- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gausz
aktív tag
Eddig ilyen volt a hálózat:
2db noti @5GHz AC
1db tv @5GHz N
1db tv @2,4GHz N
Routeren pedig USB-s vinyó lógott, most ezt váltottam le egy NAS-ra, etherneten van, nem wifis.
Ezért nem játszik túl sok szerepet, hogy milyen hálózatok vannak még a környéken, abban nincs változás. Amúgy 5GHz-n egy szomszéd sincs. 2,4GHz-n pedig legalább 30dBm-el erősebb az enyém, mint az átfedő másik.Azokat a képeket olyan szituban tettem fel, hogy a noti van wifin és vezetékkel a routerre csatlakoztatva.
-
Gausz
aktív tag
válasz
Patice #22582 üzenetére
1. AC @866Mbps, routertől 2 méterre szabad rálátással. inSSIDer szerint senki nincs a frekem közelében sem.
Netes tesztek szerint routerem 2-3m-ről átlag 50MB/s-t tud wifiről vezetékes gépre áttolni.2. Zene, kép, video mellé a gyökérbe kellene csinálni egy új mappát, akkor talán nem kellene mindig videora menni, csak okézni. Nem kopik az ujjam.
És ebből az újból szeretném elindítani a filmet, zenét, képet, nem mindig belépni a gyökérben a neki megfelelő mappába, hogy utána ugyanabban a könyvtárszerkezetben megkeressem. Ez a ott fáj, hogy a fényképezőgéppel videokat is készítek, és így 100 mappából kellene különválogatni a képeket és videokat.Pár óra alatt 2400 képnél 35%ig jutott, éjfélig csak végez... Most már meg tudom nyitni a képeket, nem fekete a képernyő, de az előnézet még mindig hiányzik. Talán 100% után már működni fog az is.
És a jó öreg ABC sorrend?
Megnéztem másik tv-n is, ott is össze-vissza van minden.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
szóval ma próbálom üzembe helyezni a DSM6.0-t, 1 lemez van a DS216j-ben. Sajnos nem megy minden olyan jól, mint kellene.
Az egésszel annyi a célom, hogy az eddig routerre kötött USB-s vinyót lecseréljem, nagyobb tárhelyre és gyorsabb lesz a másolásra volt szükségem, a hozzáférés TV-vel történt DLNA-n keresztül.1. Eddig routerre vezeték nélkül 12MB/s körül tudtam másolni (CPU-ja maxon volt, mert egyidejűleg indexelt is), lejátszási gondok nem voltak.
Azonban a helyzet nem lett jobb, a másolás csak 20MB/s-re ment fel, de ezt még ki lehet várni. Router CPUja 30%on, NASé szintén.
Ha rádugom az USB-t, akkor kb 50-60MB/s-el tudok másolni és ethernettel routeren lógva is tök jó. Vezeték nélkül próbáltam másik notebookról is, szintén AC-s, de nem gyorsabb routertől 2 méterre szabad rálátással.2. Nagyobb gond viszont a médiaszerverrel van. TV-ről nézve létrehozza magának a kép, zene, video mappákat; újat nem tudok hozzáadni; ezeken kívül mást nem lehet indexeltetni.
A médiaindexelést úgy állítottam be, hogy a video mappában keresse mindegyik médiatípust (leginkább filmet nézünk), a többiben ne.
Majd felmásoltam egy olyan mappát, amiben kép és video is van. Eddig a routeren nem csak video, kép, zene mappákat talált, hanem egy browse folders nevűt is, amibe ha beléptünk, akkor mindent meg tudtunk nézni. De ha pl zenére mentünk, akkor csak azokat a mappákat listázta ki, amiben mp3-at talált.
Most viszont csak video, kép, zene mappa van, nincs egyveleg. Így most mindig rá kell lépni a video mappára... eddig az első mappába kellett belépni (browse folders). Kép és zene mappát nem tudom kitörölni DSM-ből.
Képet csak képen belül engedne nézni, azonban nem nyílnak meg: előnézet nincs, megnyitva fekete képernyő. Videoból és zenéből belépve is ott vannak az üres könyvtárak, amik eddig ugyebár nem voltak.
A képeket iszonyú hosszan indexeli, olvastam, hogy ez normális. Viszont a photo stationt már letöröltem, restaroltam a nast, de még mindig konvertálja őket. Médiaserver beállításainál kivettem a kisfelbontású képek továbbítása az eredeti képek helyettől a pipát, de még mindig izzad velük.
TV-ről video mappába belépve nem ABC sorrendben vannak a mappák, így nehézkes keresgélni.Sok a gondom, tudom
Remélem többet nem találok
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
a mai nap híre: elérhető a final Version 6.0-7321 (2016/03/24).
Elvileg ma jön meg a DS216j-m, lesz mivel szórakozni a hétvégén -
Gausz
aktív tag
Már remegő kezekkel várom a DS216j és DSM6.0 megjelenését.
Jelenleg routerre kötött USB-s vinyóról fut minden a router saját média serverén keresztül, csak a tárhely kicsi, ami persze bővíthető lenne, és a másolási sebesség wifin keresztül csak 11MB/s körüli. Jelerősség van, csak a router procija nem bírja, hogy USB-re is ír + egyidejűleg indexeli. Ily módon simán mennek még 3D FHD filmek is, a feliratokat pedig jól kezeli a tv, még időszinkront is lehet végezni.
Viszont most visszaolvastam a fórumot, hogy milyen a Synos feliratkezelés és sokaknak problémája van a .mp4 vagy .avi film nevével megegyező .srt és .mkv-be égetett feliratokkal. Ez a Syno saját DLNA médiaszerverének a hibája, vagy az említett userek tv-jének a gyengesége?
Tehát ha eddig routerről lejátszva minden jó volt, akkor NAS-sal sem lesz gond? -
Gausz
aktív tag
válasz
TheProb #22268 üzenetére
Biztos, hogy a NAS nem bírta a FHD-t? Másnál ennél azért jobban megy.
Egyidejű kb. 60 torrent futtatása, aktív letöltéssel + 20GB FullHD film streamelés + USB porton másolás külső HDD-ről közben a legmagasabb prociterhelés 70% volt -
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
bedobom a hírt, hogy 2-3-4 héten belül elérhető lesz a DS216j. Német fórumok a témában:
Wird es eine DS216j geben?
DS216j: Daten, Fakten, BerichteFontosabb infok:
CPU: Marvell Armada 385 (88F6820 Dual-Core 1.0 GHz)
512 MB DDR3 RAM
2 USB 3.0 Anschlüsse
Hardware Encryption EngineDS215j-hez képest nem eget rengető a fejlődés, de azért mégiscsak fejlődött a cucc.
-
Gausz
aktív tag
Szóval mindenki otthon lesz. PC, NAS a házon belül. Csak eddig macerás volt a tv-zés, hogy állandóan másolgatni kellett külső HDD-re/pendrivera, főleg hogy 2 tv is van. Ha pedig már lesz egy fix mindenki -pc, tv- által elérhető meghajtó, akkor az biztonságos VPN-kapcsolaton tudjon is töltögetni. Anélkül nem p2p-zek, ezért kell a VPN előfizu, és nem szeretném, ha megszakadna a kapcsolat, akkor valamit is lásson az ISP. Tehát nem a NAS a VPN-server, hanem a kliens.
Most PC-s VPN kliensben van kill switch, amit tudnia kellene a NAS-nak is, most PC-n a letöltési sebesség kihasználja a teljes sávszélemet, nem lassul.
Néha azonban kívülről is hozzá szeretnék férni, pl hotelből hozzáadni valamit a letöltési listához, vagy rokonoknál mutogatni a gyerek fényképeit, vagy ha a gyerek nagyobb lesz, akkor nagyinál NAS-on tárolt meséit nézi.
Ha a kill switch nem megoldható, akkor elég lenne egy alap ARM-modell is, hisz csak rámásolok, lejátszok; ha tudja, akkor viszont kell már az intel-alapú SoC a torrenthez. -
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
elsősorben a VPN-ről szeretnék érdeklődni. Ezek beállításáról már találtam leírást, de az általam használt szolgáltató Win-kliensében létezik egy Kill-switch funkció, ezt a DSM5.2 saját beállításai alapból támogatják? Tudom, van auto-reconnect, de az mégiscsak szivárogtat, pláne ha mégse sikerül csatlakozni. Enélkül torrent kliens nem játszik, aminek még nem néztem utána. De megoldható, hogy 1 klikkes módszerrel hozzáadjak valamit a listájához?
Eddig firefoxból rámentem a filera, utorrent-tel megnyitás, és ment is. Remélem ez itt sincs túlbonyolítva.Ha az otthoni belső hálózaton beállítom a NAS-t pl 192.168.0.210 fix IP-re, majd csatlakozom vele VPN-re, attól még a lakásban levő hálózatról nem fog eltűnni, le tudom játszani tv-vel a filmeket, PC-ről is menedzselni tudom azon a webes felületén, amire a fix ip-t belőttem még a VPN előtt? Röviden, csak a külvilág számára épül fel a VPN kapcsolat, a belső hálózatról használva direkt módon, nem VPN-en keresztül érem el, tehát a tv sem a VPN előfizu külföldön levő serveréről fog streamelni?
A biztonsági és mindenféle frissítések automatikusan jönnek, ha kérem, csak az OS updatet kell manuálisan elvégezni?Akár VPN-el, akár anélkül hogyan érhetem el egy idegen hálózatból a cuccaimat? Erre semmilyen leírást nem találtam. Pl nem sok értelmét látom, ha hotelben vagyok és beírom a 192.168.0.210t.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Quadro FX 570 eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest