eljárás
-
Csokifalo
senior tag
Az lenne még a kérdésem, hogy lehet az, hogy amikor egyrészt a 1621+ ban nincs transzkódolás, akkor miért van a munkafolyamatok között
, miért kétszer, és durva processzor használattal? Arról nem is beszélve, hogy a plex jelenleg sehol nem fut egy eszközön sem, magyarul nem filmezik senki?!! Akkor mi ez a cpu használat?Köszi
Ha bezárom a plex ablakot amit a NAS-ban nyitok meg, akkor lemegy 25%-ra -
Csokifalo
senior tag
Koszi a mindenre kiterjedő választ
Igazából a gyereknek kell pár mese meg a feleségem majd pár filmet havi jelleggel megnéz, erre eddig úgy tűnik jó lesz a plex nekik, minden tévén megy az app. Nekem meg ott lesz a dune HD solo 4K mert nekem jó ha fullos minden, főleg az atmos hang mert ahhoz vettem egy 900 wattos hangcuccotnéha szeretném járatni. Csak eddig serviio volt és fura volt utána a DLNA...de száműztem is gyorsan
-
Csokifalo
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #71857 üzenetére
írtam nekik köszi
tegnap sikerült egy csavarhúzóval megoldanide ha lehet akkor legyen hozzá, köszi
-
Csokifalo
senior tag
válasz
WaterWave #71840 üzenetére
Mert hollandiába kell elküldeniük, és úgy hozzád, akkor vámmentes.
Tisztába vagyok ezzel csak sok alis kereskedő nem tudja/akarja ezt megtenni így mondhatni kb rulett hogy amikor rendelsz valamit akkor hogyan kapod meg. Én pl. az említett 2 pár tűsarkút EGY rendelésen belül adtam le és fizettem ki durán 15e/cipő árat, aztán kaptam KÉT csomagot egy-egy pár cipővel, kína-hungary UPS, és fizettem 11.000 huf/csomag, amiből cirka 7000 volt maga a vámeljárás amit az UPS számolt fel ( alap eljárás, meg se kérdezték kérem-e vagy magamnak akarom netán vámolni ), és 4000 körül volt maga a vám. Magyarul rendelsz, aztán mész a misére imátkozni maximum, hogy pl. egy 3 dolláros csavarhúzón lesz-e vámügyintézési díj + vám, és egyből lesz egy 9000 huf-os csavarhúzód, vagy olyan uniós területre érkezik, ahol nincs vám, és onnan jön ide hozzád...
-
Csokifalo
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #71842 üzenetére
eddig még nem értem rá kutatni ki a magyar forgalmazó de ha segítesz akkor írok nekik is igen. Köszi
-
Csokifalo
senior tag
válasz
WaterWave #71838 üzenetére
ez most nagyon menőn hangzott
nagy banán effektus egy kulcs, ha nem akarod LÁTNI, hogy nekem MOST kellene egy kulcs és főleg az árát firtatod, akkor sajnálom... lentebb már írtam hogy le lesz víve a gépészeti helyiségbe a cucc ha készen lesz a felújítás, addig a 3-4 hétig lett volna ez fontos, feltettem egy ártatlan kérdést hol kapható MAGYAROSRSZÁGON de már bánom, nincs ebben annyi hogy posztokon át ez legyen firtatva. AZ alit meg hagyjuk, hetente rendelek, legutóbb 2 női cipőre fizettem UPS vám + ügyintézés 24 ezer pluszt...míg az asszony más cuccai hollandon keresztül jöttek, de visszakanyarodva egy alis rendelés kb aug végére érne ide tehát ugyanúgy nem jó...de tényleg lapozzunk
-
Csokifalo
senior tag
válasz
WaterWave #71832 üzenetére
jó, most akkor menj fel az ebay-re... ott látsz 4 azaz 4 utángyártott kulcsot és passz. Az egy dolog hogy mind a négy cca 4-5000 Ft mire ideér, nem is az, hanem 2 USA, 1 AUSZTRÁLIA, 1 ANGLIA, de onnan nem is küld vszleg ide... most akkor tényleg rendeljek Miamiból egyet?
a kulcs meg max annyiból kellett volna, hogy amíg itt van fent a cucc, addig az 5 éves kislányom ne tudja játékból kinyitni menet közben, és kihúzni a lemezt... na ennyi a nagy sztori... és igen 700e volt a nas lemezestől, nem is az 5000 ami a problémám, hanem az, hogy sehol se kapható... de ha már amúgy az árát nézem, 5000 Ft is ha a postát is bele számolom vicc kategória.Logikusan arra gondolnék hogy nyugodtan lehetne a gyári kulcsát árulni itthon 2000 Ft körül/db főleg ha már egyforma, és sztem nem vagyok egyedül akinek elveszik.De mind1 hagyjuk
-
Csokifalo
senior tag
műanyag kulcsot lehet valahol kapni? azt hiszem a gyerek kidobta
-
Csokifalo
senior tag
Szerettem volna tesztelni a 1621+ hogy elég lesz-e akkor a gyári 4Gb ram vagy sem, de 2 napja még csak az ötödik 6 terás lemez elején tart
Ha valóban csak kizárólag külső média playerrel nyúlok rá, és egy időben még esetleg másik 2 tv DLNA, ( mind 4k, de nyilván ez mindegy, hiszen a player és a tv is nyilván magának kódol ) plusz lesz alkalmanként 20-25 torrent és onedrive szinkronizálás, esetleg laptopról némi fájl böngészés
Ez szerintetek benne lesz a 4Gb-ba?
Semmi virtualizálás, se egyéb -
Csokifalo
senior tag
akkor egy kis teszt, 920+ másolás NFS 1621+ gépre
első kép, 4GB gyári ECC ram + 16 GB kingston "sima" sodimm ram
második kép 4GB gyári ( kingston kivéve )
jól látható, hogy a fájmásolási grafikon az unsupported ramnál milyen, rengeteg bezuhanással tud érkezni a másolás a 1621+ ra, a másik képen látható, hogy mennyivel egyenletesebb, és 120MB/s hez közeli...
tehát még ha nem is omlik össze az unsupported rammal, egy sima fájlmásolásnál is látszik hogy valami nem stimmel, noha a rendszerben látszik jól a 20GB ram
Úgyhogy én jószívvel senkinek se ajánlom, a 1621+ ba nem teszek én se pluszt. -
Csokifalo
senior tag
a kérdés ram ügyben amúgy az, hogy ha az említett célra kell a NAS, akkor elég lesz-e a 4GB? ( max 2 tv egyidőben DLNA, egy média player elérés, mellette fájl elérés 1-2 laptop/mobil, esetleg 20-25 torrent futtatás ). Mert lenne most egy 16GB-os ECC ram jó áron, de nem vagyok benne biztos hogy ennek a hatalmas teljesítménynek
egyáltalán kell-e
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Elemental #71711 üzenetére
most ott van igen, mert jövő héten jönnek a gépészeti helységbe a pincébe kazánt cseréni, és szétborítanak mindent, ha készen lesznek akkor oda fog menni, a kamera dvr-el egyetemben, csak most nincs még kikábelezve, ha jönnek túrni akkor oda is ki lesz húzva a cat7
a padláson csináltam neki helyet hirtelen elindulásból, aztán megnéztem az ajánlott üzemi hőmérsékletet és lemondtam róla -
Csokifalo
senior tag
9Köszi a választ
Nagyobb winyókat nem akartam, világos hogy kijön a matek 4x10-es winyóval is, de sokan már a 6-os winyók raid5 ( shr ) kötetbe rakás miatt is fogták a fejüket hogy nagyok, ezért lett végül is inkább a jelenlegi 5x6GB, és akkor még lesz majd egy 6-osnak hely ha ez betelt.
Szünetmentest ráakasztottam azonnal, ez látszik is a képen, de köszi a tippetMemóriával még filózok, mondta itt más is az ECC ram-ot, viszont pl itt is azt írják, hogy akár a 920+ esetében jó a sima sodimm ram is: [link]
Gigabit-es médiaplayer van, ez: DUNE HD PRO VISION 4K SOLO [link]
ezért is írtam azt a múltkor hogy engem nem zavar a ryzen proci hogy nincs benne hardveres dekódolás, mert plexet úgyse használok.
Pont az ATMOS hang miatt kellett amúgy a player, mert 9.1 dolby atmos hangrendszerem van. Viszont a syno meg ki fogja szolgálni a ház többi tv-jét DLNA-n keresztül, a lányomnak a meséhez meg a feleségemnek nem kell 9.1Azt mondjuk sajnálom hogy a polcra nem fog beférni mellé a 1621+ 🤣🤣
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Elemental #71694 üzenetére
LOL azt a series x -ből húztam ki hirtelen., de örülök hogy sikerült belekötnöd, remélem kellemesebben telik így majd a napod
de ha ez megnyugtat van lila kábelem is
amúgy kb 8 féle színű kábelt használok pont azért hogy tudjam mi hová megy, a lakásban van 4 switch + a router, még így se egyszerű
De egyébként igen jó "vicc" csak már uncsi hogy amikor pl a dolgozó asztalomat fotózom valami miatt a gamer széken is mindig megy a piszka hogy hány plusz FPS -
Csokifalo
senior tag
garancia ügyben volt már valakinek konkrétan olyan esete, hogy az unsupported ram miatt nem tudta érvényesíteni, vagy ez csak amolyan fenyegetés, de nem reális?
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Magnat #71686 üzenetére
biztos jobban tudják nálam az okosok, én is utána olvastam, az URE miatt nem javasolják, mert hogy metek elvileg a nagy számok törvénye hogy elő fog jönni. Viszont ugyanott olvastam több olyan cáfolatot, aki RAID-el foglalkozik hivatásszerűen, és neki még egyszer se jött elő több ezer újraépítés alatt se, de azt mondják a kimondott NAS-os winyókra meg nem jellemző. Egyik haverom is több százat épített már újra szerverekben, és egyszer se volt gond. Aztán ki tudja
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Magnat #71682 üzenetére
főleg hogy sajnos nem is maga a 1621+ ami a drága, hanem feltölteni minőségi (?) esetemben ironwolf 6x6 TB-al
én úgy döntöttem inkább most cserélem melegében, mint fél év múlva rájönni és akkor. remélem nem lesz csalódás a ryzen vonal. Amúgy nézőpont kérdése mi a drága, egy jó oled tv 80 colos jóval drágább ( dupla annyi ) mint amit így a táplálására költök el, és az egy tv...hol a többi, hol a minőségi hang stb?
-
Csokifalo
senior tag
válasz
WaterWave #71680 üzenetére
olvastam a bővítő hátranyairól, plusz mivel ez még "visszavívős" ha számolom ez volt 220e, azt visszakapom csontra, a 1621+ kerül 367e, viszont ha veszem azt hogy 220e plusz bővítő 203e = 423e, ami 60 darab ezressel több, és azért 9 helyet nem fogok kihasználni, ha kevés lesz a 6 még mindig növelhetek 6 teráról 8-ra vagy 10-re. A másik, hogy megnéztem elég sok tesztet, és a 920+ tól azért nem voltak mindenhol elájulva. ( külső táp és egyebek ). Mivel a hardveres kódolásra meg nincs szükségem, szívesen kpróbálnám a ryzen vonalat. Ezért a 1621+
-
Csokifalo
senior tag
válasz
WaterWave #71677 üzenetére
vicces, mert ugyanezt mondták amikor 2000-ben vettem egy 1 gigás HDD-t, hogy mi a francot fogok én azon tartani
egyébként a lényeg nem az, hogy 24TB elég-e vagy sem, hanem az, hogy előrelátóan gondolkodok. A 24 terát nem tudom hogy érted, mivel most berakva a 4 db 6-os hdd-t maradt SHR-ben btrfs formázás után cirka 15 tera... ez azért a 24-től elég messze van. Most jelenleg 116 film van fent, 90%-ban 1080, és kb 10 db UHD, plusz személyes adatok. És már most ezzel járok 18%-os kapacitásnál...kb 800 db-os filmgyűjteménmyem van ami szerintem nem is sok, ha azt veszem hogy eddig kb 10x annyit néztem már meg. És hopp, tele van a 16 tera...( ami elvileg ugye 4x 6 tera... ) szóval szerintem nem ördögtől való, hogy ha tekintve azt mennyi régi film jelenik meg 4K-ban, és végül is a 4K tévéket se azért vettem hogy avikat játszak le rajta, akkor záros időn belül be fog telni az a 6x6 tera, ami igazán kb 28 tera lesz, és akkor még hol a 8K, ami azért pár év és csak jönni fog...abban igazad van, nem vagyunk egyformák, sok ismerősömnek az össz tárhelye nincs 1 tera, ha Nekik mondanám azt hogy lesz 28 tera, akkor nem csodálkoznék azon ha leesne a vérnyomásuk, na de pont egy NAS fórumon?!
-
Csokifalo
senior tag
tehát akkor ha egy 6 lemezesbe berakok egy HDD-t SHR, elindítom, felmásolom rá ami kell, a másik 4 lemezt mellé rakhatom egyben majd, ez célszerűbb, vagy egyenként olvasszam a kötethez? ( 1 kötet lesz csak, egyelőre 5 db 6TB HDD, majd ha elfogy a hely, jön a 6ik ) Köszi
-
Csokifalo
senior tag
Kipróbáltam a 920+ de úgy látom a NAS egy betegség, mert máris kevés lett a 4 fiók
vagyis ( 4x6TB főleg hogy kb 15 maradt csak szabad ) így úgy gondoltam visszaviszem 14 napon belül. Holnap érkezik egy DS1621+ tudom nincs benne hardveres gyorsítás, de mivel nem használom a plexet, annyira nekem nem probléma, főleg hogy eleve dune hd amivel filmezek, DX517 nem akartam. A kérdés az, hogy amíg nálam van a 920+ amin van jelenleg 3TB anyag, hogy ha holnap egy új lemezzel elindítom SHR módban a DS1621+, és rámásolom azt a 3 TB-t, akkor amikor kész, a 4 db lemezt hogyan tegyem az egy lemez mellé? Egy kötetet akarok, a kérdés az, hogy egyenként rakjam hozzá úgy jobb, vagy pedig egyben a 4 db lemezt, és hagyjam dolgozni?! Ez így 5 lemez, és egyet majd még rakok mellé ha ez elfogy, vagyis 30TB lesz filmeknek, és 6 TB a biztonságra. Egy időre az elég, bár sok filmet UHD akarok leszedni, nem full hd. Illetve még egy kérdés, ha unsupported ramot rakok bele, akkor ugrik a garancia? Vagyis ha elfüstöl a NAS, akkor ez alapján megtagatható a garancia? Tud erről valaki megtörtént esetet? Mert ilyen alapon most is bele raktam egy 16-os modult, és kezelte a 20-at szépen, csak közben minden indításkor panaszkodott rá. KÖSZI
-
Csokifalo
senior tag
Sziasztok. Setupot követően ( 4 db 6Tb üres szűz lemez ) elindult a lemezek ellenőrzése ( paritás, konzisztencia btrfs rendszer ).
Közben elkezdhetek rá anyagot másolni, vagy érdemes megvárni amíg lefut az ellenőrzés?
Mennyi idő lesz kb ennek a méretnek az ellenőrzése? ( 920+ és 20Gb RAM ha ez számít )
Köszi -
Csokifalo
senior tag
Csak egy kis szösszenet. 4 lemezes NAS, egyik lemezt kivettem ( el is romolhatott volna ),a másik 3 ment tovább. Fél napot... aztán össze fosta magát a háromból az egyik winyó.Fele cuccom ment a levesbe. Ennyit a biztonságról. Eddig 18 terrából 6 biztonságra ment el, de az biztos hogy ezentúl inkább kimentem külsőre a legfontosabb durván 1 terrámat a többi meg mehet védelem nélkül. Én még egyszer nem pazarlok el 6 terrát semmire...sőt más ne mondjak a NAS is ment a levesbe, raktam össze inkább egy ITX lapból egy kis gépet, feldobtam rá egy wint, és legalább nem 15 megával fut rajta egy torrent hanem full kakaóval,és a CPU is csak 20%-on jár.TeamViewer-el meg eléri a gépem aki akarja..Ha meg kiveszek egy winyót legalább az NTFS-t olvasni lehet máshol is, nekem ennyi volt a NAS-ozás Tudom most az jön hogy külső mentés "kötelező" de akkor meg minek a NAS-ban elvesztegetett tárolóhely.Sziasztok
-
Csokifalo
senior tag
Ha a jelenleg SHR-ben lévő 2 db 6Tb, 2 db 3Tb winyóból egy 6Tb-s winyót kiveszek, a rendszerről mekkora sebességgel tudom a maradékot lementeni hálózaton? Engedni fogja gond nélkül?Nincs mire mentenem, azért kellene kivennem a winyót
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Borisz76 #35492 üzenetére
Pontosan. PC-n a File Station-t 2X megnyitva könnyen lehet másolgatni.
Ha már elindult a folyamat a PC-t ki lehet kapcsolni.
Mert ugye a FS a NAS-on fut....az meg bekapcsolva marad.tehát két külön böngésző ablakban megnyitom a két különböző NAS file station-jét, és simán át
lehet húzni egyikről a másikra a fájokat?azért még mindig kiváncsi lennék egy DS118-as max DStation sebességére mondjuk 50 betöltött torrenttel
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Borisz76 #35487 üzenetére
jogos, nekem is 1999 óta volt PC-m csak most kellett a hely a baba miatt meg amúgy se használtam már annyira ki ( játékra PS4 ) és ezért mentem át laptopra, viszont nem akartam dokkolózni a film gyűjteményemet azért lett a NAS. Csak mivel 2 tv-hez elég volt egy 413j is, így azt vettem használtan, viszont így meg az kevés torrent futtatásra, azért gondolkodtam egy másik egylemezes NAS-ban, de ha a laptop vagy pc úgymond szükséges, akkor minek vegyek torrentre egy másik NAS-t amikor a laptop van annyira bika hyperx ssd-vel, hogy fullosan kihasználja az ezres netet, és dolgozni is lehet vele, van benne 16GB ram stb
egyedül a hűtése kissé hangos lehet de akkor a másik szobába rakom át max estére -
Csokifalo
senior tag
válasz
Mezga Aladár #35485 üzenetére
és ha kikapcsolod a pc-t?
nyilván megáll a másolás is?! -
Csokifalo
senior tag
válasz
Multibit #35479 üzenetére
de ha azon futtatom a total commandert akkor nem kerülöm ki vele mert nem kapcsolhatom ki max nem rajta keresztül mennek az adatok de a program futtatásához be kell legyen kapcsolva akkor ugyan ott vagyok, sőt, laptopot kidobom akkor a másik szobába és 90MB-al szedem le a rajta lévő
hyperx ssd-re a cuccot Qtorrenttel, aztán a kész torrenteket meg átdobatom vele a NAS-ra... feltöltés jelenleg nem izgat mert huszas arányom van mindenhol, max veszek prémiumot
90MB-ot meg egy NAS se nagyon tud download stationnal
monitor nélkül meg a laptop se nagyon fogyaszt többet mint a NAS
Szóval akkor ebben az esetben nekem a plusz NAS vételének értelme kétséges a meglévő 4 lemezes mellé?! -
Csokifalo
senior tag
válasz
Multibit #35475 üzenetére
köszi
hát akkor kedves DS118 tulajok, mennyi a max speed a download station-nel ezres nettel?neten nem sokat találok róla még túl friss
kábelezésem amúgy cat6 az egész lakásban.
ezt a felesleges járatást hogy érted?a csatolás amit írtél azt jelenti akkor ezek szerint, hogy a laptop nem elkerülhető ha másolni akarok egyikről a másikra, tehát file staation nem fogja látni a másikat?!
Akkor az egyetlen mód ha a laptopot ki akarom hagyni, a biztonsági mentés? -
Csokifalo
senior tag
Egyébként ha a 4 lemezes cucccomhoz beraknék egy másik egylemezest csak kizárólag torrentre, akkor melyik javallott jobban? a 2 magos de nagyobb procis 116-os vagy a 4 magos de kisebb procis 118-as? csak és kizárólag torrentre, mert a filmezésre lenne a másik
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Szaszabond #35466 üzenetére
Jaaa és még a 2-es ponthoz: amit beteszel winyót azoknak az adatoknak kampec mert saját formázást használ amit még pc-n se látsz hiába rakod dokkolóba.Mint újonc én is azt hittem fogom a 12 terrámat és berakom külön kötetenkét és szia...hááát nem így megy
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Szaszabond #35466 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá mint újonc hogy nekem se kellet a raid ( SHR ) egy hónapja mert hát ugye "csak" filmek...
Eredmény: össze raktam a 4 lemezes cuccot, erre az második nap össze szakadt egy winyó...
Természetesen akkor amikor már vissza töltöttem rá mindent, a mentés cuccot meg eladtam
Az addig oké, hogy najóóóó azt az egyet újra töltöm, csak pár száz film 3 terrán...csakhogy mi a garancia,
hogy nem fog kihalni minden héten/hónapban egy? Úgyhogy össze szorítottam a fogam, és a 4 db 3 terrás helyett lett 2 db 6Tb, 2 db 3Tb, így 18Tb-ból van 12Tb, de nem fáj a fejem, egyszer elég volt megtapasztalni a Murphyt...
Később ahogy lesz rá keret a maradék 2db 3Tb-t is felváltja majd 2 db 6Tb red -
Csokifalo
senior tag
válasz
Borisz76 #35421 üzenetére
Köszi Borisz!
Még azon filózok hogy ezt a 4 lemezes 4 éves "matuzsálemet" meghagyom így ahogy van és veszek
mellé egy korszerűbb egylemezes DS118-ast csak torrentre, mert a laptopon a torrent felmegy 90MB-ra is, miközben ezzel a 4 éves NAS-al 10 MB-okat mértemviszont full HD anyagok tv-re küldésében makulátlan még ez is még sok is. Két NAS között a másolás gondolom megy ugyan olyan gyorsan mint ahogy most a laptopról tolom a 4 lemezesre? Egymást látják normálisan? Nem nehéz újonc számára ennek a konfigurálása?Nem szeretném egész éjszaka járatni a laptopot
DS118-ban egyébként bővíthető a RAM házilag? Ha igen van értelme? Ezres nettel mennyi a torrent speed plafon?
-
Csokifalo
senior tag
ha mondjuk a jövőben le akarnám cserélni a 413j-t egy 918+ ra akkor mi a menet?
remélem nem megy a levesbe megint tizen terra cucc mint most az újraformázás miatt -
Csokifalo
senior tag
válasz
Borisz76 #35315 üzenetére
Köszi, az 5.ös pont mégis kb mennyi idő egy 413j-nek? hasra ütésre?
köszigondolom most a kötetet meg attól még hogy egyszerre teszem be a winyókat csak úgy tudom létrehozni hogy egyenként adom hozzá az SHR tömbhöz, nem tudom egyben kinevezni stb
és a másik 3-3-6-6 sorrendet javasoltál, így hogy védett SHR ben lesz gondolom akkor nem
az első winyóra rakja a DSM-et -
Csokifalo
senior tag
válasz
Csokifalo #35310 üzenetére
illetve az lenne még a kérdés hogy ha a 4 lemezes konfigban egylemezes SHR védelemmel
bővíteni akarok majd egy 3 terrást 6-ra, akkor csak ki kell húzzam majd leállítva a 3 terrást, be a hatost,
és újra építi majd magát a plusz 3TB free területtel? mennyi idő lesz ez kb. egy ilyen régebbi vason? ( DS413j ) -
Csokifalo
senior tag
sziasztok.sikerült WD red winyókat vennem a nas-ba 2 darab 6 és 2 db 3-as lenne most kezdésnek. , így most újra raknám az egészet,az világos hogy 12Tb lenne szabad, és 6 a biztonság.a harci kérdés az
lenne hogy amikor új winyókkal indítom a cuccot hogy a legjobb csinálni HSR-t?mindegy a méretek berakási sorrendje ha nincs rajta adat?el akarom kerülni hogy napokig dolgozzon rajta ( DS413j, majd jővőre lesz egy komolyabb ). -
Csokifalo
senior tag
képek konvertálása szükséges egyáltalán ha nem weben keresztül böngészem a NAS-t?
Köszi -
Csokifalo
senior tag
Egyébként "háznál" mit jelent ez a link aggregation? Próbáltam rákeresni de nem sokat találtam
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Pubszon #35030 üzenetére
igen én is azért gondoltam hogy nem cserélem mégsem mert ok, most marha lassan kúsznak fel a cuccok a 418-hoz képest 40%-al lassabban, de most felrakok 2000 filmet és utána ott egye meg a fene amíg le nem hal a winyó
Csak nekem ez az első NAS-om mert most számoltam fel az asztali Pc-met amiben volt 15 terra HDD,
de utóbbi időben alig használtam. Ez meg elvan az ágy alatt -
Csokifalo
senior tag
válasz
Alex91 #35023 üzenetére
bakker
akkor ha megszakadok mint egy véres hurka akkor se lesz több 53 Mb/s nél?
ds418-al a speci.ben lévő 170 Mb/s ezzel a konfiggal menne? Vagy a 170 Mb/s csak reklám?
Azért kérdezem mert a routerre is 1300-as sebesség van írva de kiröhögtek mikor firtattam hogy miért 250-es dual band-el a wifi sebesség amikor 800 feletti a spec szerint -
Csokifalo
senior tag
Én még mindig nem értem ezt a másolási sebességet...
Adott egy 413j NAS, oké nem mai darab DE akkor is fura.Laptophoz kötök külső HDD-t USB3-kábelen, másolás laptopra 100 Mb/s felett van.
Ugyanez laptopon keresztül a NAS-ra jó esetben 60 Mb/s
látható, hogy se a laptop ram-ja, se a procija, se a hálózat nincs leterhelve...
Maga a NAS sincs piros cpu használatban, és a ram is oké...rendben vannak a HDD-k is, nincs rajta háttér művelet.
A csomag kezelőben minden le van állítva.És ami a legszebb, rádugtam az USB3 külső HDD-t a NAS hátsó USB2 portjára, és a sebesség 20 Mb/s alatt van így hogy a laptop nincs közbe iktatva
De hogy ezt még űberelni lehessen,
NAS -on belül egyik HDD-ről a másikra 40 Mb/s a plafon mikor a specifikációban100 Mb/s főlé írjákHDD-k Wd-green 5200-as 3Tb-sek, sentinel szerint hibátlanok.
Tudom hogy nem igazán ez kell alá, készülök WD-red-re cserélni majdÉs ami a kérdés, marha jó lenne tudni, hogy a 413j-nek ezek a határai,
( mert akkor megy a levesbe ) vagy máshol keresgéljem a hibát?
A router se gagyi, ASUS RT-AC58U AC1300 Dual-Band Gigabit Wi-Fi ,a kábelek CAT6-osak.
Segítséget, ötletet megköszönök.
Ha ez a határ, akkor beruházok inkább egy DS418-ba, de ha máshol van a hiba akkor felesleges mert most terhelem ugyan a feltöltéssel, de később 2 tv-t kell kiszolgáljon csak.Bocs a hosszú szöveg miatt, de így átláthatóbb talán hol a bibi
-
Csokifalo
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
DOWNGRADE
Ha valaki úgy jár mint én javaslom ezt a videót a downgrade lépéshez.Ez most 2017.Novemberben működik, sok régebbit kipróbáltam ami sajnos már nem.Kelleni fog a PUTTY nevezetű program, a többi látható a videón, nyelvtudás nem szükséges,én se tudok németül, sőt PUTTY-ot is először használtam és íme az eredmény:
A video itt található [link]
Ezt a verziót már könnyű felfelé a kívántra frissíteni
Minden esetre köszi a segítő szándékokat. -
Csokifalo
senior tag
válasz
gyugyo79 #34933 üzenetére
Igen de én hogy tudom leszedni vagy vissza állítani úgy hogy nem tudok belépni mert nincs mibe ( formázott winyó )
Tegnap előtt amikor megvolt még a DSM akkor frissült az újra oprendszeren belül, de ma szétborítottam
a winyókat, és a manuális adatbázisban meg nincs 6.1.4 csak 6.1.3 az meg nem jó neki.
Ilyenkor mikor kerülnek fel, vagy egyáltalán miért nem tudom letölteni arról a linkről amit bemásoltam? -
Csokifalo
senior tag
https://usdl.synology.com/download/DSM/release/6.1.4/15217/
Itt lenne amit keresek de nem nyilik meg, tudna valaki segíteni?
Erre lenne szükségem: DSM_DS414j_15217.pat
KÖSZI -
-
Csokifalo
senior tag
ha nem egy kötetet csinálok, hanem raid nélkül rakom be a winyókat, akkor a videókat egybe fogja indexelni, tehát a tv-n egy mappában lesz az összes film, vagy pedig külön mappákban? Köszi
-
Csokifalo
senior tag
válasz
#56573440 #34903 üzenetére
jó kérdés
esetleg van itt olyan tulaj aki DS413j-t használ/t?
arra lennék kíváncsi mennyi a max amit kezel? 4x4Tb-nál nagyobbat kezel-e?
Mondjuk 4x 6Tb-t?
https://www.synology.com/hu-hu/compatibility itt látom hogy elméletileg megy alatta a 6Tb,
de kíváncsi lennék a gyakorlatra, köszi -
Csokifalo
senior tag
válasz
Véreshurka #34897 üzenetére
-
Csokifalo
senior tag
azt hogy lehet elérni hogy a file station-ben látszon a hálón lévő laptop?
Köszi -
Csokifalo
senior tag
illetve ahogy nézem a konfigurátort a második 4tb.s behelyezésekor már jön +1 tb
*szuper KÖSZI
--------
routeren a jumbo frame-t érdemes bekapcsolni amúgy? hogy áll a nas hozzá?
-
Csokifalo
senior tag
SHR esetén 4 lemeznél leírná valaki pár szóban mi a pálya ha egy hdd beadja a kulcsot?Tegyük fel fel se pörög. Nyilván jelzi majd a NAS, de elvileg el fogom tudni érni a másik 3 HDD-t, vagy addig nem amíg nem cserélem ki a hibás darabot?Aztán gondolom kihúzom a döglöttet, berakok egy másikat, és hogyan tovább?Csak hogy ha elpatkolna winyóm ne érjen felkészületlenül. Most 4-5 éves wd green-ek vannak 3 terrások, esélyes hogy kipurcan 1-1 db. Havonta fogom 4 terrás redekre cserélni majd egyenként
Így elvileg a negyedik cseréjénél nyerek majd 3 terrát, és a greenek helyett nas-ba valók fognak bekerülni -
-
Csokifalo
senior tag
roppant egyszerű, mit tegyek addig 15 terra anyaggal?
mert a nagy gépem felszámolása után maradt 5 db 3 terrás lemezem full tele, így is szívom a fogam hogy egyet fel kell számolni az ötből, illetve kettőt az SHR miatt, az már 6 terra bukta
Csak így tudtam, hogy kettőt likvidálok, de 3 anyaga megmarad, így viszont csak egyesével megy -
Csokifalo
senior tag
Srácok az lehetséges hogy 413j bővítéskor a II-ik winyónál a paritás ellenőrzés fél nap volt kb,most viszont reggel tettem be a III-ik HDD-t, és 8 óra múlva még csak 10%-nál jár. 3 terrások a winyók, és SHR a kötet.
Illetve másik kérdés, hogy azt hogy állítom be hogy a négyből egy lemezes legyen a védelem ne kettő?
Most egyen áll egyébként, és dolgozik, de érdekes mert nincs fullra terhelve még ez a kis vas se -
Csokifalo
senior tag
egyébként a file stationn-el ha létre hozok új mappát már megtaláltam hogy lehet kukát is létre hozni, viszont az alap mappáknál nem találom ezt a lehetőséget, ott hogy kell? Köszi
-
Csokifalo
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
válasz
#56573440 #34805 üzenetére
mert reménykedtem, hogy ugyan úgy fog menni mint amikor dokkoló>laptop>dokkoló másolok,lsd az több mint 90.
Egyébként eddig 1999 óta csak pc-m volt, nekem idegen még ez a hálós másolgatás na
Amúgy a jövőben nem mozgatnék, akkor komolyabb NAS-t vettem volna, egyszerűen a tv-k érjék el és kész, mert eddig asztali pc-ben volt 5 db 3 terrás winyó, de felszámoltam a dolgozó sarkomat mert kellett
a babának hely -
Csokifalo
senior tag
válasz
#56573440 #34801 üzenetére
Én se nagyon használok már usb2-t, csak ez az első NAS-om, és nekem arra hogy berakjak alá 4 db 3 terrás winyót 1080-as meg 720-as filmekkel 2 db tv-hez, ahhoz nem vettem erőművet csak egy 413j-t azon meg csak usb2 van, amivel most amikor rakom rá a cuccot szívok, ez van Közben kipróbáltam, laptopon át 22-27 között van a sebesség usb2-ről NAS-on át usb3 külső winyóra
-
Csokifalo
senior tag
Nagy a sebesség különbség ha a NAS-ra másolok vagy az usb2-n rácsatlakoztatott winyóra? Illetve ha usb-n dugok rá rack-et akkor azt is lehet indexelni a médiaszerverbe gondolom, de nem lesz-e sebessség probléma ha filmezni akarok róla?Először 4 kötetet terveztem de végül hajlok az SHR-re, ki tudja mikor purcan ki egy winyó, viszont így "kevés" a 4 hely
-
Csokifalo
senior tag
Számomra ebben az SHR ben az a fura hogy 12 db 3 terrás lemezből 11 teljes értékűen tölthető és csak 3 Tb a mentés. Hogy tud 33 terra adatot vissza állítani 3 terrából?Mert oké hogy csak 3 terrát állít vissza ( 1 hdd-t ) de bármelyiket elvileg ami csak 33 terra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Autós topik
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest