-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #95209 üzenetére
Ha tudja a Hot Swap funkciót , akkor menet közben is kivehető.....
De a biztonság kedvéért ajánlott kikapcsolni és úgy cserélni.Bekapcs után a DSM felirattal figyelmeztet, hogy a közet összeomlott ! A NAS pedig sípolni fog !
Ezt követően manuálisan kell indítani a kötet javítását. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #95191 üzenetére
Nem lesz vele gond.
Bármilyen lemezzel elmennek ezek.
A hangjukban és a melegedésükben lesz különbség!
A támogatási listán csak olyan lemezek vannak amiket kipróbáltak.
Azért mert egy adott lemez nem szerepel rajta még nem jelenti azt , hogy nem is működik benne! -
Sanya
nagyúr
válasz
Black Dragon #95174 üzenetére
Van 1-2 ima, amit ilyenkor elmondok, főleg mióta a 916-ban kidobtam a raidből a disk1-et, és én meg kivettem a diszk 4-et.
-
válasz
Black Dragon #95172 üzenetére
A scrubbing nem javít rossz szektorokat, az bithibákat javít.
Cseréld a drive 1-et és rendben leszel a szinkron után. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Black Dragon #95167 üzenetére
Én azért a művelet előtt lementeném a nason lévő adatokat, beállításokat az egyik új lemezre (amit USB dugnék a nasra), nehogy raid helyreállítás közben a régi HDD megadja magát.
Ha lefutott az első új HDD-vel a helyreállítás és mindent jónak látsz, akkor már berakhatod a második HDD-t is. -
válasz
Black Dragon #95167 üzenetére
Egy 6TB-os lemez szinkron kb. 1 nap szerintem, szóval egy hétvégébe beleférhet.
-
válasz
Black Dragon #95158 üzenetére
Olyan régi nem keringhet mert az vagy 5+ éve volt
-
Magnat
veterán
válasz
Jó kérdés, sztem akkor annak más lesz az száma, az alapján azért ki kellene derüljön.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Red Plus biztos cmr-es
[link] -
Magnat
veterán
válasz
Black Dragon #95136 üzenetére
A Redek hírnevét eléggé megtépázta az, hogy a WD pár éve bizonyos méretű Redeket elkezdett cmr helyett smr technológiával gyártani (ami röviden szarabb), úh Rednél minden esetben érdemes az adott modellt megguglizni, h melyikről van szó. Purple-nél nincs ilyen, ott mind cmr. Egyébként ahogy mondtad is, a Red nas-ba való, a Purple meg kamerás rendszerekbe, de mi van ha egy nast mind a kettőre használsz?
Szóval gyanítom, égbekiáltó difi nincsen, mármint ha cmr mind a kettő.
-
válasz
Black Dragon #95134 üzenetére
Nem tudsz kisebbet beletenni, legalább 6TB-os kell legyen az új is.
WD Red, Purple, Seagate Ironwolf, Toshiba MG sorozat is jó. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #95131 üzenetére
Ebben az esetben:
1 lemez ki , nagyobb be.
Kötet javítása.
Majd ugyanez megint a másik lemezzel is. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #95122 üzenetére
Raid1 az tükrözés.
Ha mondjuk van 2 db lemezed , 4 + 4 Tb és Raid1 -ben van , akkor a hasznos kapacitás csak 4 Tb.Ha külön külön kötetben vannak, akkor 4+4 Tb a hadználható.
Na.....ezek után még tudod írni nekünk , hogy mi a helyzet nálad !
-
válasz
Black Dragon #95126 üzenetére
Ott nincs RAID1 akkor, egy kétlemezesben 2 Storage pool azt jelenti hogy különálló HDD-k, tükrözés nélkül.
-
válasz
Egy vagy kettő Storage pool van?
-
atees
őstag
válasz
Egyesével cseréld
-
válasz
Black Dragon #95117 üzenetére
utána pedig belerakni 2db NVMe SSD-t
Tudtommal a ds723+alapból nem megy el csak NVME SSD-vel. (Van kerülőút, de...)
A fent leírt felhasználásra már csak a gigabit-es csatoló miatt is felesleges az NVME SSD, oda szerintem a HDD is elég. Ha mindenképpen SSD-t szeretnél, akkor javaslom inkább a SATA SSD-ket! -
válasz
Black Dragon #95119 üzenetére
A te pénzed
Elvileg akkor tavaly novemberben kellett volna cserélni a HDD-t. Mentés van az adatokról?
-
válasz
Black Dragon #95117 üzenetére
Az akadozások nem a HDD-k HDD mivoltja miatt voltak, inkább a már kezdődő hibás szektorok vagy más, külső tényező miatt (hálózat, wifi, TV lejátszó stb).
Cseréld a HDD-kett másikakra, ha elég a hely akkor ugyanekkorákra, ha kell még hosszabb távon a bővüléshez akkor nagyobbakra. Az a 718+ még nagyon jó kis gép, ha valamit akkor RAM-ot bővíts benne ha még a gyári van és jó lesz további jó pár évre.
Ha már ott vagy akkor cserélhetsz CMOS elemet és esetleg hűtőpasztát is.SSD ilyesmire pazarlás, de tény hogy gyorsabb lesz és halkabb (de a szűk keresztmetszet továbbra is a Gigabites hálózat lesz amúgy is.). Fajlagosan nem éri meg, egy 12-14TB-os HDD olcsóbb mint egy 4TB-os SSD.
-
válasz
Black Dragon #91902 üzenetére
Igen, nálad lemezek átrak és migrálhatod.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #91889 üzenetére
Húzd ki a LAN kábelt és aktiváld a TV készülék wifi-jét.
Ha úgy sem megy, akkor a NAS-ra ( DSM-be ) belépve navigálj el a :
Médiaszerver / DMA kompatibilitás részhez.
Lehet ott be van pipálva a " Hozzáférés korlátozása...." rész.
Ha lehet vedd ki a pipát.
Másik ötlet :
Reseteld a TV-t.....minden beállítás kerüljön alapértelmezett állásba és próbáld újból , előről.
Hirtelen nincs más ötletem. -
boborján2
senior tag
válasz
Black Dragon #91887 üzenetére
Tv-ben nem kapcsolható ki/be a dlna?
-
WaterWave
veterán
válasz
Black Dragon #50461 üzenetére
leállítod, kifujod kompresszorral vagy sprayvel, és elinditom.. arra figyelj hogy a vinyok ugyanod akerüljenek vissza ahol voltak.
-
WaterWave
veterán
válasz
Black Dragon #50352 üzenetére
Csak manuálisan, mindegy, lényeg, hogy nincs vele baj.
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #50322 üzenetére
Nekem fenn van, és nem okozott gondot. Hogy neked mi lesz, azt persze nem tudhatom
-
WaterWave
veterán
válasz
Black Dragon #50322 üzenetére
Nekem ez a legújabb:
DSM 6.2.1-23824 Update 6
718+ Nas
6.2.2 őt nem is láttam.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Black Dragon #44513 üzenetére
Közben megválaszolom magamnak a kérdést, sikeresen felment.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Black Dragon #43176 üzenetére
nálam valami nagyon nem okés vele, folyamatosan megeszi az összes szabad tárhelyemet az első lemezen valami mióta felraktam.
Volt 200 giga szabad helyem és percenként elhasznál pár gigát, mindjárt betelik a semmitől az egész lemez -
bb.bocs
őstag
válasz
Black Dragon #43180 üzenetére
Nekem hanali háromkor ment fel kb és ha jól rémlik arra keltem hogy villog és sipol mert újraindul
(alapból levan kapcsolva a led, köszönöm nem kérek villogást
) működik rendesen ahogy reggel néztem legalábbis felület elérhető.
-
WaterWave
veterán
válasz
Én most frissítettem be. Teljesen rendben van...
-
Mano66
senior tag
válasz
DS 218+ működik.Igaz még csak ismerkedek vele.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Én csak a DS-t használom de a DS918+ és a DS2415+ köszöni szépen....jól vannak az új, friss DSM-el.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Black Dragon #42550 üzenetére
Ez megy akkor úgy ha file stationon belül jobb klikk a fájlra, megosztás (legalul), ott tudod paraméterezni is (idő intervallum, jelszó).
QuickConnect-el engedd ki a szolgáltatást, az a legbiztosabb!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Black Dragon #42542 üzenetére
Ezt a következő képen tudod megcsinálni:
1. Az adott ügyfélköröknek megfelelő felhasználókat hozol létre.
2. Minden felhasználó a megosztott mappán belül egy bizonyos könyvtár elérésével rendelkezik (itt variálhatod, hogy csak olvasás, vagy írás is), a többit böngészni sem tudja.
3. A fájlstation rendes bejelentkezős ablakkal rendelkező szolgáltatás (mint pl a mailplus), tehát képet és nevet is tudsz adni a megjelenő oldalnak.
4. A tűzfal/router megfelelő portját át kell irányítani a fájlstation szolgáltatás megfelelő portjára...
-
la_cc
addikt
válasz
Black Dragon #42536 üzenetére
Én asztali média lejátszásról beszélek, pont az előbbi hsz-ekben lett levezetve, hogy miért is lenne jobb, ha nem a NAS-t terheljük. Vagy összekevertem valamit...?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #42464 üzenetére
-
WaterWave
veterán
válasz
Black Dragon #42430 üzenetére
vpn, ftp, dsm login, quickconnect
mást nem tudok elképzelni jobbnak egy nas elérésére...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Black Dragon #42420 üzenetére
A WebDAV internet felőli mappafelcsatoláshoz való. Tehát számít a NAS helyén az internet FELTÖLTÉSI sebességed. Ha ez lassú (mondjuk csak pár megabit), akkor ez a probléma oka.
-
Dolphine
addikt
válasz
Black Dragon #42297 üzenetére
Ezt én is megtaláltam.Vagy várjak még vele, mert mintha azt olvastam volna, hogy beletelik egy pár hétbe, mire régiónként megkapja a frissítést.
-
WaterWave
veterán
válasz
Black Dragon #42245 üzenetére
Jó tudni
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #42220 üzenetére
Nyilván vannak mentéseid, tehát nyugodtan felrakhatod
Egyébként, egyszerű. Ha bizalmatlan vagy, vársz egy kis időt (hogy mennyit, az a paranoia függvénye).
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #42194 üzenetére
Én a nagyobbat - a 700-ast - venném. Mindig jól jön az a kis plusz áthidalási idő.
No, meg ugyebár idővel változnak az igények, ergo idővel a drágább lesz az olcsóbb. -
gyugyo79
addikt
válasz
Black Dragon #41985 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened én csak azt írtam, mik a lehetőségek. A Synology úgy számol, hogy 4 GB-os modulja van és 1 üres helyed ezért ha azt megveszed a 2GB mellé akkor lesz 6 GB -od. A 2 GB -os szerintük nem babrálható (garancia vesztés ha kiderül, hogy kiszedted). Viszont valójába mind a 2 cserélhető 8GB -osra maximum, ami fontos, hogy DDR3L-1866/1600 nem pufferelt SO-DIMM 204 tűs, 1,35V -legyen a modul a gyári az 1866 -os de mehet mellé 1600 -as is (legalábbis azt írták sokan) meg cserélhető 1600 -ra is beáll a lassabbhoz és kész érezhető teljesítmény veszteség nem lesz.
Krisz26
A tápokat óvatosan cseréld vagy ha nem értesz hozzá inkább ne !!!
Teljesen ugyan olyan teljesítményű kell mind a 2 höz akkor jó az ötlet.
Ha a volttot ad mint a gyári főleg ha jelentősen azzal végleg hazavághatod a NAS-t. -
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #41985 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
válasz
Black Dragon #41979 üzenetére
Azért így gondoltad mert a Synology 6 gigát ír, hogy addig bővíthető ? Mert azzal ne foglalkozz, amúgy 2*3 nincs ram modulból csak 1-2-4-8 GB -os és így tovább meg ezekkel kitek. Ha 6 GB -ot szeretnél akkor az is megoldás, hogy most veszel egy 4 GB -osat a 2-es mellé és az simán bepattintod az üres helyre. De rakhatsz 8-st is 2*8 -ig kezeli a NAS (vagyis a benne lévő proci) és nem kötelező rögtön cserélni mind a 2 lehet most egyet venni az üres helyre és később ha kell cserélni nagyobbra a már benne lévőt ...
Szünetmentes: ha csak a NAS -hoz kell akkor pld már egy ilyen is elég (ez már le tudja kapcsolni a NAS-t ha alacsonya töltés) de ha rákeresel itt a fórumba találsz sok jó típust. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #41972 üzenetére
Én ezekre cseréltem a gyári ramot :
2*8 GB Kit
HyperX HX316LS9IBK2/16 -
MrCsiT
addikt
válasz
Black Dragon #41934 üzenetére
" A dolog inkább ott kezdődik, hogy a tényleges "nagyon fontos" adatokból nincs olyan sok, kb 200Gb" - én azt javaslom, hogy - egy otthoni kezdeti szinkron után - megbízható rokonhoz a routere mellé tegyél be egy 1-2 lemezes NAS-t, (abba elég egy 2-3TB-s HDD) és arra szinkronizálj éjszaka: ez a megoldás véd az ellen is, amit az usb-s hdd nem tud: nem felejtesz el menteni.
(persze, vehetsz fel ütemezett feladatot erre, így ez kicsit vicc is azért. )
Ugye az usb-s hdd-s mentés ellen szokták felhozni azt, hogy ha - nem tudom, szünetmentesen van-e a NAS-od? - mondjuk túláramot kap a rendszer, akkor az USB-s lemez is vélhetően tönkremegy, a NAS-al együtt. Vagy mondjuk egyben lopják el. Nyilván nem a hardver ára lesz a főként hiányzó dolog számodra, ha így alakul.Ha 2 lemezes NAS-t vettél, akkor megoldás lehet a bővítésre egy 2 lemezes bővítőegység vásárlása is - amivel ugye a NAS egyben is tudhat kezelni 4 lemezt - de a bővítőegység kb. ugyanannyit fogyaszt, mint a NAS, így akkor már talán szerencsésebb egy 9xx-as modellre váltani (pláne, hogy a bővítőegység igen drága).
Nálam a 2 lemezes NAS-ban nincs raid, mert - épp mint Nálad - a NAS-ban lévő lemez kapacitásnak csupán töredéke a valóban fontos adat, a többit pedig nem szeretném 2 példányban tárolni.
Az 1-es lemez nálam egy SSD, hogy a rendszer és a MailPlus (amik elsődlegesen erről futnak) gyors legyen. A 2-es lemez egy HDD, amin tárolok adatokat (a PC-ről szinkron még beállításra vár).
Van egy 2 lemezes bővítőegységem is - egyelőre 1 lemezzel, ami külön kötet - azt időnként rádugom a NAS-ra, és mentek rá, majd lecsatolom és lekapcsolom.
Ezeken túl a fentebb írt, távoli "telephelyre" történő mentéssel mentődnek minden éjjel a személyes adatok a NAS-ról.(elég egy pl. DS116 vagy 216 erre a célra.)Ez persze csak egy lehetőség, Te tudod, merre fejlesztesz majd.
Borisz76: "Megoldódott a .php v0.7 problémám !" - nem lehet, hogy csak sok időbe telt az alkalmazásnak a többszörös mennyiségű adat felolvasása?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #41922 üzenetére
Gondolj vissza, mi történt a PH szerverével! RAID5 tömbben egyszerre két lemez szállt el. A mentésre csak legyintők hajlamosak elbagatellizálni a dolgot, mondván “két lemez úgyse megy tönkre egyszerre”. De, tönkremehet - mint az eset is mutatta.
Tehát, lehet akármilyen csoda RAID-ed, ne hagyatkozz rá kizárólagosan! Menteni kell, több példányban, és a mentéseket tárold különböző helyeken! Ja, hogy ez sokba fáj? Igen, de ha komolyan gondolod, hogy fontosak azok a bizonyos adatok, akkor ne ezen akarj spórolni! Ez persze nem kizárólag neked szól, hanem mindenkinek, azt hiszi, az isteni RAID-del mindent megtett adatainak biztonsága érdekében. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #41931 üzenetére
3 részre osztja a rendszer a lemezt.
1. DSM oprendszer
2. Gyorsítótár
3. AdatparticióMinden lemezre felkerül a DSM.
Ezért van az hogy ha 1 lemez meghal attól még a rendszer elindul a maradék ép állapotú lemezről.
A gyorsítótárat nem tudom ...csak tipp , hogy az is minden lemezen van.
Adatpartició értelem szerűen minden lemezen van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #41928 üzenetére
SHR
Synology Hybrid Raid
Raid az csak kicsit módosított rajta a Syno és leginkább 4 vagy több lemeznél van előnye.
Itt be is mutattam.2 lemez esetében a Syno féle SHR az tulajdonképpen RAID1.
Tükrözi az adatokat.A Btrfs fájlrendszer modernebb , rugalmasabb mint az ext4.
Vannak olyan csomagok/programok amik e fájlrendszer nélkül nem is használhatóak.Olyasmi ez mint a Fat32 és az NTSF a pc-ken.
Legegyszerűbb és könnyen szemléltethető változás pl. : a 4 GB-nál nagyobb fájlok másolása.
Fat32-re nem lehet másolni csak az ez alatti méretű állományokat.
NTSF-re lehet másolni a 4GB-nál nagyobb anyagokat.Valami hasonló "ugrás" van az Ext4 és az új Btrfs között.
Persze más szempontból. Pontosan én sem tudom..... -
Black Dragon
addikt
válasz
Black Dragon #41928 üzenetére
Továbbá Btrfs a fájlrendszere, nem Ext4, ez sem tudom mennyire előnyös vagy hátrányos, a setupban megpróbáltam a számomra "tetszőt" kiválasztani.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Black Dragon #41925 üzenetére
"biztonságosabb lenne egy SHR tárolás titkosítással?"
A titkosítást kezeld külön ugyan úgy lehet raid1 -en mint shr -en. Ráadásul az SHR is raid1 2 lemez esetén azért hibrid mert az alap raidekbe csak egyforma méretű lemezek voltak 100% kihasználhatóan rakni és különböző méretűeknél mindig a leg kisebb szabta meg a raid méretét (nyilván raid1 sose lesz hibrid ott ez marad shr esetén is). De itt tudsz ezzel játszani és látod, hol kezdődik a különbség. A lehetőség meg azért van meg 2 lemeznél is mert a jövőben lehet költözni nagyobb NAS-ra (Vagy a 7/9xx stb esetén lehet venni bővítőt) ha most még csak 2 lemez is van és akkor lehet bővíteni lemezekkel és ebben az esetben a raid1 csak szabvány raid5/6-re még az shr ezeken alapuló de különböző lemezméreteket igény esetén jobban kihasználóra bővíthető lemezek hozzá adásával.Nyilván a mentés és a munka befejezte közt ad egy lemez meghibásodása esetén védelmet is a raid + mint írták rendelkezésre állást mert ha munka közbe meghal ez egyik lemez akkor is tudod fojtatni a munkát.
A védelemhez vegyél még egy szünetmentest mert a tűz, lopás stb banális de egy áramszünet is haza tudja vágni a fájl rendszeretet pld amin a raid nem segít ...
Meg természetesen egy külső eszközre ments amilyen sűrűn belefér.
Így kb elmondhatod, hogy megtettél mindent.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #41925 üzenetére
Tükrözi az adatokat. Fizikailag 2 db lemez, de a rendszer 1-nek látja.
Amit másolsz / módosítasz a lemezen, az azonnal a másikon is megtörténik.2 lemezből 1 meghal. Az adatokat eléred.
Erre mondjuk azt, hogy a rendelkezésre állást növeli a raid technika.
A hibás lemez cseréjénél pedig az újonnan berakott lemezre átmásol mindent.
Ezzel biztosítva a "tükröt".A Biztonsági mentés legegyszerűbb és legolcsóbb megoldása a NAS-ra kötött külső usb-s merevlemez.
Lehet automatizálni is de ha nincs sok változó adat, akkor elég hetente, havonta 1X rádugni és manuálisan másolni az adatokat. -
RazoR
veterán
válasz
Black Dragon #41922 üzenetére
A RAID csak rendelkezésre állás, nem biztonsági mentés! Szerintem az a legjobb ha 2 külön külső HDD-re is mented rendszeresen a kényes adatokat!
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #41903 üzenetére
Kézzel meg tudod csinálni a portforwardot, nem atomfizika. Sőt a nas oldalán se kell hozzányúlni, elég ha a külső oldalon nem az alap porotot hagyod.
Pl a 21-es porton várja a nas az ftpt, így a routeren ha belovod, hogy a pl 54321-es kulso port a belső oldalon 21-re menjen és a nas ipre, akkor már jó vagy. Érdemes megcsinálniuk a https-t kívülről pl van itt is leírás hogyan, az 5001-es portjat meg megint fentenni 50.000 köré kívülről.
Ugye tele a net bottal, azok meg random címeken próbálkoznak az alap portokon, ha kap választ, tudja jo eséllyel mi ül mögötte szolgáltatásból. Az meg nem szerencsés, a szotarazas egy dolog, hogy próbálja kitalálni a jelszót, ha valami új vagy 0day sebezhetőség van, az pl nagyon para.... Ftp-t se érdemes használni, ha már van sftp és társai pl.
-
törölt tag
válasz
Black Dragon #41901 üzenetére
Elsőre ha nem használod az ssht speciel kikapcsolnam. Ha kell akkor ahogy a többi portnál, eleve meg kéne változtatni az alap értékről.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #41895 üzenetére
Ja, csodás szolgáltatói eszköz? A routeres topikokban (meg a szolgáltatói topikokban is) azt szokták javasolni, hogy szerezz be egy jó fajta saját routert és azzal védd a hálózatodat. Ha lehetséges, tetesd bridge módba a szolgáltatói kütyüt és használd csak modemként! Ha nem lehet (pl. IP-TV miatt), akkor pedig tedd a saját routeredet DMZ-be!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #41893 üzenetére
Igen. De akár itt is (persze OFF-ban)
Mi a routered pontos típusa?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black Dragon #41891 üzenetére
Azért mert a routered beengedi a behatolókat. Már a routernél gondoskodni kell a megfelelő védelemről (UPnP kikapcsolása, standard portok bezárása, csak a valóban szükséges portforwardok kézi beállítása).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Black Dragon #41885 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest