- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #92170 üzenetére
kicsit jobban körülnéztem,próbálkoztam:
próbáltam már ipsen felmappelni a nas meghajtókat, illetve próbáltam "nicknév" szerint felmappelni.
Érdekes móson hol ezt ,hol azt dobálta le fél óra után.
Ma valamiért miután töröltem egy részét, és ma is felvettem,mintha észhez tért volna.
Ezután kicsit jobban körülnéztem:
igaz úgy emlékszem nem változtattam semmin, lehet csak valami most kapcsolt észbe.
Mint kdierült a synology routeren, a synology nason, ugyanazon felhasználónév jelszó páros volt beállítva, illetve smb is be volt kapcsolva mindkét eszközön.(alapértelmezett workgrouppal)
vagy azt tartom valószínűnek hogy a két smb miatt valahogyan megőrült a windows, és egyszercsak gondolt egyet valamiért mondjuk a másik eszközre próbált kapcsolódni, ahol nincsen semmi média, vagy mivel ugyanazon a porton kommunikál a két smb,valamilyen okból most x idő után egyszer csak megmakkant.Akárhogyan próbálom a hibát megismételtetni, eddig nem sikerült. minden esetre kíváncsi vagyok a véleményetekre ez bezavarhatott e. -
Borisz76
nagyúr
válasz
bb.bocs #92162 üzenetére
Nem vagyok nagy hálózati guru de ez így leírva számomra katyvasz.
ds918+
egy cisco switch
egy synology rt1900ac modem.
szolgáltató modem megy a synology routerre, nnan jön a a ciscóba és onnan a nasba és a többi cuccba (ha jól rémlik)
Azért jó lenne tudni, hogy milyen szolgáltató, milyen eszköz , milyen materián érkezik a net ( koax , optika , adsl , stb...)Szolgáltatói eszköz az első !!!....majd tobább kábelen a Synology routerbe.......majd onnan a Cisco Switch-be.......amire a NAS van kötve.
A kérdés, hogy a szolgáltatói eszköz milyen módban van ?
Mert ha router módban megy, akkor a saját routert AP módban illik használni. ( Az sosem jó ha egy hálózatban 2 db router is osztogatja az IP címeket )
Ha a szolgáltatói eszköz BRIDGE módban van, akkor a saját Synology eszközöd mehet Router módban. -
beef
őstag
válasz
bb.bocs #81329 üzenetére
Írd már le, hogy konkrétan a NAS melyik portját (szolgáltatását) akarod elérni és azt milyen külső portról.
Pl: NAS DSM HTTPS-en (5001) keresztül, ha a NAS 192.168.1.99, külső elérés a 55555 porton.
Portforward beállítás: (ip cím --- lokál port --- külső port - protokoll)
192.168.1.99 --- 5001 --- 55555 --- TCP -
-
PeterPH
senior tag
válasz
bb.bocs #67846 üzenetére
DSM7-től lesz ilyen elvileg.
Synology Secure SignIn -
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #56421 üzenetére
Így nem, de elindulni el fog simán a 4 terrásról is csak a programok nem lesznek elérhetőek amiket nem arra a HDDre telepítettél... Be tudsz ütemezett backupot csinálni a két HDD között a fontos adatokról.
Ha azt akarod minden menjen azonnal bármelyik vinyóról akkor sajnor SHR tömb vagy RAID1.
-
jozsi252
veterán
válasz
bb.bocs #55579 üzenetére
Nem ez az első NAS amit használok, és a beállításokat töviről hegyire átnyálaztam már vagy 10x. És ez nem olyan mint egy normál leállás, mert a tracker url eltűnik a tracker mezőből. Amikor rámegyek a folytatásra, akkor újra megjelenik, és minden jó. Illetve teljesen random módon jön elő, először hetek teltek el, most meg már napok.
Higgyétek el hogy minden úgy van beállítva ahogy kell hogy legyen. 6 éve használok NAS-t, ez idő alatt megtanultam használni. Egyértelmű hogy a tracker url eltűnése miatt állnak le a torrentek, de az eltűnést mi okozza??WaterWave
Hibernációt soha egyetlen NAS-nál sem használtam, illetve ha lenne se állna le mert a DS folyamatosan dolgoztatja a HDD-t. -
törölt tag
válasz
bb.bocs #55396 üzenetére
Nekem 918+ van, amit kiraktam képet azon futott. Megy, megy ha valamiért nagyon kellene de nem az igazi. Csodák nincsenek... A Celeron az Celeron marad, na meg hát kevesebb mint 30W fogyasztástól mit várhatnánk? Ez is elég emberes amit kihoztak belőle. Home vonalon talán ez a legerősebb NASuk ha jól emlékszem.
-
gyugyo79
addikt
válasz
bb.bocs #55400 üzenetére
A proci annyira nem is számít mint amennyit a kötet amin van. Természetesen a proci is már határeset és a helyén kell kezelni ezekbe a NAS -okba lévőket de a bottleneck az a HDD -k sebessége amin a virtuális lemezek vannak. Ráadásul ugye 2 ember sem egyformán terheli azt a kötetet amin a VMM tároló van, ezért aki pld komolyan torrentezik annak sokkal rosszabb lesz az felhasználói élménye mint annak aki nem vagy akinek esetleg az egy másik kötetre megy ugyan az a random I/O amit ki kell szolgálni a kötetnek + ban.
Én pld miután vettem egy dx-517 abba raktam egy 1 TB -os SSD -t csak a VMM -nek és úgy már simán hozza a hasonló gagyi procikal szerelt alja laptopok / tabletek sebességét Win10-el. Tehát ha kell elhasználható. -
törölt tag
válasz
bb.bocs #55393 üzenetére
kb. Ha valamilyen okból nagyon muszáj akkor ki lehet bírni a lassúságát, de nem erre való egy home NAS. A docker viszont király, annak van értelme és keveset eszik.
Kíváncsiságból elindítottam egy WIN10-et és egy Ubuntu-t együtt, mellette ment minden szokásos. Hááát, eltartott egy darabig mire felállt mindkettő!
Talán egy WIN7-el még vállalható lenne a sebesség vagy egy sima linux shell-el grafika nélkül.
Kimaxoltam mindent, RAMot, Procit... [kép]
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #54913 üzenetére
"ez megoldható hogy kintről is elérhető legyen "
Router port forwardal mennie kell bárhonnan.... 5800-at a NAS-ipjére forwardold."ahhoz hogy beleírjak kell külön billentyűzet? pl telefonon nem megy."
Nekem sem megy úgy (pedig van bill ikon jbbra fent de nem megy), de ha előtte asztalin hozzáadsz a kezdőképernyőhöz weboldalakat akkor azokat megnyitja. Érdemes fektetve használni a telefont." s hogy rakod httpsre?"
Amikor futtattad SSH-n úgy konfiguráltam hogy már alapból https-en fusson. Ott a zöld lakat a bal felső sarokban...BÓNUSZ jótanács: NE hagyj nyitva weblapot ha nem kell mert eszi a NAS memóriáját meg a CPU-t is valamennyire!
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #54910 üzenetére
Persze! De oda is van írva mi a gond
Előtte TÖRÖLJ MINDEN firefoxos cuccot dockerból amit esetleg feltettél!
mkdir /volume1/docker/firefox
sudo docker run -d \
--name=firefox \
--restart always \
-e TZ=Europe/Budapest \
-p 5800:5800 \
-v /volume1/docker/firefox:/config:rw \
-e DISPLAY_WIDTH=1536 \
-e DISPLAY_HEIGHT=864 \
-e SECURE_CONNECTION=1 \
--shm-size 2g \
jlesage/firefox:latestitt éred el, de futtatás után várj egy picit! Én https-re állítottam...
https://NASIP:5800/ -
törölt tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
bb.bocs #54772 üzenetére
Szia!
A lényeg, hogy japán gyártású legyen a klímád, ők már akkor klímát gyártottak, amikor még máshol azt sem tudták mi az.....
A Daikin a csúcs elég régóta, bár megindult ellene egy kis lejárató kampány a többi gyártó részéről...
Nekem Fujitsu van 2db a lakásban 5-6 éve. A cégnél ezen idő alatt, már a 2. klímát cserélik, mert mind kipurcan. Ilyen noname sz@rok voltak. A tél mindkettőt kinyírta....az egyik jéglabdává fagyott szét, a másik meg egyszerűen nem bírta a -10 sem, és elhasalt. Nekem meg itthon, a talán 2 évvel ezelőtti rekord hidegben -20 alatt is fűtött rendesen anélkül, hogy jéglabda lett volna belőle. Én már biztosan nem fűtenék mással, ettől olcsóbban nem lehet kihozni, de ez itt nagyon off....sorry -
WaterWave
veterán
válasz
bb.bocs #54750 üzenetére
Értelek... A betörések többsége, vagy inkább majdnem mindegyike, nem úgy zajlik, hogy van egy banda és pont arra sétál és pont oda törnek be, hanem azt előre kifigyelik, és a szomszédok is vastagon benne vannak... Erre csak a külföldről kapcsolgatom a villlanyt dologra akartam reagálni... Többi jó dolog, de számomra egy komolyabb páncélajtó riasztóval bőven elegendő...
-
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #54487 üzenetére
Amikor azt hiszed sokmindent hallotál már.... erre tessék!
Hogy képzeljük el? Ott a nas az ágyad mellett, halkan duruzsolnak a ventik és össze van kötve valami külső hangszóróval? Miért nem a telód kötöd rá Bluetoth-al?
Végül is hajat szárítani is lehetne vele csak kényelmetlen megemelni és sokág tartana...
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #54198 üzenetére
egyrészt.. amikre rájöttem.. az openhab úgy fut, hogy a nason belül nem tudod futtatni, de a háttérben mégis valahogy fut
az ikeás gateway valahogy leszakadt ... újraindítottam a gatewayt és jó lett... de hogy mi történt, miért szakadtak le a cuccok, miért volt a ddns újítás, nem tudom... azon agyalok hogy a szolgáltató kavart e be valamit... a modem naplóban mára ezt találtam : DS profile assignment change. DS Chan ID............... tehát vlmi volt...
-
gyugyo79
addikt
válasz
bb.bocs #51287 üzenetére
Az csak a feltöltők "jófejsége", ha beleírják a névbe. A rendszer az a [Konzol] kategóriát rakja csak mögé. De ha neked jó, hogy letöltesz mindent amiben szerepel a
[NSW]
azt nem kell nagyon bonyolítani elég a találathoz ezt beírni. Kitalálni egy nevet neki meg beállítani, hogy hova töltse le és onnantól amikor frissül az RSS és talál benne erre illeszkedőt valamelyik sorban azt letölti. -
gyugyo79
addikt
válasz
bb.bocs #51275 üzenetére
Pontosítsd, hogy mit értesz Fájlkiterjesztések alatt. Mert olyat az nmagos rss nem tartalmaz.
Ezek vannak kb :
név [kategóri] -> csak pld [Program]
név [kategória (nyelv)] -> pld [e-Book (ENG)]
név [kategória (nyelv)] -> pld [Lossless (ENG)]
név [kategória (nyelv felbontás)] -> [Film (HUN HD)]Esetleg ezekre a kategória jelölésre gondolsz ? Ha megírod pontosabban akkor jobban tudok segíteni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
bb.bocs #51107 üzenetére
Download station az ha jól tudom TM alapú
Qbittorrent simán hozza a 100MB/S sebességet
Van benne multi watch könyvtár
Nem hal le a GUi nagy sebesség esetén mint pl transmissionnálStb stb
De ki kell próbálni akit érdekelNem véletlen lett a legkedveltebb torrent kliens minden platformon
-
e90lci
senior tag
válasz
bb.bocs #49504 üzenetére
SFTP,FTPS ezekre gondoltam.Annyira nem kell félni,gondolom nem nemzetbiztonsági adatokról van szó.A haverom már vagy 2 éve,(de lehet több) tölt tőlem filmet csak FTPS van beállítva még nem próbálták feltörni.Igaz a routerben elég sok mindent tiltok főleg,Kína és az Oroszokat,stb.
-
gyugyo79
addikt
válasz
bb.bocs #49152 üzenetére
umount /volume<szam>/Mappa_neve/Mountolt_mappa
nincs $ és a unmount és a könyvtár elérés közt van egy space
Ha a /volume1/homes/openhab jó akkor így :
umount /volume1/homes/openhab
ha kiadod a mount parancsot magába kilistázza az összes mountolást.
+ feltételezem valahova be lett írva a rendszerbe ez, hogy induláskor fusson le nem ártana azt is megszüntetni vagy legalább nézz utána mert feltételezem már párszor újra indítottad a NAS -t tehát ha ez a mount él akkor jó eséllyel mindig lefutott induláskor. ..
-
Varszegig
veterán
válasz
bb.bocs #48956 üzenetére
Sok pénz amit mondtak, az biztos (nem tudom megmondani, reális-e), de a mai világban földelés nélküli elektromos hálózat gyakorlatilag életveszélyes, egy emberi élet ennél többet ér. Sőt ma már a földelés kevés, ÉV relé is alap kell legyen. Szóval szorítsátok ki rá a pénzt mielőbb, nehogy baj legyen.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48961 üzenetére
Az is 2-300 ezer. Tudod mennyi f@sza villamos szerelvényt lehet azért venni?
Elképesztő összeg jön ki, ha a szerelvények árát összeszorzod a szükséges darabszámmal.Az asszony meg csak mondta, hogy ide ezt kell majd bedugni oda meg azért kell a konektor stb. Én meg álltam és néztem az igénylistát, hogy nem lakás lesz ez, hanem ementáli sajt.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48958 üzenetére
Én nem vagyok mérvadó, mert maximalista vagyok.
Mindent bevéstem/befúrtam a betonba (30 cm-es salakbeton főfalak) és csak az anyagok árába került, mert minden munkát én végeztem. (A srácaim besegítettek. Persze a maguk ráérős módján.)
DE! Az árajánlatok nálam is ennyiről szóltak, így aztán úgy döntöttem ezt a pénzt megspórolom és inkább minőségibb anyagokat építek be.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48954 üzenetére
Egy mai lakásban minden konnektorban van földelés. Legalább is kell(ene) lennie. Mi tavaly a lakás felújításakor mindenhova tettünk. Sőt minden kapcsolóhoz két drótot húztunk le és vissza és minden fogyasztónak is van földelése.
A yakuzzinak kettő is. 4 drótos + FI relé.
Ja! Plusz az egyenpotenciálra hozó kötés a gáz és a víz csövekkel.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48952 üzenetére
Az UPS-ek a túláram/túlfesz védelmet (pl. villámlás másodlagos/dróton keresztül terjedő hatása vagy szerelői hibából ill. betáp trafó meghibásodásból eredő túlfesz stb.) is ellátják.
A nyílt idő lényege, hogy kb. mennyit akarsz még tartalékolni az akkuban egy esetleges sorozatban bekövetkező második/harmadik/sokadik áramszünetre mielőtt az akku újra fullra töltődik vagy egyáltalán töltődik.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48950 üzenetére
Alacsony akkuszintnél amúgy is beindul a procedura. Amennyiben a nyílt idő letelte előtt leesik az akkuszint a határ alá az időtől függetlenül beindul a leválasztási procedura.
A kompatibilis UPS-eknél mindig van üzenet akár akkumulátoros üzemmódba lép az UPS akár visszatér az áram. ... és a tied ahogy látom fog üzeni.
Ahogy valaki találóan megjegyezte mindent a NAS csinál az UPS csak leadja a trigger jelet hogy elment az áram illetve esetleg hogy visszatért. A többit a DSM csinálja/irányítja.
-
törölt tag
válasz
bb.bocs #48948 üzenetére
Ez már sokszor volt téma.
Az az idő amit kiír, az elméleti áthidalási idő az aktuális terhelés függvényében. Amennyiben nem csak a NAS-t "tartja életben" hanem mást is nyilván csökken ez az idő minden egyes fogyasztó ráakasztásával.
A lényeg, hogy a nyílt idő - ezt írod be Te - alatt egyáltalán nem csinál semmit vagyis nincs szükség a reboot procedúrára, mert le sem áll. Vagyis minél hosszabb a beírt idő annál hosszabb áramszünetet él túl (persze mindez a terhelés szerinti áthidalási időhöz viszonyítva.)
Amennyiben letelik a nyílt idő a köteteket leválasztja, majd lekapcsolja az US-t a lekapcsolást előíró pipa miatt. Ellenkező esetben addig tartja életben - feleslegesen - a már leválasztott kötetű NAS-t míg az akku ki nem merül.
Nálam az áthidalási idő fele és kétharmada közt áll az érték. Ez 7 perc. DE! Az én UPS-em a tiedhez képest kisded. Kb. 10 perc az áthidalási ideje, de nem csak a NAS van rádugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest