- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Watch 4 - sokáig mutat valamit
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Br0wn9
csendes tag
válasz
körte51 #2991 üzenetére
Tisztában vagyok az alap frissítéssel ( Egyébként nem frissült sose magától, mindig a menüben kellett rámenni arra h oprendszer veriója, és ott lehetett kiválasztani h frissítés)
Viszont -ahogy már leírtam az előbb- egy ilyen frissítés közben megadta magát. Bekapcsolni se lehet, nem hogy frissteni
-
Kroni1
veterán
válasz
körte51 #2695 üzenetére
Szivargyújtónál jobb ha csak gyújtás után van benne áram, mert különben szépen le lehet vele szivni az akksit, a legtöbb kocsiban így is van bekötve.
Az autós mód legjelentősebb eltérése szerintem, hogy ha betelt a kártya akkor elkezdi az elejéről felülírni a felvételt, tehát folyamatos, loop funkciónak is lehetne hívni. Azt nem tudom, hogy nagy lassulás érzékelésekor lockolja-e a felvételt, hogy megmaradjon bizonyítéknak az eset, de régebbi tipusokra irták itt nemrég, hogy azok tudtak ilyet is autó módban. Sztem hasznos funkció, ha esetleg a sofőr zavarodottságában elfelejti, vagy neadj isten nem képes rá hogy leállítsa a felvételt...
-
Kroni1
veterán
válasz
körte51 #2523 üzenetére
Igen, akartam én is irni, hogy aki 1080@60fps-el venne fel, annak a 4K-s látószög az sovány vigasz!
Zolee11: Hát eléggé lehangoló lehet, többek közt nekem is csak ez a vszleg összeszerelési minőségre visszavezethető) sok hibás készülék amiről itt olvasok - veszi el a kedvemet attól hogy ilyet vegyek. Pedig képminőségre tetszik, és még a méretét is elnézném neki.
Amúgy előbb utóbb jön állítólag az SJ6000 egy kicsit más formával, érdekes lesz! Én mondjuk a GoPro Session elenfelének szánt M20-nak örülnék legjobban ha jó minőségben tudna felvenni, és megmaradna az M10 kockaformája, motoron-bukósisakra rögzítve az jön be a legjobban.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #2462 üzenetére
Ez természetes.Mindig a kisebbségben lévők vannak b@sztatva.Nálunk ezek a Hondások,szívjuk a vérüket éjjel-nappal,szerintem már igénylik is
Viszont....még nem teszteltem a kamerát,csak rátettem az fw-t,és itt nagyon kicsi mozgáskörben pár percet próbálgattam. Egyenlőre maradjunk annyiban,hogy komoly reményekkel vágok neki a hétvégének,így első ránézésre.Reméljük így is lesz
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #2452 üzenetére
Így van az időzítés tökéletes
" A paripa ma kap éppen új cipőket,szombaton reggel fog vérátömlesztést kapni,valamint új tüdőt "
Tegnap érkezett 1-2 új tartó....tehát minden jó irányba halad
Remélem majd a kamerával is meg leszek elégedve. Én még a tokban nem használtam. Ehhez nekem még a komám felesége sem kellett,megállapítottam jómagam
-
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #2440 üzenetére
butaság, amit alig-alig használnak azt senki nem fogja fejleszteni ....
De mondjuk még mindig nem értem miért nem jó az autósmód, veszi nonstop ,ha történés van akkor meg azonnal le lehet menteni, ahogy én tudom általában így működnek az autóskamerák ...Tesztelni nincs kedvem mert nem érdekel, de gondolom csak nem úgy működik, hogy legyalul minden, már felvett videót ....?! -
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #2312 üzenetére
A bitrata is jobb, es a compressio is, ez utobbi talan meg fontosabb.
En se tudok mast mondani erre, mint hogy erolkodsz !
Ha kisse tulexponaltnak tartod, rakj ra egy kis korrekciot, azert van benne .
Alapvetoen probald meg arra hasznalni amire valo : fogod , megnyomod a gombot es videozol/fenykepezel vele ....
Ha magyar nyelven akarsz olvasgatni, akkor fogj egy jo konyvet.
Az meg, higy hemzseg a hibaktol egyreszt egyszeru hazigsag, masreszt ezek olyan bagatel hibak, szerintem a kutyat nem erdekli .Szerintem innentol mar csak magadat egeted, de tényleg, trokkodas nelkul mondom, ez mar erolkodes csak nem tobb.
-
Attila444
aktív tag
válasz
körte51 #2302 üzenetére
Igen, ez egy elég nagy különbség, de emiatt én látom a számokat, látom az elégedett felhasználókat és azt is, hogy ezekhez képest milyen kevesen vannak, akik morognak folyton.
Egyáltalán nem érdekem a maszatolás, márkán belül van 10 másik kamera, amit tudnék ajánlani helyette.
Valós vagy nem valós...hardveres hiba nincs, szoftveres van/volt, de egyre kevesebb, meg ugye kinek mi számít hibának.
A fórumokon a lavina a hang miatt indult, de ezt ne kezdjük újra.Az a baj, hogy te úgy kezeled ezeket a "hibákat", pl. hogy fel van cserélve a bitráta meg nem teljesen pontos a magyar nyelv, mintha valami szörnyűség lenne és összedőlne a világ. Ezek olyan apróságok és annyira nem számítanak, hogy tök felesleges ennyit beszélni róla. Észrevettük, figyelni kell rá, ennyi. A régebbi típusoknál a sharpness van felcserélve, azzal is együtt lehet élni. Ilyen dolgok mindig is lesznek, nem kell kiakadni rajtuk.
A hozzáállásuk viszont tényleg nagyon jó és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostanra eljutottunk oda, hogy ki lehet mondani: Ez egy kurvajó kamera!
-
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #2295 üzenetére
En meg kimondom, higy ez egy jo kamera !
Nyilvanvaloan nem a ma letezo csucskategoria akciokamerak kozott, de mindenkeppen emberes a minoseg.
Igy , higy van egy nagyon korrekt hazai forgalmazo meg foleg ajanlott. Mit vennek helyette ? Gopro, Soni es a tobbi nagyobb marka nekem nem er annyit, fene tudja mifele kamu sjcamok, meg nevesincs kinai cuccok nem erdekelnek.
Es azert tegyuk hozza, higy meg egy Gopro sem fenekig tejfol, ez tutibiztos ....En abszolut ugy vagyok vele, higy olcson kaptam egy jo kamerat, foleg mondom ezt az uj frissites utan, az ilyen bagatell dolgok mint a magyar nyelv, vagy felcserelt botrata a fenet se erdeklik, belefer.
Kicsit hiba volt kiadniuk a felig kesz firmwarekkel, de gondolom karacsony miatt ki akartak hozni.
Szival lehet en vagyok igenytelen, de nekem teljesen rendben van mar most es ugy ez a kamera ! -
Attila444
aktív tag
válasz
körte51 #2289 üzenetére
Amióta regisztráltál, csak itt szóltál hozzá és csak szarozod a kamerát. Ha én valamit ennyire utálok, akkor nem használom és visszaviszem/eladom/kidobom/felgyújtom vagy bármi más, de nem siránkozok hónapokig.
Olyan dolgokba kapaszkodsz, hogy bizonygasd az igazad és olyan apróságokat emelsz ki, ami tényleg kurvára nem fontos, csak az a lényeg hogy beleköthess.
Ha te úgy veszed fel a megismételhetetlent, hogy nem tesztelted előtte és fogalmad sincs a beállításokról, akkor meg is érdemled.
A "nem jó az app" kijelentést úgy értettem, hogy nem csatlakozik a kamera a telefonhoz. Mivel az előző fw-vel ez rendben volt és a gyártó is leírta, hogy ezért nem elérhető már az új fw, ezért teljesen egyértelmű, hogy azzal van a gond. De megint ilyenekbe kötsz bele. Észrevették a hibát és kijavították, de ahogy látom neked már ezzel is problémád vanNem gond ha neked kell a magyar nyelv, használd, elvégre van benne. Azt a kb. 10 db angol szót, amit nem fordítottak le, bárki meg tudja tanulni szerintem.
Már megint a semmiről beszélünk oldalakat...
Te amúgy miért vetted a kamerát, mire szeretnéd használni?
-
-
Lac-coo
őstag
-
-
válasz
körte51 #2152 üzenetére
Talán az 5000 wifi volt az amin volt. Amúgy elnézve a change log-ot, ha igaz, akkor ennél a kameránál igazán fontos a F/W frissítés.
9-es hangerőről vélemény: Valóban van némi alapzaj, nem is nevezném zajnak, nem is zavaró, de valóban van ott valami ami a többi elődnél nem volt.
-
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #2013 üzenetére
Hat most a fene se keres ra, de azert gyanitom nem latnek egetvero nagy kulonbsegeket mondjuk egy 4000 meg ekozott...
De igazabol nem tudom, nem volt mas sj kameram meg.
Darabig tesztelem, aztan ha ez nem jon be akkor lecserelem sima 5000_rre, bar ehhez kepest az azert meg szolgaltatasban nulla.. -
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1989 üzenetére
Ezeket a videókat elnézve,meg a Te hozzászólásod is olvasva,egyre inkább kristályosodik bennem a felismerés,hogy az ÉN SAJÁT elite kamerám,a hangi hiányosságok mellett,komoly képalkotási,leginkább színhelyességi, problémákkal is küzd.Én nem tudok az enyémmel ilyen minőségű videót készíteni,ha beledöglök,akkor sem..Azt hiszem lassan kezdődik a barkácsszakkör
De irigy vagy
Küldtem pár napja egy PÜ-t.Kukucs rá!
-
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #1957 üzenetére
Ha az elveszett latoszoget is megtalalod, megveszem a tied dupla aron !
Amugy meg nem trollkodni akarok, toltsetek fel videot mi a baj vele, ez amit nyomattok igy hiteltelen.
Ott van osztott.com, barmekkorat feltolthetsz, nem tomoriti es meg streamben is meg tudja nezni akarki... -
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #1952 üzenetére
Valszeg azért mert kapott egy másik képérzékelőt ami nem fedi le a kirajzolt képet teljesen .
Kamuzni gondolom nem kamuznak, ha az objektív látószöge 170 fok, akkor teljesen valós adatAmúgy meg pár napja azt írtad észre sem vetted , hogy kisebb a látószög, de most hogy szóltak már kuka az egész ...Ez meg nálam LOL !
-
Attila444
aktív tag
válasz
körte51 #1944 üzenetére
Tudom, hogy nincs benne Elite, nem is azért küldtem, hanem hogy mindegyikre 170° van írva és egyik sem annyi, mégse fújták fel ennyire.
Értem én, hogy neked nem tetszik a kamera, küldd vissza oda, ahonnan vetted és visszakapod a pénzed, nem kell utána feleslegesen idegeskedned.
-
-
Lac-coo
őstag
válasz
körte51 #1935 üzenetére
Esetleg valóban csak két trollal állunk szemben ...?
Ha egy akcióvideón az ember a színeket nézi ,akkor azért kár volt videót készíteni !
Csordogáló patakhoz , meg parkoló KÉKzsigulihoz nem kell ilyen kamera, elég egy telefon.
Igazából rengeteg videóz megnéztem ,én továbbra sem látom olyan rossznak mint amennyire ti ketten mondjátok ....
Csak gondoltam a trollkodáson kívül van valami értelmes magyarázat is -
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1913 üzenetére
Én sajnos ezt nem tudom kijelenteni.Nem álltalánosítok a saját darabjaimról beszélek.Fenntartom azt az állításom,hogy jelen pillanatban,a nálam lévő sj5000x elite darab,szinte minden tulajdonságában gyengébb,mint a nálam lévő sj4000 wifi.Hangsúlyozom még egyszer mielőtt valaki belekötne:nem az sj 5000x elite kameráról beszélek,hanem a SAJÁT sj5000x elite kamerámról.Megvehettem volna a Gopro-t is.Úgy gondoltam,hogy szezonálisan én amennyit,amire használom,nincs rá szükségem.Tehát ebből adódóan,nem is várom el,hogy hozza egy Gopro minőségét,tudását.Soha nem is vártam el.De joggal várnám el ennyi pénzért is,hogy egy alacsonyabb minőségen stabilan működő kamerát kapjak.De sajnos ott tartok lassan,hogy nem tudok már egy ép dolgot mondani a kamerán,ami úgy teszti a dolgát ahogy kellene,lassan nem tudok egy olyan paramétert mondani,ami megfelel a specifikációknak.Ez meg azért nem olyan f@sza.Ja,és nézd feljebb,még a tok is szétb@ssza a kamerát.......
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1890 üzenetére
Én nemrég rendeltem hozzá egy bőrönd felszerelést.Majd ha megjön dobok fel képet.Eddigi,és baráti köri tapasztalatok alapján (sportmotor ),a legjobb felvételt,talán a mellkas pánttal lehet elérni.A motoron bárhova rakod,elég jól rezeg a jó magyar utak miatt. A sisak meg már talán kicsit magas.150-nél nem baj ha leesik,mert akkor megtalálom még az udvarban.....de néha ki is szokok járni vele...
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1885 üzenetére
Hát bevallom én ezeket a dolgokat,nem is figyeltem.Én egy talpra állított színhelyes képpel is ki lennék békülve.
Az a bosszantó,hogy az elődjei határozottan jók voltak.Ár-érték arányban egyik legjobb vétel volt.Hogy ezt a szériát,hogy tudták így elb@szni,komoly rejtély számomra.Nagy várakozással tölt el az is,hogyha most "laborkörülmények"között ezt produkálja,mi fog történni "élesben"? Tokba rakva,rázkódás,nagy sebesség,akár pár másodpercenként változó fényviszonyok ( pl egy hegyi szerpentin),eső,köd,és sorolhatnám még.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1879 üzenetére
Engem most már az bosszant,hogy balga voltam.
Zokszó nélkül visszakaptam volna a pénzemet.Nem is tudom miben bíztam,amikor azt mondtam,hogy nem. Kíváncsiság,vagy valami hasonló miatt tartottam meg. Most,hogy egyre többet használom,most már egyre kevésbé vagyok kíváncsi
Nem tartom kizártnak,hogy nem ez lesz az első olyan cuccom,amit falnak b@szok.
-
Morzsibácsi
tag
válasz
körte51 #1855 üzenetére
Nekem is van egy Sj 4000 wifi-m. Mint fentebb is írtam,szerintem egyenlőre mindenben jobb mint az Elite. Nekem a frissítések,sem képben,sem hangban,nem hoztak igazán kézzelfogható változást. Az alsó kép is full nappali,tökéletes fényviszonyok mellett készült...de ezt kaptam vissza.Ennél több fényt? Hogyan? Max ha felgyújtom.
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
körte51 #1774 üzenetére
A hozzászólásod rávilágít egy fontos tanulságra: a sportkamera hangminősége olyan, mint a helyesírás: valakinek fontos, valakinek egyáltalán nem
Ezt egyáltalán nem bántásból mondom, sőt: maximálisan egyetértek veled, ennyire különbözőek vagyunk, és belátom, hiba volt, hogy ezt nem vettem figyelembe.
Hétköznapi körülmények között egyébként mennyire kielégítő számodra az új FW?
-
szuper94
tag
válasz
körte51 #1774 üzenetére
Mondj nekem egy olyan területet ahol sportkamerával létfontosságú a hang!
Szerintem a sportkamera elsősorban arra lett kitalálva hogy bárhova lehessen rögzíteni és bírja az extrémebb körülményeket. Olyan helyen használod őket ahol egy 200 ezer forintos kamerát vagy éppen mobilt nem lehetséges, pont a rögzíthetőség és az extrém körülmények miatt. -
bepi81
tag
válasz
körte51 #1747 üzenetére
Nem reális az elvárásod.
Az SJCAM egy feltörekvő, ezáltal megfizethető (OLCSÓ!), de már viszonylag széleskörű hazai támogatással, hazai szervizzel rendelkező cég. Igaz, ettől függetlenül még kínai és alsó-közép kategóriába sorolható termékeket gyárt. Vannak kezdetleges részei, mint jelen esetben a mikrofon hangrögzítő képessége, ezek fejlesztésre szorulnak.Ha ez neked nem megfelelő, akkor számodra nem az SJCAM kamera a megfelelő termék. Van helyette Sony, GoPro, stb. Ja, 2x-3x áron, de valamit valamiért. Ezeken már van külső mikrofon bemenet, azokkal vélhetően jelentősen jobb hang rögzíthető. Ennyi.
-
bb0t
őstag
válasz
körte51 #1712 üzenetére
+1
Kettő réteg van akinek megfelel ez a hang. Viszonteladók meg igénytelenek.
Senki sem anyáz, mindenki próbálja megoldani a dolgot normálisan, várjuk, hogy végre előálljon valamivel a gyártó, még akkor is csak legyintek mikor feltolják pofátlanul a kamu videót a "jó hanggal" de az ilyen Attila444 féle kommentek már nálam is kibszák a biztosítékot.
-
Attila444
aktív tag
válasz
körte51 #1709 üzenetére
és partxxx:
Ti amúgy olvastok is, vagy csak rávágjátok mindenre, hogy szar a hang?
Egyikőtök sem itthon vette, vagyis tökmás szállítmányból való a kamerátok. Amit belinkeltél videó, az december elején készült, amikor még csak a legelső firmware jött ki.
Próbáljátok már meg értelmezni is a hozzászólást mielőtt elkezdtek lázadni... -
bb0t
őstag
válasz
körte51 #1693 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz jobb a hangja. Én arra gyanakszom, hogy az első szériás rossz hangú darabok recsegtek meg zajosak voltak a mienknek meg csak annyi a baja, hogy halk és tompa. Szerintem ez már jónak számít az ő értelmezésükben. Ezt azért mondom mert nem láttam még youtube-on olyan videót amit normális hanggal raktak volna fel, de azért hátha jobb lesz.
-
partxxx
tag
válasz
körte51 #1669 üzenetére
Dear SJCAM manufacturer and resellers,
I got my brand new sjcam 5000x elite today via NL post ( http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RS353359045NL ).
I ordered it via sjcam.com (with 10$ coupon)
The overall quality is really good at price, the video/photo, the plastic parts, housing, accessories also.
The only one and big issue is the sound. The sound/noise is so silent, i can't hear anything or can't able to understand (speech).
factory 1.1 firmware but updated to 1.2.1
serial nr.: 201511054823
the verification key is 5-4-5-4 format on the box (and of course valid)
In first case I don't want to send back my camera to China, because this will be an xmas gift, and only 10 days to Dec 24. Afterwards i also don't want to pay for the shipping fee / tax / vat for the return.
Solutions from my side:
1) Do exchange via WayteQ Europe Kft.
2) Resend replacement
Or any other idea ?
In my self defens. Without solution i have to start a dispute on paypal before 2016 (in 45 days from payment).
Best Regards:
Árpád SziklaiHi Szillai,
Greetings!
Glad to receive your email.
Attached our latest firmware V1.2.2 to upgrade.
Will you try to refresh your firmware and check if the voice will back to work again.
For now, we accept camera return for replacement.
But as you said, it will be dealy for your coming xmas.
We suggest you to contact your seller directly to ask for aftersale service.
If they will not offer it, then please contact us.
Any question, feel free to contact us.
Thanks!
------------------
Best Regards,
PeterDear Peter,
Thank you for your fast response.
I installed the latest fw (1.2.2) and the colors are under saturated.
By the way, please don't fool me about the firmware upgrade. I am an R&D electrical engineer and obvious this is a hardware (design) failure.
Discalculated RC filter, wrong gian adjustment, or the tracks are poorly designed. Or the microphone/hole is in the wrong position.
This is the first SJCAM product which i bought, and i thought "this emerging Chinese brand deserved a chance". Especially this is an "elite" series.
I don't want to blame anybody or anything, but if i do a mistake, i have to keep a responsibilities and correct myself.
I read a lot of topics yesterday about this sound problem, and mostly the users thinking the same about this customer care ...
Best Regards,
Árpád SziklaiDear Árpád Sziklai,
I was not meant to fool you about the firmware upgrade :(
I just want to solve the problems! But still sorry for my poor knowledge on hardware and software.
Yes, we accept the volume issues and aslo need take responsibility of this.
So, can you confirm with us if you will send back the camera to your seller or send to us directly for replacement.
Really sorry for everything! Apologize again!
Waiting for your reply!Dear Peter, and WayteQ
Thank you for your patience and the honest answer.
Oficially the send back method is OK, but you know, one week and Christmas Eve (in Hungary we give gift to our loves at this intimate night, bigger family lunch at Dec 25 or 26)
So, to fasten the procedure:
You have an EU warehouse or good partnership with any official distributor? ( WayteQ Europe Kft. )
Because this is a known volume issue and your company should recall all the wrong cameras, and you missed it.
I will make contact and send my camera to WayteQ as soon as possible, and they should send me from the new batch.
You (SJCAM) have to compensate the re-seller (doesn't matter which one, in my opinion).
In this case, i can trust in SCJAM and kindly offer to my friends.
Best Regards,
Árpád Sziklai
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GTA V
- eBay
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest