- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dictator^
veterán
válasz
szuper94 #3489 üzenetére
Fura, hogy kint van ez az SJ7 Star is már, de az sjcam hivatalos oldalán még csak az SJ6 Legend a top készülék. Legalábbis a főoldalon az látható csak.
A másik fura, hogy eddig az árukeresőben azért jó pár helyen kapható volt az SJ6, most meg ha jól látom ez a kör eléggé leszűkült.
Rendben köszi, várom.
-
Attila444
aktív tag
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
A beállításokat is írd már le légyszi.
Nem lehet, hogy azért látjátok az elitet részletgazdagabbnak, mert az M20 szoftveresen nem élesít rá annyira?
Én eddig az összes SJCAM-en a Sharpnesst normálon használtam, de az 5000x-nél egy kicsit soknak éreztem, ezért soft-ra állítottam. Valószínűleg ugyanazokkal a sharpness beállításokkal az M20 képe lágyabb egy kicsit. -
[CM]Crusher
senior tag
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
Köszönöm a képeket és a videókat!
Este meg is rendeltem.Már ki is jött egy firmware frissítés!
M20 firmware update - newest version
Modified on: Tue, 14 Jun, 2016 at 9:26 AM
The newest firmware files can be found in the attachment.
The firmware files currently available are:
NEW! SJCAM_M20_Firmware_v1.2.4
Change log for v1.2.4 (Translated by Mr.Peter Wang):
1. Modify the blurred screen problem when function as webcam on Windows system
2. Improve battery life
3. Add Thai language -
Danex
addikt
válasz
szuper94 #2970 üzenetére
Köszi szépen!
az SC4-es képen jól lehet látni a különbségeket,
M20-nál nincs kiégve az autó és jobbra a lakóautó teraszának a keresztmerevítése is jobban kivehető.
Sj5000X-nél viszont olvasható/látható a lakóautónak döntött táblán a rajz és a többi képen is lehet ilyen dolgokat találni ahol még az Elite-tel kiolvasható, de az M20-al már nem.
Azt mondanám, hogy az M20 jobb választás lehet, hisz ahogy néztem egy videót a hangja sokkal tisztább és a kontraszt miatt (illetve a valószínűsíthetően jobb éjszakai teljesítmény miatt) szélesebb körben hozza a jó eredményt.
Gyors mozgású felvételeknél meg valószínűsíthetően a kevés bitráta miatt nem lesz tapasztalható az Sj5000X élesebb képe mert úgy is kikockázódik. -
szuper94
tag
válasz
szuper94 #2969 üzenetére
itt vannak a kikockázott képek a videóból!
külön külön is és egymás mellé vágva is felraktam
https://drive.google.com/folderview?id=0B6RBIYwgUdH6dHJlbWE2djFxbW8&usp=sharing -
Danex
addikt
válasz
szuper94 #2960 üzenetére
Hát nem tudom, az M20-nak mint ha jobb lenne a kontrasztja, az 5000x Elite a legtöbb helyen kiégett, viszont amitől meg tartottam a Youtube videó alapján, hogy az Elite-nek élesebb a képe beigazolódni látszik vagy csak én vettem így észre? 2:05-nél jobbra a fa lombja.
Mindenesetre M20 lett a vége, reménykedve a plusz támogatási idő miatt ami az Elite-hez képest lehet.
És köszönjük a tesztet!
esetleg egy nyers videóból ki tudsz vágni 1-1 képkockát amibe belezoomolhatunk az élességi teszt elvégzésére?
-
Lord Lion
csendes tag
válasz
szuper94 #2949 üzenetére
Már másnap meg is vettem az M20-at, mint első akciókamerámat, hétvégén egy esküvőn használtam is. Persze szinte semmit nem állítottam be (I'm a noob yet), ma vettem észre, hogy a Gyro Sensor off-ra volt állítva. Ez lenne az optikai képstabilizátor?
Olyan kicsi ez a masina, hogy úgy kellett keresgélnem, melyik zsebembe tettem
Probléma: a felvételek mozgáskor illetve a tárgy hirtelen mozgásakor (pl. rocky-t táncol
) kicsit szaggatnak, mi lehet a gond? Kevés a Class 10? Full HD/60 fps felvételek.
megj.: az M20 topikba is beírtam, de az MÉG nem pörög.
-
Kroni1
veterán
válasz
szuper94 #2087 üzenetére
Köszi! Nagyon jó kis tesztek!
Csak azért nem tudtam, hogy melyik lehet a jobb, mert az SJ oldalán a Plus az drágább, mint az X Elite..
SymbianOS: Hát én is sajnálom, gyakorlatilag ez az Achilles-e az SJ kameráinak, azt a rohadt üzemidőt nem nagyon tudják felvinni!
Egy másik, motoros fórumon rendelt valaki egy Panasonic kamerát brutto 36-ért, ami ugyan spec-ben gyengébb elvileg, de Wifi-s, IP68-as tok nélkül is, és egészen jó kis áramvonalas formája van, motorozáshoz sisakra nem rossz sztem.. Írjam, hogy tegyen majd fel tesztvideót vele, kiváncsi vagyok milyen. Akkuidőre 2:45percet írnak a gyártó oldalán!bb0t: Ezt a tesztet hol találom??
-
bepi81
tag
-
KoVee84
senior tag
válasz
szuper94 #1955 üzenetére
Te sem vagy valami túl hiteles az aláírásodat tekintve...
Az utolsó x száz db hozzászólásban te folyamatosan az elitet véded és fényezed,ha semmi hasznod nem származik belőle, akkor miért?
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy én speciel sokkal jobban adok az átlag userek véleményére (mindezt úgy, hogy qwara nem akarok ilyen kamerát venni, mert van egy 5000+-om és egy Yi-m)(#1949) AttilaN: nem lehet, hogy megcserélted az 1.5-ös és az 1.54-es kamerához való firmwaret?
-
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1928 üzenetére
Értjük mi egymást szerintem,csak picit elbeszélünk egymás mellett.Nyilván én is odaírtam,hogy hülye példa,de gondolom értetted,hogy mit akartam vele sugallni,kicsit sarkosítva.Természetesen nincs azzal semmi baj,ha egy gyártó,az idő múlásával fejleszti termékeit.Nagyon jó példát hoztál erre a telefonnal.Csak azt ne felejtsük el,hogy a kettő között a nagy különbség abban rejlik,hogy a telefon,az android 5.0-val is tökéletesen működik.A 6.0-val újabb funkciók kerülnek be,vagy a meglévők még jobbak lesznek.De ugye az Sj-ről ez azért nem mondható el,mert már eleve komoly hiányosságokkal dobta piacra a kamerát.Azért tévedésbe ne essünk,ő most jelen pillanatban nem fejleszt az fw.ivel,hanem próbálja az elb@aszásait korrigálni.Óriási a különbség! Nekem ez a véleményem.Gondolom te másképp látod: De mint előbb is írtam ettől kerek a világ
-
bb0t
őstag
válasz
szuper94 #1928 üzenetére
A kamera paraméterei biztosan megfelelnek különben nem hiszem hogy piacon lenne. Ha itt a látószögre gondolsz akkor nem így van. Minden külföldi tesztelő elmondta, hogy nincs meg 170° a látószög. És ez a hozzáállás részedről ami sokaknál kiveri a biztosítékot.
Ahelyett, hogy elismernél egy teljesen nyilvánvaló hibát vagy hátrányt inkább elkezdesz maszatolni, meg kitérő válaszokat adni.
Férfiasan meg kellene mondani, hogy igen srácok ez a kamera még nincs összerakva, ajánlok helyette más típust.
Ráadásul kérdezted miért nem másik típust választottunk... Melyik másik SJCAM-ban van még GYRO?bepi81
Most komolyan gondolod, hogy az fps-nek nincs jelentősége?
Próbálj már meg belassítani 30 fps-t.
Egyébként neked is csak azt tudom mondani, az Elite-et a 60fps és a GYRO tette eladhatóvá a másik kettő ötezreshez képest. -
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1924 üzenetére
Persze,a helyzet nem drámai,csak bosszantó.Nehéz de megpróbálom megfogalmazni,mi is az alap probléma.Ha veszek egy terméket,mindegy mit,szerintem jogos elvárásom vele szemben,hogy működjön.Úgy működjön,ahogy azt a gyártó hirdeti,a promóciójában előadja,azoknak a paramétereknek amit maga a gyártó állít,feleljen meg.Hiszen pont ezek miatt veszem meg,valami alapján kiválasztottam.Nem járható az az út,hogy piacra dobok egy sok sebből vérző,"félkész" terméket,és majd heti-kétheti fw-el próbálom foltozgatni.Hiszen akkor engem vevőt,becsapott.Joggal érzem azt,hogy közel sem azt kaptam a pénzemért amiért fizettem Hozok 1-2 hülye példát: A színes televíziódat sem úgy veszed meg,hogy fekete-fehér,és majd a jövő heti fw-el jön a piros szín,következő heti fw-vel a zöld,stb,stb.Megkapod a tökéletesen működő általad valamilyen paraméterek alapján kiválasztott készüléket,és örülsz.Nem? Még hülyébb példa:én vagyok az autógyártó,eladom neked a csilli-villi gépjárművet.Van benn minden mi szem-szájnak ingere.Ja a fék nem mindig működik,de majd jövő héten küldök rá egy progit,ja a lámpák csak dél és 2 óra között működnek...majd a közeljövőben megpróbálom megoldani,az ablaktörlők még csak béta fázisban vannak,de dolgozunk rajta.stb,stb.
Szóval érted a gondomat.Engem valamilyen szinten becsaptak úgy érzem,és ez bosszant.Sajnos ráadásul az a fajta vagyok aki nem szívesen rejti véka alá a mondandóját.Ennek ellenére,azt gondolom kúltúrált hangnemet használok,és próbálok senkit meg nem sérteni.Ettől szép az élet,hogy nem egyforma a véleményünk
De azt még mindig fenntartom,hogyamiért "háborgunk" feleslegesen,annak megcáfolására még december közepe óta nem voltatok képesek.Most már majdnem február közepe van..... -
körte51
tag
válasz
szuper94 #1924 üzenetére
"Én csak úgy gondolom hogy csak felfújjátok az egészet.
Egyáltalán nem olyan drámai a helyzet a kamerával ahogy egypáran írjátok."
Én meg úgy gondolom Te bagatelizálod el !
Mi lenne ,ha valamit a hibáiról beszélnél ? Azokra reagálj és tételesen amik felvetődnek ! Mi a véleményed a 170° látószögröl? Mi a véleményed a 10 méternél távolabbi élességgel? Mik ezek a színgondok?
Kicsit magasabb szinten ,ha lehetséges ! Vitatod ,hogy létező hibákról beszélünk? -
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1915 üzenetére
És isten lássa lelkem,még csak nem is a konkurencia embere vagyok
Nem háborgok.Csupán beszélgetek,eszmét cserélek,néha zsörtölődök.A Gopro tokját nagyívben lesz@rom,mert nem Gopro kamerát vettem. Sj-t vettem,így az Sj tokja érdekel.Pár apró,ámde lényeges dolog,ami lehet elkerülte figyelmedet.Az elején leírtam,hogy én egy több sebből vérző kamerát kaptam.Leírtam,hogy a forgalmazó tök korrekt volt velem.Előbbi hozzászólásomban is kiemeltem,hogy az ÉN kamerámról beszélek.Érdekes módon,én két perc alatt be tudom bizonyítani,hogy gond van a színekkel,gond van a hanggal,gond van ezzel,azzal.Ennek az ellenkezőjére december közepe óta nem tudtok felmutatni semmit.Hogy csak mi háborgunk?Hát ez egy enyhe barokkos túlzás volt.
A külföldi fórumon ahol be vagy regelve,majd karikázd be a pozitív hozzászólásokat légy szíves....mármint a tiéden kívül.Nem lesz nehéz munka.Hirtelen kb ennyi.Nagyon fontos:senkire nem haragszom,de a véleményem,mint ezidáig,ezután is le fogom írni.Ha az Sj szakemberei olyan fw-ket csinálnak,hogy a kamera nagyon pöpecül fog működni,akkor elsők között leszek,akik dicshimnuszokat,zengenek majd itt a kameráról.Vagyok olyan korrekt gyerek.
-
Morzsibácsi
tag
-
bb0t
őstag
válasz
szuper94 #1776 üzenetére
Hagyjuk már rá ezt a hang témát.
Az összes többi akciókamerának van hangja, és nem is rosszak. Ebből kell kiidnulni. Sokan ilyennel vlogolnak, viszik fesztiválokra, ma már nem csak arra való egy akciókamera, hogy ejtőernyőzés közben a fejedre rakd. Ma már családok kirándulásán is ott van apuka felcsattintja egy mellhevederrel és kész a családi videó. Én is olyan dolgokhoz használom többnyire ahol jó jön a hang és más is. Ne akarj meggyőzni senkit.
-
körte51
tag
-
körte51
tag
válasz
szuper94 #1776 üzenetére
Ugye nem akarsz meggyőzni,hogy a piacon kapható összes sportkamera rossz és ez azért jó mert nem tud hangot normálisan rögzíteni! Úgy adod elő ,mint ha ez a hiba ,előnye lenne ennek a kamerának! Van előtted két egyforma sportkamera ,azonos árban az egyik képes a másik nem képes hangrögzítésre . Ugye te is azt viszed haza amelyiket én?
-
don pardon
aktív tag
válasz
szuper94 #1776 üzenetére
Például egy túrára (gyalog, bicikli, kajak/kenu...) ahol számít a súly. Nem fogsz magaddal vinni 2 kamerát, egyet a videózáshoz egyet a hanghoz.
Ha a túra alatt nem is, de a pihenőhelyeken vagy esténként jó ha fel tudsz mondani egy két dolgot. És mielőtt azt mondanád, hogy arra ott a telefon, az nem jó megoldás. Teljesen más színvilágban vesz fel és csak nagyon macerásan lehet a kettőt összevágni.Létfontosságot senki nem mond, csak annyit hogy jó lenne ha tudna hangot felvenni, legalább annyira mint a 4000-es széria.
Amúgy nagyjából másfél hónapja mondtad, hogy felteszel hangtesztet az elite-ről. Azóta is várjuk...
-
körte51
tag
válasz
szuper94 #1765 üzenetére
Ha valaki teszteket végez ,akkor vegye figyelembe a felhasználók széles rétegének igényeit! Legyél tisztába hol és mire lehet használni ! Abban az esetben ,ha csak a saját kamera használati szokásodat emeled ki az nem jó! Elveszted a hitelességedet ,mint tesztkészítő,ha minden alkalommal kijelented,hogy neked csak a kép a fontos.Vitázok azokkal ,akik a videózésban a hanghatásokat mellőzhetőnek tartják!
-
bb0t
őstag
válasz
szuper94 #1575 üzenetére
Ezt írták a hivatalos youtube csatornájukon: As you can see the audio is no longer an issue. You may need to contact your reseller to arrange a replacement unit. Ez nem szoftveres problémára utal. Fű alatt elismerik, hogy szériahiba. Bízom benne, hogy az sjcammo normálisan fog a kérdéshez állni.
-
Metal666
csendes újonc
válasz
szuper94 #1572 üzenetére
De mondjuk ha a kisfiamnak szeretnék venni egy kamerát,amivel azért némi hangot is szeretnék felvetetni,akkor mi legyen?igazad van abban,hogy elsődleges cél a képfelvétel,ami ugye nagyonjó,de ez a hangdolog egy kicsit aggasztó.főlwg azért mert a 4000 -es szériánál nem volt ilyen gond.sok haver használ 4000-es kamerát,de már miért ne vegyen az ember ùjabbat,ha már ùgyis az jobb.de ez a hang téma akkor is hunyós...főleg az 5000x elite-nél.
-
bb0t
őstag
válasz
szuper94 #1572 üzenetére
Ez meg az én személyes véleményen hogy ezeknél a kameráknál nem a hang az elsődleges cél. - Az a gond, hogy ez egy hiba. És ugyanannyiba került a selejtes sorozat mint a már jó sorozat. Természetesen senki sem diktafonként akarja használni de ekkora összeget ha kifizet az ember akkor elvárható szerintem, hogy valami kis hangja legyen. Nem hiszem, hogy 1.2-es szoftvert kaptak mert ez egy egészen új mai szoftver, ma tette közzé az SJCAM, de mindegy is mert egy szó nem esik a logban a hangról.
Veled kapcsolatban személy szerint annyi problémám van, hogy az ígért hang teszt helyett napokra eltűntél, miközben a fórumon be voltál jelentkezve elég gyakran...
-
bb0t
őstag
válasz
szuper94 #1471 üzenetére
Rendben köszi. Állítólag a gyro sem működött és hiába raktak rá 1.2 szoftvert hardveres a hiba. Most 1.3-nál tart a jó példányok elvileg már ilyen verziószámmal vannak. Ehhez passzol amúgy a neten lévő videók tömkelege is ahol a hang szörnyű és a g. sem érződik. Kíváncsi leszek a tesztvideóidra!
-
visionpro
újonc
válasz
szuper94 #1459 üzenetére
Csak a pozícionálás végett kollegánk miléte:
szuper94 privát üzenete visionpro számára ÚjVálasz★ Törlés2015-11-04 16:26:19
szuper94
(kvázi-tag)
Heló.
Telefonon kerestelek a xiaomi kamera miatt. le tudnád akkor írni a sorozatszámot?
esetleg a doboz alján lévő szovegekről tudnál készíteni egy jobb minőségű kozeli képet amin olvasható minden. Esetleg jegelhetnéd is a hírdetést mert 90% hogy így is úgy is kell a tokkal és az sd kártyával együtt
SJCAM 4000 / 5000+ / 5000x Tesztek!! http://www.sjcammagyarorszag.hu/ SJ5000x és M10+ az országban elsőként készletről rendelhető! 1 év magyarországi garancia ! rengeteg kiegészítő! 5000X Elite előrendelési akcióKorrekt ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Társasjáték topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest