- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Megane2000 #2684 üzenetére
Épp nemrég írta itt egy kolléga,hogy az ő GreyVshop-ban vásárolt,tönkrement kameráját is szó nélkül kicserélték.
-
Morzsibácsi
tag
Nálam ezen csak egy dolog segített.A tv-n (Samsung) Menü-Kép-Kép üzemmód.Itt átállítani "filmre".Az összes többi beállításon olyan mintha hóesés lenne.Barát Lg tévéjén is állítani kellett,mert ott is hasonló volt a helyzet.Ugyanez viszont számítógép monitoron egyáltalán nem jelentkezik.Próbát megér
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Megane2000 #2543 üzenetére
Ez ma már sajnos nem igaz.Régen valóban ez nagyon jól működött.Vehettél kevesebb pénzért normális minőségű terméket,több pénzért pedig kaphattál nagyon jó minőségű terméket.A mai világ úgy működik,hogy kevesebb pénzért szart kapsz,több pénzért ha szerencséd van,kevésbé szart.Nézd meg az autóipart,a ruhaipart,a műszaki termékeket.Ma már a magasabb árért nem magasabb minőségű termékeket veszel,hanem neveket.Márkaneveket.Amiről azt gondolod,hogy f@sza.Ha csak itt a topik témájában gondolkozol......jobb a Gopro 3x4-szer az Sj-nél? Minősége miatt megér 3x4x annyi pénzt? Egy lóf@szt.Csak ott meg kell fizetned a nevet,és te fizeted meg a rengeteg sportoló támogatását,akiket a Red Bull és a Gopro támogat.Maga a kamera minőségben meg lehet,hogy csak annyival jobb,hogy mondjuk +15,20 ezer forintot érne meg.No,mindegy.Ez saját vélemény,természetesen nem kell vele egyetérteni.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
zsebagabesz #2508 üzenetére
Nekem sem kerülte el a figyelmemet,csak okosat nem tudok rá válaszolni,hülyeséget meg nem akarok.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #2462 üzenetére
Ez természetes.Mindig a kisebbségben lévők vannak b@sztatva.Nálunk ezek a Hondások,szívjuk a vérüket éjjel-nappal,szerintem már igénylik is
Viszont....még nem teszteltem a kamerát,csak rátettem az fw-t,és itt nagyon kicsi mozgáskörben pár percet próbálgattam. Egyenlőre maradjunk annyiban,hogy komoly reményekkel vágok neki a hétvégének,így első ránézésre.Reméljük így is lesz
-
Morzsibácsi
tag
Hu. Most így hirtelen nem rémlik. Az az igazság,hogy ebben a szervízben nem ez a fő profil,nem is igazán foglalkoznak ilyesmivel. Arra való tekintettel vállalták csak el,hogy emberemlékezet óta,minden műszaki cikkem náluk javíttatom.Tehát nem hiszem,hogy ebben a témában bújják a fórumokat a megoldást keresve
-
Morzsibácsi
tag
Még egy dolog.Hétvégén meg a héten kicsit lemaradtam. Az az 1.3-as fw amibe valami nem stimmelt,javítva lett már,és felkerült az oldalra? Mert akkor azt tenném most rá.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #2452 üzenetére
Így van az időzítés tökéletes
" A paripa ma kap éppen új cipőket,szombaton reggel fog vérátömlesztést kapni,valamint új tüdőt "
Tegnap érkezett 1-2 új tartó....tehát minden jó irányba halad
Remélem majd a kamerával is meg leszek elégedve. Én még a tokban nem használtam. Ehhez nekem még a komám felesége sem kellett,megállapítottam jómagam
-
Morzsibácsi
tag
Ma reggel elkészült a kamerám
Tesztelni majd csak hétvégén tudom.Nagyon kíváncsi vagyok.Röviden megpróbálom leírni a szervíz által mondottakat.Mint emlékeztek,elég sok gondom volt a kamerával,sokszor le is írtam.Mint most kiderült,ezt a sok problémát,mind egy és ugyanazon dolog okozta.Ahogy a szakember fogalmazott "a kínai tervteljesítés áldozata lettem"
Talán ez azt jelenti,hogy valószínűleg mivel karácsonyra ( vagy valami fix dátumra )mindenképp piacra akarták dobni a kamerát,ezért sok minden feláldoztak a gyártás során. Ez a gyakorlatban az én kamerámnál a következőt jelentette: ( nem kell szó szerint érteni,a lényeget kell leszűrni ),Beletettek a kameratestbe tulajdonképpen mindent ami abba kell.kilóra biztos stimmelt is
De,hogy ezek az alkatrészek egymáshoz kapcsolódjanak is megfelelően,vagy a panelen lévő 1-2 elem a panelhez,erre tulajdonképpen 0 figyelmet fordítottak.Komplett újra össze kellett rakni a kamerát,mindent "helyre tenni",szinte mindent újra forrasztani.Nem véletlenül bírt 21 percet az akksi (zárlat),nem véletlenül súgott a mikrofon mint állat ( sz@r forrasztás),nem véletlenül tette tönkre a micro sd-t,stb,stb. ( nem az fw-hez volt köze a micro sd tönkremenetelének,az csak egy szerencsétlen egybeesés volt ).A kamera belseje " egy ipari katasztrófa volt",mondta a mester.
A mikrofonról különösebben nem tudott mit mondani. Ezt tették bele,ez van. Ennyi a mic teljesítménye,ha ez kevés így jártunk,nem ezt kellett volna beletenni.Megnyugtatott,hogy nem csak én jártam így,mert a legminimálisabban is egy komplett műszaknyi így összerakott kamera került ki.
De lehet,hogy 1 napi,vagy ki tudja. Ők komolyabb tesztelést nem végeztek,csak megnézték,hogy minden működik-e.Úgy summázták " ha minden rendesen működni fog,akkor kb ér annyit amibe került"És még nagyon sok mindenről beszélgettünk,de az már túl hosszú lenne.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2369 üzenetére
Remélem a mostani hétvégén már én is ezt tudom mondani.
Sürgős,s.o.s.,azonnalira,tegnapra,kértem a javítást,vagyis hát az átnézést.Remélem nem horroros a probléma.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Kolondrum #2367 üzenetére
Én is maszekhoz viszem.Annak ellenére,hogy itthoni vásárlás,itthoni garanciával.Lehet érte lehülyézni,nem fogom felvenni
Kíváncsi vagyok és kész.Valamint profi szakemberekre bízom,akik már akkor ezzel foglalkoztak,( hang kép technika bt )mikor én még azt a bizonyos csattogós lepkét tologattam.Aztán már én sem vagyok egy mai bútordarab
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Kolondrum #2365 üzenetére
Semmi gond nem veszem.
Annyi,hogy a visszaolvasásnál elkerülte a figyelmedet,amit itt fejtegettünk,hogy nekem valszeg egy gyári hibás kamerám van.Azért ez a viszonylag sok gond.Nem azért mert ennyire finnyás vagyok.Ma ebéd után fogom egy szervízbe elvinni,és megpróbálni kideríteni a bajok okát.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2363 üzenetére
Ami pl azért bosszantó,mert egy kb 2-3 hónapos 32 gigás nagyon jó minőségű kártyát vágott tönkre.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2361 üzenetére
Lehetséges.Mondjuk nálam magával a frissítés menetével semmi baj nem volt.Ugyanúgy felment 1 perc alatt,újraindult.A baj csak utána volt,hogy ez az fw valamiért teljesen elcseszte a kamerámat,meg hát ezek szerint a micro sd-t is.De ma úgyis kell egy újat venni,lehet én is veszek egy 2 gigásat a későbbiekre.
-
Morzsibácsi
tag
Sikerült egy régebbi fw-t feltenni a kamerára,azzal életre kelt.( vagyis megszűnt az amit az 1.3-al produkált ).
Sajnos viszont a micro sd-met kinyírta -
-
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2341 üzenetére
Nyilvánvaló. Mint tudjuk Murphy él,és keményen dolgozik.
Pont ezt beszéltük mi is.Kolléga is írta,hogy 3-4 ezer forint nem számít,de van az a pénz
Nálam sok esetben száz,kétszázezer forint különbségek is előfordulnak.Annyiból meg küldözgetem 2 hétig oda vissza,akár hobbyból is
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2339 üzenetére
Nekem is volt már,de közel sem látom ilyen borúsan a helyzetet.Abszolút nem törvényszerű,hogy a te költségeden kell visszaküldeni.( vagyis pontosabban,nyilván megelőlegezed ezt a költséget,de jobb cégek,eladók,ezt megtérítik ).Nagyértékű fogászati eszközöket,gépeket,berendezéseket,hozatok szinte heti szinten kintről.Ismerem ezen dolgok működését.Nyilván vásárlás előtt a legfontosabb,annak a cégnek,embernek,mindenre kiterjedő átnézése,és így elkerülhetők a meglepik.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2334 üzenetére
Annak ellenére,hogy én is itthon vásároltam,szerintem a kelleténél indokolatlanul jobban ódzkodnak az emberek a külföldi vásárlástól.Nem ördögtől való az sem,csak kellő körültekintéssel kell eljárni.Meg nyilván ha baj van,a garancia hosszabb idő,de lehet,hogy akkora az árkülönbség,hogy simán bevállalod.( általánosságban beszélve,nem erről a kameráról )Kedvencem ebben a témában: "......azt a kínai szart.....", miért szerinted te amit itthon veszel az nem kínai wazze ?
-
Morzsibácsi
tag
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2291 üzenetére
Lehet,hogy most eljött az ideje
Teljesen igazad van A család úgy hív,hogy " kütyübuzi ",lehet ezért bennem a kelleténél több a kitartás,és a kíváncsiság
Mint ahogy azt sem helyes kommunikálni,hogy a kamera az elejétől fogva tökéletes,és soha semmi baja nem is volt,csak mi userek vagyunk a hülyék.
Én úgy érzem a kritikáimnál viszonylag korrektül jártam el,mert próbáltam ügyelni arra,hogy kihangsúlyozzam,hogy az ÉN kamerámról beszélek.A nálam lévő darabról
Ebben is igazad van.Én is vehettem volna Gopro-t is,de erre voltam kíváncsi. És nem is támasztok vele szembe olyan követelményeket,mint a Gopro-val. De van egy alapszint,amit viszont kutya kötelessége megütni minden egyes darabnak. -
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2287 üzenetére
Én sem értem.
A soha semmi nem jó nálam,az azért kicsit túlzás.Sok dolog van benn,amire soha nem panaszkodtam.Amivel viszont baj van,az a kamera két legfontosabb eleme,a kép és a hang.Nyilván ha emellett még 50 másik funkció működik,akkor is azért ez az első ami cseszi a szemed meg a füled.
Miért nem cseréltetem ki? Már írtam többször,nem tudom igazából.Már 2. nap felhívtam az eladót,hogy valami nem stimmel a kamerával.Jó pár dolog,nem írom le még egyszer,visszább megtalálod.Beszélgettünk sokat,és mondta majd az fw frissítések rendbe teszik.Elhittem. Nem életem első,álmaim kamerája,nem a családi kaja elől vettem el rá a pénzt,sőt nem is az egyetlen kamerám.Úgyhogy egyszerűen kíváncsi voltam,mi lesz belőle.Tulajdonképpen ennyi.
Borzasztó fontosnak tartom megjegyezni,hogy ez eladó végig maximálisan korrektan állt hozzá a dolgokhoz.
Már első telefonomnál felajánlotta,hogy visszafizeti a kamera árát! Ingyen küldött egy akkumulátort (az első asszem 26 perc 49 másodpercet bírt ).És végig teljesen korrektül viselkedett
A lehetőséggel én nem éltem !
Ennek ellenére ezek a hibák léteznek ( rajtam kívül még elég szép számú embernél ),én pedig közlöm őket,mert ez a fórum erről szól.Lám van jobb darab,de akad sz@rabb is.Most pl ez az 1.3-as fw teljesen kinyírta a kamerát.Akartam feltenni róla egy videót,de lehet,hogy még a micro sd is tönkrement,mert nem bírom felismertetni a géppel.
Nagyjából ennyi -
Morzsibácsi
tag
Nálam sajnos nagy a baj.
Ez az fw számomra teljesen érthetetlen okokból,teljesen szétk@rta a kamerát,mind hang,mind kép ügyileg. Simán frissítette magát 1 perc alatt,minden gond nélkül,ahogy idáig is.Hogy aztán mi történt,az már x akta.Egy darabos,ugrálós,élvezhetetlen kép,egy borzalmas sistergő hanggal,bármelyik hangerőn.Megpróbálok rá visszatenni egy régebbi fw-t.
Pont múltkor írtam itt,hogy az eddigi fw-k sem képben,sem hangban nem hoztak érdemi változást.Most igen.....csak én nem erre gondoltam. -
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2244 üzenetére
Szerintem nem volt 1 perc. Arra figyelj nehogy lemerüljön,mert azzal haza lehet vágni.Általában azt javasolják,hogy frissítésnél legyen mindig töltőn.
-
Morzsibácsi
tag
Feltette már valaki? Ugye régebben írtam,hogy a 9,10-es hangerőt nem tudom használni,mert nagyon súg. Tehát 7-es,8-as volt amin próbálgattam idáig.Halk de viszonylag súgásmentes volt.Most feltettem ezt,és annak ellenére,hogy elméletileg a hanghoz nem nyúltak,elviselhetetlen súgás lett 7-es és nyolcas hangerőn is.Másnál esetleg hasonló?
-
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2231 üzenetére
Köszi! Már teszem is fel
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Kolondrum #2217 üzenetére
Ha visszaolvasod a decemberi,januári itthoni és külföldi fórumokat,szinte nem is szólnak másról,csak a hang gondról.Az,hogy most ki mi alapján kapott jó vagy rossz hanggal kamerát,meg ne kérdezd,mert arra szerintem ember nem tudja a választ.Biztos,hogy nem a sokat emlegetett x-edik szállítások,szériák alapján,mert aszerint már decemberben sem érkezhetett volna ide a "rosszból",nemhogy márciusban.
-
Morzsibácsi
tag
Szerintem eladni,nem is lehet olyan egyszerű,vagy legalábbis gondolom,csak nagyon nyomott áron.Nem tudom
Én afelé hajlok inkább,hogy valami ügyes szakival ( mert egyedül nem tudom,annyira nem értek hozzá ),szét akarom szedetni,és megnézni,hogy ez miért ilyen.Hátha....valami....nem tudom
Az,hogy a garancia ugrik,attól meg nem vágok eret.
Ha gyártóban lett volna egy kis betyárbecsület,már az elején visszahívta volna a sz@rokat,és kicseréli.Na azt mondom,az garancia. Az,hogy hajtogatom,hogy semmi baja,és te vagy a hülye, az nem. -
Morzsibácsi
tag
válasz
don pardon #2212 üzenetére
Szólj ha mész,megyek veled én is
Enyémet ha felrögzíteném az ajtóra,és tiszta erőből beb@sznám,azt sem biztos,hogy meghallanám rajta,nemhogy a zár kattanását.
Ez nem neked szól:
És könyörgöm lépjünk már túl ezen az első,második,x.edik széria dolgon,ez egy parasztvakítás.
Múlt héten is vásároltak itthon olyan kamerát,aminek ugyanolyan tré hangja van mint az enyémnek.( közvetlen ismerősi körben )És már március van.....az enyém meg decemberi....és már arra is azt mondták,hogy az már jó széria.
De közben természetesen ezek szerint,már kerültek a piacra jobb darabok is. -
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #2149 üzenetére
Ez jó hír
Remélem itt már tényleg csináltak is valamit,mert az eddigi 3 fw-nél különösebb változást nem vettem észre.( érdemit ami a kép vagy hangminőségemet érdemben befolyásolta volna,pozitív irányban ) Meg remélem a bitrátán kívül még vagy egymillió dolgot javítanak rajta,amikkel a világ másik fele sírta tele a fórumokat
-
Morzsibácsi
tag
válasz
KoVee84 #2124 üzenetére
Azom is volt 2 db,úgyhogy nem bántjuk őket
Sőt az egyik határozottan jó volt. (jó,miután megszoktad azt a blokkhangot,ami úgy hangzott,mint amikor egy üres vashordóban rázol két doboz szeget
)
Király a videó.Főleg az uccsó pár másodperc.Én mint már többször írtam,ilyenkor azért irigykedek kicsit,mert valamiért az enyémből nem tudok ilyen színeket elővarázsolni.Itt is a sok élénk,az én szememnek tetsző színek.Mindegy,talán majd a következő fw javít rajt valamit.Én úgy gondolom,ilyen körülmények között,nem rossz az az 50 perc.
-
Morzsibácsi
tag
Nagyon király videó,még királyabb képekkel
Anno én is leküzdöttem ezt az utat,többször is.Volt szerencsém 5x2 hetet kint tölteni motorral,egymást követő években.Imádom,az élmény és a látvány,(és akkoriban az emberek) megfizethetetlen.Jó akkoriban még nem ilyen "sztrádák"voltak mint most.A sportgépek fele alkatrésze vagy elveszett,vagy felszedtük és este visszabarkácsoltuk.
Én 60. szülinapomra tervezem,hogy meglepem magam egy ilyen motorral,mert chopperezni nem akarok
Addig viszont GSX-R for ever.
De a témára visszatérve,ugye az egy teljesen más magasság,teljesen más üléspozíció,teljesen más sebesség.Ott jól néz ki ez a nézet,sportmotornál már nem.
Ja egy "lebundázott" külső mikrofon,lehet segítene. -
Morzsibácsi
tag
Én már ebből kinőttem
Régen még olyan sem volt,hogy szezon vége,összefojt az egész év
Esőben,hóban,fagyban jégen..... Hiába süt ki a napocska,az aszfalt még nagyon hideg,és ezt a sportmotorok nem nagyon szeretik,sőt nem is nagyon tolerálják.
Saját tapasztalatom alapján: a sisakra azért nem szeretem tenni,mert túl magas.A motor különböző helyeire azért nem szeretem tenni,mert sokszor nagyon rezeg. Talán eddig ami rezgés és kép szempontjából egyaránt bejött,az a mellheveder.
Hang:szintén egy viszonylag egyszerű történet.Ennél a sebességnél ha nem teszed tokba,semmit nem fogsz hallani,csak a menetzajt,ha meg beteszed tokba akkor meg azért nem fogsz hallani semmit,mert a tokban lóf@sz hangot nem vesz.Én nem szenvedek külön kütyükkel. -
Morzsibácsi
tag
Én azért nem értem,ezeket a mikori szállítmány dolgokat,mert közeli ismerősöm (figyelmeztetésem ellenére
)múlt hét csütörtökön vásárolt egy elit-et itthon.Hétvégén kipróbáltuk,és a hangja ugyanolyan tré,mint az enyémnek.Akkor most mi van? És a fáma alapján,már én is a "jóból" kaptam decemberben.Most meg mindjárt március. ???
-
-
Morzsibácsi
tag
A girora én is kíváncsi leszek. Már lassan talán alakul az idő,és ki tudjuk próbálni.Nekem az a bajom,hogy felveszem a kamerával,amit szeretnék,és én azt akarom nézni,és hallgatni. Nem akarok bűvészkedni semmiféle washington-nal meg vegas-sal
Meg hangsávokat húzkodni,meg megzenésíteni,meg semmi ilyeneket.Legyen egy számomra értékelhető,kép és hangminőség,és kész.Én saját magam "szórakoztatására"vásároltam a cuccot.Ennyi.Bár hazudok....néha ha úgy alakul,zenét teszek alá.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #1995 üzenetére
Bízzunk benn,hogy neked szerencséd lesz vele.
Én azért nem osztom,hogy minden szoftveres gond,mert ahol pl hülyére kell furkálni az oldalát,hogy normális legyen a hang,( ruszki csávó,párral feljebb)az szerintem egyértelműen hardveres gond,tervezési hiba.Szoftverrel már 3 hónapja nem tudnak rajta segíteni.Videó minőségénél,színeknél inkább eltudom képzelni,hogy idővel szoftveresen orvosolható.Ezért is írtam előbb is,hogy szerintem fele-fele.
-
Morzsibácsi
tag
Ez így van.Enyém is hazai,magyar garanciás beszerzés. Én a kínai árral számoltam,azért is írtam,hogy picit több mint a fele. A Gopro ugye 70,ezt meg 1-2 jobb helyen,néha akcióban,37-39 környékén meg tudod venni,kinti aukciós oldalakon.(Nyilván itt a garancia kicsit nyűgösebb is lehet.).Az meg már 31-33 ezer különbség.
-
Morzsibácsi
tag
Szerintem kb feles.Fele szoftver,fele hardver.Persze értem mit mondasz,csak tudod milyen az ember.Ja ez 70,de ha teszek még ehhez is egy huszast,akkor ott a gopro xy,de ha még ahhoz is egy huszast,akkor már miért ne a gopro zzs,legyen....Valahol meg kell húzni a határt.Ez ha f@szán működne,megérné ezt az árat.Így viszont,ahogy kolléga is írta,a kínai árat éri kb.Az meg ugye csak kicsivel több mint GoPro Hero Session árának a fele.Tehát vannak dilemmák
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1989 üzenetére
Ezeket a videókat elnézve,meg a Te hozzászólásod is olvasva,egyre inkább kristályosodik bennem a felismerés,hogy az ÉN SAJÁT elite kamerám,a hangi hiányosságok mellett,komoly képalkotási,leginkább színhelyességi, problémákkal is küzd.Én nem tudok az enyémmel ilyen minőségű videót készíteni,ha beledöglök,akkor sem..Azt hiszem lassan kezdődik a barkácsszakkör
De irigy vagy
Küldtem pár napja egy PÜ-t.Kukucs rá!
-
Morzsibácsi
tag
válasz
partxxx #1977 üzenetére
Nekem anno úgy kezdődött,hogy amikor megvettem,a kb másfél hónapos kingston class 10 kártyámat semmilyen körülmények között,semmilyen formázással nem volt hajlandó felismerni.Vettem egy samsung 32-eset,párat küzdött vele is,aztán felismerte.Azóta lekopogjam,nincs gond . Kezeli hibátlanul.Ilyet mint nálad,szerencsére enyém még nem produkált.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
Lac-coo #1972 üzenetére
Emlékeim szerint nem általam lettél leoltva. (ezzel nem másra áttolva a felelősséget).Én inkább 1-2 majdhogynem kioktató hangnemű hozzászólásod miatt reagáltam,említettelek meg a mondandómban.Mondandóm lényege rád vonatkozóan annyi volt,hogy lehet meg kellene hallgatni azok véleményét,akiknek már van ilyen kamerája.Nem elfogadni a véleményüket,csak meghallgatni,anélkül,hogy különféle jelzőkkel illetnéd őket.Sem több,sem kevesebb,sem semmi e mögé bújó tartalom.Ha volna,hidd el leírnám.
-
Morzsibácsi
tag
Senkinek nem válaszként,csak úgy írom.Nem értem miért kell ilyen stílusban beszélni egymással.Ez egy fórum.Itt egy termékkel kapcsolatos tapasztalatok megbeszélése folyik tudomásom szerint.Mivel a topik címe nem az,hogy pl sj 5000-et istenesítő topik,hanem az,hogy sj cam tapasztalatok,ezért gondolom,hogyha valakinek negatív véleménye van,az is megfér itt.Ha valaki leírja,akár többször is,hogy neki valami nem tetszik,attól,miért egy hülye paraszt ???? Nem értem azt sem,hogy annak ellenére,hogy ez valóban egy akciókamera,miért akarják rám erőltetni,hogy én mire használjam,nekem mi a fontos? Lehet valakinek bizonyos tulajdonságai a kamerának nem fontosak,lehet másnak ugyanezek igen.Ez miért baj? Írják páran,hogy nekik a hang nem fontos.Elfogadom,tiszteletben tartom.De ő se kérdőjelezze meg,hogy számomra meg lehet,hogy fontos.Alapjában én is motorozáshoz vettem a kamerát.Ennek ellenére,pl szeretném használni egy pihenő alkalmával elhangzott beszélgetés rögzítésére,egy motoros találkozón az esti tábortűz körüli sztorizgatás megörökítésére,egy túra alkalmával,az ott elhangzott "ismertetők,információk"rögzítésére,ne adj isten otthon mit tudom én az unokám egy "akciójának" hirtelen rögzítésére.Igen,én itt szeretnék hangot.Akkor én egy bunkó vagyok ezért? Attól még,hogy "csak" 50 000ft,nem érzem úgy,hogy luxus dolgokért ágálunk,a kamerával kapcsolatban.
Még 3 gondolat.Kihangsúlyozom előre,minden személyeskedés nélkül,és kérve minden további anyázás elkerülését,de pl nekem nagyon vicces,hogy kolléga idejön úgy "kioktatni"minket,hogy nincs is ilyen kamerája. ?? Tiszteljen meg azzal,hogy kicsit elfogad az én véleményemből is,mert vele ellentétben nekem a magyarországi megjelenés első napjától van.És használom,próbálgatom is rendszeresen.
Másik miért nekünk kellene itt is bizonyítanunk,hogy kisebb-nagyobb gondok vannak a kamerával? Nézz körül az interneten.Dunát lehetne,rekeszteni ezekkel a videókkal.Vagy minden nap linkeljek be egyet,vagy minden nap töltsek fel ide egy saját videót? Én úgy gondolom,ami nekem képben,hangban nem tetszik,azt már itt közkinccsé tettem. Nem érzem szükségességét,hogy ezt naponta megismételjem.Sőt,ami tetszett benn,azt is már megosztottam itt.Ennek ellenére a december közepére beígért " itt semmi baj sincs,tökéletes kép,tökéletes hang "videót,mind a mai napig várjuk.Hogy miért nincs még????.......mindenki döntse el maga.
Ha van egy kis időd olvass bele mondjuk itt,és nézd meg itt mennyi " paraszt,trollkodik"
Köszönöm -
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1928 üzenetére
Értjük mi egymást szerintem,csak picit elbeszélünk egymás mellett.Nyilván én is odaírtam,hogy hülye példa,de gondolom értetted,hogy mit akartam vele sugallni,kicsit sarkosítva.Természetesen nincs azzal semmi baj,ha egy gyártó,az idő múlásával fejleszti termékeit.Nagyon jó példát hoztál erre a telefonnal.Csak azt ne felejtsük el,hogy a kettő között a nagy különbség abban rejlik,hogy a telefon,az android 5.0-val is tökéletesen működik.A 6.0-val újabb funkciók kerülnek be,vagy a meglévők még jobbak lesznek.De ugye az Sj-ről ez azért nem mondható el,mert már eleve komoly hiányosságokkal dobta piacra a kamerát.Azért tévedésbe ne essünk,ő most jelen pillanatban nem fejleszt az fw.ivel,hanem próbálja az elb@aszásait korrigálni.Óriási a különbség! Nekem ez a véleményem.Gondolom te másképp látod: De mint előbb is írtam ettől kerek a világ
-
Morzsibácsi
tag
Én pl azért,mert balga voltam
Azért mert úgy gondoltam,hogyha az elődök is egyre jobbak,( még ha közben egy kis botlása volt is a gyártónak ) a legújabb még jobb lesz? Mert türelmetlen voltam? Mert nem vártam ki,hogy mások megvegyék,kipróbálják,és az ő véleményükből tanuljak?Mert megtévesztett a gyártó leírása,és bemutató videói? Nem tudom.....tényleg nem.Akkor azt a késztetést éreztem,hogy nekem ez a kamera kell,de most,már előrendelve.Akkor amikor még semmi tapasztalat nincs róla.Hülye voltam.Tény és való.Ennek ellenére azt a véleményem továbbra is fenntartom,hogy ez nem jogosítja fel a gyártót,arra,hogy egy "félkész",majd időközben vagy kiforró,vagy nem, készüléket adjon el számomra.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1924 üzenetére
Persze,a helyzet nem drámai,csak bosszantó.Nehéz de megpróbálom megfogalmazni,mi is az alap probléma.Ha veszek egy terméket,mindegy mit,szerintem jogos elvárásom vele szemben,hogy működjön.Úgy működjön,ahogy azt a gyártó hirdeti,a promóciójában előadja,azoknak a paramétereknek amit maga a gyártó állít,feleljen meg.Hiszen pont ezek miatt veszem meg,valami alapján kiválasztottam.Nem járható az az út,hogy piacra dobok egy sok sebből vérző,"félkész" terméket,és majd heti-kétheti fw-el próbálom foltozgatni.Hiszen akkor engem vevőt,becsapott.Joggal érzem azt,hogy közel sem azt kaptam a pénzemért amiért fizettem Hozok 1-2 hülye példát: A színes televíziódat sem úgy veszed meg,hogy fekete-fehér,és majd a jövő heti fw-el jön a piros szín,következő heti fw-vel a zöld,stb,stb.Megkapod a tökéletesen működő általad valamilyen paraméterek alapján kiválasztott készüléket,és örülsz.Nem? Még hülyébb példa:én vagyok az autógyártó,eladom neked a csilli-villi gépjárművet.Van benn minden mi szem-szájnak ingere.Ja a fék nem mindig működik,de majd jövő héten küldök rá egy progit,ja a lámpák csak dél és 2 óra között működnek...majd a közeljövőben megpróbálom megoldani,az ablaktörlők még csak béta fázisban vannak,de dolgozunk rajta.stb,stb.
Szóval érted a gondomat.Engem valamilyen szinten becsaptak úgy érzem,és ez bosszant.Sajnos ráadásul az a fajta vagyok aki nem szívesen rejti véka alá a mondandóját.Ennek ellenére,azt gondolom kúltúrált hangnemet használok,és próbálok senkit meg nem sérteni.Ettől szép az élet,hogy nem egyforma a véleményünk
De azt még mindig fenntartom,hogyamiért "háborgunk" feleslegesen,annak megcáfolására még december közepe óta nem voltatok képesek.Most már majdnem február közepe van..... -
-
Morzsibácsi
tag
válasz
szuper94 #1915 üzenetére
És isten lássa lelkem,még csak nem is a konkurencia embere vagyok
Nem háborgok.Csupán beszélgetek,eszmét cserélek,néha zsörtölődök.A Gopro tokját nagyívben lesz@rom,mert nem Gopro kamerát vettem. Sj-t vettem,így az Sj tokja érdekel.Pár apró,ámde lényeges dolog,ami lehet elkerülte figyelmedet.Az elején leírtam,hogy én egy több sebből vérző kamerát kaptam.Leírtam,hogy a forgalmazó tök korrekt volt velem.Előbbi hozzászólásomban is kiemeltem,hogy az ÉN kamerámról beszélek.Érdekes módon,én két perc alatt be tudom bizonyítani,hogy gond van a színekkel,gond van a hanggal,gond van ezzel,azzal.Ennek az ellenkezőjére december közepe óta nem tudtok felmutatni semmit.Hogy csak mi háborgunk?Hát ez egy enyhe barokkos túlzás volt.
A külföldi fórumon ahol be vagy regelve,majd karikázd be a pozitív hozzászólásokat légy szíves....mármint a tiéden kívül.Nem lesz nehéz munka.Hirtelen kb ennyi.Nagyon fontos:senkire nem haragszom,de a véleményem,mint ezidáig,ezután is le fogom írni.Ha az Sj szakemberei olyan fw-ket csinálnak,hogy a kamera nagyon pöpecül fog működni,akkor elsők között leszek,akik dicshimnuszokat,zengenek majd itt a kameráról.Vagyok olyan korrekt gyerek.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1913 üzenetére
Én sajnos ezt nem tudom kijelenteni.Nem álltalánosítok a saját darabjaimról beszélek.Fenntartom azt az állításom,hogy jelen pillanatban,a nálam lévő sj5000x elite darab,szinte minden tulajdonságában gyengébb,mint a nálam lévő sj4000 wifi.Hangsúlyozom még egyszer mielőtt valaki belekötne:nem az sj 5000x elite kameráról beszélek,hanem a SAJÁT sj5000x elite kamerámról.Megvehettem volna a Gopro-t is.Úgy gondoltam,hogy szezonálisan én amennyit,amire használom,nincs rá szükségem.Tehát ebből adódóan,nem is várom el,hogy hozza egy Gopro minőségét,tudását.Soha nem is vártam el.De joggal várnám el ennyi pénzért is,hogy egy alacsonyabb minőségen stabilan működő kamerát kapjak.De sajnos ott tartok lassan,hogy nem tudok már egy ép dolgot mondani a kamerán,ami úgy teszti a dolgát ahogy kellene,lassan nem tudok egy olyan paramétert mondani,ami megfelel a specifikációknak.Ez meg azért nem olyan f@sza.Ja,és nézd feljebb,még a tok is szétb@ssza a kamerát.......
-
Morzsibácsi
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest