- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shownomarcy
csendes tag
válasz
Vastika #71337 üzenetére
Új hdd bekerült, meglepetésemre az alapbeállítások megvoltak, DSM-et nem raktam újra. Konfigot mentésből visszaállítottam, így minden meglett kb.
Az alkalmazásokat kellett újratelepíteni, pontosabban "frissíteni", torrenteket újra betenni stb.
Köszönöm a segítséget, könnyebb volt az újraindulás, mint gondoltam!
(Maradok továbbra is egylemezes DS214-es szerényen...)
-
VGYke
addikt
válasz
Vastika #71349 üzenetére
Igen, admin fiókkal. Ha az admin felhasználó tiltását feloldom, csatlakozni is tudok. Windows 10 Pro build 19043.1081 van.
krealon: net use: itt megbuktam a \szervermegosztás =a hálózati megosztás elérési útja (UNC) beírással, bármit írok: hálózati út nem található...
Magnat: "hitelesítőadat-kezelőben töröld"... hol is találom?
-
shownomarcy
csendes tag
válasz
Vastika #71337 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, akkor ez lesz.
(Tettem be új vinyót és próbáltam nas-on belül Megosztott mappákat a kötetet szerkresztésen belül áthelyezni az új kötet2-re, de erre is hibát írt. Marad a manuál backup ahogy írtad. Aztán meglátjuk, hogy mit kell majd újra beállítani.) -
törölt tag
válasz
Vastika #71305 üzenetére
Biztos vannak szakemberek ,mert valaki tényleg üzemelteti. De hogy azokkal az ügyfél szökőévente egyszer beszél telefonon az fix.
Én már attól is se..re ülök ,amikor a telekom topikban a kiérkező szerelőt , szakembernek vagy technikusnak nevezik.
Köz en meg az egyiknek hálózati alapfogalmakból is hiányai vannak, a másik után meg újra kell krimpelni az utp-t ,mert nem bírtam aludni a tudattal ,hogy mennyire ótvar az egész amit csinált.De ami a legnagyobb sztori volt , hogy a koax jelszint javítása végesztével felhívott telefonon a "technikus" a lakásomból (én dolgoztam csak a feleségem volt otthon) ,hogy mondjam már meg a pc jelszavát mert ő sebességet akar mérni.
-
Somlai Gábor
újonc
válasz
Vastika #71295 üzenetére
Na nem akartam felrobbantani a fórumot, és ahogy valaki írta is nem 50 felhasználós szerverről van szó, meg nem az amerikai elnöktől várok Delta titkosítású leveleket.
Annyira előre meg nem gondolkoztam hogy mi van ha elszáll a NAS vagy a HDD, de ha ez megtörténik nem a leveleim miatt fogok aggódni az biztos.(jó is hogy szóba került kell csinálnom egy mentést) :-)
Szóval az egésznek annyi jelentősége van hogy ne kelljen napokig várnom mondjuk a freemailre mert épp nem tudok belépni. (nagyjából havonta előforduló probléma)
Vagy a G mailre aminek a kezelő felülete számomra egy fájdalom, bár lehet hogy a ZS generáció még élvezi is ezt a chat felületet.Természetesen a költözés előtt még hónapokig fogom tesztelni a rendszert, és nagyon stabilnak kell lennie hogy elkezdjek mindenkit átszoktatni.
Ha a telekom úgy dönt hogy elkezd naponta új IP-t osztogatni (ami valljuk be vicces lenne, és semmi nem indokolná) és annyira megszokom már az új világot hogy meg akarom tartani akkor átállok üzleti előfizetésre aztán jónapot.
Ha meghal a NAS, lesz egy másik. Úgy hozzám nőtt hogy élni se tudnék nélküle. Amikor vettem csak film, meg képek mentése meg egyéb hasznos dolgok vezéreltek, de olyan kis okos szerkezet hogy lassan a környezetében lévő gépek csak kliensek egy WIN10-el.Más téma de ezen a fórumon csak egy dologora lehet egyszerre válaszolni.
3 hete nyomatom a DSM7.0-t. - nekem nagyon bejött. A felület sokkal komolyabb, meg tartalmaz egy jó pár hasznos holmit, főleg a kétlépcsős azonosítás és egyéb nyalánkságok, szóval nem hiszem hogy sokan vissza fogják sírni a 6.xx verziót. -
Dave™
nagyúr
válasz
Vastika #71306 üzenetére
Nyilván, de a Syno akár el is "ronthatja" egy frissítéssel, mivel nem sok érdeke fűződik hozzá, hogy egy 420+-ban 4+2 kötet legyen. A kommentek alapján megy frissítések után is, bár valakinek reboot után eltűnt állítólag. A Linuxos rész tiszta, a kérdés inkább az, hogy pl. újabb NAS-okon próbálta-e valaki (720+/420+ pl.), illetve van-e valami hosszabb távú tapastalat, ha igen.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Vastika #71295 üzenetére
A telekomnál és az UPCnál minden van csak szaki nincs. Egyébként az UPC is nagyon ritkán vált IP-t.
"De nem véletlen, hogy már a cégek is átszoknak arra: nem náluk van, ami nem feltétlenül kell, gondoskodjon a redundanciáról (internet kapcsolat kiesés, hardver probléma, adatmentés, stb.) a szolgáltató."
Én ezt így nem jelenteném ki. Egyrészt vannak hybrid megoldások másrészt ez nagyon cég függő. Egyébként a synot is be lehet tenni adatközpontba. Ott van táp és net bőven. 5-10 főnél még egy usb-s merevlemez mentés is bőven elegendő. Főleg, hogy az outlookban is tárolja lokálisan a leveleket. Egy 97-98%-s éves rendelkezésre állást ezzel is meg lehet valósítani. -
Somlai Gábor
újonc
válasz
Vastika #71279 üzenetére
Na heuréka!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, a gép üzemel.
Megy kifelé és befelé is szépen, csak a Telekom nem igazán értette hogy milyen DNS IPv4 címeket osztogatnak, és hogy azon hogyan is blokkolnak különböző portokat vagy nem.A lényeg, hogy a szerverük által nekem kiosztott IP címen keresztül elindult a levelezés miután azt sikerült kinyitniuk a szükséges portokra.
Valamint módosítottam a Doman-ben az IP-t erre a címre, a DNS IPV4-ről.Fix IP jó dolog, de nem feltétel. Telekomnál a koaxosok (én is) soha nem kapnak új IP-t max akkor ha a modem napokig nem elérhető. Ilyen az elmúlt 8 évben még nem történt, tehát 8 éve ugyan az az IP címem. Nekem ez már a FIX IP kategória.
PTR rekord lehetett volna még akadály, mert azt csak FIX IP-esk kapnak de egy nagy kamu az egész. Nagyjából az összes levelező szolgáltató kikapcsolta ennek figyelését, tehát olyan mind ha nem is létezne.
Helyes SPF, DMARC, és DKIM beállításokkal gyakorlatilag bárhová bejutsz, de a legszebb az egészben hogy az agyon biztosított Gmail például gond nélkül fogadta a leveleimet ezek nélkül is.Szóval sikerült saját Synology mail szervert csinálnom saját E-mail címmel, nagyjából évi 1500 forintért amibe egy Domain kerül. Hogy ennek van-e haszna azt nem tudnám megmondani, de hogy elindultam a freemail megszüntetés útján az biztos.
Egyetlen szépség hibája azért maradt a dolognak, - mert a történet mégis csak így kerek - hogy a beérkező levelek a Mail Station-ban nagyjából 5 percenként letöltődnek ismételten amíg nem törlöm a beérkező mappából vagy át nem helyezem máshová.
Már jeleztem a synologynak, remélem lesz rá megoldásuk. -
Somlai Gábor
újonc
válasz
Vastika #71207 üzenetére
Hát van amit én sem értek.
Az IP-m nem változott már évek óta de attól még nem fix.
A Telekom csak üzleti előfizetőknek ad fix IP-t de egyenlőre annyit nem ér a projekt.A legnagyobb bajom hogy a levelek kifele mennek csak befelé nem. Ha fordítva lenne elengedném a témát, mert úgyse lenne belőle semmi, de így érzem hogy csak egy piti dolgot nem csináltam meg ahhoz hogy jó legyen.
Láttam hogy van SMTP relay beállítás a szerveren, de abba még nem ástam bele magam.
-
csozsi
tag
válasz
Vastika #71037 üzenetére
..és a többieknek is köszi.
A hiba kinyomozva, de értetlenül állok előtte.
Valóban a Transmission a ludas.
Az utolsó 3.00-19-es verzió.
Ugyanis a 2.93-14-gyel nem jelentkezik a probléma.
218+ hibátlan mindkettővel.
918+ problémázik a 3.00-val, 2.93-14 nincs hiba.
920+ problémázik a 3.00-val, 2.93-14 nincs hiba.
Hogyan tovább? (tudom, ne használjam a transmissiont. ) -
Magnat
veterán
válasz
Vastika #71037 üzenetére
Nem kell olyan okosnak lennie, ha van rajta service port (lehet nem ez a pontos neve, lényeg, h egy adott portra kiküldi az össze forgalmat mint egy hub) akkor a nas forgalmát át lehet küldeni egy windowsos gépre, ott indítani egy Wiresharkot promiscous módban és már lehet is nézni, mi történik
-
csozsi
tag
válasz
Vastika #71034 üzenetére
Köszi. A linux kiesik, azokkal kezdtem a nas építést, tehát vettem egy normálisat. Az egyik mikrotikből esetleg tudok faragni átjárót, az mintha látná a forgalmat, de rég nyúltam bele. Kezdetben az volt a gyanúsított, azóta derült , hogy a mögé kapcsolt eszköz volt a hunyó.
Ami fura, hogy a probléma sokaknál fennáll valamilyen módon, másoknál a helyi háló, és tíz év alatt nem találtak megoldást a fórumokban. -
Magnat
veterán
válasz
Vastika #70043 üzenetére
NFS alatt sem működik, ha jól tévedek ... külső dlna szerverrel itt is fog indexelni, mert a beépített dlna arra számít, h SMB-n vagy a DSM felületén másolsz, gondolom azok triggerelik az indexelést, míg ha 3rd party dlna-t használsz, az maga oldja meg, MiniDlna pl saját maga 10 percenként indexelget automatice.
1ébként egy időben amikor verzióváltásnál elromlott az indexelő script amit a Transmission down szkriptjeként beállítottam és lusta voltam nekiállni átírni, annyit csináltam, h telefonról TC SMB plugin segítségével az adott film könyvtárát átneveztem úgy, h egy betűt a végére tettem aztán vissza eredeti nevére és már be is volt indexelve - ilyenkor ugyanis a kanapén tespedve nem volt kedvem géphez mászni, így ez volt a legkényelmesebb megoldás -
-
Véreshurka
senior tag
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Vastika #70028 üzenetére
Szia!
Bár nálam nem a synology-s szolgáltatásokkal volt gondom, hanem az emby / plex páros-al, konkrétan nálam sem indexelt egyik sem automatikusan egy bizonyos idő után. Erről ezt a fórumbejegyzést találtam az emby fórumában még régebben: [link] és a 2. oldalon írták, hogy ez miért is van: [link] . Bár nem az emby-s topikból, de valahogyan eljutottam ebbe a topikba ( [link] ) ahol a legutolsó hsz-ben lévő parancs megoldotta a problémámat (jó 1-2 éve volt már, csak a böngészős könyvjelzőm segít visszaemlékezni):
sh -c '(sleep 90 && echo 204800 > /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches)&'
Úgy legyen beállítva a feladat, hogy minden DSM indításakor lefusson:
User: root
Event: Boot-up
User defined script-nek pedig beilleszted a parnacsot.Esetleg egy próbát te is tehetsz vele, hátha nálad is megoldaná az auto scan problémát, maximum ha nem oldotta meg akkor kiveszed a feladatok közül, újraindításkor úgyis alaphelyzetbe áll, azért kell minden indításnál lefuttatni.
-
dkess
őstag
válasz
Vastika #70030 üzenetére
A kérdés nem arra irányult, hogy hány mappa van megosztva vagy, hogy működik-e a DLNA szolgáltatás.
A Te esetedben az automatikus indexelés kérdése lenne érdekes. Ez meg csak akkor fog működni, ha amennyiben a 'Vezérlőpult/Indexelési szolgáltatás/Indexelt mappa' menüben pontosan (azaz pl. amennyiben a mappaelérést elváltoztattad, akkor az lehet gond) meg vannak adva az érintett mappák - ügyelve a megfelelő médiatípus(ok) kiválasztására.
Filmek/sorozatok esetén további lehetőség, hogy amennyiben a Médiaszerver alkalmazásban az 'Integrálja a Video Station adatbázist a Médiaszerverbe' opciót bepipálod és a Video Station -ben beállítasz külön film és külön sorozat mappákat, akkor az indexelést követően DLNA -n keresztül a Video Station mappa alatt ott fognak sorakozni az indexelt filmek illetve sorozatok. Fontos, hogy ezt az utat választva az első bekezdésben leírtakat nem kell megtenni illetve beállítani (csak, ha külön zenéket és fotókat akarsz). Egyébként ezt az utat ajánlanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- PayPal
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest