- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grave_444 #92177 üzenetére
4 másodperces reset, 4-5 másodpercig nyomvatartod a reset gombot amíg csippant, akkor elengeded. Visszaálld DHCP-re (ha nem azon volt) "admin" jelszó nélkül. Utána saját admin jogú felhasználót létrehozod, belépsz vele, az "admin"-nak adsz egy erős jelszót és letiltod.
-
válasz
Grave_444 #90780 üzenetére
1)
Hyper backup mentés simán tallózható file stationnal. Egyszerűen belemész, és kimásolod belőle a fájlokat az új helyre. Jobb klikk a mappán, és 'copy to'. (Rendszergazda szintű user kell.)2)
Ha átmásoltad a fájlokat az új helyre, akkor pedig újra beállíthatod a mentést a régi backupot felhasználva. (Már persze ha szükséged van erre.) Az új NAS-on létrehozol a Hyper Backup-ban egy új taskot, létrehozáskor a 'relink to existing task' opciót választod, forrásnak a mentésből korábban átmásolt fájlokat állítod be, célnak pedig a már meglévő mentést. Első mentéskor molyol egy darabig, amíg összeveti a mentendő mappát a már mentettben lévővel, de második mentéstől már ugyanolyan gyors lesz mint korábban.Ezzel a két lépéssel előállítottad az új NAS-t ugyanazokkal a mappákkal, amik a régin voltak, és ugyanúgy bekonfiguráltad a mentést ahogy az régen is működött.
-
burgatshow
veterán
válasz
Grave_444 #90780 üzenetére
Dokumentációt olvastad esetleg (utolsó fejezet a linkelt oldalon) és ennek ellenére nem megy?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444 #90777 üzenetére
Más kérdés. Ha van egy Hyper Backup mentésem azt hogyan lehet egy másik/új eszközön visszaállítani? Szűz NAS, új merevlemezzel telepítve. Erre rákötöm a külső tárolót a mentéssel. Hyper Backup program viszont nem lát semmit belőle.
Mit csinálok rosszul?
Már próbáltam DSM konfiguráció visszaállítást is, az sikeresen lefut, de ugyanez a helyzet.
-
IRO21
senior tag
válasz
Grave_444 #84187 üzenetére
Így nézne ki DSM 7.1-ben:
De a leírás szerint csak akkor ajánlja fel ezt a lehetőséget, ha már eleve van legalább két diszk az SHR kötetben.
-
-
Csixi
csendes tag
válasz
Grave_444 #84025 üzenetére
Én inkább úgy látom, hogy valaki eltávolította az 1-es meghajtót (vagy tönkrement és azután távolította el) és csak a 2-es meghajtó üzemel. Nálam is ugyanígy csinálta nemrég amikor az shr kötetet megbontottam és az 1-es meghajtót kivettem.
Beleteszed és kéred a javítást, elmókol vele egy jó ideig és simán helyre kell állnia.
Esetlegesen a programokat újra kell rakni... -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Grave_444 #83994 üzenetére
A képen egyértelműen látszik, hogy 1 db 2 Tb-s lemez SHR kötetként fut.
A másik rekesz pedig vagy üres vagy van benne lemez de nincs a kötethez adva.Tehát 1 db lemezről megy most a rendszer.....amit hibásnak lát a DSM.
1 lemezen a DSM 3 db particiót hoz létre :
- Rendszer
- Gyorsítótár
- Adatoknak fenntartott helyAnnó én beraktam egy 2Tb-s Samsung lemezt egy külső usb-s házba és rádugtam a NAS-ra , ezt láttam : [kép]
Tippre egy biztos megoldás létezik :
A meglévő 2 Tb-s lemez mellé beraksz egy másik 2 Tb-s lemezt ...vagy nagyobbat ( 3-4 Tb ) majd a meglévő kötetet bővíted !
Ekkor a rendszer és minden más adat bitről-bitre átkerül az új lemezre is.
Ez után lehet előbújik a " Javítás " lehetősége....mert a hibásnak vélt lemez mellett lesz egy jó...amiről elvégezhető a javítás.Más ötletem nincs sajnos.
Érdemes tudni , hogy ezen akció után SEM LESSZ TÖBB TÁRHELYED !
Marad 2 Tb ! Hiába van benne 2 db lemez.....mivel tükrözi az adatokat.Akkor lesz majd több tárad, ha most beraksz egy 3 vagy 4 Tb-s lemezt....
Kötet bővítése....majd az eredetileg hibás lemezt kiveszed és azt is cseréled egy 3 vagy 4 Tb-s lemezre majd megint kötet javítása.....azaz 2 db 3 vagy 4 Tb-s lemez kell a kapacitás növeléséhez. -
Multibit
nagyúr
válasz
Grave_444 #83746 üzenetére
Az, hogy egy LAN-on belüli eszközöd jelezte, hogy eljutott hozzá a behatolást kísérlet, azt mutatja, hogy a routered tűzfala nem teszi a dolgát. Nálam még országszűrés sincs a NAS-on, mégsem jelzett soha behatolási próbálkozást.
Routerben standard portokat zárd le, UPnP-t kapcsold ki, csak a feltétlenül szükséges port legyen nyitva! Ja, és persze VPN-en keresztül érd el kívülről az otthoni hálózatodat -
Multibit
nagyúr
válasz
Grave_444 #83739 üzenetére
működik a szűrés
A legfőbb baj az, hogy a Synology topikban teszed fel ezt a kérdést. Ugyanis a szűrésnek (blokkolásnak) már a router részéről meg kéne történnieA router tűzfala átjáróház.
Hogy vannak konfigurálva a routerek? A Mikrotik építi fel a kapcsolatot, az Asus meg AP-ként funkcionál? Gondolom, ezért kellett az Asus? -
válasz
Grave_444 #83098 üzenetére
VPN Server-t a forráson telepíted, engedélyezed/beállítod az OpenVPN-nt, majd kiexportálod az .ovpn konfigot, cél-on beimportálod (hálózati kapcsolatoknál kell egy új VPN kapcsolatot létrehozni, aztán kész is vagy. Import előtt érdemes azért a konfig file-ba belenézni (ha van DDNS akkor annak az FQDN címét, esetleg ha a routered csinál DDNS-t akkor azét beleírni).
Ja, a 1194-es portot nyisd ki a forrás routerén és irányítsd át a forrás (remélhetőleg állandó) belső ip címére. -
IRO21
senior tag
válasz
Grave_444 #82885 üzenetére
"...speedtesten 2-3 Mbps a max..."
És mit esznek?Van port forward a NAS felé, vagy minden a Syno QC szervereken megy keresztül?
Ha tudsz port forwardolni akkor egy FTP kapcsolattal próbáld ki WinSCP-ből, ott nagyon minimális a protokoll overhead.
Amit ott látsz kb. annyit lehet kihozni belőle, annál minden más csak lassabb lesz távolról. -
gyugyo79
addikt
válasz
Grave_444 #82879 üzenetére
Én QC -t nem használok és használnék soha csak otthoni eléréshez max és ott is csak utolsó lehetőségképpen a DSM eléréshez kizárólag.(Digi rakott már vissza NAT mögé csak úgy akkor pld jól jött amúgy sose kellet).
Ezért tapasztalat 0 ilyen téren. A doksiból is csak ezt az 1000 évest ismerem.
Maga a tunnel tuti vesz le még a sebességből de azt sem akarom tippelgetni, hogy mennyit, viszont maga a kapcsolatot + befolyásolja 100% -on a Syno oldalon lévő terheltség is ami még az adott helyen lévő net sebességnél is lehet rosszabb.A Tailscale (vagy hasonló megoldás) lehetne még a hasonló dolgok esetén alternatíva már amelyik NAS -ra megvan a telepítő és ha úgy működik ahogy elméletben képes lenne szerintem. De ezt sem tudom mennyire stabil, jó. Nézegettem virtuális gépeken, működött de annyira nem teszteltem, hogy élesben nekiállnék használni. Meg ugye meg kell nézni, hogy ha már nem elég a free akkor megéri a az árát ...
-
IRO21
senior tag
válasz
Grave_444 #82733 üzenetére
Igen, ez az alapbeállítás.
Ennek Vista óta nem kellene problémát okozni.
Tényleg vannak még gépek, amik nem tudják legalább az SMB2-t?Ha engedélyezned kellett az SMB1-t akkor figyelj, hogy internet felől ne legyen beengedve SMB forgalom! (139/tcp, 445/tcp portok)
Ez a protokoll nem épp a biztonságáról híres -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Grave_444 #82720 üzenetére
QC alatt csak a Synos alkalmazások támogatottak. Ez nagyon beszűkíti a lehetőségeket. Azt is jelezd majd nekik, hogy nem egy stabil dolog lesz ez így!
Az általad írt módszerrel ugye vagy megtekinted a fájlokat, de akkor is gondolom a temp mappába letölti vagy rendesen letölti a gépére, ahova szokta a böngésző.
Ahoz hogy interneten keresztül megnéz bármit annak az adatnak át kell töltődni mindegy hogy ez most VPN -és SMB keresztül történik vagy a File Station -n vagy bármi máson át történik.....
Tehát az, hogy ez így böngészőn át megy és nem egy Én_ egy_super alkalmazás _vagyok nevű dedikált appon keresztül kb teljesen mindegy -
gyugyo79
addikt
válasz
Grave_444 #82715 üzenetére
A DS File alkalmazáshoz magán a NAS-on kell bármit állítani a megosztott mappán kívül?
Engedélyt a használatához ha alapból nincs valamiért.File Station hol található? Vagy nem alkalmazásra gondolsz, hanem távolról weben nyissa meg és ott DSM-en belül ez az app?
Minden app a DSM -en belül van
De attól weben külön elérhető ugyan úgy mint pld az Audio Station stb is. Nincs külön kliense Windosra a böngészőből éred/éri el az aki használná.
De pld beállítható, hogy ebbe be tud lépni egy user míg a DSM -be nem.
Menj a vez pult bejelentkezési portálra és ott válaszd az alkalmazás fülön ki a File Stationt és utána a szerkesztés gombra nyomva állíts be egy álnevet és mentsd el.
Utána ha ezt beírod egy / (perjel) után az amúgy bejelentkezéshez használt link után akkor bejön egy olyan bejelentkező ablak amit ott mutat is a beállításoknál és ha ott megadod a belépési adatokat közvetlenül a File Stationbe lépsz be nem a DSM -be.
Szóval ha ide azt írod hogy fs és eddig https://Grave_444.synology.me:5001 -en érted el a DSM felületét itt a File Stationt külön a https://Grave_444.synology.me:5001/fs címen éred el. (A syno a minta elérésnél az alalp 443 as https portot használja amit nem kell megadni ott azért nincs a port megadva) -
gyugyo79
addikt
válasz
Grave_444 #82708 üzenetére
DS File -> mobil
File Station -> web
Ha a vez. pult alkalmazásportálnál beállítasz egy álnevet pld akkor elérhető lesz úgy, hogy azt közvetlenül a File Stationbe lép be ( https://nasneve.synology.me/port/álnév )
Ezek működnek QC -n át is. A Felhasználónak amivel belépnek távolról le tudod szűkíteni a jogait, hogy kb csak ezt tudják használni (Vez pult felhasználó fül alkalmazás engedélyek) -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Grave_444 #74823 üzenetére
Ez ha minden igaz egy SHR kötet, tükrözve a két lemez. Ha így van akkor mindkét lemezen megtalálhatóak az adatok.
Én a hibásnak jelölt lemezt kivenném és PC alatt a Hard Disk Sentinel programmal megvizsgálnám.
Utána ha ott rendben van akkor mehet vissza és javítás.
Mindez amit leírtam csak saját felelősségre!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen routert?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest