- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
xenom0rph #49656 üzenetére
"Az első évadban még megvolt a hype faktor a cyberpunk jellegű világ miatt. "
Ebben az S2-ben a változtatásokkal pont ezt nyírták ki, hiszen a harmadik kötett szerintem a leginkább CyberPunkos, bizonyos pontokon vetekszik a Ghost in The Shellel. És ezt tarkón vágták és elásták a kert végében. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
xenom0rph #47179 üzenetére
Homeland már megvolt. A The Spy-t meg ma elkezdem.
Amúgy az éjjel végeztem a 13 Commandments belga sorozattal. Nekem tetszett, ledaráltam amennyire gyorsan tudtam. Ami tetszett benne, hogy a végére, amikor már kezd világossá válni a dolog, maga a néző mennyire kétségek közé esik, hogy melyik oldalt válassza, most akkor végülis melyik a jó és a rossz oldal. Engem meg tudtak lepni a végkifejlettel.
-
Ragnar95
félisten
válasz
xenom0rph #40775 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de eddig 1-1 dialógusban max 2-3x hivatkoztak rá, most pedig 2 részen belül 2x ment le legalább 1 perces dialógus, ahol kb 10-15x hangzott el a "they" ahelyett hogy a nevét használták volna, nehéz nem belemagyarázni hogy tudatos döntés volt ez a készítők részéről
-
Komplikato
veterán
válasz
xenom0rph #37261 üzenetére
Nem annyira bonyolult.
A trailerekben lévő jelentek alapján az idő jelentős részében nem a seriffnél volt, biztos lesz erről visszaemlékezés későbbi részekben. A seriff amúgy meg kötött valami alkut a rossz fiúkkal az első részben, amiről nem tudunk semmit. Még. A rossz fiúk meg akik tudtak róla, hogy Hawkinsban van a csaj, mind halottak.
Viszont határozottan tetszik, hogy a trailerek már az első rész alapján félrevezetőek voltak, szóval lesz pár meglepetés még. -
törölt tag
válasz
xenom0rph #37025 üzenetére
Nekem, az elmúlt 10 év egyik legütősebb sorija a Dexter volt
Nem az a kimondott krimi, de van benne olyan szál is, tehát részben mégiscsak az.
Spoilerezni nem szeretnék, max annyit, hogyaz első részben már úgyis kiderül, amit előljáróban el tudnék mondani. szerk: Most jött ki Netflixen. Valaki tud róla valamit? Mindhunter S01
-
dokee78
félisten
válasz
xenom0rph #36995 üzenetére
The Deuce folyamatban van.
Eddig minden részt megnéztem.
Ezt a Maggiet (Candy) valamiért nem bírom.
Nem a karaktert,hanem magát a nőt.Star Trek azért nem érdekel,mert ahhoz meg kellene nézni gondolom a régebbi részeket is.
Másikra rálesek.The Expanse mikor jön?
Ragnar95 Remélem a 4. évad is színvonalas lesz.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
xenom0rph #36927 üzenetére
Nagyjából ezt érdemes tudni róluk. - A lényeg, hogy olyan eszközöket is bevetnek a sikereik érdekében, amely elvileg tiltottak, vagy nem elfogadottak.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
xenom0rph #35410 üzenetére
Black Sails nagyon tetszik - sokaknak az első évad nem jött be, de aztán a többi évad igen. Nekem az első évad is tetszett. Abszolút visszaadja, főleg, hogy a fiktív elemek mellett vannak valósak is. A látvány és a csatajelenetek többsége igazán kiváló megvalósítást kapott.
The Handmaid's Tale - egynek elmegy, számomra hullámzó, valamikor jobban, valamikor kevésbé jön be - de azért nézem, hátha valami jó sül ki belőle.
Alternatív jelent/jövőt mutat be, ahol felborul a férfi nő egyensúly, és valamiféle vallási alapú diktatúra van, mert nem születnek gyerekek. Amúgy az American Gods-ot is nézem, ha szereted az elvont dolgokat, akkor ajánlott, ha nem, akkor viszont messziről kerülendő. Eléggé naturalista, 1-2 helyen túlságosan is. Pont most fejeztem be az 5. részt. Nagyon érdekel, hogy mi a fene ez az egész, mert egyelőre nem sokat értek belőle, szóval bármi van/lesz végignézem
-
spiky03
veterán
válasz
xenom0rph #35410 üzenetére
Mi asszonnyal nézzük a Handmaid's Tale
Írtam róla már korábban, nem rossz, érdekes a története.
Én nem tudtam előtte róla semmit sem, hogy mi lesz benne.Az asszony javasolta, hogy nézzük.
Ma nézzük majd az e heti részt.Szerintem egy próbát megérhet neked is, aztán eldöntöd.
-
Ragnar95
félisten
válasz
xenom0rph #34882 üzenetére
Szerintem azon túl, hogy mindig lehet sejteni, hogy valami bonyodalom lesz, amikor már azt hihetné a néző, hogy végre valami jól sül el, nem éppen kiszámítható az évad. Mindig sikerül olyan szituációkat előállítaniuk az íróknak, amire nehéz számítani akkor is, ha tudja az ember, hogy valami baj tuti lesz.
Janaboy: nem hiszem, hogy ez fog történni, szerintem elég gyenge megoldás lenne és sztori szempontjából se előnyös túlzottan, hiszen . Szerintem inkább előhúznak megint valami teljesen váratlant a készítők a tarsolyukból az évadzáróban.5 év múlva elvben megoldódnak a nukleáris problémák és már "csak" újjá kéne építeniük a társadalmat -
Vladi
nagyúr
válasz
xenom0rph #33713 üzenetére
Igen. Meg a láng őrző se tudott odamenni Roanhoz, hogy akkor most a te kedvedért őrzök és akkor amúgy őrizhetek, meg nem is istenkáromlás. Tök marhaság az egész. Mint amikor az űrben éltek és az volt a kivégzés, hogy kirepítik a pofát. Jó oké, de 50-100 kiló aminosavat csak úgy kihajigálni...
-
Cheesus
senior tag
válasz
xenom0rph #32478 üzenetére
Hát reggel munkából nem is gondoltam arra, hogy illusztrálni kellene a hsz-emet, de tessék, válogass kedvedre. (bár úgy tűnik a gif készítőknek nincs annyira mocskos fantáziájuk, mint nekünk
)
-
maajsz
senior tag
válasz
xenom0rph #32010 üzenetére
A Shameless már a 4. évadtól átfordult dramedyből drámába. Az elején nagyon jókat lehetett rajta nevetni, meg volt az igazi "azta kurv@" feeling. A 3. évadtól ez esett a 4. után dobtam is. Persze sokan jöttek, hogy shut up ez még mindig jó sorozat, az lehet, de én nem a dráma miatt maradtam meg anno mellette. Akárhogy is nézve, igazad van, hiányzik a "shame", az éles "megbotránkoztató" de mégis vicces vonal.
-
brownus
veterán
válasz
xenom0rph #31149 üzenetére
no no no no, már az első évad 4-5 résztől beindul, csak pislogni fogsz. tarcsáááááá ki
kiss izé, kicsi spoiler the100 s04
kéne ide egy kúros gif vagy matyizós gif de nincs nekem olyan...
jut szembe, ha valami őrültre vágysz, akkor helix!!! és azok a buzik 2 évad után kukázták, pedig hogy lett vége!?!?!? naggyon sajnálom, mert inkább azt a gyenge 12 majmot folytatták...
vagy azt a harmatos killjoys-t. néha nem értem ezt a syfyt . ok, a dark matter tök szórakoztató.
a the expanse meg kellemes meglepetés lett, mind színészileg, díszletek, kivitelezés, a könyv adaptálása...
el kéne olvasni mielőtt megérkezik a 2 évad
-
jonnyjoker01
veterán
-
gyuromoj
veterán
-
-
Komplikato
veterán
válasz
xenom0rph #29933 üzenetére
Érdekes, mert fórumos találgatásokon kívül semmit sem találtam.
Ami biztos.A filmben említik, hogy balesete volt a lánynak. Én azt hittem autó baleset, de a weben egy fél sor van, hogy lovaglás közben érte. Eugen-nek valami köze volt ehhez a balesethez nyilván.
A srác öngyilkos akart lenni, ami meg nem sikerült. Na most vagy a baleset okozása miatt akart öngyilkos lenni vagy maga az öngyilkossági kísérlete okozta a balesetet?
Azt meg a sheriff mondja, hogy azzal a családdal csupa rossz dolog történik.
Hát nem sok minden derült ki eddig. -
|AP|
veterán
válasz
xenom0rph #29933 üzenetére
még csak az 5. résznél tartok, de eddig vagy nem derült ki, vagy nem figyeltem
más:
Misfits
Amikor ment annak idején a Viasaton, nagyon imádtam, az első két sorozatot szerintem nagyon eltalálták. Aztán elég nagyot vesztett az hangulatából, egyediségéből, és valahol az S3E2-3 körül abba is hagytam.Nathan kiírása után
Most nemrég eszembe jutott a topik miatt, újrakezdtem, és ugyanazt gondolomAz első két évad szerintem zseniális, a harmadiknál van egy jó nagy esés, most kezdem a negyediket, és hát egyelőre ez sem győzött meg, de most már végignézem...
A negyedik sorozatra egy szereplő maradt meg a kezdő ötösből, kár érte... -
-
Jhonny06
veterán
-
KisTücsök
addikt
válasz
xenom0rph #18181 üzenetére
De azért nem rossz.
A Deadwood még lassabb. A karakterek és a dialógusok kiemelendő, utóbbi 90%-a egyszerűen zseniális. Egyik kedvencem. Már csak ez miatt megéri megnézni. A másik oldal szerint meg rohadt unalmas az egész. de ők nem értenek hozzá
Vikings pörgősebb. SoA-ról nemrég írt azt hiszem spammer (is?).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- PS Plus előfizetések
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest