- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Már írtam de megint a kedvedért :
Ha a jelenlegi 4 Tb-s lemez mellé beteszel egy 8 Tb-s lemezt és a jelenlegi SHR kötethez adod.....akkor lesz 2 lemez , 1 db SHR kötet.
( Majdnem RAID1...igen, ahogy írod is. )Ebből ha kiveszed a 4 Tb-s lemezt , akkor a DSM jelez, hogy a kötet összeomlott !!! ( Sípol a NAS és figyelmeztet ) :
[Kép1 - Kötet összeomlás ( DSM 6 alatt )]
[Kép2 - Kötet javítására tett javaslat ( DSM 6 alatt)]Ha szertnéd mindenképpek kivenni a 4 Tb-s lemezt , akkor :
- Tedd be az új 8 Tb-s lemezt
- Hozzál létre rajta egy ÚJ SHR kötetet.- A telepített APP-ok most mind a 4 Tb-s lemezen vannak !
( Downkload Station , Photos , Antivirus Essencial stb... )
- Ezeket ha használni akarod, akkor törlés és újratelepítés ...DE figyelve, hogy melyik kötetre, lemezre ....
- Vagy az APP-okat tán át is lehet mozgatni valahogy eggyik kötetről a másikra.- Tehát az APP-ok átkerültek a 8 Tb-s lemezte , ami SHR kötet.
- Ezt követően tudod a jelenlegi 4 Tb-s lemezt...akarom mondani a kötetet törölni.
- Kikapcsolás után kiveheted a 4 Tb-s lemezt.Kb ennyi.
[Összefoglaló]
3.1 részt olvasd el..... -
Multibit
nagyúr
Az, amit Borisz76 leírt.
Miután a 8TB-vel bővítetted az SHR-t, kiveheted a 4TB-t. Beteszed a helyére a második 8TB-t. Ezzel lesz egy SHR-ed 2 db 8TB lemezzel (tárhely marad 8TB). Nem írtad, hogy mi a terved a harmadik 8TB lemezzel. Bővítheted az SHR-t, vagy ha szükséged van rá külön, berakhatod az SHR mellé független basic kötetként. -
Bacusuz
őstag
végül sikerült,
A megoldás az lett hogy ismét letöröltem
és újra elkezdtem telepíteni a csomagkezelőben, csak most a folyamat közben a "telepítés után futtassa a programot" pipát kivettem
és aztán írtam csak be az ssh-n a parancsot
utána indítottam a csomagkezelési központban és tökéletesen futTesztelni még csak gigabiten tudom mert még nem kötöttek rá a gyorsabb netre de addig legalább tudom tesztelni mennyire stabil
-
Borisz76
nagyúr
4+8 Tb , 1 SHR kötet és kiveszed a 4 Tb-s lemezt , akkor a DSM szól , hogy a kötet összeomlott és javítsd.
Az megoldás lehet ha a most újonnan berakott 8 Tb-s lemezen új SHR kötetet hozol létre.
Csak ekkor a telepített alkalmazások ( Download Station , stb...) a 4 Tb-s lemezen vannak.
Ezeket át kell telepíteni vagy áthelyezni a 8 Tb-s lemezre.
Ezután a 4 Tb-s kötetet lehet törölni majd eltávolítani. -
Borisz76
nagyúr
Beteszed a 8 Tb-s lemezt.
Kötetet bővíted.
Idővel kikapcsolod , kiveszed a 4Tb-s lemezt és a helyére teszed a második 8Tb-s lemezt.
Ekkor kötet javítása kell!
Majd idővel melléjük teszed a harmadik lemezt és megint bővítesz.Tehát a 2. 8 Tb-s lemeznél tudod kivenni a 4 Tb-s lemezt.
-
Borisz76
nagyúr
3 db lemezt beledobsz a jelenlegi mellé.
Létrehozol rajtuk 1 db SHR kötetet.
Vársz amíg készen nem lesz.
Ha van adat az 1 db basic köteten, akkor azokat átmásolod az új 3 lemezes SHR kötetre.Ha minden adatot átmentettél, akkor 1 db basic kötetet törlöd.
Kiveszed a basic lemezt és beteszed az új 4. lemezt a helyére.
Ezek után a 4. lemezt hozzáadod a már meglévő SHR kötethez.Arra érdemes figyelni, hogy milyen APP-ok , programok vannak telepítve a mostani Basic kötetre.
Mert lehet újra kell telepítgetned őket az új SHR kötetre és mindent be kell megint állítani. -
merqree
őstag
Pedig sokkal gyorsabb a működés. Saját tapasztalatom:
Otthon local IPvel nyitom meg a böngészőben a qBittorrent webes felületét.
Ha otthon a synology-s linkkel használnám, akkor agyérgörcsöt kapok, mire betölt.
Szóval otthon local IP, kintről pedig synology-s link.
Ha "lusta" vagy, tedd be bookmarkba. -
IRO21
senior tag
Augusztusban leveleztem a Digi ügyfélszolgálattal egy ugyanilyen hiba miatt.
Néha teljesen elvesztette a synology.me zónát a DNS szerverük.
Kb. 5 napig monitoroztam a DNS lekérdezéseket. Google, OpenDNS 100% rendelkezésre állást produkált, a cnss1.digicable.hu pedig 95% alattit ugyanarra a synology-s hosztnevemre. A hiba idején egy nslookupra is az a válasz, hogy nem létező domain.
Augusztus 25-én írták, hogy javították a hibát, valamelyest tényleg javult, de nem volt tökéletes. Főleg a subdomainekkel akadozott.
Lehet, hogy valami ilyesmibe futsz bele te is. Csinálj egy DNS lekérdezést, amikor éppen nem működik.Ha még mindig ugyanaz a hiba:
Ha nem szolgáltatói a router, beállíthatsz másik DNS szervert. Google vagy OpenDNS jó lesz.
Veszekszel az ügyfélszolgálattal, hátha egyszer csak sikerül tényleg megjavítaniuk.
DDNS szolgáltatót váltasz.Én az utóbbi mellett döntöttem, mert van néhány digis az ismerősök között, akik szintén használják a NAS-omat, és a szolgáltatói router miatt nem tudják átállítani a DNS szervert.
Azóta nem volt probléma vele. -
blakey
titán
A routeren akkor kell DDNS porttovábbítás a többi eszközre, ha olyan DDNS-t használsz, ami mindenre vonatkozhat, én ilyet használok, tehát a DDNS elérésem ua. az eszközöket illetően, csak mindegyiket másik porton érem el, ezért a router kivételével, mindegyik eszközhöz hozzáadom a megfelelő porttovábbítást.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest