- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
-
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #175873 üzenetére
Azért messze nem. Tök jó lenne megnevezni azokat a különböző gyártóktól származó szerkezeteket, melyektől hatékonyabb, viszonyítási alapként megadva, mekkora is egy adott mértékhez képest az adott automatika surlódásból adódó energiavesztesége. Mikorra érnének véget szerinted az emiatt, pl üzletrontás címszóval indított perek? Nagyon hülyének kéne lenni egy ilyen bevállalásához, másrészt nem éppen etikus...
Marketingduma, amit nem használnak reklámozási célokra. Sok értelme van így... szerepel a honlapon talán 2 helyen, meg egy-két technikai kérdésekkel foglalkozó horológiai szaklapban. Aztán annyi.
A Nomos nem egy olyan gyártó, ami a háttértőke és a neve miatt túlélne pl egy olyan botrányt, mint a TAG az elmúlt években. Tuti belerokkanna.Miért akarna bárki is gyakrlatilag öngyilkos lenni egy fel nem használt marketingduma miatt?
Egyébként a Nomos egyik bejegyzett szabadalma az in-house szerkezetével kapcsolatban a "swing system". Szintén erősen kétlem, hogy akár a svájci, akár a német szabadalmi hivatal bejegyez egy alátámasztatlan "marketingdumát". A nyilvánosságra hozott adatok szerint 2009-ben kezdődött a szerkezet fejlesztése és összesen 15 millió euró költségvetésű volt. Mivel működik és sikeres (az első verzió, a minimatik is) mi a fenének kellene valami marketingdumát biggyeszteni mellé, amikor a technikai részek nem is szerepelnek a hirdetésekben? Nem mintha olyan sok lenne...
Viszonylag kis cég, kis kapacitással és összehozta, hogy az indulástól eltelt 27 év alatt saját szerkezettel rukkolt elő. Nem sokan kivitelezték eddig.
Nem olvastam most vissza, de én is valami olyasmit írtam, hogy a jelenlegi kínálat egyik legjobbja.
Hatékonyságról pedig: külföldi fórumokon olvastam beszámolókat, hogy azonos viselési szokás mellett sokkal hamarabb eléri a neomatik szerkezet a teljes felhúzottságot/max járástartalékot, mint általában más automata órák. -
C0RVUS
tag
válasz
fagyalllo #175772 üzenetére
Azt az Albát is nézegetem egy ideje, egyedül a koronájával, illetve a koronavédő és a korona viszonyával (vagy hogyismondjam) barátkozok meg nehezen. De amúgy nagyon tuti kis cucc, semmi divatozás, csak pőre funkcionalitás. Nem tudok róla, de nem csodálkoznék, ha fejadag lenne a JSDF-nél. Mindenesetre a britek G10-esére durván ráver (pedig azt is a japók csinálják ugyebár már egy ideje
).
Talán itt a legolcsóbb amúgy, de kitudja, mennyi lenne, mire ideér.
(Ja, onnan nem is szállítják ide.)
-
@mriya@
őstag
válasz
fagyalllo #175738 üzenetére
Én lezártam a kapcsolatomat a kinetichez hasonló öszvér megoldásokkal.
A fényevők tetszenek, bár azoknak sem tudom sok előnyét felsorolni egy jó kis elemes kvarchoz képest.
Jelenleg is csak azért van tough solar karórám, mert ez tudja a wave ceptort.
Ha jól belegondolok, ez utóbbira sincs égető szükségem, de elérhető áron benne volt az órában, így megvettem.
Számomra ez az óra testesíti meg mindazt, amit elvárok egy karórától, de sajnos csak örök álom marad. -
evo87
őstag
válasz
fagyalllo #175703 üzenetére
Köszi az infót. Egyszerűen csak megint bekattantam, hogy nekem kell automata a két EcoDrive Citizenem mellé... és az egyik, ami nagyon tetszik a Citizen nj0070-53f.
A másik lehetőség pedig a Seiko SNZG13K1, amit a Hirsch Camelgrain szíjjal mindig is visszasírok.
-
válasz
fagyalllo #175644 üzenetére
Most hogy mondod megnéztem, szerintem csillog az is annyira, csak olyan vékony aranyom, hogy nehezebben csillanik meg rajta a fény.
Nekem a luméja fura picit netes kép az skx és a monster után, itt van mellettem az összes este.
A mutatók még oké, a másodperc mutatón is van egy kis nyilacska, azonban az indexeknél picit elspórolták ezt a dolgot szerintem. Túlságosan kicsik a lumés részek. Ha jól megvilágítod, pl bejövök a napról világít a sötétben mint az állat, azonban ha a kislámpám világít csak a szobában, miután lekapcsolom ,az skx és a monster fény az éjszakában, ez meg aranyom húzza fülét farkat.
Csak a mutatók világítanak megfelelően. Igaziból nekem erre nincs is szükségem, nappal látom amit kell, éjszaka meg a telefonon szoktam nézni az időt. Mindez csak észrevétel volt és esetleg infó lehet azoknak, akik ilyen óra vásárlásán törik a fejüket.
Azonban a formája nagyon bejön és a mérete/súlya is. A monster csak addig tetszett, amíg fel nem vettem, utána már zavart a nagysága és nehézsége, gyakorlatilag nem is hordom. Az skx meg szerelem volt első látásra és most is tart.
fagyalllo
-
csabulaxi
senior tag
válasz
fagyalllo #175552 üzenetére
messziről ordít róla, hogy hamisítvány
nem tudom miért nem törlik és már vevőjelölt is van.már törölve
CITIIZEN NOS AUTOMATA CSODA -
csabulaxi
senior tag
válasz
fagyalllo #175542 üzenetére
háááát IGEN, AKAROM!
a lünettát és a konzervtokot cserélném a sima polírozottra és már kész is
az a zöld számlap a sárga markerekkel, hát megyek és kiverem mostvigasztal, hogy biztosan kurva drága lesz és soha nem adnék érte ennyit..és hát repjegy is kell hozzá "Available for sale in Malaysia, Brunei, Hong Kong, Macau & Singapore only.
Ár: $ 5280
még ha szingapúri is az a dollár, akkor is1 milla
-
BB9360
aktív tag
válasz
fagyalllo #175535 üzenetére
Jaj, pár dolgot csinálok most egyszerre, azt el sem olvastam, igazad van.
A jomashopot csak hasonlítás miatt írtam, hogy az majd' kétszerese, nem gyanús-e.
És a szürkéről most látom, hogy az sem okés, legalább felhívtad a figyelmemet, hogy olvassam el :-). Mondjuk vásárlás előtt mindig megteszem, csak most siettem alinkeléssel, nem is ment jól :-)
-
BB9360
aktív tag
-
ktg3
őstag
válasz
fagyalllo #175532 üzenetére
Jó kis képek ezek is. Most rendeltem egy ilyen photoboxot, amiben tudom majd az órákat fotózni. Elég basic valami de a semminél jobb. Utálom, hogy itt a lakásban nem tudok rendes fényviszonyokat keríteni soha.
-
terra052
őstag
válasz
fagyalllo #175519 üzenetére
Eszembe jutottál, a fél karod lehet, hogy érdemes lett volna odaadni ezért. Majd 100 darab, a teljes idei kollekció...
A java még hátravan, az instán lehet követni, napi egy kép
Van GS diver is, ultrabrutál élőben, bár nem a black ceramic-ok voltak (így többes számban)
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #175511 üzenetére
OFF-ba teszem, ezt az agymenésemet, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg velem/ízlésemmel van a baj. Vélhetően igen.
Az utóbbi napban voltam kétszer egy adott órás üzletben, ahol végigvizslattam, többek között a Seiko vitrin kínálatát is. Biztos bennem van a hiba, vagy furcsa ízlésem van, de a több tízezres, vagy akár 100k eleji Seiko órák is kicsit gyér minőségűnek tűntek számomra.
És tudom is, hogy miért. A fényes, csillogós indexek, mutatók és egyéb díszítőelemek miatt, mintha egy zsibis pár ezer ft-os órát néznék (fröccsöntött fényes műanyag fémutánzat). Tudom, ez hülyeség részemről, mert vélhetően minőségi anyaghasználat jellemez egy több tízezres Seiko-t. Alapvetően, nem igazán szeretem a csillogós, fényes dolgokat (inkább a matt, szál csiszolt felületet preferálom), valamiért a rossz minőséggel párosítom. Gondolom, az általad linkelt órán látható fényes díszítőelemek is fémek. Vagy az indexek, azok műanyagok lennének?
De, hogy ON rész is legyen. Rátaláltam, erre a Steinhartra, ez már közel áll a tökéletes órához, legalábbis számomra. Sportosan elegáns, letisztult darab.
-
C0RVUS
tag
válasz
fagyalllo #175466 üzenetére
Hát végülis nagyjából ettől tartottam (azért reménykedtem egy-két féltitkos besztbájban), de persze ez abszolút érthető is. Nyilván ha a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kvarcórák átlagos célközönségének boldogságához nincs szükség kavicsokra, meg fémre - soha nem fogja látni az órája belsejét, viszont a pontosságot, megbízhatóságot, szükséges élettartamot, meg ezek nélkül is tudják - akkor nem fogják ezt passzióból mégiscsak erőltetni. Akik meg ilyesmikre élveznek, azoknak meg alsóhangon ott a Tonhal, felsőn meg a GS...
(#175467) pitepeti71: Na ja. A Vosztok 2415/2416-osok sem amiatt a harmincegy kő miatt a világ legpontosabb szerkezetei.
-
C0RVUS
tag
válasz
fagyalllo #175458 üzenetére
Esetleg tudnál egy listaszerűséget írni a ma is gyártott Seiko/Citizen kvarcwerkek közül azokból, amik egy mechabuzi számára is méltók lehetnek arra, hogy titkon, szemesarkából szerzésvágyat tükröző pillantást vessen rájuk. És itt most nem feltétlenül csúcskvarcokra gondoltam, inkább ár/érték bajnokokra. (Merhogy most nézem, hogy ugye én a 7T62-est is "nem éppen eldobhatósfajtának" minősítettem nemrég, látván rajta csavarokat, de azt már nem is figyeltem, hogy "no jewel".)
-
YAS-dude
őstag
válasz
fagyalllo #175458 üzenetére
Laikusként kérdezem: a műanyag alkatrészekkel amúgy mi a baj? Elég sokféle műanyag létezik, van amelyikből ipari siklócsapágy készül, annyira kopásálló. A hőtágulásuk sem akkora, mint a fémeké, a tömegük is kisebb.
Persze ha újrahasznosított tejfölöspohárral dolgoznak, az lehet problémás... -
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #175417 üzenetére
Aha, szerintem is, nagy ötlet!
Mondjuk tényleg kérdés a szerkezet: kompatibilis a 4r számlap és mutató a 6309-el? Átmérőre a számlap pontosan belepasszol a tokba? Más képeken látszik, hogy domború zafírt kapott, ez vajon azért mert a sík üveg alatt nem fértek el a más mutatók?
Szóval van pár kérdés (fb-ről van a kép az UGWC csoportból), amire a poszt nem tért (még) ki. -
sztikac
őstag
válasz
fagyalllo #175352 üzenetére
Én most valahogy nagyon "rákattantam" a Seikokra, van egy olyan érzésem, hogy a következő ez lesz:
Seiko SRPB51K1Mondjuk jó lenne még rendelés előtt valahol megnézni / felpróbálni élőben
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest