- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz
brembo #76687 üzenetére
sudo -i nélkül max permission denied jár. Rootként meg a sátusz infó.
Gépelni meg pontosan kell, főleg win-hez szokottaknak. Nem mintha win alatt nem pontosan kellene gépelni a parancsokat powershellben vagy parancssorban.
Könnyítés: a putty jobb gombra beilleszti a vágólap text formátumú tartalmát. Böngészőből másolva is működik.
A szöveges leírásaid a "nem működik"-ről eléggé csapnivaló. Egy kép sokat segítene (win alatt alt-printscreen felteszi a vágólapra) abban, hogy mit nem sikerült megoldani.
A parancs 6.1.x és 6.2.x alatt is működik, 7-es DSM-em még nincs. -
válasz
brembo #69904 üzenetére
Köztes megoldás lehet Windows-on pl. ez a pár parancs.
DS620 az én Synology-m neve, a megosztásaim ezután a c:\ds620\ könyvtár alatt érhetőek el.
CMD -> Run as Administrator
mkdir c:\ds620
cd c:\ds620
mklink /d torrent \\ds620\torrent
mklink /d film \\ds620\film
mklink /d backup \\ds620\backup
mklink /d photos \\ds620\photos
mklink /d docker \\ds620\docker
-
Delfi
tag
válasz
brembo #69904 üzenetére
Egy megoldás van rá, felteszed az SFTP Net Drive programot és az az összes engedélyezett megosztásodat egy betűjelre húzza fel.
Nem hátrány, ha átállítod UTF-8-ra, mert alapból nem azt használja és csúnya anomáliákat okoz a magyar ékezetek használata.
Természetesen ezt a NAS-on is engedélyezni kell, meg igazából nem is arra való, hogy otthon ezzel map-elj fel meghajtókat, de működik.
Vagy maradsz annál, hogy lesz két meghajtód. -
brembo
aktív tag
válasz
brembo #69671 üzenetére
Sziasztok!
Továbbra sem tudok belépni DS File, illetve Synology Drive appokból telefonról (érvénytelen belépő/jelszó hibaüzenettel).
Ha a Külső hozzáférés>Router beállítása pont alatt ráklikkelek az adatútválasztó beállítása pontra, az alábbi üzenet fogad:
Ezt azért nem értem, mert egy eszközöm működik klasszik routerként. Korábban a Digi modemje ment alapbeállításon routerként, de azt átkértem bridge módba, így ez nem kavarhat be. Van egy másik routerem is, ez access pointként van beállítva, mégis a fenti hibaüzenet fogad. Van ötletetek, miért lehet ez? Ez okozhatja, hogy nem tudok az appokkal belépni, miközben egyébként quickconnecttel elérem kívülről a NAS-t?
-
Delfi
tag
válasz
brembo #69659 üzenetére
Igazából nem kell oda portnyitás, mert a quickconnecttel megy az alkalmazás, az meg szabványos portokon megy be.
Én tegnap tettem fel egy ilyet és vállalati környezetben, rendes fizikai tűzfal mögé simán bejelentkezett.
A drive esetén nem kattintottad be véletlen az ssl titkosítást? Néha az is képes bekavarni, illetve engem szívatott az avast nevű hulladék, hiába engedtem át a syno drive-ot, csak akkor tud csatlakozni, ha kilövöm azt a szart. -
BeeGee2115
csendes tag
válasz
brembo #69654 üzenetére
Szia,
1) Egy jótanács: ne használd az alapértelmezett 5000 és 5001 portokat!
2) A felhasználónak külön engedély kell egy-egy app használatához:
Control Panel --> User --> Kiválasztod az adott usert --> Edit --> ApplicationsItt megkeresed a File Station-t és a Synology Drive-ot.
Nem biztos, hogy (csak) ez a problémád, de megér egy ellenőrzést
-
törölt tag
válasz
brembo #56150 üzenetére
Évek óta Teamviewerrel menedzselem távolról a család gépeit, nem tapasztaltam még semmi problémát. Használj Total Commandert akkor.
A NASra sem nagy cucc felcsatolni a HTPC mappáját, csak azt a két képernyőt kell kitölteni amit beraktam értelemszerűen, előtte meg megosztani a HTPC mappáját.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
brembo #56132 üzenetére
Az a "többi hálózati meghajtó" mit takarna ?
Ha PC ( Win10) -ről van szó , akkor a nas-on található MEGOSZTOTT mappát vedd fel a Win-ben mint HÁLÓZATI meghajtó.
Összefoglaló.
Itt van a hálózati meghajtó felvétele.
Ezt követően simán lehet másolgatni a meghajtók között a PC-ről indított Total Commander-el...Most végig gondolva....pont fordítva képzeled el.
Nem a NAS-nak kell látnia a gépeket....
Hanem a gépeknek kell látnia a NAS-t és a tartalmát -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PR-Telecom
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Léghűtés topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest