- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
PhoenixK #85473 üzenetére
Megnéztem, szerintem magától frissülhetett, mert áprilisi dátum volt írva. S már több éve üzemel ez a nas. Most azért ráfrissítettem, s mai dátumot ír. Kíváncsi leszek a következő merevlemez bővítésénél lesz-e jelzés.
Ha jelezni fog, akkor viszont nem tudom, honnan lehet információt szerezni, milyen hdd rakható bele, hogy ne jelezze hibának, az általuk megjelölt hdd-t. -
junior19
senior tag
válasz
PhoenixK #85469 üzenetére
Biztos, hogy nem, de ezt megnézem.
Ha nem volt, akkor frissítés után újra kell csatolnom a merevlemezt vagy elég ha az adatbázis frissítve lesz?
Most a frissítéskor még azt láttam, hogy a WDDA nincs kipipálva. Azt nem kell engedélyezni ekkor? ha úgyis WD lemezeket használok. -
Kapanyél
őstag
válasz
PhoenixK #85132 üzenetére
Alapvetően nem, bár a trágya Asus mesh hálózatom tropára ment magától, megint, de ez eddig nem okozott gondot a NAS-nak.
Nyomtam egy ilyen soft resetet, de semmi. Letöltöttem a DSFinder appot is, az sem talál semmit.
Ilyenkor mi van? Villog az a kurva LED, látszólag van hálózata, de nem érem el. Fing scannerrel sem találom.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PhoenixK #84184 üzenetére
Hiába írod ezeket nincs ilyen lehetőség. Erről beszélek. [kép]
Sehol sincs ilyen, hogy kezelés... Létrehozás fül van a korábban linkelt 5 képpel.
Tárolokészletnél van létrehozás, de ott sincs ilyen, hogy "Meghajtó hozzáadása egy SHR kötethez". -
PedroPascal
őstag
válasz
PhoenixK #84095 üzenetére
423+ ahogy látom egy frissített/butított 920+ remélem árban 920+ alatt lesz.
923+ jobb bővítés alatt a ram-ra gondoltam, 32 GB-ig lehet. Otthoni használatra 4-8 GB mindenre elég kell legyen szerintem.
Itt egy összehasonlítás amiből azt vettem ki, hogy 923+ inkább cégek számára lehet előnyös mint otthoni felhasználásra. Integrált GPU hiánya is erre utal.
Lehet érdemes megvárni a 423+ csak az alap 2 GB-ram elég gyengének érzem, igaz lehet bővíteni 6 GB-ig.
-
kgymac
őstag
válasz
PhoenixK #84021 üzenetére
"Raid-et nem akarok, a legalsónál tárolókészlet létrehozásánál pedig végig fut, de nem jelenik meg sehol se mint plusz új meghajtó"
Célegyenesbe már befordult, de úgy néz ki, utána törölte.
Igen, ismét egy példa, hogy izomból nem megy.
Ráférne egy kis olvasás Borisztól, bár szerintem a régi összefoglaló jobb volt, ott volt a lényeg szem előtt, most meg keresni kéne, ami kimaradt.
Egy drága ötlet még kimaradt, mint lehetőség, ha nem akar usb-zni. Másik nas, egylemezes, akár használt is jó. Ha azt kikapcsolja, úgy működik, ahogy akarja, nem lesz rendszerpartíció hiba. Mentés is megoldható, talán jobb is, mint filestationból másolgatni. -
lajos75
senior tag
válasz
PhoenixK #83781 üzenetére
Akkor DS220+ lessz
Hátha ebben is tudtok segíten, ismerősöm Ds218+ most lett frissítve 7-es verzióra.Azóta a Plex-ben ha kiválasztok egy mappát amiben filmek vannak azaz nem látom a filmeket a mappában amit megadok neki és így nem is tölti be azokat, mi lehet a gond
régen emlékszem rá hogy kiválasztottam a mappát és látszotak a benne lévő filmek de most nem.
-
Perzeusz
tag
válasz
PhoenixK #82417 üzenetére
Asus RT-AX92U
Eddig mindig TP-Linkem volt, még szoknom kell az új felületet. Közben láttam, hogy a router topikjában is vannak hasonló jellegű kérdések, megnézem ott is.
Sok szolgáltatást nem használok a NAS-on. Gyakorlatilag csak fotó/zene/film tárolására használom, plusz a Download station ugyebár. (külön médialejátszóval történik a lejátszás) -
Garf.
tag
válasz
PhoenixK #82211 üzenetére
Sziasztok!
Megszeretném nézni HD Sentinelben de az alábbi hibát kapom. DS220+ DSM 7.1.1root@DS220plus:~# /volume1/hdsentinel/HDSentinel -r /volume1/hdsentinel/hdsreport.html -html
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
No hard disk devices found. Please run as "root".A riportot meg szeretném az asztali HD sentinelbe, de valahogy nem sikerül.
-
válasz
PhoenixK #81954 üzenetére
Természetesen van verziókezelés a drive-ban. A ransomware csak a legutolsó verziót teszi tönkre, de visszaállhatsz egy régebbire is.
A Synology Drive Admin Console alatt lehet beállítani a verziók számát.
A Synology Drive alatt pedig ki lehet választani, hogy melyik konkrét fájlverziót akarod épp visszaállítani.
-
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #81954 üzenetére
Nem tudom, a ransomware mit és hogy csinál a vinyó tartalommal, de ha 3 naponta frissíted a mentős nasra a cuccaidat, és egyik reggelre beüt a krach, gondolom 3 nap alatt (vagy ha csak fél nap marad, de akkor is) csak észreveszed, hogy történt valami az elsővel, így nem engeded mentést csinálni távolról ez egy egyszerű okos konnektorral megoldható 3-4 ezer forintból.. Amíg a második ki van kapcsolva, nem tud megfertőződni, tehát vinyók ki, gyalu, vinyók vissza, mentés a beállításokról vissza, adatok vissza, és kész vagy. Plusz a fiókban tartott mentős vinyóra se jut át semmi, szóval az rsync nem fekete meg fehér, elég sok dolognak kell teljesülnie, hogy átszívja a bajt, de gondolom itt a társaság nagy része megengedhet magának egy 25 ezer forintos fiókban tartós vinyót. Én pl 4-5 lemezes raid helyett második nast meg harmadik vinyót használok, igaz enélkül is annyi a történelem, hogy 2012 októberében volt utoljára bajom, az is egy villám túlfesz miatt.
Másrészt a ransomware ellene kiválóan lehet védekezni, első körben azzal, hogy nem akarsz látható célpont lenni, meg teszel néhány apró lépést a router és a nas környékén. -
Formaster
addikt
válasz
PhoenixK #81928 üzenetére
Köszi
A konfig nem annyira fontos, ezzel még csak vpn kapcsolaton tudtam szinkronizálni, most váltanék inkább a snapre, az előbbi elég bajos volt.
A dsm-re még nem álltam át a fő nason sem, mert nem tudom a konténereim mennyire fognak megzavarodni, egyenlőre várat még a dolog.
De, ha már feljött a dsm7 téma, az is megér egy kérdést. A konténereket jól gondolom, hogy kb 0-ról kezdhetem felépíteni?
-
fulton
addikt
válasz
PhoenixK #80884 üzenetére
Mi az az FS?
Sem snapshot sem lomtáram nem volt.
EaseUS pro verzió. Ezen a kötet2 csak a surveillance rögzíti a felvételeket. Mivel 2 TB os ellenben a többi 3 4TB os HDD-vel így nem csatoltam hozzá, hanem kötet2 ként üzemel a rendszerben.
Addig volt a NAS-ban míg a PC ről rácsatlakoztam és lefuttattam. De itt sajnos a kötet2 nem vizsgálta valamiért..
Ezért kivettem és úgy a PC -re, de igy meg minden megtalált fájl nevét nem írja. -
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #80827 üzenetére
Nézd végig a 220+, 420+, 720+ szériát is, ugyanis az otthoni felhasználók 99.99%-ának az égvilágon semmi szüksége sincs 2 lemezes nasnál nagyobbra, tehát feleslegesen nézel sok slotos nast, mikor az eladó se használja ki a slotokat, és sokan mások sem tennék, 100-120-as ár teljesen reális ezek fényében, pláne hogy egy gari nélküli eszközről beszélünk.
-
-
Sinu
senior tag
válasz
PhoenixK #80192 üzenetére
Ezt úgy érted kevés az információ?
Sajnos én mint egyszerű felhasználó csak ennyit látok. Fényképek, videók tárolására és filmek streamelésére használtam. Amikor megvettem beállítottam, azóta úgy van ahogy, érdemben nem piszkaltam, csak ha kérte frissítettem.Garancia gondolom már nincs, valamikor 2018-ban vettem.
Mit jelent az, hogy serialon megnézni mi lehet a gond? Ezzel kapcsolatban tudnál több infót adni?
Köszönöm,
Aron -
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #80114 üzenetére
Ez itt egy szakmai topic egy infopórmatikai témájú weboldalon, ide ritkán jönnek egyszerű otthoni userek, de ha jönnek, legalább ne hallgassunk már el előlük semmi lényegest, ne tegyünk már úgy, mintha a biztonsági rések nem lennének valós problémák, és főleg ne ringassuk magunkat hamis biztonságérzetbe!
A pánikhangulat az kizárólag nálad merült fel, mások az eddig sehol sem hallott új infók olvasása után legfeljebb csak körültekintően átnézik, mik a kockázatok, és mit tehetnek, hogy azt a minimális esélyt se adják meg 15 évi fényképgyűjtemény megsemmisülésének.
-
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #80102 üzenetére
Maradjunk annyiban, van biztonságosabbnak tűnő megoldás a quickconnetnél és a syno ddns-snél... Nem véletlenül volt ezzel kapcsolatban is már több frissítés, és a jelenlegi dolgokról még semmit se tudunk... [link]
De amíg megtörténik, hogy több éve aktív nas használók közül bárki azt hiszi, hogy egy többlemezes megoldással bármit is nyer az adatbiztonság irányába, addig ezeket se fogja a többség megérteni.
-
Statikus
senior tag
válasz
PhoenixK #80098 üzenetére
Szerintem azért, mert nem függsz más szolgáltatásától, főként egy ingyenes szolgáltatástól nem túl jó. A másik pedig, hogy saját cucc esetén mindent úgy configolsz, ahogy neked jó.
Persze a saját az mindig drágább és több energiát igényel, mint az ingyenes, de valamit valamiért, igény kérdése, mire van szükséged. -
Rick4
félisten
válasz
PhoenixK #80098 üzenetére
A qc dologgal egy baj van csak, ha ott belépsz, onnantól a bejelentkezési adataidat nem a fejedben tárolod, ami ugye csak neked hozzáférhető, hanem központilag egy szerveren, ezáltal bármiféle sérülékenység, adatlopás miatt esélyes, hogy egyszer valamikor mások számára hozzáférhető lesz.
Lehet sose történik meg, de a nasa, fbi szerverekről, és minden más helyről loptak már adatokat, szóval arra fogadni se érdemes, hogy megtörténik-e valaha vagy sem, sose tudni, mikor jön el az a nap...Ugyanez a synology ddns dolog, lehet vele egyetérteni vagy sem, de a tényen nem változtat, hogy egy halmazban elérhetőhasonló oprendszerrel működő nasokat azonos módon támadni kifizetődőbb, mint az interneten random ip-kre mindenféle módon küldözgetni adatokat, előbb- utóbb sikerül valakinek, és biztos lehetsz benne, hogy van valaki, aki otthon nonstop azt keresi, hogy tud bejutni egy syno nasra.
Még maga a synology is azt ajánlja, a fontos adataidat mentsd egy külső eszközre, vagy második synology nasra, ha biztosra akarsz menni, tehát senki se garantál semmit.
-
válasz
PhoenixK #80076 üzenetére
Na ez az összefoglalóba is mehetne
Én sem tudtam eddig magam orientálni ebben a témában.
Ha nem nyitok portot és úgy használom a quickconnectet az miért is nem biztonságos
A western digital nasom is hasonlóan ment azzal a gyári megoldással dupla naton keresztül nyitott portok nélkül. -
petir
senior tag
válasz
PhoenixK #79926 üzenetére
Ezt hol tudom pontosan kikapcsolni?
Amúgy most nézem más üzenet is jött sajnos az értesítési sávba..
A HDD-nél ennek ellenére mindent rendben lát most:
Újraindítás megvolt. Felállt gyakorlatilag azonnal.
Szerk:
Ahh megvan
Tároláskezelő -> HDD/SSD -> Általános fül -> Írási gyorsítótár engedélyezése - pipa KIAz a fura amúgy, hogy így ment éveken keresztül...igaz már egy HDD-t megettem. Ez a 2. kb olyan 3,5 éves lehet.
-
balaaazs
senior tag
válasz
PhoenixK #78635 üzenetére
Ezt már többször olvastam, hogy az egylemezes NAS elfogy, de alapvetően miért? Úgy értem én pl semmi olyat nem tárolok, amit nem használok (vagy már láttam), csak a különböző családi dolgok azok amik realtiv nagy helyet foglalnak és porosodnak. De azért az sem gyűlik olyan ütemben, hogy több terrát elfoglaljon.
-
válasz
PhoenixK #77844 üzenetére
Köszi az infót
.
Az a baj, hogy a nappaliból a közeljövőben nem tudom kiköltöztetni. Sajnos a 4TB-osokat sem tudom visszatenni, mert voltam olyan hülye, hogy mindkét 8TB-ost egymás után betoltam, így a raid tömb megnőtt és már csak 8TB-ossal tudom cserélni a tömbben lévő hdd-ket.
Viszont gyorsan kéne döntenem, hogy mi legyen a 8TB-s Ironwolfok helyett, mert ketyeg az elállási határidő és mielőtt visszavinném, még gyalulni is szeretném őket. -
lez68
csendes tag
válasz
PhoenixK #76142 üzenetére
Köszi a segítséget, kezd érdekes lenni:
root@Syno:~# ls -l /dev/sd*
ls: cannot access '/dev/sd*': No such file or directoryAztán:
root@Syno:~# ls -l /dev/s*
brw------- 1 root root 8, 0 Jan 5 06:18 /dev/sata1
brw------- 1 root root 8, 1 Jan 5 06:18 /dev/sata1p1
brw------- 1 root root 8, 2 Jan 5 06:18 /dev/sata1p2
brw------- 1 root root 8, 5 Jan 5 06:18 /dev/sata1p5
crw------- 1 root root 21, 0 Jan 5 06:18 /dev/sg0
crw------- 1 root root 21, 1 Jan 5 06:18 /dev/sg1
crw------- 1 root root 10, 231 Jan 5 06:18 /dev/snapshot
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stderr -> /proc/self/fd/2
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stdin -> /proc/self/fd/0
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jan 5 06:18 /dev/stdout -> /proc/self/fd/1
crw-r--r-- 1 root root 201, 0 Jan 5 06:18 /dev/synobios
brw------- 1 root root 135, 240 Jan 5 06:18 /dev/synoboot
brw------- 1 root root 135, 241 Jan 5 06:18 /dev/synoboot1
brw------- 1 root root 135, 242 Jan 5 06:18 /dev/synoboot2Van fent egy virtuális DSM7 is, azon pedig így néz ki:
root@Syno:~# ls -l /dev/sd*
brw------- 1 root root 8, 0 Jan 6 12:27 /dev/sda
brw------- 1 root root 8, 1 Jan 6 12:27 /dev/sda1
brw------- 1 root root 8, 2 Jan 6 12:27 /dev/sda2
brw------- 1 root root 8, 16 Jan 6 12:27 /dev/sdb
brw------- 1 root root 8, 17 Jan 6 12:27 /dev/sdb1Itt lefut a HDS, csak semmi érdemlegeset nem reportol, mivel logikai drive
No, de miért térnek el a device nevek? ... ezért nem talál HDD-t a Sentinel!
-
lez68
csendes tag
válasz
PhoenixK #76128 üzenetére
MIndkettőt próbáltam, az eredmény ua. volt...
Ennél root-abb tudok lenni? (ja, igen tudok
)
Password:
root@Syno:~# cd /volume1/hdsentinel/
root@Syno:/volume1/hdsentinel# sudo ./hdsentinel_x64 -r /volume1/hdsentinel/report.html -html Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
No hard disk devices found. Please run as "root".
root@Syno:/volume1/hdsentinel#Azt viszont még mindig nem árultad el, hogy 6.2-n vagy 7.0-n vagy...
-
cigam
titán
válasz
PhoenixK #73372 üzenetére
Persze az IP stimmel, a showmount is mutatja. Márpedig ha látja, akkor csatlakozni is tudni kéne.
AiRLAC, Patice
Átállítottam, de látszólag nem lett jobb. (igaz rosszabb sem)
A VPN bekavarhat ebbe is? Pedig úgy is próbáltam, hogy vesszővel elválasztva megadtam neki a másik hálózatot, meg amit a VPN adott IP-t, de úgy sem ment.
pl. 192.168.1.0/24,192.168.0.0/24,10.2.0.0/16Köszi a válaszokat!
-
ArthurShelby
addikt
-
Vastika
tag
válasz
PhoenixK #71042 üzenetére
Szerintem nem valószínű...
Ha fut dhcp a NAS-on, és hülyeségeket osztogat (rossz átjáró, dns, stb), akkor azok az eszközök, amik a NAS-tól kapták a beállításokat, egyszerűen nem működnének.
Szóval néha, vagy inkább gyakran előfordulna, hogy a bizonyos eszközökön (asztali gép, laptop, telefon, táblagép, akármi) egyáltalán nem működik semmi, egy (vagy több) újraindítás után meg, ha a router nyerte a versenyt ;-) , újra működne.
Ha mindegy megy, csak egy szolgáltatás akadozik, az 99,9%, hogy nem ilyen jellegű dhcp probléma.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
PhoenixK #70856 üzenetére
Nem, a random portot értette félre anno (ott az még külső port volt, és annyit akart jelenteni, hogy nem egyértelmű portokat nyitsz a routeren, így a hackerek nem tudnak próbálkozni az ismert portokon). Aztán ez lett keverve a belső porttal, ahol egyértelmű/megszokott portokon futott a szolgáltatás a példában mindenhol.
"h ha olyan portra jön be kérés amin nincs semmi"
Úgy érti, hogy olyan portot keresnek föl, ami mögött nincs szolgáltatás. Szerintem itt nem az alap 80/443 portra gondolt, ahol látszólag nem adsz meg portot. -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Delfi
tag
válasz
PhoenixK #70326 üzenetére
Igen, ez így van. Viszont ha használt eddig Home könyvtárakat, majd ezt bekapcsolja, akkor lesz neki mellé egy Homes, amiben létrejönnek ezek az automatikus könyvtárak, amelyek csak megkeverik azt, aki nem érti, hogy mi történt.
Meg a Synology eléggé speciálisan kezeli ezeket a mappákat, könnyű megkeveredni miattuk.
De abban egyetértek veled, hogy ez is lehet egy megoldás. -
dkess
őstag
válasz
PhoenixK #70326 üzenetére
Az a gond, hogy képzeljük el azt az alaphelyzetet, hogy vannak felhasználóként pl. a tanárok (akár ez is többfelé bontva - pl. alsós/felsős vagy akármi), aztán a tanulók mondjuk osztályonként stb. stb.
Csiliárd home mappából kiválogatni tanárként, hogy éppen ki érintett aztán még annak a mapparendszerében (tantárgyak, egyebek) is keresgetni ...
Feltételezem létrehozna egy pl. '8_C_Kémia' mappát és ezen belül molyolna szívesen egy kémiatanár (aki mondjuk csak a kémiás - ami hozzá tartozik - meg a közös meg a saját mappáit szeretné látni). A diákok meg csak azokat, ahol érintettek - matek, kémia, fizika stb. Delfi logikája alapján ezt meg lehet oldani szépen ...
-
zsamiatt
őstag
válasz
PhoenixK #70069 üzenetére
A NAS-t alapvetően nem mindenki akarja online használni. Ha meg igen akkor is lehet biztonságosan.
A wifibe bele se megyek. Kedvencem az 12345678-s password meg hasonló..."Zsarolóvírus ellen mint már talán itt is kifejtettem: ahol lehet snapshot, valamint természetesen egy külön - lehetőleg verziózott külső mentés. "
Cumi ha azt is viszi... Ha jól be van a rendszer állítva nem fogja. Ha nem akor az is mehet a kukába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Honda topik
- Milyen autót vegyek?
- Raspberry Pi
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest