- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
nimfas #84801 üzenetére
Esetleg ha a Midnight Commandert felteszed az könnyebben kezelhető, mint a vi.
vi-ben kb ennyi (fejből írom, lehet benne hiba):
vi filename
nyilakkal odalépkedsz a szerkeszteni kívánt részhez
nyomsz egy i, mint insert-et
átírod a kívánt részt
ESC
:wq majd enter
Ha valamit elrontasz ESC majd u, mint undo. Ha elölről akarod kezdeni, akkor ESC, :q! majd enter. -
-
IRO21
senior tag
válasz
nimfas #84797 üzenetére
Ha a /volume2/downloads-hoz van megfelelő jogosultsága, akkor a benne lévő fájlokhoz/mappákhoz is kellene, hogy legyen, ha rendesen a vezérlőpult/megosztott mappáknál adtad meg a jogot!
Kipróbáltam a watchdirt, nekem hozzáadta, amit oda bemásoltam.
Ennyi van nálam beállítva:xxx@DSM-test:/$ sudo cat /var/packages/transmission/var/settings.json | grep watch
"watch-dir": "/volume1/downloads/watch",
"watch-dir-enabled": true
Tapasztalatom sajnos nincs vele, mert én amúgy a Remote GUI-t használom torrent hozzáadására.
-
IRO21
senior tag
válasz
nimfas #84791 üzenetére
Az csak a webes felület jelszava, nincs köze a NAS-on létrehozott felhasználókhoz.
(Nem is kell, hogy létezzen a NAS-on, csak a transmission settings.json fájljában.)A transmission-daemon az sc-transmission user nevében fut, neki kell hozzáférés a megosztott mappához.
Synocommunity jogosultságkezelés: [link]
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #84788 üzenetére
Ilyet találtam....
Hi All,
I have read the above and agree that I have a permissioning based issue.
Transmission worked flawlessy - until an upgrade from DSM 5.2 to 6.1.7.
I then needed to update the Transmission package and noted the change to use "sc-download".
I checked the settings.json file for Transmission and confirmed that the stated paths are correct. That leaves me with a permission based issue.
My top level is /volume1/transmission/
Checking the directory permssions I can see the owner is user "autobot" (one I created previously) and the group is "users"
I have partial downloads in the /volume1/transmission/incomplete directory, therefore if I can the permissions at the /volume1/transmission/ level in File Station (or SSH) I assume I will need to adjust the existing permissions to ALSO include the "Administration" part so it can take ownership/change permissions on all the existing files?
Once this has run then the Administration permissions should be able to be removed.
Therefore, before I screw up the permissions any further, I just wanted to validate the below.Stop Transmission
Set Owner for /volume1/transmission/ to sc-download
Edit permissions for sc-download against the /volume1/transmission/ to Full Permissions and apply it to "This folder, Child Folders and Child files"
Start Transmission
-
Madoc
veterán
válasz
nimfas #84786 üzenetére
Bármilyen mappába tölthetsz amihez adsz jogot a programnak. Nekem pl. a hd filmek, filmek, mese, zene, programok mind külön mappába töltődnek. Ki tudom választani torrent hozzáadáskor. A jogokat a file station-ban tudod megadni. Baloldalon jobklikk a mappán-engedélyek-létrehozás-felül a felhasználó vagy csoportnál kiválasztod a transmissiont és megadod az írási olvasási jogokat.link
-
IRO21
senior tag
válasz
nimfas #84783 üzenetére
Az sc-transmission rendszer belső felhasználónak van írás/olvasás joga a megosztott mappához, amibe letölteni szeretnél?
Stimmel az elérési út? Pontosan úgy adod meg, ahogy a File Station mappatulajdonságok Hely mezőjében látod?
Nincs a mappa nevében ékezet, vagy valami különleges karakter?
Logban látsz valami hibát? -
IRO21
senior tag
válasz
nimfas #84638 üzenetére
A SynoCommunity csomagot használtad?
A leírás szerint van benne Realtek RTD1296 támogatás DSM7.0 alatt.
Te most 7.0-ra vagy 7.1-re frissítettél? -
-
Thusor
őstag
válasz
nimfas #78491 üzenetére
WD Red és Red Pro 8 TB merevlemezekre eddig nem írták, hogy hangosak lennének. Ugyanakkor a Seagate IronWolf 8 TB-ra nagyon sokan panaszkodnak. Nem volt még 4 TB-nál nagyobb HDD-m. Így nem igazán van viszonyítási alapom, de a jelenlegi WD Red 4 TB merevlemezeim szinte hangtalanok.
-
poirot
őstag
-
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78006 üzenetére
Igazából nem az, ha rákeresel itt a topikban arra, h "mdadm", akkor le van írva, hogy lehet némi ssh tákolással megcsinálni a bővítést. Ami ugye nálad probléma, h van a másik slotban is diszk. Ezt az mdadm-es varázslatot én is megcsináltam már korábban, de nekem a másik slot üres volt és nem vagyok benne biztos, h így is végig lehet-e vinni, de persze saját felelősségre meg lehet próbálni, h kiveszed a nem cserélendő lemezt és utána végigjátszod a cserét.
Vagy másik megoldás lehet, h Macrium Reflecttel klónozod pc-ben a cserélendő lemezt az új diszkre, volt már erre is példa itt a topikban ha jól tévedek... de nem győzöm hangsúlyozni, h ha vmi nem klappol, akkor abból adatvesztés lehet. -
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78002 üzenetére
Szia,
megoldhatod úgy is ahogy először gondoltad, csak kell egy olyan rendszer amivel olvasni tudod az adott filerendszert ... fontosabb kérdés, h azt a lemezt akarod cserélni amire az alkalmazások vannak telepítve vagy a másikat?
Szerk.: illetve még azt nézd meg, h a cserélendő lemez nem 1 lemezes SHR-ben van véletlen? -
Willie
őstag
válasz
nimfas #55313 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen. Ezt esetleg VPN-en keresztül is be lehet állítani? A NAS jelenleg szüleimnél van Debrecenben, én pedig Budapesten élek, úgyhogy emiatt kicsit bonyolultabb a dolog.
Bármilyen tippet szívesen fogadok, ahol mobilinternetről is azonnal a NAS-ra lehet szinkronizálni a telefonos fotókat.
-
jozsi252
veterán
válasz
nimfas #45092 üzenetére
Nekem ez az első komolyabb hibám vele, szeretem ezt használni. Közbe találtam egy olyan torrentet ami nem Magos és az is rossz volt, szóval nem tracker hiba áll a háttérben. Kézi indítás óta megy hibátlanul, lehet hogy jött ki valamilyen frissítés aztán az cseszett el valamit?
(#45094) Madwe
DS Get van, én is használom (i8plus).
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #44997 üzenetére
Pingelni tudom, de ennyi.....
C:\Users\gabor\Downloads\Sonoff\1>ping 192.168.2.204
Pinging 192.168.2.204 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.2.204: bytes=32 time<1ms TTL=64
Ping statistics for 192.168.2.204:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0msMegoldási javaslatok?
-
bb.bocs
őstag
válasz
nimfas #44742 üzenetére
igen, komplett újravésés, csövezés, nincsen cső sem a falban. Feldobtam neki plusz ötleteket, 3 lépcsős biztonság, mg bírjon el a hálózat klimát is, szünetmentes tápot is, esetleg szbákba kismegszakító. De ha jól értettem ez ilyen alapár amit mondott, 500+300 a munkadij kb ha jól értettem, és ezt szerintem nem a "kimaxolt biztonságra értette". (erről jut szembe akár privátban is ,de érdekelne a véleményed hogy kéne kiépíteni hogy jó egyen mennyibe fájna szerinted stb stb , szívesen venném az ötletedet, tanácsodat, vagy amit megtudok venni csinálni, neki is látnák adott esetben, minél kevesebb legyen a + kötlség.
-
BullZeye
veterán
válasz
nimfas #44024 üzenetére
De nem mindenki gyűjtöget, 3TB lemezen sorozatok és filmek terén évekig elvoltam vele. Filmeket nem tárolgatom, ha megnézem törlöm. Sorozatokat ha lemegy az évad törlöm, minek tárolgassam?
Egyszerre 4TBnyi film és sorozat nehezen jön össze nálam, ha igen, akkor törlök, és megint fél évig nyugi van. -
MrCsiT
addikt
válasz
nimfas #43800 üzenetére
A Plex beállításoknál, van egy olyan rész, hogy authentikáció nélkül engedjen csatlakozni klienseket.
Ott add meg a TV (remélhetőleg a routeren fix IP-t kapó) IP címét, vagy akár a teljes otthoni hálózatot, és akkor rendesen el fogod tudni érni.
Amit írtam, nem pontosan erre az instabil kapcsolat-os képre értem, mert ilyennel még nem találkoztam, de nálam az LG tévéhez ez kellett, hogy tudjon a tv csatlakozni a Plex szerverhez. -
lewisfm
aktív tag
válasz
nimfas #43789 üzenetére
De van már alpha változat a PLEXből erre a NAS-ra is, csak neked kell letölteni és manuálisan kell telepíteni:
https://forums.plex.tv/t/armv8-platform-alpha-testing-synology-and-qnap/275940Nekem a PLEXel a következő gondjaim vannak:
- Ha a Download Station-el letöltöttem valamit, akkor az a Video Station-nek szólt, hogy indexelje le, viszont a PLExnek nem szól, a PLEX ütemezetten indexel.
Erre tud valaki megoldást?- A PLEX kliens programjában a hangsáv és a felirat váltása számomra nehézkes, vagy csak én nem ismertem meg a programot?
- PLEX pass kell a normális használatához (a több felhasználó támogatása miatt), ami elég drága...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged