- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Csabroncka #47862 üzenetére
NFS v4.1 minek?
-
allein
addikt
válasz
Csabroncka #47862 üzenetére
köszönöm szépen.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #47692 üzenetére
Ha nincs teljes mentés és vannak olyan dolgok amiknek a beszerzése több idő akkor én szereznék egy USB -s házat, kimásolnék mindent az 1-ik új HDD-re. Utána kiszedném a 3 hdd-t. Beraknám az újat ami üres. Visszamásolnék mindent erre. Utána bővíteném ezt. Így nincs kockázat, hogy széthullik a maradék 2 lemezről futó raid (raid5) + megvan minden 2 helyen végig.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Csabroncka #47692 üzenetére
Mekkora méretről mekkorára váltanál? jelenleg a 3 lemez hány tb adat és a helyére kerülő lemez mekkora lenne? csak azért, mert ha jelenleg pl 3x1tb shr van ami 2tb és 2tb-osat akasz legalább újként betenni (azaz van akkora az új mérete, mint jelenleg az egész FELHASZNÁLT adat mérete) akkor simán kikapsz egyet a 3 közül, beteszed az újat, új kötetnek állítod be (shr, stb-t úgy lődd be ahogy akarod) és simán átmozgatod a 3ból 2re csökkent shr kötetről az új 3. kötetre. Sipákolni fog közben a nas, amit kikapcsolhatsz, h degradálódott a kötet. Ha minden adat átment, megszüneted a jelenlegi 2. kötetet, berakod a 2. lemezt a 3. kötet bővítéseként s kész is.
Annyi a szépséghibája, h volume1 és volume3 lesz a végtermék, de ha nem vagy OCD-s akkor túléled
közben látom leírtad ugyanezt
igen, ez működik, egyedül arra figyelj, h amikor beteszed az új lemezt, külön kötetet s olyan raidet állíts be, amit a végén akarsz.
-
geogabcsi
tag
válasz
Csabroncka #47378 üzenetére
Bepipáltam - Csatolt almappákhoz való hozzáférést tesz a felhasználók számára lehetővé
Sajnos az Android-os boxon továbbra sem látja az almappákat. Letöröltem a Kodi-t, újra feltettem play-ből, újraindítottam, de továbbra sem, sőt ha oda lépek a menüben ahol a video mappa megosztás látszódik és szeretnék tovább lépni, akkor kilép a Kodi, így valami más gond is lehet. Windows alatt a Kodi már kezeli, megnézem még más Android-os eszközön. -
geogabcsi
tag
válasz
Csabroncka #47373 üzenetére
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #47373 üzenetére
Nah ez jó... megcsináltam ezt az enyémmel is himedia q10 pro alol tökéletes az nfs... köszönet az írásért
-
Csaba142
újonc
válasz
Csabroncka #46913 üzenetére
Huu,, koszonom.Probalom megerteni amit irsz,a lenyeget ertem, a hogyannal lesz gondom.
-
geogabcsi
tag
válasz
Csabroncka #43447 üzenetére
Szia!
Így csináltam, de semmi, mi lehet a gond? Amiko A4K műholdvavő és Android fut rajta, Kodi van fel telepítve. NFS elérés a megosztott volume1\video mappáig látja, de ami benne van azt már, fix ip cím van a NAS-nak és az Amiko-nak, illetve NFS-ben jogosultságnál próbáltam az Amiko IP-jét beállítani és * is próbáltam, hogy mindenki kapjon jogot. A VLC látja ezt a megoszott mappát, meg persze Upnp-t is, de a Kodi ezt nem látja. Segítesz? -
MrCsiT
addikt
válasz
Csabroncka #43627 üzenetére
A MailPlus-ra keresve találtam meg a hsz-t amire válaszolok, és nem mindennel értek egyet:
Az jogos, hogy van költsége annak, ha saját levelező szervert akar valaki, hiszen a domain nevet nem fogja megúszni, így arra fizetnie kell.
A többi gondolatra az enyémek az alábbiak:"ha elszáll valami oknál fogva a NAS, NET...stb, akkor huss az ezalatt küldött levelek elvesznek az éterben." -az jogos, hogy ha a NAS nem érhető el, akkor nem fognak tudni levelet küldeni; Kicsit más a helyzet, amennyiben azonos hálózatból akarnak küldeni: ha a NAS maga elérhető, csak a nettel van gond, akkor azért a levelező szerver lesz annyira okos, hogy később újraküldi a leveleket. Ha pedig nincs net, akkor a gmail-t vagy egyéb bérelt szolgáltatást sem fog tudni használni, hiszen azt sem fogja elérni.
fizess elő egy külső domain és levelező szerver szolgáltatóra - szerintem azért akar valaki a saját NAS eszközén levelező szervert készíteni, hogy
A, a levelei ne egy idegen szervezet és rendszergazda kénye-kedvének legyen kitéve, ahol fogalma sincs arról sem, hogy
- a szervezet milyen biztonsági szinten tartja a környezetét;
- mikor lesz olyan probléma, ami miatt a fiókja elérhetetlenné válik és ezáltal akár bukja a komplett levelezését(ok, ha pop3-al kéri le, akkor a korábbi leveleit nem veszíti el );
B, olcsóbb legyen - hiszen a NAS már megvan - mint egy külön díjas levelező szolgáltatás."Magánszemélyként szerintem egyébként legjobb a gmail......" - a Google ASZF-ben amit elfogadsz a regisztráláskor, korlátlan hozzáférést adsz az összes google szerveren tárolt adathoz a Google-nek, beleértve azt is, hogy átadhatja 3. félnek a tárolt fájljaidat és leveleidet a külön megkérdezésed nélkül. Persze, mivel elvileg egy magánszemély nem levelezik olyasmiről, amit ne kaphatna meg ország-világ, így ez gondolom nem probléma:
"Amikor feltölt, beküld, tárol, elküld vagy fogad tartalmakat a Szolgáltatásainkba vagy azokon keresztül, világszerte érvényes engedélyt ad a Google-nak (és a Google-lal együttműködőknek) az ilyen tartalmak felhasználására, hosztolására, tárolására, reprodukálására, módosítására, származékos művek létrehozására (így olyan művekre, amelyek fordítás, adaptálás vagy más módon történő módosítás eredményeképpen jöttek létre annak érdekében, hogy az Ön tartalma jobban megfeleljen a Szolgáltatásainkkal történő használatnak), megosztására, közzétételére, nyilvános előadására, nyilvános megjelenítésére és terjesztésére. Az ebben az engedélyben biztosított jogok korlátozottak: a Szolgáltatásaink üzemeltetésére, hirdetésére és javítására, illetve új Szolgáltatások fejlesztésére vonatkoznak."
Persze, ezt ugye csak a szolgáltatásaik javítása miatt teszik, tehát akkor már szinte oda sem adják.
bb.bocs: ha másik userrel lépsz be a Download Stationbe, akkor szokott feljönni ez a nincs célmappa üzenet. Több ötletem sajnos nemigen van.
AMDPista: én megnézném a routerben, hogy egyáltalán a NAS kap-e, és milyen IP címet? Az nem normális, ha belső hálón sem éred el. Ha ez nem segít, keress rá googleben a Synology Assistant-ra, elvileg az az alkalmazás ha használod, megtalálja a hálózaton a NAS-odat.. Majd írj, mi lett.
-
dmc
aktív tag
válasz
Csabroncka #45286 üzenetére
A régi Redek tökéletesek.Az utóbbi 1 évbe amiket vettünk azok hagytak némi kivetni valót
Mostanában elkezdtünk venni WD Purple vinyokat. Eddig jókDe ki tudja
-
Lall
veterán
válasz
Csabroncka #45176 üzenetére
Már nincs gondom vele. A leírt módszerrel minden gépre felcsatoltam a hálózati meghajtót, csak ezen a kicsit nyakatekert módon. Épp ezért írtam le. Hátha valaki belefut ilyenbe és ez a megoldás rá.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Csabroncka #45176 üzenetére
Win10 nem támogatja az smb1-et. Minimum legyen 2.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #45105 üzenetére
Szerintem sehogy legalábbis webes felületen biztos nem.
A forgalom vezérlésbe csak garantál meg max sávszélt lehet állítani nem ? (de azt lehet erre is bár amin néztem ott Drive van már fent és arra be lehet )
Az ilyen alkalmazások az alapértelmezettnek beállított átjárót használják szerintem. De én külön nem láttam erre állítási lehetőséget egyik alkalmazásban sem. De ettől még lehet, hogy van ... -
Madwe
nagyúr
válasz
Csabroncka #45097 üzenetére
Betudjatok ide linkelni valahogy esetleg app storebol
?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Csabroncka #45068 üzenetére
Az okés de a tiedbe dupla annyi a ram. Mellesleg a fájlmegosztással nincs is baj, de média szervernek is hirdetik, arra pedig gyenge.
-
válasz
Csabroncka #45068 üzenetére
+1, ez egy belépő szintű alapmodell. Mondjuk én a 918+on sem tolom a torrentet, de ez más tészta.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Csabroncka #44985 üzenetére
Kiszolgálónak ott van még a Linux, ezt ne felejstük el.
Igaz, meg kell fizetni valakit aki kialakítja, és utána alkalmanként frissít stb.
De alapjávan véve ingyenes maga a software, igaz a vasat meg kell venni alá. -
seger
addikt
válasz
Csabroncka #44969 üzenetére
Mobiltelefon és tablet lenne a lényeg. Több lejátszóval próbáltam, de semmi....
Ezért gondoltam, esetleg valami beállítás vagy kódolásnál valami beállítás a nason... -
LógaGéza
veterán
válasz
Csabroncka #44963 üzenetére
DT alatt mire gondolsz?
Deluge-t néztem, ott stabil 10Mbyte/s, Download Station alatt olyan 14-16, az nem is lenne rossz, csak szegény nagyon buta... Mondjuk érdekes, hogy a Download Station is transmission alapú...
-
LógaGéza
veterán
válasz
Csabroncka #44961 üzenetére
Valami ilyesmi lehet, mert nézem a htop-ot közben folyamatosan, és nem ír a lemezre állandóan, csak akkor, mikor felugrik 100%-ra a procihasználat.
Próbáltam a cache-t állítani transmissionban, de ugyanez a jelenség az alap 4Mb-al, 8-al, 16-al, 50-el, 100-al, miközben a fizikai memória fele üres...Meggondoltad magad?
-
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44876 üzenetére
Ez pl. ma éppen nem működött kiegyensúlyozottan. Sőt még egy "meredek" tapasztalat: volt olyan gép amelynél TC-ből ment, de ugyanazon a w10-en a fájlkezelőből nem, és ennek fordítottja is előferdült.
Speckó iskolai w10 edu iso-k + Panda Internet Security progival + Gimp + Office+ három böngésző + Pdf Architect + Google Earth + VLC player. Lehet ez is bekavar. -
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44868 üzenetére
A felcsatolás a sima w10 Fájlkezelővel.
TotalCommanderrel is megpróbálom. -
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44861 üzenetére
Úgy értve, hogy a Pandában a Synology fix IP-jét.
-
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44826 üzenetére
Az egyik gépterem 27 gépéből kb. 20 csatlakozik, a többi dobja a kapcsolat diagnosztizálási hibát. Valszeg a w10-en lévő Panda tűzfal vagy a panda vírusirtó viselkedés elemző modulja ami esetleg a ludas lehet. Ha visszaállítom a w10-t alaphelyzetbe, akkor a synolgy nas elérhető, ezért gondolom.
-
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44826 üzenetére
Egyenlőre működik az SMB3 beállítás, köcce még egyszer.
Majd ha mind a 23 gép szeretne egyszerre loginolni a Synologyhoz, kiderül, hogy újból beborul-e... Eddig 3-4 gép egyszerre simán tud csatlakozni.
-
akaido
addikt
válasz
Csabroncka #44819 üzenetére
A ping az működött eddig is. Böngészőből, IP cím alapján tudok a Synologyhoz kapcsolódni, és működik a SynoAssit is, tehát ezzel sincs gond, ha UTP-ről csatlakozok. WIFI-ről, laptopról nem látszódik hálózatban a Syno, pedig eddig ez is ment w7 kliensről.
Az SMB3-as tippet holnap máris kipróbálom, és jelzem mi az ábra, köcce szépen! -
ggg666
őstag
válasz
Csabroncka #44802 üzenetére
A nast már régen vettem, úgyhogy gondolkodtam egy új nason, mivel a Gbites net 1 hete van.De a szolgáltatói modemet nem biztos, hogy ki lehet iktatni. iptv is és vezetékes telefon is van mellette.
-
Primary92
senior tag
válasz
Csabroncka #44776 üzenetére
Az utóbbit szeretném, egy random Samba megosztásról szeretnék másolni. Van arra lehetőség, hogy valami ellenőrzést végezzen a másolás végén?
Mostanában sajnos sok az áramszünet. -
bb.bocs
őstag
válasz
Csabroncka #44729 üzenetére
értem. nem hiszem hogy a nas a ludas ,eddig is kijött volna talán. (218+). Most ráfuttattam egy gyorstesztet, semmi baja, megnéztem a kábeleket mindent, nincsen gond, a hátulján kicsit kint volt de annyira nem... a tápja meg egy switchre volt téve, levettem róla sosem lehet tudni... wd red van benne, beállítottam hogy ha vlmi van szóljon, igaz havi félhavonta smartol. Kiváncsian várom előfordul e a hiba, vagy tényleg vlmi áramingadozás csesztetheti csak.köszi az infót
off: sajnos a villanyhálózat komplett cseréjére egy 7-800as ajánlatot kaptam, és ez csak egy sima alap újrahúzás, minden extra többlépcsős biztonság nélkül. -
bb.bocs
őstag
válasz
Csabroncka #44726 üzenetére
az gond, mert nincsen áramszünet, minden megy rendesen. Áramingadozás talán lehet, de azzal nem tudok mit kezdeni. régi gyulladós égős vezeték van, beledugtam egy apc túlfeszesbe a koaxxal együtt, tudom semmit sem jelent ha nincsen földelés. Mit tehetnék?(egy alap pici szünetmentes táp áthidalná a ksi áramingadozásokat esetleg szünetet ?) eddig nyugi volt,tegnap este kezdte ezt el, és áramszünet lakásban nem volt.
(még jó hogy nemrég klónoztam a vinyót kompletten
mindent, és azt raktam bele a nasba, az eredeti meg csicsikál a szekrényben ha gond lenne csak beleteszem.) A nasnaksem tesz jót gondolom, de ki csak nem nyírja, nem tudom a gari adott esetben mire terjed ki,de nem szeretnék ilyen problémába futni.
-
válasz
Csabroncka #44650 üzenetére
Megvan. Elnézést hogy nehéz eset voltam, sikerült.
Köszönöm szépen. -
válasz
Csabroncka #44650 üzenetére
-
válasz
Csabroncka #44647 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ha hozzáadom ugyanúgy shr re kell mint az 1 es lemez van? Nekem az a lényeg hogy tükrözve legyen az 1 es vinyó -
Jaded
őstag
válasz
Csabroncka #44342 üzenetére
Automatikusan? Nekem nem megy, csak ha belépek az app-ba
-
Immy
őstag
válasz
Csabroncka #44309 üzenetére
Rákérdeztem a cégnél, hogy hogyan tudnék mégis beszerezni kártyát, erre azt a választ kaptam, hogy vigyem vissza oda ahonnan vettem a NAS-t és vegyek egy újat a listázott cégektől
-
Zolee11
senior tag
válasz
Csabroncka #44242 üzenetére
Szuper, igazából ez lett volna a kérdés, hogy ilyen formában lehet-e tárterületet növelni, újratelepítés nélkül. Azaz kicserélem az egyik lemezt nagyobbra, majd megvárom amíg végez az adatok szinkronizálásával, majd a másik kisebb lemezt is kicserélem később, és akkor elérhető lesz-e a nagyobb tárterület, amikor mindkét lemez már nagyobb lesz.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Csabroncka #44173 üzenetére
SHR-kötet. Azért másfél év alatt már másodszor megy tönkre valami a Synology-ban? Szóval kezdetnek mit lehet tenni?
-
peteralbert7
tag
válasz
Csabroncka #44056 üzenetére
Szia.Igazad van,rengeteg képről van szó.Viszont nem szeretném használni a PS-t így nem lenne szügségem az indexelésre.Amúgy ez felett elsiklottam,és nem jöttem rá,hogy emiatt rokkan meg a proci.Türelmesen kivárom míg végez.Az indexképeket is ua. a mappában tárolja majd mint amit indexel?
-
válasz
Csabroncka #44056 üzenetére
Ezzel azert vitatkoznek reszben. Az 50GB kep 10e es 100e kozotti darab, ezek indexelese max orakban lenne merheto. Ami igazabol sokaig tart, az a thumbnailkepek generalasa, amire egy csomo usernek semmi szuksege, viszont legalabb kikapcsolhatatlan, es long idle periodusra sem utemezheto. Jelen esetben sztem nem a user turmetlen, hanem a szoftver keszitoje lusta.
-
nimfas
addikt
válasz
Csabroncka #43846 üzenetére
Mármint 100 MB/s-re gondoltál és nem 100Mb/s-re.
-
Dello79
aktív tag
válasz
Csabroncka #43815 üzenetére
Köszi ! ez lesz az !
-
Bekka1101
újonc
válasz
Csabroncka #43823 üzenetére
Szia, köszönöm a választ.
Talán félreérthető voltam, de itt nem a felhasználókkal van gond, hanem a kiküldött linkkel bejövő vendégeknek szeretnék eltérő jogokat adni, amikor megtekintik a galériát. Vagy hozzak létre egy "dummy" felhasználót, akinek a profiljával...... mit is kell tennem? Ezt most nem vágom
Üdv,
Laci -
Marcikapap
tag
válasz
Csabroncka #43635 üzenetére
Köszönöm a javaslatot.
Megnézem a tárhelyet. -
Marcikapap
tag
válasz
Szia
Ennél én egy kicsit másképp az elképzelésem.
Nem akarok függeni semmilyen kiszolgálótól, és gmailt is dobni akarom.
Az elérhetőség az nem gond mert jelenleg is két szolgáltatónál vagyok előfizetve.
Egy ADSL, és egy CMTS van jelenleg, ha kel akkor még egy 3G modemet is felfűzők az elérhetőségre.
A fix IP az most is van.
A levelezés van mentve több helyen.
Az a bajom hogy minden a gmail megy keresztül és ezt meg akarom szüntetni.
Viszont nem vagyok meggyőződve hogy a NAS levelezője megfelelően kifog szolgálni.
Elkel tudnom érni IOS, android, és WIN is kersztül. Linux nem lesz, mert nem ismerem.
Használok asztali gépet, laptopot, tablettet, és mobilt.
Azt nem tudtam még eldönteni, hogy megvegyem a DS418, vagy a DS718+ vagy a DS218+.
Alapból csak RAD1 lesz a 4 lemezesbe is az adatvédelem miatt.
Amin még megköszönték hogy ssd használ esetleg valaki, és mik a tapasztalatok.Előre is köszönöm.
-
Marcikapap
tag
válasz
köszönöm
-
cigam
titán
válasz
Szerencsére ennél bonyolultabb a levelezés. Ha a címzett fiók szervere nem elérhető, azt lekezeli. Vagy megpróbálja később kézbesíteni, vagy a küldő kap egy levelet, hogy nem tudta elküldeni a levelet.
+ha gmail, akkor havi 4€ a saját domain neves levelezőszolgáltatásuk -
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #43488 üzenetére
szoftvert kell megfizetni főleg
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #43469 üzenetére
A synoavscan az a vírusirtó és akár ehet annyit amíg vizsgál vagy éppen frissül. A feladatidőzítő az nálam alapból csak minimális memóriát foglal és csak ha futtatok vele valamit van mérhető CPU használata.
De sokaknak tippre fel sincs rakva az Antivírus E. (Nekem sincs az otthonira) ezért zavarni is keveseket zavarna ha éppen bugos lenne -
Sanya
nagyúr
válasz
Csabroncka #43469 üzenetére
Az az antivírus nem?
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #43427 üzenetére
Nem éri meg
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #43425 üzenetére
HiMedia q10 Pro pl... Nekem is ilyen van, és még nem izzasztottam meg, pedig 4k 10bit 60hz hdr minden van ami szem szájnak ingere....
-
la_cc
addikt
válasz
Csabroncka #43397 üzenetére
Eléggé offoljuk a topikot, de elméletileg milyen pozitív változást észlelnék egy külön média lejátszóval? Még mindig nem tiszta.
Jelenleg modem-router-nas kombóról mennek a TV beépített lejátszójával a filmek. Külön hangrendszerem nincs, de nem is igénylem.
-
BullZeye
veterán
válasz
Csabroncka #43399 üzenetére
Köszi, így már értem.
Egyenlőre Kodival tesztelem, ott elég volt SMB-t átírni NFS-re source fájlban úgy néz ki.
192.168.0.* beállítással ezek szerint csak az érheti el NFS-t aki helyi hálón van, kintről nem elérhető ezzel a beállítással, ugye? -
la_cc
addikt
válasz
Csabroncka #43385 üzenetére
Tavaly vett (szerintem) alsó-közép kategóriájú 4K UHD LG tv-m van a rá elérhető legújabb OS-el, ha tehetem, remux-okat szoktam nc-ről szedni rá, eddig mindent mkv vitt. 49", kb. 2.5 méterről nézhetem, szerintem kurva jó, imádom.
(#43389) Mezga Aladár
Plex-et is nagy szarnak találom, annó baszakodtam vele, de feladtam.
(#43384) Sanya
DS video minek rá? Az alap lejátszó nem viszi a dolgokat?
-
Multibit
nagyúr
válasz
... mint ahogy a kódolási és muxolási trükkökkel megáldott releasek sem fognak lecsúszni a torkán (magas ref frames érték, header stripping, stb.). Azaz, ha valakit nem zavar, hogy ő van az eszközéért és nem az eszköz ő érte, akkor tegyen a készülék kedvére és válogasson számára -
Sanya
nagyúr
válasz
mx master a lejátszója. 4K tv, eddig vitt mindent.
-
Dello79
aktív tag
válasz
Csabroncka #43225 üzenetére
Azért nem lényegtelen, mert a videólejátszó app vagy nevén nevezve ha streamet használsz akkor örökké korlátokba fogsz ütközni! Ez nem az én mantrám, hanem nagyon sok, nálam még százszor tapasztaltabb emberek is belátták (tehát ne hidd nem próbáltam), hogy esélytelen normálisan megcsinálni.
Ugyan így lebeszéljük az emberek többségét a médiaszerver használatáról is amennyiben tehetik, mert a streamhez hasonlóan erősen erőforrás igényes (memória és hálózati sávszélesség).
4-es szabály: formátum, proci, memória, sávszélesség - ebből egy szinte mindig korlátja a megfelelő streamnek.
Akkor mi a megoldás ?
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Csabroncka #43225 üzenetére
Köszönöm, értelek.
Azonban ha érdekel, nálam:
1.) Android (Samsung S7 Edge, Samsung Galaxy TAB A 2016 10") tökéletesen megy a DS Video app
2.) iPhone 5 készüléken lassú, de ha elkezdte a lejátszást, akkor már működik, de full HD mkv-hoz már gyenge ez a telefon
3.) Window 10 UWP app - nos ez szinte használhatatlan. Helyette MPC-HC -t vagy VLC-t használok én is, SMB megosztásról
4.) 2011-es évjáratú Samsung TV-m erős korlátokkal játsza a filmet a NAS-ról, MediaServer-rel nincs felirat, nagy bitrátájú filmekkel akadozik, de a Sony Blu ray lejtászóm miatt pont nem érdekel
5.) 2016-os Sony Blu ray majdnem tökéletesen lejátszik mindent (kivéve True HD audio, de ez nekem nem is fontos), MediaServer-rel. Iszonyatosan jó kép- és hangminőséggel!Szóval engem az érdekel, ha Androidra meg tudják csinálni a DS Video app-ot jóra, akkor Windows-ra miért nem?
Nekem a MediaServer sajnos kell, mert a blu ray azt látja, de a NAS meg a hálózat oldalról nem érzek limitet ebben konkrét esetben.
Amúgy mkv fájlokat szoktam lejátszani, lehet, hogy ezért nincs formátum problémám.
Persze, ha pl. egy DVD vagy Blu ray image-ből szertnék lejátszani, akkor az biztosan gond lenne... -
lewisfm
aktív tag
válasz
Csabroncka #43216 üzenetére
Szia!
Ha TV-n akarok nézni valamit a NAS-ról, akkor a TV-mhez kötött Blu ray lejátszóm tökéletesen játsza a filmeket, lehet feliratot és hangsávot is választani, kb. azt tudja, amit te Dune lejátszód.
Én kerestem egy problémára megoldást, ami probléma a Windows-os DS Video app hiányosságai, nem más.
Azt, hogy van más mód, hogy filmet nézzek PC / Windows környezetben tudom, használom is, de ez most irreleváns.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Csabroncka #43209 üzenetére
Szia!
Nem tudatlan vagyok, hanem kényelmes
Nyilván meg tudtam oldani ezt a magvas problémát, de a kényelmes használat mégiscsak más élmény...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #43209 üzenetére
(#43201) lewisfm
"A videó transzkódolás nekem néha fontos, mert amikor nem vagyok otthon, s interneten keresztül nézek filmet a NAS-ról, akkor egész jól működik ez a funkció."Szüleim pld. a NAS -omról néznek ritkán filmet CC -vel DS Video alkalmazáson át elindítva. Csináltam egy leírást nekik a használathoz
Egy VPN -SMB- onnan MPC-HC is menne leírás alapján viszont ott az XY torrent elnevezés alapján már meg nem találnának semmit + 1 szg. kellene menni a CC helyett ... -
lewisfm
aktív tag
válasz
Csabroncka #43196 üzenetére
Szia!
A stream-elés tökéletesen működik (a TrueHD audio codec kivételével, de az meg nem érdekel - lévén sztereó HIFI-m van), szóval nem erőlködöm vele, valamint többnyire tabletről nézek filmet, nem TV-ről.
Én csak az eddig tapasztaltakat írtam le, hogy ebből kinek mi jelenti a problémát, az egyén függő.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Csabroncka #43196 üzenetére
Ugyan már! Plex nélkül nem élet az élet
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Csabroncka #43090 üzenetére
Van egy lista mi ébreszti és mi akadályozza meg a hibernálást. Nálam ha le megy hibernálásba max a torrent és a ddns frissítés ébreszti fel. De miután 2 órára állítottam ha lemegy akkor ott is marad.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Csabroncka #43080 üzenetére
igen. kicsit szeretnék beletanulni mindenbe, mailpluszba is, most ad-val szenvedek de nem akarja az igazat, viszont jó tudni miket lehet csinálni, és kicsit "tanul" is az ember
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #42991 üzenetére
Nekem is rémlik olyan, hogy 1 lemezeset nem lehet migráni, de meg nem mondom miért és lehet, hogy tök hülyeség. De tuti utána néznék mielőtt 100% mondom valakinek, hogy biztos lehet. De most lusta vagyok rá
, meg lehet ezek után valaki majd megírja a tutit.
-
kgymac
őstag
válasz
Csabroncka #42989 üzenetére
Biztos? Mert ezek 1 lemezesek. Úgy tudom, csak több lemezeseken megy a migrálás, ráadásul fiókfüggően (azonos vagy több fiók esetén).
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #42882 üzenetére
Szóval a syno örök liszensz úgy néz ki, hogy egy adott Syno Accouton belüli gépekre oda pakolod ahova akarod. Egyszerűen az aktiválást a kívánt készüléken újra meg kell tenni és kész...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #42882 üzenetére
Én eddig Synos alkalmazások közül csak egyet láttam nem felállni migráció után és az DS volt és még az is áthozott sok mindent. Meg volt egyszer, hogy minden alkalmazást hibásra vett és kesőbb kellet egy javítás a csomagkezelőbe de utána minden működött. Pedig nekünk volt már hogy Syno-> Xpeno->Syno megoldást is használni kellet.
Remélem szó nélkül és gyorsan átírják nektek a licencet. -
Sanya
nagyúr
válasz
Csabroncka #42879 üzenetére
A liszenszeket írd fel mindig. Migráláskor az eredeti helyról törölni kell.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #42879 üzenetére
Szerintem 1-2 óra max. Ilyenkor az 1 TB az nem mérvadó. A Synora telepített alkalmazások többet számítanak, ha szerencséd van csak ip-t kell újra állítani.
A mail + licencet viszont lehet csak a Synology tudja a fiókba átrakni ha leírod nekik mi történt.
Nekünk gari volt 1 hónapig is tartott (Ingramba közvetlen vásárolt és nekik vissza küldött) is szóval lehet, hogy jól döntöttetek a vétellel sajnos. -
Patice
Topikgazda
válasz
Csabroncka #42875 üzenetére
Nem egyszerűbb megvárni az új NAS-t és csak berakni a régiből az újba a lemezeket?
(#42876) 8nemesis8:
Live demo-ban megnéztem: igen a Csomagkezelőben kell telepíteni a WebDAV szervert:
A beállításokban meg vagy HTTP-t vagy HTTPS-t tudsz választani. HTTPS esetén tanúsítványt kell importálni a kliens gép böngészőjébe. HTTP esetén nincs titkosított csatorna.
Routerben kell hozzá portot nyitni, természetesen érdemes átírni a képen látható ablakban, hogy növeld a biztonságot. -
8nemesis8
veterán
válasz
Csabroncka #42814 üzenetére
Pedig az az érdekes, hogy nincs telepítve nálam. A drive viszont igen és elvileg ezért nem engedi telepíteni a Szervert. Az nem lehetséges, hogy a drive részben kiváltja ezen funkciókat?
Semmi extra telepítés nincs, tegnap bekapcsoltam és ezeket magától automatikusan telepítette, amikor a DMS-et telepítette! -
8nemesis8
veterán
válasz
Csabroncka #42808 üzenetére
Köszi, megnéztem és OS X-re telepítettem és gyakorlatilag semmilyen opció nem állítható. Beállítható, hogy miről legyen mentés, a csatlakozási információt, illetve nyelv, bekapcsoláskor induljon vagy sem és nincs más opció....
A szinkronizáció a háttérben milyen időközönként fut le vajon? Azonnal vagy mondjuk 3-5percenként? -
Black Dragon
addikt
válasz
Csabroncka #42544 üzenetére
Az a bajom, hogy nem akarok mindenkinek külön felhasználót csinálni, mivel rohadt sok az ügyfél. Végszükség esetén igen, de azért nem értem ezt az egész dolgot, mert valakinél tökéletes működik bárminemű bohóckodás nélkül. Elküldöm a linket, megnyitja, letölti. Ennyi. Valaki pedig megnyitja a linket, de nem tudja letölteni a fájlt, valamilyen hibát ír ki neki, nem is látja azt.
Tehát alapvetően én úgy értelmezem, hogy működik a jelenlegi módszerrel is, feleslegesen nem akarnám túlbonyolítani, csupán azt nem értem, hogy azoknak akiknek nem működik, miért nem. Böngésző blokkolja az adott fájé elérését, netán tűzfal beállítás?
Egyébként a port forwarding az be van állítva, működik is, mert akkor nem is lehetne elérni egyáltalán a linkben szereplő oldalt/fájlt.
-
BRobee
tag
válasz
Csabroncka #42512 üzenetére
Hogy erted, hogy megzabalja a nas-t? Van egy asus 68u routerem, az is lazan birta a streamet kulso hdd-rol, kodival.
Ezekszerint ez a nas gyengebb, mint a routerem? Nem vennek kulon medialejatszot, inkabb fizetnek tobbet egy megfelelo nasert.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #42345 üzenetére
Ha így akarod akkor a https miatt a port az 443. Szóval ha a 443 -at irányítod a mostani :portszám -ra a tűzfalban akkor az jelenik meg amit szeretnél.
Lokális hálón nálad a mail ez nem az alap http/https portokon 80/443 -on van?De ezeket a portokat leszámítva webes felülethez/eléréshez kell egy portszámot írni pont azért mert a http = 80 a https meg 443 bármi mást be kell írni.
-
Dolphine
addikt
válasz
Csabroncka #42314 üzenetére
Akkor várok még amíg a NAS jelez
-
Lall
veterán
válasz
Csabroncka #42030 üzenetére
Holnap rápróbálok.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Csabroncka #42030 üzenetére
Annyit, lehet ehhez esetleg hozzá tenni, hogy csak egy valamit nem lehet beállítani és a user saját mappája közvetlenül vagy azon belül egy másik mappát tehát a homes/felhasználónév/ vagy azon belül a homes/felhasználónév/mentes nem beállítható mert azon belül csak a homes/felhasználónév/drive/ -on belül lehet (ami a CSS -nél még nem is drive de ebből a szempontból mindegy) beállítani a CSS/ Drive -val bármit.
-
tomboy1000
tag
válasz
Csabroncka #41917 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
WaterWave
veterán
válasz
Csabroncka #41917 üzenetére
2 is karcsú...
-
tomboy1000
tag
válasz
Csabroncka #41915 üzenetére
Okes ,köszönöm!
Érdemes a spamot és a víruskeresőt bekapcsolni,vagy így nincs szükségem rá?Eléggé eszi a memóriát? -
tomboy1000
tag
válasz
Csabroncka #41913 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod.A fix ip miatt nem sikerült,így már értem.Jól megszenvedtem vele 2 napig,de így akkor elengedem,nem erőltetem tovább.
Egy kérdésem lenne még! Milyen biztonsági funkciókat érdemes beállítani egy egyszerű otthoni felhasználáshoz? -
tomboy1000
tag
válasz
Csabroncka #41910 üzenetére
Vettem egy domain nevet (valami.eu),amelyhez van egy mail címem (tomboy@valami.eu).Ez a mail cím a nethely.hu tárhelyén működik.Szeretném,ha ez a mail cím az én szerveremen lenne és én kezelném.Ne úgy,hogy a nethely.hu -n keresztül történjen a levelezés,hanem,h csak az én nasomon legyen.Azt tudom,hogy a nethely oldalaán is be kell állítani ,hogy a mail kiszolgálása más szerveren történjen,de nem tiszta minden.
-
tomboy1000
tag
válasz
Csabroncka #41890 üzenetére
A szerver része érdekelne. Szeretném a webmailem kezelését a synologyra áthozni,de valami beállítást elrontok,mert nem működik.Vagy a mail plus szerverén belül állítom be rosszul,vagy a szolgáltatónál,vagy mindkettőnél.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Csabroncka #41775 üzenetére
igen valószínűleg ez lehet a dologban.
-
eszakas
őstag
válasz
Csabroncka #41514 üzenetére
Értelek én azért ne verd falba a fejed
csak nem tudtam miért választottad a PWM-est, most már tiszta sor "nagyobb a légszállítása"
Örülök neki hogy van aki ki is próbálta. Így már bátrabban kezdek neki.
Azért viszonyítás képen jó volna tudni a gyári venti légszállítását isIT user: Köszönöm szépen az infót.
-
eszakas
őstag
válasz
Csabroncka #41509 üzenetére
Igen rá lehet tenni de mint irja a cikk a végén " a szabályozhatóság megszünik' .
IT user: milyen venti volt? PWM vagy sima 3 tűs?
Stanley-B ez szép 12cm-es ventik ugye? -
eszakas
őstag
válasz
Csabroncka #41506 üzenetére
Mivel 3 tüs a csatlakozó PWM-est nem tudok rá tenni.
Ha szabályzozni akarnák akkor Artic ventit tudnák rá tenni thermo ellenálásos szabályzóval. -
KovyBoy
tag
válasz
Csabroncka #40924 üzenetére
Ez mekkora ötlet... hogy nem jutott eszembe, állok is neki a nem magyar IP-k kitiltásának. VPN-t is beállítom jövő héten.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget, majd jövök még alkalomadtán!
-
htw
tag
válasz
Csabroncka #40911 üzenetére
Engedélyezve írás/olvasás.
-
wolf13
őstag
válasz
Csabroncka #40903 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Az új 118-as mellett tettem le a voksom.
-
wolf13
őstag
válasz
Csabroncka #40900 üzenetére
Köszönöm. És akkor melyiket válasszam :
A 118 felé azért húz a szívem, mert új. A 214play fele ami viszont már 3 éves csak a CPU miatt (Intel) , ami nekem a filmnézéshez kellene inkább, de itt már ugye se garancia sem az-az érzés amit csak egy új adhat.
Mindkettőbe 1gb ram van, igaz a 118-ban DDr4. Viszont ezért nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen, melyik CPU -tud többet. Gondolom az évek során az új technológia is ad némi pluszt a CPU-hoz, még akkor is, ha nem Intel. Nem tudom, mennyire paraszt vakítás ezeknél a készülékeknél a magok száma, és mennyit számít a 32 és a 64 bit. -
wolf13
őstag
válasz
Csabroncka #40891 üzenetére
Jelenleg routeren keresztül torrentezek. 100 körüli seednél nem szoktam többet. DLNA szerveként is használom , ilyenkor viszont maximum amit hirtelen 1 vagy 2 torrententet futtatok ami kell, különben már nem látják az eszközök a meghajtót. Szóval az elvárás az , hogy ha lehet akkor 50-60 seedeles mellet menjen legalább egy eszközön a film nézés.
Most meg egy 214play is képbe került. Ahogy nézem ez már erősebb CPUval rendelkezik. Árba viszont nagyjából megegyeznek használtan.
Ami meg fontos , hogy távolról is tudjam kezelni iOSos készülékkel a torrentezést. Köszönöm az előző válaszod. -
vtechun
veterán
válasz
Csabroncka #39525 üzenetére
Hello, amikor még linuxoztam, akkor ezzel a programmal eléggé halkra tudtam állítani a winyó kerregését, valamivel nagyobb lesz az elérési idő, de a kerregés hangja drasztikusan lecsökken, szerintem rootként itt is alkalmazható SSH-n.
Ezzel tudod lekérdezni:
cat /proc/partitions
Ezzel lehet lekérdezni milyen partíciók vannak
# hdparm -M /dev/sda
/dev/sda:
acoustic = 254 (128=quiet ... 254=fast)Ebben az esetben az sda az egyik winyó, sdb, sdc, stb. a többi.
Beállítani meg így lehet:
# hdparm -M 128 /dev/sda
/dev/sda:
setting acoustic management to 128
acoustic = 128 (128=quiet)Mindjárt ki is próbálom az enyémben.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #39525 üzenetére
Vastag - mosógépek alá való - gumiszőnyeggel a nas alatt.
De így is hallható. Pedig a szekrény ajtó be van csukva!Seek-el a vinyó.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #39513 üzenetére
Szia.
Rotyogás ellen?
A szekrény , amiben a Nas csücsül nem fix mint nálad a képen.
Nem toltam be teljesen a falig. Van egy jó 6-8 cm hely , a szekrény hátlapján pedig nagy lyukat vágtam.
Így az előről beszívott levegő hátul tud távozni.A hangszigetelőt valami német webáruháztól rendeltem....már nem emlékszem pontosan.
-
Rosep
senior tag
válasz
Csabroncka #39082 üzenetére
És ez hol a bánatban van mert már órák óta keresem, de nem találom. Lehet én vagyok a vak és nem szúrja ki a szememet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest