- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
petipetya #43622 üzenetére
A támadó meg a Star Trek Enterprise-ból John Billingsley. [ Módosította: Intruder2k5 ]
-
rjg
őstag
válasz
petipetya #43622 üzenetére
Igen. A másik szereplő, az epizód rosszfiúja, aki meg akarta bosszulni a fia halálát, pedig a ST Enterprise orvosa volt. Így két Star Trek doki szerepelt egyszerre egy Orville részben. ;-) [ Módosította: Intruder2k5 ]
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #37743 üzenetére
Elstartolt az új évad, egészen pontosan a 3. A külpolitikai sakkjátszma keretében elég jó kis szálakat indítottak el egymással párhuzamosan. A Jód-1 fedőnevű muszlim terrorista
A moszkvai szálbanlevadászása már-már unalmas rutinmunka volt, melyet azért élveztem. Viszont Gyöngyhagymarengeteg a potenciál, és magától értetődő volt, hiszen a szíriai (vagy iraki?) akció során az orosz ügynök a halála előtt megkérte Malotru-t, hogy értesítse a családját. "belső ügyosztály"nem tűnik a legalkalmasabb személynek, félek tőle, hogy megint csődöt mond majd egy rázós szituációban... Ha mindez nem lenne elegendő, akkor a úgyhogy minden adott egy újabb remek évadhoz.is nyomozást indított egy jóseggű ügynök személyében a DGSE-nél, -
Nordic
Közösségépítő
-
törölt tag
válasz
petipetya #42794 üzenetére
Nekem Tom Felton karaktere szúrt szemet azonnal. Hú basszus, de ismerős .. de ismerős. Megvan! Draco Malfoy a HP seriesből!
bobalazs
Nem nagyon tudtam még vele haladni sajnos, elég elfoglalt vagyok. Másfél résznél járok, mert tegnap éjjel is sikerült bealudnom rajta. De eddig kiváló. -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #42497 üzenetére
American Horror Story
A másik dolog, hogy a legtöbb színész benne páratlanul tud eljátszani más és más karaktert a különböző évadokban. Amikor csak a hangjáról ismerem fel a szereplőt, és rájövök hogy egy homlokegyenest másik szerepet játszott pont az előző évadban, leesik az állam. Kiemelhetnék párat, de igazságtalan lenne a többiekkel szemben.
-
S e t h
nagyúr
válasz
petipetya #42289 üzenetére
A borbélyos rész valóban unikum még a sorozaton belül is, annyira szürreális volt mint anno egy telefonvásárlásom története, amikor majdnem pofán csaptam vkit, mint Paper Boy.
Erről a cikkről is ez az epizód jutott eszembe, egyébként hihetetlenül jól összerakott sorozat, pont a kiszámíthatatlan hétköznapisága miatt.
A világ legöregebb, még aktív borbélya 107 éves és nem tervezi, hogy abbahagyja -
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #41037 üzenetére
Yellowstone s01e03
Mindegyik epizód lebilincselő, de ez különösen az volt, ahogy két fő karakter gyermekkorát és a mostani életét mutatták be párhuzamosan, miközben egy másik szálon az indián törzsfőnök tekintetében ott izzott a skalpolás iránti ösztön. A piros pontot viszont a rezervátumos, azon belül is az jelenet érdemli, ahogyan a kissrác l
.egyőzte önmagát, amely fizikailag egy kígyó alakjában jelent meg -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #41023 üzenetére
"Kevin Costner neve még mindig garancia?"
De még mennyire, mivel jelen esetben remek szerephez adta a nevét. Már a föcim előtti pár másodperc is ott van a szeren, Kevin remekül alakítja a kőkemény cowboyt, a sztori korrekt, az állatok közelsége fantasztikus (ezzel biztosan nem kis munka volt a forgatás során), a karakterek pedig jól ki vannak találva (Jimmy Hurdstrom karakterfejlődését kíváncsian várom). A rezervátum és lakóinak szerepe jól ki van találva, összességében az egész sorozat fantasztikus, pont amilyennek vártam.
-
Fandango
veterán
válasz
petipetya #40602 üzenetére
Caprica-nak köze van a BSG-hez, azt butaság lenne állítani, hogy nincs köze hozzá. Előzmény sorozat ami több dolgra magyarázatot ad, de nem feltétlen kell megnézni. Az már megint más téma, hogy maga a sorozat elég gyenge eresztés lett sajnos, színvonalban meg sem közelíti a BSG-t.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
petipetya #39884 üzenetére
Szerintem valami féle
MI-k (Mesterséges intelligencia), nem véletlen hogy csillog a feje, biztos, hogy többre képesek és saját fejlődésük van, de alapvetően egy gépek, ami ha időlegesen is, de átírható.
De ezekről remélhetőleg a második évadban kapunk választ.Amúgy az se kizárt, hogy az alkotó faj meghalt, ezért tudtak könnyen kötődni máshoz. -
válasz
petipetya #39884 üzenetére
Szépen megfogalmaztad, egyetértek.
Annyival kiegészíteném, hogy a CGI szép!
Igen, ott az űrbázison a lény darálta keményen az embereket. Lehet ugyanaz a lény? Csak meghibásodott a zuhanás közben? Kíváncsi vagyok, hogy ki az áldoktor csaj és mit akar, a bázison történteket előre kiterveltnek érzem. -
-
S e t h
nagyúr
válasz
petipetya #38257 üzenetére
Oké hogy nincs összefüggés a részek között, de azért kíváncsi vagyok mi alapján fordították le először az ötödik részt. Talán a legkevesebb karakter, legegyszerűbb nyelvezet? Mindenesetre az embernek az életkedve elment tőle, annyira semmilyen volt az epizód. Lehet csak én nem láttam a fától az erdőt, de számomra nem volt black mirroros, sőt, még az asylum stúdió is eszembe jutott róla.
-
Ventur@
senior tag
válasz
petipetya #38089 üzenetére
Na végre még valaki, akit megfogott a sorozat
.
Nálam eddig a The Deuce után a második olyan sorozat, aminek minden másodpercét iszom. Hozzá kell tennem, amiket írtál, hogy a látvány pedig 10 pontos. Nekem nagyon tetszik, hogy nem az a koszos-poros western, hanem kicsit a hegyek közelében zajló, erdős-füves pusztás. A főcím meg annyira, de annyira, hogy mindig végignézem
.
Eddig egyedül a
volt nagyon kirívó, de semmi más. Még talán annyi, hogy nekem picit fura Jeff Daniels aCGI-s vonat baleset főszerepében, de kezdem megszokni.gonosz Csak egy szó jut eszembe a sorozatról: Zseniális
(mint a The Deuce volt).
-
-
-
Ventur@
senior tag
válasz
petipetya #37051 üzenetére
Kicsi jelenet volt, de mégis akkora volt, mint Big Mike
.
Annyira könnyed az egész sorozat és továbbra is úgy el tud vinni arra az egy óra, hogy az valami hihetetlen. Kifejezetten tetszett, hogy egy picit jobban foglalkoztak a mellékszereplőkkel. Persze továbbra is a Candy-Vincent-Stircik a "főszereplők", de
Hangulat ismét 10 pontos.kellemesen csalódtam a két zsaruban. Azt hittem, hogy azért van vaj a fülük mögött, erre kiderül, hogy teljesen jó fiúk. ...és ebben az egy sorozatban elszívják az összes sorozatban elszívott cigi mennyiségét, amit az elmúlt 10 évben kiadtak. Hihetetlen mennyiségben füstölnek
.
-
brownus
veterán
válasz
petipetya #36910 üzenetére
na, azt hittem csak ez év végén indul. mert nem láttam az amazon prime-on!? furcsa, ez megint valami hüje magyar jogbaszkodás miatt lehet?? ez amazon sori, nem?
jut eszembe, tegnap zongoráztam a netflixen, és rábukkantam erre, hogy: suburra - blood on rome, kábé az első rész háromnegyedéig jutottam., de totál beszippantott. remek szereplők, fasza hangulat. tetszik.
(ami érdekes, vicces, hogy van hozzá angol szinkron is. de gagyi, nem jön át az olaszok vérmérséklete, hevességeígy maradtam az olasz - angol felirat párosnál)
-
törölt tag
válasz
petipetya #36824 üzenetére
Mondjuk külső progival megoldható, de gondolom itt nem a felirat beillesztése, hanem a hiánya a probléma
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #35677 üzenetére
Channel Zero s02 - No-end House
Erős kezdést kapott az újabb évad, egy teljesen más történettel. Egy végtelen ház bukkan fel véletlenszerű helyeken, és aki belép oda, annak teljesen megváltozik az eddigi élete. Akinek nem okoz gondot felfogni azt, hogy a Tardis belül nagyobb mint kívül, mivel egy másik dimenzióban van, az kedvelni fogja ezt az évadot.
-
-
-
Ventur@
senior tag
válasz
petipetya #36485 üzenetére
Köszi a bemutatót. Szeretem az ilyen 70-80-as évekbeli kissé gettós, maffiózós, drogos-k*rvás sorozatokat/filmeket. Nekem könnyen eltelt ez a közel 90 perces pilot. Egy picivel több, a korra jellemző zenét el tudtam volna benne viselni, de remélem a folytatásban lesz benne több is. Na, nem egy Studio 54-et várok a sorozattól
.
Nagyon jól átadja eddig a korra jellemző életstílust, amit az akkori nagyvárosokban jellemző volt. Két figurával viszont bajom van.
Method Man nekem ezzel a kinézettel nagyon nem adta a nagy stricit, valamint Larry Brown (Darlene stricije), kissé puhap*csnek tűnik. Már amilyen nagy stricinek adja elő magát. James Franco fura nekem kicsit még, ilyen komor szerepben, mert legutóbb a Miért pont őt? láttam tőle és akárhányszor megláttam, mindig vártam, hogy mikor nyom el valami alpári poént
. De jól nyomja az
szerepet.iker Feltettem listára, hogy követni fogom, mert a kor és a stílus eddig nagyon rendben van
.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest