- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Igen, ha az eltávolítást választod, kitörli a megosztáshoz használt munkafile-okat és leállítja a megosztást.
Az "árnyékmásolat" függ a kötet file rendszerétől is: ext4 esetén duplán foglal (mind a letöltési könyvtárban, mind a @download-ban megtalálod), btrfs esetén eredetileg csak egy link van, de ha módosítod/mozgatod a kész anyagot, létrejön a korábbi állapot alapján az árnyék.
Én DS-t használok, külső usb-s hdd-re töltve az anyagot (ext4). -
kgymac
őstag
Én nem ezt kérdeztem, mert már írtad korábban.
A kérdés az volt, hogy a letöltés végén áthelyeztél-e anyagot a másik kötetre úgy, hogy még tovább osztod az anyagot. Mert, mint az közismert, a DS tart egy példányt az eredeti köteten is, amíg le nem állítod a torrentet.
A file-okat továbbra is a DS-ben használt letöltési könyvtárban lévő @download alkönyvtáraiban kell keresned. -
kgymac
őstag
Elkészült, de le nem állított anyagot átmozgattál a másik kötetre?
A DS egy másolatot megtart a @download könyvtáron belül a letöltés helyének beállított kötetre, akkor is ott marad, ha átmozgatod a másikra. HA végleg leállítod a torrentet, akkor törlődik a @download-ból. Egyébként ssh-n is megkereshető, hol tűnik el a hely. -
kanyol
csendes tag
Abban soha nem lehetsz biztos, én sem gondoltam volna, aztán felhívtam a szolgáltatót (Telekom, 1414), ahol simán letagadta az ürge, vagy csak egyszerűen nem értett hozzá. Aztán a technikai segítségnél (1422) a csaj vette észre, hogy "valahogy" natolva lettem, pedig ezelőtt éveken át tökéletesen működött minden. Kikapcsolta, azóta jó.
-
MrZed001
tag
Tipikusan olyankor fordul elő ez a hiba, amikor a másodlagos passzív kapcsolat nem jön létre.
Passzív kapcsolatnál be lehet állítani, hogy mely portokon kapcsolódhat. Amelyek más (port tartomány), mint az FTP(S) portja.
Ezeket is forward-olni kell a routeren, NAS-ba tűzfalon engedni.
Valamint alatta Külső IP cím jelentése passzív módban. Még azzal lehet gond. A valódi külső IP kell (WAN). -
dmc
aktív tag
Állapot: Csatlakozás a következő kiszolgálóhoz: .
Állapot: Az adatkapcsolat létrejött, várakozás az üdvözlő üzenetre...
Állapot: Plain FTP is insecure. Please switch to FTP over TLS.
Állapot: Belépve
Állapot: Könyvtár lista lekérdezése...
Állapot: A kiszolgáló nem lekérdezhető című passzív választ küldött. A szerver címének használata ehelyett.
Parancs: MLSD
Hiba: Az adatkapcsolat nem hozható létre: ECONNREFUSED - Szerver által visszautasított kapcsolat
Ez egyre jobb
Már nem tudom mit állitcsak be hogy mennyen az FTP -
tomi5244
őstag
Rádugtam, de a DSM felületen nem írja se a töltöttséget, se az áthidalható időt, ha jól látom Te már próbáltad ezt a modellt, esetleg próbáljam meg át dugni a NAS-on egy másik usb-be vagy másik kábel?
lewisfm
Bekapcsolva már világít kéken nekem is, engem nem zavar mert az egész kütyü, a NAS-sal együtt a garázsban lopja a napot!
Neked a DS118-al felismeri a UPS-t, akku adatok, áthidalható idő és egyebek??
-
gyugyo79
addikt
A DS alatt is TM intézi a torrentek kezelését. A + hozzáadott funkciók miatt nyilván nagyobb a hiba lehetősége, de ugyan annyira a szerencsén is múlik, hogy kinél melyik fog random behibázni akkor is ha mindent megfelelően kezel, használ. Olyan, hogy valami mindenkinél és mindig hibátlan meg nincs már sajnos ilyen szintű szoftverből.
-
Zolee11
senior tag
Igen, már ha le tudod más géppel (asztali, noti, stb.) Mivel ugye a formázás töröl minden adatot, de ha nincsenek rajta fontos adtok, akkor nem kell... csak formázd le újra, esetleg újra is lehet particionálni, de azért csak nincs akkora baj. HDSentinel-el érdemes ránézni a lemezre.
-
gyugyo79
addikt
Itt egy video amikor készült még nem volt csak egy fajta MariaDB (3306 porton ami most 5 néven fut) de ez a része lényegtelen, ha végig nézed akkor látod, hogy 1 lépésben létrehoz egy felhasználót akinek van joga bármilyen gépről csatlakozni és bármit csinálni.
Mivel joga is van táblát létrehozni azt már megcsinálja utána a program a videóban az XBMC ... -
gyugyo79
addikt
Milyen adatbázist? SQL ?
Postgresql, Mariadb vagy mit ?
Mariadb
Consolon pld.:
/usr/local/mariadb10/bin/mysql -u root -p
mysql> create database [adatbazisnev];
Postgres
>postgres -U root
>\h (mik a lehetőségek) -Nyilván lehet létrehozni phpmyadminal is DE az csak egy SQL kezelő alkalmazás DE nem az adatbázis szerver! A phpmyadmin az localhoston át éri el a MariaDB -t.
-
gyugyo79
addikt
Az a baj, hogy továbbra se érted, hogy a phpmyadmin az nem az adatbázis alkalmazás csak egy kezelő!
Van a NAS -on 2 lehetőség Maria DB telepítésre
Maria DB 5 és Maria DB 10 az 5 figyel a 3306 porton a 10 meg a 3307 -enAz meg, hogy nem éred el sok minden miatt lehet. De nehéz egy olyannak ezt elmondani aki nem is ért hozzá.
Nekem az első tippem az, hogy az adott felhasználónak akivel el szeretnéd érni nincs is joga csak localhost -on át elérni az adatbázist. -
Borisz76
nagyúr
Tökéletesen megy a " gyári " alkalmazás is aminek a neve Download Station.
Az összefoglalóban olvashatsz is róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest