- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Apple Watch
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
van különbség amagok között?
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ja
Szerinted pasztázzam újra? Bár nem tudom megéri -e. Amúgy tetszik, eddig. Habár ezen sem vitték túlzásba az ide konnektor számát, csak 1 van, ami nekem szerencsére még elég. Legalább van rajta fireware.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
azt meg nem árulhatna
Eddig csak Mo-n láttam ilyet...nálumnk miért nicns ?valamiért Mo-n kevesebb a gari midnig mint felénk
igaz annyival olcsobb is... 
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Durván leesett az ára...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
és amikor odamész incs nekik
kezdtem azt hinni végre sikerült rávennem az embereket hogy eltünjenek ezek a csodák de nem....
Gyuri tudom olvasni... -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
6000+ 42? Hol? Megyek és veszek...
Egyébként kb ugyanaz, mert az 3ghz-et 1.4V-al viszi az 5600 meg a 2.8at 1.3V-al tehát sztem ugyanaz a vége.
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én is az abitot nyustölöm, meg asus-t is láttam, sőt húztam is, igaz nem mATX-eseket...

-
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igen, azzaz az asussal én is besz*ptam, bár tuningolni csak próba erejéig szoktam

Mint utóbb BlueAthlon kolléga
által kiderült, M2N-MX-et kellett volna vennem
, ''az már az újabb C61G re épül. 2.0V ig adhatsz a ramnak. HT-t MHZ ben szabályozza (400-600-800-1000) és lehet tuningolni viszonylag normálisan.'' -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ezeken a giga lapokon biosban van cpu-fan control?
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
hát a gigabyte-ot nem annyira tunninglapként tartják számon, de a mATX-esek között az abit amiről hallottam, hogy igazán lehet rá számítani! ott van pl HERR Z, ő ilyenen teszteli az am2-es procikat!

-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ami annyival lesz drágább mint a lap ára? Az eladott vga+ ram árából meg meglenne a ddr2 ram. Mondom én, hogy nem értem.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Valami bizonytalan eredetű kelet-szibériai sufnimod-ot is kipróbálnék már, csak találnék...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére

thx!
A századik találat átnézése után kissé konkrétabb javaslatot kérnék... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
de elég sok modot lehe találni an eten direkt Asrock lapra.......Asus nem engedi a leányválalatát előzni pedig also katban jobba lapokat készit
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Jól néz ki ez a giga lap
Bár az árából faraghatnának kicsit..de nem vészes így se. -
<cafat>
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
kössz márértem
azt vágom h nem lett volna am2 intel nyomása nélkül, mert az amd 939 ddr1-el vezette a piacot, és a kategóriában azonos intel procik nem tudták leverni az amd-ket.
ezért az intelnek szüksége volt a ddr2-re h tovább tudjon lépni, és az amd meg csak kényszerből követte, hogy ne maradjon le, és most jelenleg az intel vezeti a piacot, de remélem ddr3-nál visszaáll az amd vezetése, bár kétlem, mert most is csak kényszerből követik az intelt
ezért nem értem hova ez a nagy rohanás!!!??? a mostani pc-ket sokkal tovább lehetne használni mint amennyi az ''élettartamuk'' én kb 2-3 hónapja vettem a gépem de már fél év mulva elavul, pedig sztem 3-4 évig simán kitarthatna egy vga cserével, + rammal -
reset
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hali!
A GB nagyon jó lapján, a PCI foglalat mellett, komolyan gondolták azt a floppy-csatlakozót?
Mintha kissé rossz helyen lenne....Bár floppyt már elvétve használunk...
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Beteg vagy maskor pattantal ha csak az ASUSt leirta valaki
amugy a lapjainak 1-2% er valamit... de nalam az is kiesik az undorito szine miatt. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
na,akkor majd a fogat,izé gigáthajtásról beszámolok,ha jutottam vmire.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
hogy Asus nem lesz?
hát mivel olcso katban utazok ott meg asus khm inkabb Asrock...valamiért nem szimpi a márka...mindenkinek vannak berögződései sztem...nálam ez érvényes NV-re is
vagy melyikre?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
már irtam neki a tapasztalatokat....igen ez is votl a kezeim között

talán hétvégén végre elkészül az első hsz...vége a sulinak
Egy kérdés mndenkiohez
Elég lesz ha a chipsetekről közvetlen linket adok a gyártotol? olvasni mindenki tud szerintem és mondjuk nyomok mellé egy tesztet is -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jaja, én is úgy gondolom, hogy emelkedni fognak az árak, de nekem már itt van a 2x1gb geil, úgyhogy kihúzom egy ideig...

-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1,9-el

-
GezaR
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Látod, 1X olvastam itt a PH!-n h az IBM 4000-5000 MHz-es egy magos procikat csinál, míg az Intel és az AMD 2 és több maggal bajlódnak.

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Na jó, az a stepping tuti F2, de van a procira írva egy hasonló betű/számsor. Na az a fontos.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Mindkettő (például) LBBVF 0635VPMW ?
ftc: Vista-val akarod visszafogni a hardverkényszert?
Olaj a tűzre.
Linux kell neked. 
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Na jó, nekem is volt olyan X2 procim ami 2.4-et is éppen hogy csak ment, illetve olyan is ami a 2.7-et alapfeszen vitte. Gondolom az említett Sempron és az Athlon nem ugyanaz a stepping, és gyártási év/hét.
ftc: ha a ''rosszfele indult el a fejlődés'' a Vista-ra célzol, akkor egyet kell értsek veled
Megveszed? Gratula...
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
mintha sokszor használnám az X2-ben a virtualizáciot

lesz egy AM2+ lapkám utánna megveszem Windows Pistat...és 2 évig letudva a gépvásárlás.
Valahogy nem látom át,hogy mit tud nekem pluszba nyujtani a 8 16 stb mag..megint roszfele indult el a fejlődés
-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Mindenkivel kötözködsz? Csak annak adsz igazat, aki azt mondja, mint te?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azt irtam az ecsre, hogy egész európában alig van. Biostar van a környékbeli országokban lehet, hogy itthon is lesz. Egyébként egy bolt árlistája sem garancia. Mert vagy van vagy nincs.
Bakker neked még normális írásod nem volt hozzám. Most akkor szépen megkérlek mivel ilyen birka vagy: légyszives kerüld az irásaimat.
Köszönöm. (erre már ne is válaszolj)
Én is elkerülöm a hozzászólásaidat, sőt amihez hozzászóltál azt is.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Valóban?

Z0ty Gigabyte MA69G-S3H 17862! Biztos csak viccel az ember mert unatkozik.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Tudom, ezt néztem. Én már azon is meglepődtem hogy ilyet beleírnak hogy javítottak az OC lehetőségén. Főleg egy ilyen kaliberű lapnál. Majd délután kiderítem hogy mit tud.

-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most még húzhatlak azzal, hogy a nyomtatóm meg 8 éves, és parallel csatija van, ami megtalálható az Asuson, Abiton viszont nincs
Amúgy KN9 Ultra is jó lenne. -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most még húzhatlak azzal, hogy a nyomtatóm meg 8 éves, és parallel csatija van, ami megtalálható az Asuson, Abiton viszont nincs
Amúgy ez is jó lenne. -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azért ne legyen öri hari, de kicsit nehezen fér a fejembe, amit mondtál. Egyből ugrottál nézni a másik topikot?

De szerintem azzal le is zárhatnánk, hogy mindenkinek van vmilyen kedvence, esetleg olyan gyártó, aki kevésbé áll közel a szívéhez.
Peace -
laci666
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igazad van 24K alatt nem valam jok az Am2-es Asus-sok tuning terén.
Ha tunningolok akkor már inkább egy jó kis Abit KN9 Ultra lapot veszek mint egy Asrockot.
[Szerkesztve] -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Tehát akkor 2,2procról beszélünk
Multiplier [MHz] cpu clk [MHz] mem clk eff [MHz] cpu/mem
11 2200 628,5714286 7
11 2805 801,4285714 7
Így viszont már megérné tényleg Corsair.
Kösz a tippet. -
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nézd. Nekem most is Asus-om van, vagy 6 éves: CUSL2-C, benne Piii 1GHz. Semmi gond nem volt még vele, de láttam már olyan ASRock-ot, hogy majdnem elsírtam magam attól, hogy milyen tetű lassú volt. Gondolom, hogy nem csak a lap hibája, de a reklámújságokban csak azt döngölik a pór népbe, hogy 2,5GHz proci. Ami persze celeron, és olcsó ASRock lap. Nekem ez így tipikus silány, sz.r minőség.
-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ASRock hallatán azért elhúzom a szám, nem tartom egy márkának, mégha Asus tulajdonban van is.
Egyébként ilyenre gondoltam:
ASUS M2A-MVP
Athlon64(AM2) X2 4800+
Arctic Cooling Freezer 64 PRO
Aerocool Aeroengine 2
2*1GB A-Data Extreme Edition 800+
Asus Radeon 1950Pro
FSP BlueStorm II 350W
WD2500KS, tehát 250gigás, 16mega caches, sata2es vinyó
A-Data Extreme Edition 800+ rammal párosítva nyerőnek tűnik. Ez az egyetlen memória, ami 2-2,1V üzemel cl4-el, elvileg ez a lap is 2,1V-t tud leadni, tehát szépen kiaknázza a lehetőséget, nem úgy mint M2N-E (1,95V), amit először néztem ki. Geil Ultra lett volna a másik ötletem, de annak 1,8-2,3V kell.
Gyuri: Ram Cl4-es, ezt bántani nem fogom, és mivel épphogy bírja a feszt adni, ezért nem akarom nagyon húzni, és 99%, hogy nem húzom. -
Joshi
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Köszi a linket, tényleg jobb.
Mindenesetre Z0ty [link] azt ígérte, hogy jövőhéten benne lesz ez az alaplap a listájába.
Addig mindenképpen várok. 
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én nehezebb eset vagyok....
készül erőteljessen az uj első Hsz
kicsit máshogy oldom meg az alaplapokat
csak közvetlen linket adok az összesre
leirom mit jelent egyes gyártoknál a jelölés pluszban.
Teszteket pedig gyártók alá teszem majd(oldalak amikről a tesztek lesznek: Anand,Xbitlabs,OCW, és pár magyar köztük a PH! is ) ha valamelyik laprol ne találok tesztet akkor keresek más oldalt is...
megprobálom összeszedni az összes AM2-s alaplapos totyikot a PH!-n illetve a CPU-s totyikokat hozzá
További ötleteket várom priviben
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ok ok ha nem szorakozott volna a win akkor már fent lenne....de igy vazze......
estére meglesz.... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
van komoylabb neveim közül FarCry(ez lehetne GTA helyett...)
Battlefield2-m van meg..vagy doom3 openGL-re... prey nincs meg....CnC 3 és Stalker talán hétfőn de nem biztos
Sdi azt hiszem megvan.....remélem végre felnyoja a cuccokat....
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1 fokkal jobb...
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Valamelyik nap olvastam itt, egy user nagyon lehúzta az asrockot, bnőm gépében egy 2.5 éves a_r lap csücsül, egy prescott lakik benne
semmi gond nem volt még vele, a boltban ahol most dolgozom, 90%-ban a_r lapokat építünk a konfigokba, még nem jött vissza gariba semmi..erősen gondolkodok, hogy veszek valami nv-s asrockot, abban biztos van downtuning is, stabil is,12kból +van, q3 lesz úgyis az a game, amivel néha játszok, azt meg mx440 is bőven elvitte
1etlen, amit nem értek az asrock lapokban, hogy mért csak 20 tűs tápcsatijuk van..a +4 mért nincs sehol? 
-
csibor
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Valami olyasmit keresgélek Am2 ben,mint a lenti DFI,ami egyre inkább beszerezhetetlennek tűnik.Ami a lényeg egy kis tuning legalább legyen.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
rosz helyen kerestél

[link] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
a magyar behozó 1 hónapja nem igért biztosat....illetve nem is tudtak,hogy létezik ilyen

-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Akkor az a kérdés, hogy ilyen az uj 690-is? Mert ha igen, akkor marad az msi meg a giga. Az msi nem szimpi (ezek a modellek) giga nincs. Más 690-n szerintem nem is lesz itthon.

Miért nics 100 euros sapi itthon?
Persze elfelejtettem, hogy Abszurdisztánban élünk.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Bövebben? Miért 20k alatt?

-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én nem dörzsölöm, de talán lesznek a dx10-zel együtt értelmesebb játékok is, dx9-es karit én már nem vennék, kijött a 88xx alsó-közép kategóriás széiája is, nyár végére majd szépen lemegy az áruk, remélem a ramoknak is + a prociknak is mégjobban
A vistat is úgy veszem +, mint az xp-t... 
[link]
ADO4600IAA5CZ ADO4200CZBOX AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4600+ 2400Mhz Socket AM2 65W
létezne az, hogy a dobozon 4600... van, a procin meg 4200..?
Vagy ennyire balfa@szok az amd-nél a webprogizók? mondjuk nem lepne +...
szerk: #2045 sanyixXx: a legtöbb 533-as ram is hozza a 800-at
a 800as viszont hozhatja az 1000-et is
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
lehet kapni.....hoc üzletben bár nekem nem tudtak hozni amit akartam
megszereztem máshonnét... -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hehe, arra emléxem

Különben régóta létezik ilyen full intgegrált gép, pl xbox
-
korcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A freezer 64-es topicban volt 2 asus-os kolléga is, amire emlékszem.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nehéz

szerk: (#1402) ftc : crossfire-t nem fogom használni az fix, amd chipsetet lehet érdemes lenne megvárni, csak addig is kellene valami gép, lehet 1 magos lesz, ha tudok egyet jó áron venni erre, de ha nem akkor valszeg 2 magos..vagy c'n'q-s semi, ha még jobb áron találnék egyet..
vagy megmarad a 939-es venicem még pár hónaig, és veszek alá deszkát megint/de akkor sok értelme volt eladnom
/
[Szerkesztve] -
Csiborbogár
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Csak érdeklődtem. Tipp 10k-ért?
Melyik lenne a legjobb? -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Egyébként azt mondják hogy ez a legjobb lap AM2-höz, mert sok lap megbukik 290-300as fsb-nél
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
AM2-nél nforce590-ből nem tudok nagyon jó tuningos lapot, ami megy 300fsb fölött meg visz 1.5ghz-es HT-t, ramnak 2.5V-ot lehet adni procinak 1.7V-ot meg egyébként is mindent be lehet konfigurálni... Na nem egészen ezekért vettem ezt a lapot (ezek annyira nem is izgattak) csak kíváncsi voltam milyen lehet egy felsőkategóriás lap
még sosem volt. Tudod a feeling...
Akkor volt rá keret. -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Abban az esetben nekem igen, ha rendesen ki tudom hajtani vele a procimat
Beszívtam már párszor olcsó lapokkal, így meguntam őket. 
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nekem soxor még az 1 mag teljesítménye is sok
a mostani venicem is ritkán megy 1ghz felett
Nekem a c'n'q a lényeg...bika dolgokra ritkán használom a gépet
AMD Sempron 3200+ AM2 Box 64bit 1év 1 év 12 760 Ft.
AMD Athlon64 3000 512 AM2 Box 1év 14 450 Ft.
AMD Athlon64 X2 3800 2x512kb AM2 1év 1 év 24 630 Ft.
A boltban ahol kicsit olcsóbban kapom a cuccokat most ilyen árak vannak..semit már nem vennék, mert az a64 pár k-val több...viszont annál nem sokkal több az x2
és az alapórajele is nagyobb, mint az 1 magosnak..szóval várok, amíg 20k alatt hozzám vágják
majd akkor lehet elcsábulok
c2d-ért meg nem adnék annyit, még ha jobb is annyival, ahhoz azért egy normális lap sincs 20-25k alatt..x2-höz meg akár 13k-ért is tudnék venni..meg hát a c2d az valami intel vagy micsoda..há' kell nekem a baj?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Jaja, hogy most mondod rémlik valami
A 65nm-es a brisbane magos?
Én is csak akkor ruházok be rá, ha 20k vagy azalatt lesz
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Megelégednék egy biostar lappal is
..az s939 elég jó, gondolom am2-ben se csináltak rosszabbat
néztem tegnap a proci árakat, kész vicc, a 3800x2-t 24.5-kért kapnám, ha lemegy 20k-ra, lehet hogy elcsábulok
ugye jól tudom, hogy csak a 3600-os amiből 1 fajta készült, és az EE-s? Afölötti x2-k már vegyes eresztés -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
már priviben megoldottuk

-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nézz rá z0ty illetve hammon árlistájára igy lementek a ram árak..addig veszek még nem emelkedik

de a 44K az nekem 6300SK.....sok
de a 34K az nekem 4800SK.... még mindig sok 4800SK
de ugye eladom a mostanit kb 15 000FT...a 667-re csak 2000SK-t kell rádobnom a másikra majdnem 4000SK-t...
és dig fényképezőt akarok venni... de majd meglátom születésnap függő az egész... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
azaz 2 ramnál 10K difi.....
azért nem kevés pénz az....
2x1Gb /667 17x2 K 34K
2x1Gb/800 22x2 K 44K
és az aprot nem számoltam... -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én kérek elnézést

szerk: ennyi erővel már külön memóriát is integrálhattak volna a gpu mellé, vagy esetleg a laphoz is úgy 256-ot, ne kelljen azzal kezdenie az embernek, hogy memóriát kelljen vásárolni rögtön a konfigjába
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem egybeintegrálva van az, hanem egybetokozva..biztos úgy vannak vele, hogy egy bordával kevesebb kell
az egyik am2-s asus lap is ilyen, 2 melegedő nv chipet egyberakni..hát gratula nekik hozzá -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én sem tudtam róla....de működik

-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Úgyis áll a totyik, elfér egy kis off
lap: biostar gf6100-m9/nf410-gf6100/, ram:256/400 kingmax superram, cpu: 3000+ venice
BIOS tuninglehetőségek:
-FSB 200-400mhz 1 mhz-es lépésekben
-CPU vcore:default/1.4/, + 0.05, 0.1, 0.15V
-DDR fesz:default /2.6/ , 2.72, 2.82, 2.93
RAM FSB: 100/133/166/200/216/233/250
Összes memória időzítés és HT beállítás változtatható.
Alapfeszen amit elértem: FSB:250mhz,tehát proci 2250 mhz, ramot visszaosztottam 166-ra, így megy most 408 mhz effektív órajelen 2.5-4-2-8-12-1T időzítésekkel . Nagyobb FSB-nél a proci már nem stabil orthos szerint, gondolom ott már elkelne neki némi fesz
Proci kisebb órajelén ram megy stabilan 450-460 mhz effektíven is. Alapfeszen ennél többet nem is kívánhatok sztem
Jó lenne hozzá egy kingmax HC, akkor valszeg 2200 mhz környékén mehetne a ram 500mhz-en..nem lenne rossz
Egyéb kérdésedre is szívesen válaszolok, csak az a64 totyikban kérdezz, mert kikapunk

szerk: azt kifelejtettem, a BIOS-ban van bootguard, tehát cmosresetre nem volt szükségem
ha olyan beállítást csinálok ami nem jó, egyszerűen visszalép boot-ba. Proci ment 2350 mhz-en is alapfeszen, csak orthos nem díjazta

[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igaz, s939, de biostrar, 6100-M9 mATX..első benyomás bios szinten: csak úgy kiváncsiságból ránéztem a tuniglehetőségekre..hát mit látok? FSB 200-400!
mhzig, 1 mhz-es lépésekben
procinak vannak előre beállított feszértékek és ramnak is, tehát azokat is lehet növelni, ram időzítéseit szintén lehet állítani, egyelőre csak ennyit néztem, nem sok időm volt..biosa is nagyon állat, meg a boot képernyője is tetszik, hw monitort is be lehet neki lőni, hogy azzal indítson/ más lapnál ilyet még nem láttam/..holnap ha lesz időm kicsit nekiesek alaposabban..jah meg valami windózos tuningoló progit is adtak hozzá, a déli híd, amire nem raktak hidat/ nem értem mért nem/ és én hegesztettem rá egy zalmi bordát, szinte hideg...designja is tetszik/ ebben hasonlít az msi-re kicsit, de szerencsére csak ebben..../
szerk: lehet még ma iccaka megnézem mit tud alapfeszen
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Jogos, pontosítok, a tesztekben NF570 és 590 SLI lapok voltak, amelyek nem brillíroztak.

-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az antituning msi microlapok mellett sztem egy áldás
meg a csoda giga lapok mellett, ahol vagy bejön a tunigopsön, vagy nem.. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
lehet azt állitani de csak forrasztással
mondjuk én csak megszoktam nézni mit bír nekem a stabiélitás a lényeg na meg az Ati chipset az enyémen még az van.Ha vártam volna még 2 hetet akkor AMD lenne már csak rajta...
majd irok ocwork-re hátha tudnak valamit....
mert mondjuk a 1,25V sem annyi hanem 1,2 körül van csak.... szal lényegében 2,4Ghz-re tudom huzni a procit 1,2V-n...
most arar gyurok,hogy minnél alacsonyabb fesszel menjen az egész -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
most arra keresem a választ miért nem fut fel AHCI-el a gép...
új bios felment...igaz win alól dos alól valami fránya hiba üzenetet nyomott...
majd megyek keresni tuning biost..lehet a CPU-nak kellene több fesz...1,25 amit max adhatok...nem is tudom mennyin megy a CPU-m...
tuningbios tuti lesz -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
max ha szétvűgom a mem modult

rosszat küldtek le...2x512 helyett 1x 1Gb lett de igy is jo...bár ha lehet átállok ADATA-ra ..
240-es FSB felett valami behal...250-es FSB-nél még látom amint a windows kis kék csikok elkezdenek futni azt resetel...
olyan mintha a ram vagy a hardisk nem birná...
visszaosztottam a szorzót elenség ugyana az...de alapon is sokkal jobban megy mint a VIA leg sztem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
single vagy dual?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
auton hagytam majd átállok manuálisra...csak szeretném rendebe tudni a windows-t mert még jön linux instal is bár ahoz már sokat ittam...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
valami nem stabil valami nem birja...lap max 400-as FSB-ig
a CPU-nak még kellene birnia kb 200Mhz-et...olyan 2,66Ghz-ig tudták felhózni a CPU-t eddig amit láttam...extrém cuccal 3Ghz-t értek el... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jelenleg 2,41Ghz-nél járok...250-nél valami nem bírja erre majd fény derül..sztem még lejebb kell a memoriát osztanom...
a ram 1T-ben nem indul...
van a HDD-nél 3 lehetőség
IDE,RAID,
AHCI na ez mi a car? ez lenne a SATA2 NCQ mód? ebben nem indult még soha lehet valamit felkéne tennem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
most jöttem haza majd kiderül ha felment uj XP addig nyilatkozni nem tok...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Asrock ALiveXFire-eSATA2
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Elolvastam a gyártó hivatalos manuálját..:
''PCI-Ex16: PCI-Express x16 Slot (x1 Speed)(for NF61V MICRO
AM2)
- PCI-Express 1.0a compliant.
- Maximum theoretical realized bandwidth of 250MB/s simultaneously per
direction, for an aggregate of 500MB/s totally.''
Gondolom csak nem maguk ellen beszélnek
Ez valami olyan lehet, mint bizonyos chipseteknél az agp8x, belerakhatsz, 8xost, de örülj neki ha 4xesen is menni fog..
Az nf61s-nél már 8xost ír.. -
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igazad van!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most inkábba a hangerő dominál nálam,sztereo rendszer(diszkos erősítő)sb live-al.
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Persze!Ha hangkártyát fejlesztek akkor mindenképpen valami nagyon jó rendszert szeretnék összehozni!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én az alaplapi biosban rejlő tuning lehetőségekre gondoltam!3600+ x2 szeretnék venni és azt szeretném meghúzni!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ja nem is azért írtam!Sb live-om van és le akarom cserélni audigy,az alaplapi hangkártyákról rossz a tapasztalatom!
-
vibrocil
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
audigy sorozatnál is jobb?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jah csak az Asrock stabil 17K alatt.... holot Asus inkább 25K felett...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
miért MSI politikája? tuning csak a drága lapokra...
vagy Asus tuning hehe olyat nem bir a lapunk
Giga vagy előjön vagy nem
Asrock olcsó stb és még tuningoni is enged... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jaja eléggé... sajna a K9A nincs zsetonom
már a VIA lapokat is
maradt SIS nem lehet kapni
Ati lehet kapni csak beszerezhetetlen..
Lehet NF lesz belőlle?
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nem mustár de nem reklámozom
amúgy abszolút korrektek voltak, rögtön betesztelték a lapot, látták hogy ennek annyi, már emelték is le a polcról a másik új abitot..
szemem előtt történt az egész
ha visszaviszem ezt is biztos nlznek majd egyet, lehe rámfogák hogy én teszem tönkre valamilyen módon a lapot

-
_Blank_
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
te nyertél

ja és most jut eszembe
megdöglött, vagy már halott állapotban hoztam haza a gariban kicserélt új NF-M2-t, jövő héten vihetem vissza.. egyszerűen ugyanazt csinálja se kép se hang
szóval LOL, én bíztam az abitban eddig soha nem volt vele gondom..
nembaj marad intel..
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Gondolod nem szoktam Save and exit -et nyomni?
Sajnos előfordult, már nem is 1x, hogy ha nincs is áramtalanítva, még az 5. reset után sem indul
Bár nem bánnám ha ''csak'' annyi lenne, mint amit írtál. Na majd figyelem a kis hamist hogy fog viselkedni (kezemben egy kalapáccsal)
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Köszi. Akkor remélem nincs gubanc

-
Rollee
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére

-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ennyiből azért jobb az MSI

de a vleményem mindig az a DFI-ről,hogy Abit jobb olcsóbban... -
hobizoli
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hat nemtom, nemreg adtam el egy A64-s Asus Deluxe alaplapos gepet, az FSB tologatason kivul a tuning beallitasok kimerultek abban, hogy a Vcore=1.5 vagy 1.7V lehet, azert ennyit vagy ennel tobbet tud mar egy Asrock is.
hobizoli -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
MSI-el is lehet csak nem core cellel hanem a biosbol kikell hagyni azt avackot az egészből és semmi gomd....igaz tuning csak a platinum válltozatokban az igazi...
Asus is ezt teszi...
Asrock beizgit,hogy vauuu tuning ennyi pénzért azt megfogja a CPU core emeléssel...
Foxconn...nekem a chipsettel és a támogatással volt bajom de tuning opcio egy intVGA-s lapon elég volt CPU fesz,mem fesz,időzitések,fsb...meg mit én tudjam már
Jetway egy uj szinvolt visszatérése...tesztet még nem láttam
Sapphire csakis tuning őrülteknek és dus gazdagoknak drágább mint DFI
Epox nem nagyon villognak mostanság erre felé
Abit nem ecsetelem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ECS nem szúr ki...sztem az Asrock sokkal nagyobb kiszurás...ECS inkább a stabilitásra gyúr minthogy tuning lap legyen szted miért pont ECS lapok vannak az OEM-ek gépeiben?
DFI-ről meg megvan a véleményem...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX Black 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz - ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Szerinted pasztázzam újra? Bár nem tudom megéri -e. Amúgy tetszik, eddig. Habár ezen sem vitték túlzásba az ide konnektor számát, csak 1 van, ami nekem szerencsére még elég. Legalább van rajta fireware.
Eddig csak Mo-n láttam ilyet...nálumnk miért nicns ?valamiért Mo-n kevesebb a gari midnig mint felénk
kezdtem azt hinni végre sikerült rávennem az embereket hogy eltünjenek ezek a csodák de nem....
, ''az már az újabb C61G re épül. 2.0V ig adhatsz a ramnak. HT-t MHZ ben szabályozza (400-600-800-1000) és lehet tuningolni viszonylag normálisan.''

amugy a lapjainak 1-2% er valamit... de nalam az is kiesik az undorito szine miatt.

Addig mindenképpen várok. 

..az s939 elég jó, gondolom am2-ben se csináltak rosszabbat