- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
a NAS-t illene dróton rádugni, nem wifin, mert ha a routerre wifn másolsz, majd az wifin tolja a nas-ra, hát router legyen a talpán, amelyik bírja, pl Airport Extreme bírja, de egy tplink ritkán honorálja
aztán ki kell várni a brutál sok időt, mire indexel, sajna ez van, nekem pár száz videot, 70gb mp3-at es pár tízezer kpet majd egy hétig indexelt a 213, ez van, onnantól ripp ropp megy. ez a másolok, keresek, idegs vagyok restartolok, nem járja -
Patice
Topikgazda
1. A WiFi már csak ilyen. Szomszédos WiFi nem kavar be? Amúgy szvsz. ennyit tud wifin, nem a router, és nem a NAS procija a szűk keresztmetszet, hanem a vezeték nélküli kapcsolat.
2. Persze, hogy nem tudod törölni az alap média mappákat, amíg fent van a gyári Médiaszerver. Ha ezt törlöd a csomagkezelőből, csak utána lesz adminként törölni a megosztásokat. Ha más mappákat akarsz indexeltetni, azt a Médiaindexelés alatt kell fölvenni. Amíg a photo/music/video mappában van kép, addig konvertálni fog a NAS. Ha túl sok a kép, akkor használd inkább a Photo Station Uploader-t.
-
Madwe
nagyúr
Értem. A második megoldást simán tudja a saját vpnjével.
Viszont még mindig nem tudtuk meg h kliensként tudja e, ugyanakkor pl dd-wrt-s routert simán be lehet kalibrálni. Ugyanakkor így eleve folyamat vpnen leszel, mindennel, nem csak a torrentezés közben, szóval ez talán mégse olyan jó megoldás
(#18212) bosa gondolom mobil eszközökkel próbálod? win, os x linux alatt a gond, ha hagyod a gyári értékeken. mondjuk lehet dsm5ben már megoldották, mi 4ben hackeléssel tudtuk csakmegoldani...
-
Madwe
nagyúr
Kicsit belekavarodtam, vpn-en keresztül akarsz csak torrentezni? úgy hogy otthon vagy, nas is otthon, s egy vpn kapcsolaton keresztül torrentezik? az úgy fenemód lassú... vagy csak késő van s nem értem
te hol leszel, nas hol lesz, vpn honnan hova kell pontosan?
kill switchet nem tudom támogatja e, de a kill switchet mindig a kliensnek kell tudnia, azaz ha a nas alakít ki vpnt, akkor fontos - utolsó mondatodból úgy sejtem ez így lesz.
-
Madwe
nagyúr
A belső hálózaton mindig eléred ugyanott ha fix ip-s a nast, ezért minden tudja használni.
Vpn esetén kívülről becsatlakozva ugyanúgy éred el a nast, mintha otthon lennél. (ugyanakkor ez nem teljes értékű vpn, ahoz hogy a hálózat más eszközeit is elérd a syno vpnen keresztül - mondjuk a hálózati nyomtatódat - ahoz bele kell piszkálni a syno os-ébe). Tehát esetedben, ha egy hotelszobában vagy, ahol teszem azt 192.168.20.xxx a kiosztás, ott hiába írod be az általad használt otthoni belső ip címet, nem találja meg, azonban ha vpn-en kapcsolódsz, akkor már működni fog a saját 192.168.0.xxx címed is. (ugyanakkor ha gyakran vpnezel késöbbi ütközések elkerülése végett célszerű a 192.168.0ról áttérni más belső kiosztásra)
Nem tudom miért van fizetős vpned, de synoval ingyen is meg tudod oldani még a fix ip cím maszkolást is a synology.me-n keresztül mikor felépíted a vpnt.
Torrentek esetén, ha felhasználói reggel rendelkező oldalról töltesz (pl ncore) akkor a legegyszerübb ha rss feededet megadod neki, s vpn nélkül, automatikusan leszedi amit beraksz a listádba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest