- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuzda
aktív tag
Köszönöm a választ. A kérdésem még az lenne, hogy a Xiaomi Yi esetén nagy javulást lehet elérni custom fw-kel amik megnövelt bitrátán dolgozik, így szebb a kép. Gondolom itt nincs ilyen, vagy van rá lehetőség?
Illetve mennyi a maximális támogatott SD kártya? Egy videóban láttam, hogy a csávó 64GB-osat rakott bele, de azt mondta, hogy FAT32-re kellett formáznia, így csak 32GB-ot tud belőle használni a fájlrendszer miatt. Érdemes U3-as kártyát venni bele?
-
Kroni1
veterán
Akkor az is lehet, hogy a kis mérete ellenére az SJ5000 elite-el egy szinten lehet a tudása?!
Az komoly lenne!A videóban látszik, hogy kb. akkora mint egy bankkártya fele! Viszont ez igy már nem rossz, nekem motoron sisakra rögzítve pont a méret volt a gondom az eddigiekkel:
De ez igy már legalább eléggé kicsinek és áramvonalasnak mondható!
-
Danex
addikt
Hát szerintem a legfontosabbak a
legnagyobb felbontás, max bitrate,
fullHD, max bitrate, max FPS
meg esetleg még 720p max fps a slowmo miatt, és mindet gyro-val
akku időt mondanám, de azt sok idő tesztelni így ezt...
De persze ezeket csak szeretném, annyit és úgy csinálj ahogy időd és kedved tartja
-
Morzsibácsi
tag
Hu. Most így hirtelen nem rémlik. Az az igazság,hogy ebben a szervízben nem ez a fő profil,nem is igazán foglalkoznak ilyesmivel. Arra való tekintettel vállalták csak el,hogy emberemlékezet óta,minden műszaki cikkem náluk javíttatom.Tehát nem hiszem,hogy ebben a témában bújják a fórumokat a megoldást keresve
-
Morzsibácsi
tag
Szerintem eladni,nem is lehet olyan egyszerű,vagy legalábbis gondolom,csak nagyon nyomott áron.Nem tudom
Én afelé hajlok inkább,hogy valami ügyes szakival ( mert egyedül nem tudom,annyira nem értek hozzá ),szét akarom szedetni,és megnézni,hogy ez miért ilyen.Hátha....valami....nem tudom
Az,hogy a garancia ugrik,attól meg nem vágok eret.
Ha gyártóban lett volna egy kis betyárbecsület,már az elején visszahívta volna a sz@rokat,és kicseréli.Na azt mondom,az garancia. Az,hogy hajtogatom,hogy semmi baja,és te vagy a hülye, az nem. -
Lac-coo
őstag
Jah, tudom, lattam mar oarat regebben...
Ott is van olyan amin felhuzom a szemoldokom....Azert egy olcso gyro nehigy mar 10-20 fokokat tudjon korrigalniDe ebbe nem maszok en bele mert se erdekeltsegem nincs, se nem szempont nekem a gyro
)
A fenymeres, exponalas reszhez meg tartom magam, epp hetvegen teszteltem szobabol ablakon kofele es remekul megoldja az elite ....
De meg mielott harc lesz en mindkettot jo kameranak tartom, mindkettonek kell a jo fenyviszony, elitre raferne egy kis javitgatas a tomorites, bitrata korul, remelem foglalkoznak ezzel a mernokok.... -
Kroni1
veterán
Köszi a tesztet, nekem tetszett! Persze sokan mindig a hátsó szándékot sejtik, de sztem eléggé tárgyilagosnak tűnik, ha valóban megvannak ezek a különbségek, akkor jó tudni róluk.
Mondjuk a 60k-s hazai ára már egy kicsit sok nekem, az 5000X-et 41-ért kapni az EUStock-nál, és most láttam hogy a GoPro Hero4 Session-t 65-67k-ra levitték, (tavaly még 110 volt!!!) azon gondolkodom, hogy az talán képminőségben nem jobb-e mint ezek?!
Lehet hogy pont a konkurencia erősödése miatt ekkorát az ára? Mindenesetre jó, hogy szélesedik a piac, ezáltal nő verseny!
-
Talán mert a bukón foglal helyet a kamera és vezetékezni kell és talán mert nem minden kabátommal megoldható ha épp nem 40 fok van és nincs kabát?
éés kormányra szivargyújtóba meg nem dugom, elég 1x elfelejteni és letépem amikor leszállok. 5000 wifinek volt ilyen tokja, nyűgös volt, ennyi a lényege. Mennyivel barátibb ha az akku bírja sokat. Ajánlom neki, hogy 30fps-el jobban teljesítsen, mert hamar eladó lesz. -
A 4000+ lazán ment 120 percet úgy, hogy néha meg volt állítva. A abból indultam ki, hogy fejlődünk, nem pedig visszafelé. Amikor az ember egész nap megy, nem fog megállni 26X akku miatt, akkor lesz másik ami nem merül le gyakran. Volt jó pár ilyen kamerám, a 4000+ csak azért ment el, mert balesetben összetörtem, naívan azt hittem ez jobb, na meg valamivel több mint 35-ért megéri.
Nem veszem alapul mit ír a gyári, mivel mindenhol minden kamerának ugyan azt írta. A leg siralmasabb az 5000 wifi volt, az a hulladék elfűtötte az akkut.
MEg hotpixeles volt, az nem volt meg sokáig.
-
-
bepi81
tag
Tény, hogy ebben az árkategóriában nézve, az 5000X Elite egy elhibázott típus. Amennyiben javíthatók a felvetett hibák szoftveresen, akkor részben védhető a termék, de, amenyiben ezek inkább hardveres hibák, amik a túl korai piacra dobásnak az eredménye, úgy már komolyabb a gond.
A magam részéről, ha 50-60 000Ft körül keresnék akció kamerát, lehet, hogy megtoldanám már még egy 20-assal és megvenném 70k-ért a GoPro Hero Sessiont. De ez csak az én véleményem... -
-
Lac-coo
őstag
No de pontosan mi az a hatalmas nagy hiba vagy hibái?
Nem tud 170-et mert kisseb a szenzor...no aztán. Simán együtt tudok élni vele, hogy a nagyon durván torz, hordós rész lemarad....
Rossz a hang ? Ahogy látom legutóbbi javitással már van olyan jó mint a többin, azokon se nevezném amúgy jónak .
Színek....Jobb lenne ha nem tévedne ekkorát, de ez ilyen. Néha még be is jön a kissé idealizált színvilága. Ha nagyon zavar, majd szűrök rajta, nagy kaland.
ennyi pénzért nem várok hibátlan akciókamerát.az a bajom, hogy mindenki csak magyaráz, de én nem találtam még meg a videókat amin látszik, hogy totál rossz az egész .
Ami fontos az az élesség.
Ismerős körökben csak a sima 4000 van, szóval nekem marad a youtube...
Azon meg azért akkora bajt nem látok én ...De amúgy sjcam magyaroországnál biztos segíteni fognak ha bemegyek, megmutatják mi a különbség és majd eldöntöm ....
De azt fenntartom, hogy itt kicsit mintha idegből menne a véleményezés
-
Morzsibácsi
tag
Igen.Én is így érzem.Figyeld meg a 120.8622.12658-s számú fw-vel már ez tökéletesen fog működni.Meg abban az fw-ben már az is benne lesz,hogyha 1m-ről beszélsz a kamerába,akkor a felvételt egy jobb minőségű hallókészülékkel,már vissza tudod hallgatni.(teljes hangerőn számítógépen)
-
Morzsibácsi
tag
Teljes mértékben igazad van. Én ezt úgy próbáltam orvosolni,hogy megnéztem "egyben" is a felvételt,és megnéztem 4x úgy,hogy mindig egy adott kamera lépére próbáltam koncentrálni.Nem mondom,hogy ez a tuti módszer,de nálam így jött ki az eredmény.Tegnapi link,most már működik?
-
Morzsibácsi
tag
Igen,lehetséges.De pl dobok ide egy rövid videót.....Nincs benne kék,nincs benne sárga,nincs benne piros, Szerintem így teljesen jó,sőt azt mondom nekem tökéletesen megfelelne. De amint az említett másik 3 szín előkerül,onnéttól viszonylag élvezhetetlen a kép.
-
Morzsibácsi
tag
-
Morzsibácsi
tag
Beltéri felvételeknél,most is elég sárga. De mivel elsődlegesen nem erre van kitalálva,így nincs is vele semmi gond.Én amikor megkaptam....hát ott volt baj bőven
Magyarországi hivatalos vásárlás volt.Kicsomagolom,kiveszem vízálló tokból,akkumulátor fedél leesik.Kb 5 perc meg egy kis szigetelő szalag,és helyére kerül ismét. A szigetelő szalag azért,hogy ott is maradjon.Kb 1,5 hónapos kingston class 10 kártya berak,az istenért nem hajlandó felismerni,bármit is csinálok.Irány a bolt másik kártya vásárlás,nagy nehezen megtalálja.Akksi fullra feltölt.Király kezdődhet a próba.Minden oké,csak az akksi 21perc 49 másodperc után feladta a harcot.( kikapcsolt wifi,kikapcsolt lcd,stb )Ezek után már csak nevetni tudtam.Beszéltem a forgalmazóval.Nagyon korrekt volt.Mondta,még 14 napon belül vagyok,küldjem vissza,visszafizetik.Nem tudom miért,talán a kíváncsiság,hogy mi fog ebből a termékből ezek után kisülni,vagy valami hasonló meggondolás,de nem küldtem vissza.Most küzdök,és várom a csodát
Egy másik akksit küldtek,ingyen,mikor úgy döntöttem,hogy megtartom.Az azért jobb.
-
Morzsibácsi
tag
Nem valóban nem rossz.Én sem úgy értettem.Csak vannak színek,amikkel nagyon nem tud megbirkózni.Pl az autóm kék,kamerával egy fakó lila,a szomszéd háza citromsárga,kamerával egy nagyon csúnya narancs szín,az élénkpiros inkább csak egy rózsaszín....tehát ilyenekre gondolok. Az összkép egyébként elfogadható.Bár az elődje amit még most is használok e mellett (sj 4000 wifi),szerintem egy lényegesen korrektebb termék,mindenféle szempontból.Reméljük az idő majd megoldja ezt is.
-
-
Attila444
aktív tag
Ne elégedj meg vele, lázadj inkább tovább.
Az a hozzászólás nem neked szólt, hanem másnak, aki vakon hajtogatja, hogy ez szar, közben fel sem fogja mire válaszol. Nem volt kötelező beleszólnod.
Van itt a fórumon 5-10 ember, akinek baja van, ezenkívül van itthon 100 másik, akiknek semmi problémája nincs a kamerával. Ők mind igénytelenek szerinted? Ha valaki versenyautóban használja, mint a linkelt videóban, akkor neki is jó így, de szerinted ő is hülye, mert nem suttogni akar 3 méterről. Lehet véleményed, de az is csak egy a sok közül és nem kell mindenkinek egyetérteni vele. -
Attila444
aktív tag
Nálad tényleg komoly gondok vannak...
Nem a megoldást keresed és nem segítesz senkinek, csak háborogsz folyamatosan. Ha valakinek megfelel így a hang az hülye, ha felraknak egy videót, amin már tényleg hangos, akkor az kamu. Belinkelnek egy videót, hogy tessék, itt hangos, erre rákontráztok egy régi külföldi youtube-os videóval, ami kitudja honnan van, hogy itt meg halk, tényleg ezek a tapasztalatok sokat segítenek mindenkinek. Az a lényeg, hogy panaszkodhass, írd be minden nap, ha ez téged boldoggá tesz. Az ilyen embereknek felesleges bármit is mondani, mert úgysem fogják fel. Aki nem azt mondja, mint te, az hülye és át akar verni mindenkit, hát gratulálok...
Indíts egy blogot, te, mint SJCAM SZAKÉRTŐ, ott leírhatod a véleményed és nem lesz olyan, aki ellentmond neked, így végre megnyugodhatsz. De egy fórumon ne várd el, hogy a te véleményed mindenki szentírásnak vegye. -
Attila444
aktív tag
Ezen a videón mi a baj a hanggal? Ott van viszonyításnak az 5000 wifi. Ez egy versenyautó, ami hangos, ha te a szoba másik végéből akarsz suttogni, az nyilván nem ilyen lesz.
Te indítottad el itt a fórumon a lavinát a hanggal kapcsolatban. Bizonyos helyzetekben valóban halk és lehetne javítani rajta, de közel sem annyira szar a helyzet, ahogy azt itt páran beállítjátok.
Mit válaszolt neked a viszonteladó, amikor jelezted a problémád? Várd meg a frissítéseket és a következő szállítmányt, ha ezután is bajod van, akkor vidd vissza. Aki külföldön vette, annak mit válaszolt a gyártó? Küldje vissza, kicserélik, vagy visszaküldik az árát. De persze ez sem jó, mert inkább lázad, hogy ő át lett verve...ha találtok egy olyan videót, amin esetleg jó a hang, az hazugság, ha valaki elmondja, hogy neki nem számít, mert úgysem az eredetit fogja használni, az meg hülye és igénytelen -
szuper94
tag
Már mért ne lenne igaz amit odaírtam? az más dolog hogy elhiszed e vagy sem. ott a viszonyítási alapod az sj5000 hez a videóban. és ez amúgy is csak egy előzetes. majd ha elkészül a teljes verzió megnézhetitek azt is.
Igenis uszítod itt a népet a hanggal. Miért kell bolhából elefántot csinálni?? halkabb ez a kamera az tény de nem azt jelenti hogy rossz mert tiszta a hang és nincs háttérzaja. -
Attila444
aktív tag
Áruld már el, hogy mégis mi bassza ki nálad a biztosítékot.
Felrakott valaki egy saját videót, odaírta mikor készült, milyen firmware-el és mellé van rakva az 5000 wifi összehasonlításnak. Ezen a videón tényleg teljesen rendben van a hang. Erre belinkel körte51 egy 1 hónapos videót, hogy azon szar a hang...mi köze van ennek az eredeti hozzászóláshoz?? Majd jössz te, a fő uszító, hogy márpedig ez kamu videó és különben sem ér semmit. Mit szeretnétek ezzel? Szajkózzátok folyamatosan, hogy így szar meg úgy szar, attól hátha megjavul?
A gyártó és a viszonteladók hozzáállása is teljesen korrekt, meg lesz oldva ez is, ahogy minden más, csak várni kell egy kicsit. -
körte51
tag
Úgy képzeld el,hogy ,ha kiabálsz a kamera közelébe és a tévén teljes hangerővel nézve ép érthető ,de doboz hangú ! 1.0 s szoftver volt rajta ,tehát ez még tuti ,hogy az első kiadás! A 2K t rendeltem ,de elitet küldött! Kicsit hamarabb olvasgattam volna itt, nem kapkodtam volna el!
-
partxxx
tag
tényleg alulszaturált, de jobb mint 1.2.1
sajna a frissítés előtti képeket csak munkahelyen csináltamTESZTKÉPEK
eredeti + fényképezettA monitorom kalibrált LG 34um65-p
ISO 100
white balance: tungsten
FOV 110
Qualit: Fine
Sharpness: normal
EV: 0 -
partxxx
tag
feltettem az 1.2.1-et
semmi változásmennyibe kerül visszaküldeni kínába ?
most átcsúszott a vámon (áfán) és a következőnél tuti nem lennék szerencsés
és hogy ki milyen batch-et kapott? az enyém kb dec 1-én adták fel..
szét kéne szedni, valszeg csak egy erősítő/szűrő osztó van rosszul beállítva (visszaolvastam, hogy állítólag egyszerűen javítható)
szerk:
https://sjcamhd.com/safe/#
"NOTE: Our latest batch of stickers were printed with incorrect format. If your package has a number with 5-4-5-4 format"
... de eredeti, szóval last batch ...
-
GeryGreyhoun
tag
Nekem is elég a full HD 60 FPS, nálam ez az alapbeállítás. After Effects-hez van egy Twixtor Pro nevű plugin, ami ebből már csodálatos 120FPS-t és elfogadható 240-et tud interpolálni, ami nekem több, mint elég. Például a korábban már linkelt SJ5000 Plus-os videó végén a 25%-os sebességű részek így készültek, és szerintem teljesen szépek. Jó, nem egy SloMoGuys-videó, de a kamerák árát is vegyük figyelembe.
-
Attila444
aktív tag
Nem értem mire ez a felesleges pánik keltés.
Én is leteszteltem, minden fps valós, a 120 is.
A sima 5000-nél előfordult, hogy kevés fényben nem volt valós és csak duplázta a kockákat, itt is ez lehet a magyarázat. Ha nincs fény, akkor nem tud olyan záridővel dolgozni, vagyis tudna, csak nagyon sötét lenne, akkor az lenne a baj.A 4K felbontás interpolált, ezt tudtuk eddig is, de szerintem nem ez a legfontosabb szempont ennél a kameránál, főleg nem 24fps-el, én pl nem értem minek rakták bele, de benne van, attól még nem kötelező használni.
A hangot jobban megnézve, és SJ5000-rel összehasonlítva tényleg halkabb, nem olyan sokkal, de érezhető a különbség, már az 5000 is határeset volt. Ez valószínűleg azért van, mert levették a szoftveres erősítést, hogy ne legyen csendes környezetben is sistergés, de ennek ez az ára.
Biztos vagyok benne, hogy dolgoznak rajta és folyamatosan jönni fognak a frissítések, amik ezeket mind kijavítják, várni kell egy kicsit és kiforrja magát ez is, mint az összes többi SJCAM.
Emlékezzetek vissza mi volt a 4000-nél, mindent elbasztak a firmwareben, a képminőséget is, aztán jött egy új és hopp megjavult minden és mindenki boldog volt.A fehéregyensúly viszont az 1.2-vel nagyon jó lett, nekem bejön, ebben a ködös szar időben teljesen valós képet ad.
-
GeryGreyhoun
tag
De, pont az imént
Leteszteltem, és az igazság félúton van a kettő között: Full HD-ben a 60FPS valós, 720p-ben a 120 viszont NEM az, valójában csak 60 fps duplázott képkockákkal (de nem 30FPS négyszerezve, ahogy állította a hozászóló).
1.1 S firmware-rel teszteltem, mindjárt felrakok a kamerámra egy 1.2-t.
-
GeryGreyhoun
tag
Én úgy tudom, hogy a következő FW verzió valamit javít a hangproblémán. De azért én csodát nem várnék egy sportkamerától, vagy úgy egyáltalán bármilyen kamerától. A 200 ezres Nikonommal sem vennék fel hangot külső mikrofon (+mikrofon-előerősítő + USB-s audio interfész) nélkül, mert egyszerűen FOS, fizikailag egyszerűen ennyit tud egy 50*50 milliméter méretű mikrofon. Lehet szoftveresen bűvészkedni, de aki hi-fi hangzást vár ekkora méretben, az egy kicsit el van tévedve.
-
don pardon
aktív tag
Xiaomi: nincs hozza kiegeszito. Annak is volt HW baja anno, a fokusz rosszul volt beallitva(kezzel ki lehetett javitani). Errol van infotok, hogy ezt orvosoltak mar?
Kerdeses amugy az elite-nel, hogy tegyuk fel tenyleg rossz helyen van a mikrofon es en atrakom es mukodik minden szuperul akkor a garanciam ugrott-e vagy sem.
-
m3tr0
őstag
Azért érdekel mert ma meg kéne rendelnem egy kamerát és azon gondolkodok,hogy Elite legyen van SJ5000 WiFi.
Ugye az Elitben ott a slow motion és a gyro, persze gyerekcipőben járó firmware elbizonytalanított.
SJ5000 Wifi meg stabil softtal ellenben nincs benne slow mo és gyro ami meg pont kellene.
Amúgy az Eliteből is a második batchből kapnék már.
Meg merjem venni az Elite-t?mod: vízjelet ott cseszték el,hogy úgy rakták bele,hogy nem lehet kikapcsolni
amúgy nem rossz az.
Engem a hang probléma aggaszt amire azt mondták,hogy igazából egyértelműen szoftveres hiba.
De a gyártó szemszögéből nézve én is azt mondanám. Bár ha belegondolunk, ha videót készítenék magamnak vagy megmutatni a családnak,hogy pl. milyet vitorláztunk, tuti zenét vágnék alá...szóval ha innen nézzük a hang nem is annyira fontos,de amúgy meg igen, egy 40 ezres kamerával lehessen már hangot is rögzíteni. -
kojo02
tag
Na szóval. Most "veszekedtem" a SJCAM-tech supprot-tal... (nem a magyar)
V1.2-ben nem lehet kikapcsolni (mármint én nem találtam - de szerintük se) a vízjelet. SJCAM 5000x felíratott a jobb alsó sarokból.
Állításuk szerint ezt javítja a V1.3 ami december 23-24.-én adnak ki...
De remélem előbb javítják ezt a hibát...
-
Metal666
csendes újonc
És az első batch és utáni szállítmányok között akkor mi a különbség? Módosítás az össueszerelésnél,vagy valami ilyesmi?gondolom akkor a sima 5000x-nél is lehetnek ilyen hangproblémák.vagy ez most kizárólag csak az elite verzióra vonatkozik? Vagy venni kell 4000-est mert az még jó volt.
-
don pardon
aktív tag
Szuper, bar a hangot nem nagyon emlegetik:
Other improvements include:
V1.2 20151208 Changelog:
1. Adds the Color Options
2. Adds image quality options
3. Adds sharpness options
4. Adds SJ5000x Watermark
5. Improves English Menu options
6. Improves Menu options order
7. Adds underwater mode shooting function, to have more accurate color when shooting underwater.
9. Improves IQ effects
10) adds RAW
11) Greatly Improves White Balance settings. -
hippo0315
senior tag
Párdon az lemaradt.
SJCAM-SJ5000-Basic-v1.0-Firmware - 2015. október 9-i firmware. Innen tölthető
Amikor megkaptam a kamerát áprilisi firmware volt benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest