- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
akaido #45093 üzenetére
Ha nem írod be a jelszót akkor bekéri minden kapcsolódáskor. Legalábbis nálam így működik.
Ha f.nevet se adsz meg (tárolsz le a beállításkor) akkor azt is bekéri csatlakozáskor és utána a jelszót ....Futhatsz egy kört webdav -al is ha van kedved hátha azzal működik ennyi kapcsolat jól egyszerre és akkor azt be lehet állítani fixre nekik. (Bár nem biztos, hogy jó lenne ilyen használatra meg nem tudom javult e Win10 -nél a kezelése)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
akaido #45093 üzenetére
Nem nagyon.
Esetleg az járható út, hogy úgy teszed fel a TC ét, hogy ne a profil alatt tárolja a beállításait, és akkor talán csak rendszergazda tudja írni azt a file-t ami eltárolja az ftp adatokat.
De erre nem esküszöm meg.Még mindig azt mondom, hogy csinálj egy linuxos servert,
ahogy mondtad van benne tapasztalatod, ha 10 éve ment, megy most is. -
akaido
addikt
válasz
akaido #45044 üzenetére
A Synology 211j-hez Total Commanderrel FTP-vel tudnak csatlakozni a diákok, más megoldás nem működik 100%-osan.
A kérdés: Be lehet-e állítani, hogy a TC a Synolgyhoz kapcsolódó FTP jelszavakat ne tárolja, hanem azokat mindig be kelljen írni a NAS-hoz csatlakozáskor?
Esetleg nem Total Commanderrel kellene ezt megoldani, hanem pl FileZillával vagy más progival? -
maci25
aktív tag
válasz
akaido #44912 üzenetére
Nálam is szokott vacakolni a nas láthatósága a hálózatom. Ha nem akar menni a dolog akkor bekapcsolok egy smart tv-t ami rajta van a hálón. Max fél perc és látszik a nas.
Szerintetek mi lehet a kapcsolat?
\\192.x.x.x mindig elérem a nast.
Ha win be bekapcsolom az sm1 akkor is egyből látni a nas-t.Javaslatként irtátok, hogy felvenni hálózati meghajtóként. Van kb 10 mappa a nason amit használok, akkor most vegyek fel pl 10 hálózati meghajtót ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
akaido #44914 üzenetére
Azok a parancsok amik akkor műküdtek ma is működnek a terminalban
Na én sem vagyok nagy zsáner, de a goggle ból ill. eme fórum ubuntus tupikjának segítségével összehoztam amit kell.
Jelenleg fut az ubuntu serveren egy transmission egy rtorrentes csomag, samba server
ftp server, és egy webszerver jelenleg 2 weboldalt szolgál ki, nem publikusan teszi, tanulgatáshoz kell.
És mindezt egy intel atom gépen.Erősen gondolkodom rajta, hogy a következő nas helyett egy linuxos kiszolgálót csinálok, lévén a syno nak is csak a samba ját használom.
Bár igaz annak utána kell menni, hogy hogyan kell a terminalból a raidet megvalósítani, legalább tükör szintjén, ilyet nem csináltam eddig.
És még a jelszavas megosztásokat sem sikerült beállítani, bár itthon kényelmes, hogy nem kér jelszót, azt szabályzom, hogy honnan lehet elérni.
lévén csak én használom. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
akaido #44889 üzenetére
Én arra gondoltam minden felhasználónak van egyedi azonosítója az ami a win-en.
Pl: user: 1 pass: 2
user: 2 pass: 3
user: 3 pass: 4
stb. A syno adatlapján megtalálod hány usert tudd kezelni.Pl: ds 414 Fájlmegosztás képesség: Maximális felhasználói fiók: 2048, Maximális csoport: 256, Maximális megosztott mappa: 256,
Maximális egyidejű CIFS/AFP/FTP kapcsolat: 128 -
Patice
Topikgazda
válasz
akaido #44898 üzenetére
A kliens gépeken a Syno hogyan van fölcsatolva? Hálózati névvel, vagy IP címmel?
Ill. a kliens gépeken hány felhasználó van? Mindenkinek külön, vagy diákoknak egy, tanároknak egy?
W10 + SMB mostanában szokott érdekes hibákat dobni.
Amúgy W10-ben van a szolgáltatások között NFS is, azzal is lehetne próbálkozni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
akaido #44895 üzenetére
Az tudd, hogy a "sima" (nem szerver) Windows-t ne is akarj berakni ilyen feladatokra szerintem mert win 10-en nem tudom, hogy van de Win7-nél 20 volt a max kapcsolat amit kiszolgált és ahogy megismertem a Microsoftot ezt azóta se emelték meg (De biztosra nem tudom). De olvass kicsit utána mielőtt neki kezdenél.
Megtaláltam közbe ami rémlett. (megoldás itt se lett)
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=20343 -
gyugyo79
addikt
válasz
akaido #44889 üzenetére
Olvastam régebben egy hasonló hibát a Synology fórumon de az nagyon rég volt és nem találom most. Majd neki futok megint és ha megvan linkelem.
Ott az rémlik, hogy volt, hogy levágott már csatlakozottakat is bizonyos időre ha "sokan" voltak egyszerre egy könyvtárba és ugyan azt a fájlt akarták elérni (iskola volt szintén és a sok az hasonló létszám volt mint nálad tehát valójában nem sok mert nem tudom milyen Synology de még a 115j is 64 ilyen jellegű kapcsolatot enged )
Én tuti létrehoznék még a Synon felhasználókat tesztből és szétosztanám mert bár nem szabadna de nekem is kraftxld ötlete mint a hiba forrása lenne amit elsőnek kizárnék. -
válasz
akaido #44889 üzenetére
Hasonló jelenség nálunk is volt, amíg egy régebbi (DS214) NAS volt üzemben. Mióta W10-es munkaállomások vannak, kb. random előfordultak, hogy a W10 gépek látták-e a Nast vagy sem, hol névfeloldással, hol ip cím alapján és igen, volt, hogy TC alatt tudtam tallózni, intéző alól nem. Mióta egy 218+ van, azóta nincsenek ilyen anomáliák, holott a DSMből ugyanaz a főverzió mindkettőn. Hasonló anomália volt, amikor egy excelt nyitottak meg a régi NASon, egyik felhasználó írásra, másik olvasásra. Ebben az esetben az office 2016-os munkaállomáson rendszeresen behalt az excel, de ez is megszűnt az új NASsal. Anno próbáltam smb beállításokat módosítani a munkaállomásokon, a NASon is, host file módosítás stb., de sose találtam összefüggést a dolgok között.
Gyakorlati magyarázatot nem találtam rá, egy tippem lenne, amit bizonyítani nem tudok: a régi ARMos NASnak sok volt a dokumentum mennyiség (ez mondjuk látszódott is, mert volt 1-2 méretesebb mappa tele word fileokkal és azokat azért nem egyből tallózta be, hanem darálta befelé folyamatosan) + futott rajta a rendszeresen több biztonsági mentés és lehet kevés volt a kraft benne, amit a munkaállomások így háláltak meg.
-
gyugyo79
addikt
válasz
akaido #44883 üzenetére
Bocsánat, de ez így még mindig nem egyértelmű nekem.
Azonos a felhasználónév = azonos az összes Windows felhasználó felhasználó neve. pld.: mind User vagy a Synologyn létrehozott felhasználó név azonos a Windowsba belépett felhasználó névvel de ez huszonx különböző felhasználó ?A Windowsokba nincs ugye felcsatolva másik fn/jelszóval már valami smb -n (beragadva se lehet) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest