- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Ízlés kérdése, de engem a 3-4. résztől baromi zavart az, hogy nem zárják le a szálakat, csak megy össze-vissza az egész. Egyszerűen nem lehet érteni, hogy ebből mit akarnak kihozni, nem tart semerre. Alapvetően nem rossz a sorozat, szóval nem árt adni egy esélyt neki, főleg, ha van időd. De idő híján vannak ezerszer jobbak.
-
vond
MODERÁTOR
Emlékszem, hogy nagyon nem egyezik az ízlésünk, úgyhogy inkább hagyjuk is, jó?
Nekem brutál nagy élmény volt, és egyáltalán nem érzem túlzónak, amit írtam. Pedig hidd el, láttam már jópár jó sorozatot, szezonkezdetet, epizódot. És nem az ilyen Szupergörlökre, meg Flessekre, meg a többi fosra gondolok.
Különben is, ettől a -999-től kezdve nem veszlek komolyan.
-
parkr
őstag
szerintem még ingyen is megcsinálta, MacFarlane-el jóban vannak. Million ways... gondolom megvolt.
az előző részben amúgy pont barna mellény+kék ing volt rajta a western játékban, mint a filmben.
-
Ragnar95
félisten
IMDB-n 13 részt írnak, tehát gyanús, hogy nincs még bejelentve, hány részes lesz az évad
parkr: szerintem gyengébb is egy fokkal. A trailer után, illetve Seth MacFarlane miatt szerintem jogosan mindenki sci-fi vígjátékot várt, ehhez képest a viccek is erősen közepesnek mondhatóak maximum. -
Ragnar95
félisten
8? TvShowTime 12 részt mutat már most. Ha csak részes lenne, valószínűleg most kaszálnám, mert esélytelen, hogy olyan rövid évaddal bárhova fejlődjön a sorozat.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Fitzgerald
veterán
Na, mégis mit sikerült elspoilereznem? Azt amit nagyjából mindenki tud már egy éve, aki nézi a sorozatot? Gratulálok k-adi, postázom a nyereményedet.
Az évadról szándékosan nem írtam részletekbe menően, azt viszont tényleg nehéz lett volna spoiler mentesen.@Jhonny06
Kb. ugyanígy voltam vele, aztán alig tudtam abbahagyni, ez egy jó film/sorozat legjobb ismérve.
-
Vladi
nagyúr
silicon az inkább amerikai és kezdő vállalkozó szempontú.
itc meg inkább angol helyzetkomikum kocka közegbe helyzeve.Egyikse tech követelményű, nem kell hozzá kockának lenni, hogy értsd. Ami ph-n ne legyen má gond.
Mindkettő nagyon jó, simán humor szeretőknek is maximálisan ajánlott.
-
Aventador91
őstag
én annyit tudok angolul, hogy ha külföldre mennék nem lennék elesett. még akár el is tudok beszélgetni angolul, persze nem folyékonyan. de esélytelen hogy egy filmet/sorozatot angolul nézzek magyar felirat nélkül. sőt még a magyar feliratnál is lemaradok néha, nem még angolnál. nincs kedvem leállítgatni hogy le tudjam fordítani, mert nem megy reflexszerűen.
-
Zizmand
aktív tag
Szerintem haladok a korral... angolt önszorgalomból 4 év alatt olyan szinten megtanultam, amennyire 12 év alatt a németet nem sikerült. (Lényegében csak sorozatokból tanultam, nem az iskolai tananyagból.)
Angol felirattal a sorozatok 80-90%-át megértem, még felirat nélkül is, de én is legtöbbször megvárom a magyar feliratot.
Van amikor nem várok. pl. idén elkezdték fordítani a Top Gear-t, aztán pár rész után befejezték/lassan haladtak vele, mondom akkor nézem angol felirattal onnantól, teljesen megértettem.
Szerintem azzal sincs baj, hogy valaki magyar feliratra vár, mert lehet olyan, hogy pl. angol nehezebben megy neki, vagy nincs ideje annyit a nyelvvel foglalkozni és emiatt vár, de más nyelvből perfekt.
De lehet olyan is, hogy valaki most kezdi a nyelvet tanulni azzal bizonyos sorozattal és azért vár a magyar feliratra, mint én anno a Legend of Korra-ra és az Arrow-ra. -
Vladi
nagyúr
Akkor te fasza gyerek vagy, én nem.
15+ éve már, hogy angolt tanultam az iskolában. S nem, nem értem olyan szinten, hogy 12-14 óra meló után lezuhanva a tévé elé értsem mondjuk a hadaró, n+1-edik szlengben beszélő szereplőt 20-25 karakter / sec secundummal.
De ha már ennyire lenézésben vagyunk, életemben már 6 különböző nyelven társalogtam.
De magyar feliratot azért szeretnék. 2017-ben.
-
vond
MODERÁTOR
Bizonyos sorozatokhoz bőven nem elég a közepes szint. Hiába vagyok egész jó angolos, általában nekem is kell a magyar felirat (de legalább az angol), hogy maradéktalanul tudjam élvezni a filmeket/sorozatokat.
Lenézni azokat, akik bármilyen segítség nélkül nem kenik-vágják az összes mai angol nyelvű cuccot, az szerintem szimplán tahóság. De te tudod...
Egyébként megnézném, hogy felirat nélkül mennyire értenél meg mindent pl. egy Peaky Blinders-szerű sorozatból, vagy hogy teljesen mást mondjak, pl. egy Bones-szal is lehet, hogy bajban lennél. (Most tök mindegy, hogy nézed-e pont ezeket, vagy sem.)
-
Ragnar95
félisten
Köszi az infót, asszem akkor egy ideig parkolópályára helyezem ezt az évadot, inkább behozom a többi sorozatból a lemaradásom, illetve Billionst megnézem, mert ott figyel egy ideje a várólistámon, aztán max ha ezek után épp nem lenne más, akkor nézem meg az Orange is the New Blacket.
-
Ragnar95
félisten
-
tepenzed
őstag
végére egészen beindult?? az első rész óta pörög a sorozat, szerintem az egyetlen nézhető és jó sorozat ebben a műfajban mostanában
Azért nem mennék el Barbara, Jerome mellett sem. A végére megint jó pár utalást kaptunk újabb karakterek megjelenésére is, kiváncsian várom az új évadot
-
-
Ragnar95
félisten
Pont ezaz, hogy egyik epizódnak sincs valós sztorija. Mindegyik egy teljesen elnagyolt és erőltetett köntösbe bújtat egy társadalomkritikát, de ezt sztorinak nevezni erős túlzás lenne.
Értem én, hogy a kritika a lényege, de szerintem nagyon túl van tolva, mivel ezen kívül semmiről sem szól a sorozat, ez pedig kevés ahhoz, hogy sorozat lehessen valami, főleg jó sorozat.
mégis jelen vannak ezek a problémák a mai napig, sőt
Magyarázatot/megoldást nem ad egyik problémára sem, ergo köszönöm, nincs szükségem rá, hogy olyan dolgokra hívja fel a figyelmem, amikre magamtól is felfigyeltem... -
-
-
-
Zizmand
aktív tag
-
Aventador91
őstag
-
-
-
Janaboy
Topikgazda
Jaha sanszos, eleg régóta egy babszem mindenki seggeben, persze o volt a szukseges rossz, sztem veszni fog.
Ha Kane, Doki mama es Clark nem, akkor megeshet h Bellamy lesz meg, bar ha belegondulunk Rave is fontos karakater volt, az o halala sem konnyebb.
Murphyre meg a Csajera kivancsi leszek.. H azokkal vajon mi lesz.. -
Vladi
nagyúr
Az azért bullshit pozitív,
hogy 12 klán hadserege ott kószál a környéken, ők meg csak úgy lesétálnak. Ezzel együtt jó rész volt, mivel van 3 rész hátra, azt mondom ki lesz még az az ajtó tárva. Ha meg 1200 ember befér, akkor miért kell kizárni a többi klánt? 1200 ember jobb eséllyel fenntartja az emberiséget, mint 400. Ha másnak nem, fehérjeforrásnak jók.
Octavia az életét teszi kockára aztán simán kinn hagyják... meg a kancellárt is... -
Janaboy
Topikgazda
Flash..
Ebbol is jo látszik, h leáldozott a 22 reszes sorozatok, ha maga a téma nem tölthető meg, mar pedig egy Flash típusú sorozatot nem lehet megtolteni, 13-15 resz bőven eleg lenne.
Mas...
amikor Barry rajott, h ki Savitar a gondolatmeneteben mondta, h idomaradvany, es az is amit Savitar szajkoz ezerrel, h magat teremtette. Tehat o egy Barry maradvany.
Ráadásul siman elkepzelheto, h maga a ruha tette gonossza. -
Ragnar95
félisten
-
petipetya
nagyúr
Fargo 2. évad
holott a történet, a karakterek és a zene alapján lehetett volna egy elsőhöz hasonlatosan jó évadot készíteni. Túl sokat akartak beletenni - kevesebb több lett volna. Viszont a harmadik évad jónak ígérkezik.Voltak benne ufók, ám nem volt könnyű értelmezni a szerepüket. Az egy dolog, hogy szerintem a néger végrehajtó egy balek földönkívüli volt, aki az uralma alá akarta vonni a Földet - csak éppen túl buta volt hozzá, azt hitte hogy Fargo egyenlő az egész világgal? Ha viszont ő nem is volt ufó, a két segítője biztosan az volt. Emiatt kicsit kaotikus az egész,
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest