- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jony77
tag
válasz
Balubike75 #3154 üzenetére
-
jony77
tag
Kisfilmem,csak a légivideó készült sj5000 elite-vel
[videó] -
jony77
tag
A sj5000x elite beltérben kevés fényben is jól teljesített!A videóban világosabbnak látszik a kép,de nem volt ennyi fény!(Ferde lett egy kicsit az állvány miatt,septibe kellett csinálni)
[teszt] -
jony77
tag
Drónos légipanoráma fotó,de ezt még gyakorolni kell!
[360] -
jony77
tag
Ezt az 5000x elite -vel csináltam!
Ime háza tályi360 fotóbol konvertált videó!
Megjegyzem a fotó sokkal szebb minőségű,de azt a facebookon csak szgépen lehet megnézni,míg a videót telefonon is!
[360] -
jony77
tag
válasz
don pardon #2944 üzenetére
Én meg néznék egy olyan össze hasonlitó videót amiben screenshot-ok vannak,mind a két kamera videójából!
Mondjuk motoron,autóban oldalra elfordulva,vagy kopteren ledöntve!Ott látszana szerintem a külömbség igazán melyik lenne elmosva jobban!Különböző sebességeknél milyen részlet gazdag marad a kép!A sj-nél jut egy képkockára 1mb,míg a gopro-nál 2mb. -
jony77
tag
Én most vettem bele egy ilyen kártyát,ez volt a legolcsóbb,és németből itt volt egy hét alatt.
[Verbatim] -
jony77
tag
Ha adott volt egy bitrate keret a proci miatt,nekünk meg a youtube miatt,szóval nem csak nekem jutott már az eszembe ez az fps való játék.
Itt a példa anno volt egy lg 3d telefonom a sima 720p és videója jobb,bal sjcamelite infója.
Az lg mérnökei is fps csökkentéssel oldották meg ,nem képkocka elmosással.De elég rendesen majdem 3 fps! -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2915 üzenetére
De jobb lesz,pont ez az emlékeztek az első kamerás telókra!Álló videónál birta tartani a teljes felbontásban 640x480 a kép élességet ,de amint gyorsabb mozgás volt rögtön pixeles volt a vidi,pont ezért mert az akkori telo proci nem bírta a feldolgozni azt az adat mennyiséget.
A sj5000elite is ha kapna egy gyorsabb procit akkor tudná a 60mps -ot.
Én ezt azért próbáltam ki mert ismerem (tanultam) az mpeg tömörítésének elvét.
Amikor duplázom,többszörözöm a képkockaszámot akkornem nő olyan arányba az adat menyiség másodpercenként!Mivel úgy tömörít, hogy csak a képkocka közötti változásokat menti,tehát a duplázok,akkor nem lesz másodpercenként 60 kép lementve ,csak 30 ,és annak információ változása AMI nulla!!!
Így több marad a részéletekre.
Ezt vagy elhiszitek vagy nem.
Én tegnap óta gondolkoztam ,hogy lehetne megtartani 2knál a 32mbs,mert ugye 50fpsnél is csak 24mbs.
De ezt már fel se hozom, meg tartom magamnak.(ez is a tömörités kijátszásán alapszik)
Többet nem szólok hozzá a témához, további szép napot! -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2913 üzenetére
Na egy kicsit elcsúsztunk egymás mellett!
Ebben maximálisan igazatok van ha felkonvertálva nagyobb felbontásba jobb marad a minőség,de miért is????
Mert nagyobb bitrátát hagy meg a youtube! DE nem csak akkor hanem akkor is ha a képkocka számot növeljük!!!30 fpsről 50-60re(elég az 50fps,mert ugyan annyit enged).
Amit én beszélek az az hogy álltalában a mostani akció kamerák nem rögzítenek 2-4k-ában, csak max 30 fpsben.De javítsatok ki ha tudtok olyan goprót,ill. mást ami 4k-ban 60fps-sel rögzít.(200Ezer alatt)
Maradjunk a gopronál
rögzit 4k 30 fps 60mbs mal,ezt a youtube lerontja35-45mbs-ra.
Kérdezem ,hogy ezt hova konvertálnátok ??6k-ba ,ill 8k -ba
ÉN inkább megnövelném itt is az fps számot ,és akkor viszont nem ront semmit.
A 2k-nál is így vagyok,a 2k maradjon 2k ,de az hogy is írtátok: "Tényleg elég jó maradt a minőség."
Én csak egy kis saját észrevételt hoztam fel,illetve osztottam meg azt hittem segítek ezzel! -
jony77
tag
válasz
SkyS1gn #2904 üzenetére
Gyors mozgások elmosódásáért a Mbs korlátozás a felelős.A you tube így korlátozza ,hogy ne töltsenek fel 3perces videót 5 giga ként!
You tube szabvány max bitrate:
1080p (fullhd) 30fps=8mbs 50fps=12mbs
1440p (2k) 30fps= 16Mbs 50fps = 24Mbs
4k nem néztem.
Na a gopro vs sjcam közt azért nem érzékeljük a lényeges különbséget mert mind a kettő bitrátáját lerontja ugyan olyan szintre,tehát egy biciklis autós vidi ugyan annyira lesz elmosva! Hiába kerestem én is az e fajta minőség különbséget anno ezért nem látni.pedig a gopro videója dupla annyi adatot tartalmaz másodpercenként mint a sjcam!!
Számoljunk a sjcam 32Mb/s rögzit 30 képet= 1 képkocka dúrván 1Mbite,ez sem sok egy képre ha belegondolunk a telefonunk képe 3-4 mb!
De a youtube ezt is lerontja képkockánkénti fél megára,tehát marad egy tök rossz minőségü videónk!
Elveszlenek a részletek, a fűszálakból egy bolyhos szőnyeg lesz.
Ja az after effectet ha használ valaki,az tudja,hogy kirenderel akár 250-300Mbs-ba is.Egy 2-3perces vidi5-8giga,tehát szépen nézne ki a youtube ha ezt engedné!(sok otthoni gép meg nem is vinné)
-
jony77
tag
Gyro kikapcsolva,és más stabilzálás nélkül!
[videó]
Annyit csaltam,hogy mivel a youtube 2k-ba nem enged csak 16Mbs ot,ezért 50 képkockával rendelertem ki,így a 32mbs ből meg hagy 24mbs-ét. -
jony77
tag
pont ezt a kérdést akartam feltenni én is ,mert én drónnal használom ,és azt vettem észre rezgéseknél bemossa a kép kockát!Tehát amikor pc-én stabilizálom,hogy usszon a kép,valahol elmosodik.Ki fogom próbálni gyro nélkül,és pc-én stabilizálva.még egy kérdés,a zajcsökkentést érdemes bekapcsolni?Ha igen akkor sok fénynél is?
-
jony77
tag
válasz
Lac-coo #2827 üzenetére
Ebayon vásárolt strom32 3 axis gimbal.(A 3 axis gimbalok között a legolcsóbb ami kapható)
A drón az meg egy épitett hexakopter,dji f550 vázra!Csak érdekesség képp irom 3kg súlyú ,így a szél nem igazán mozgattja meg!(a cx-20 csak 1.2kg)
A kamera természetesen sj5000 elite x. Szín korrekcióval,egy kis cinema szerűvel kisérletesztem,ami érdekesen sikerült.A ház falának a szine változik (20mp-nél) enyhe rózsa színűböl sima szürkébe.
Szóval érdekes ahogy a kamera korrigál.
Hozzá teszem még nem frissitettem csak az 1.3 van rajta.
Ja gyro ON. -
jony77
tag
Egy kis kamera + 3axis gimbal teszt erős szélben!
[videó] -
jony77
tag
Igen a sony nak jobb a képe a gyorsabb mozgásoknál ,sem mosodik el,mint a gopro!
[gopro vs sony] -
jony77
tag
Valaki tudja esetleg mivel lehet helyre hozni a sonyvegasba ezt a túlzott kontrasztot?
-
-
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #2003 üzenetére
Itt egy videó ,nincs szoftveresen hozzá nyúlva!Tehát szín meg a remegés eredeti pedig bevolt kapcsolva a stabilzátor!
5perctől feljebb is repülök egy kicsit
[Teszt video]
-
jony77
tag
válasz
Golyo69 #1983 üzenetére
Jé egy nyíregyi videó!
Én multikopterre vettem az elite- et főleg a giro stabilizálás miatt!
Tapasztalat:
Ráraktam mondom a girónak stabilizálni kellene a kopter által kelltett APRÓBB rezgést,de nem volt képes egy kicsit se!Hát akkor ott van mentő övként a sony vegas stabilziálója majd hátha.
Tökéletesen kiszedte a rezgést és szépen uszik a kép! Tökéletes is lenne,ha:
De mivel a rezgés is egy gyors mozgás amivel már a kamera procija már nem bír,így szépen mossa és kockázza a képet!Igy a 2k -ás minőségből olyan mint egy felkonvertált 720p talán!
Na de nem adtam fel stabilizáltam a kopteren a kamerát (ne vegye át a géprezgést),és kiélesedett a kép!
Egész türhető éles ,a színvilága az egyedi de azt lehet utólag huzni!
Tehát azért annyira nem rossz!
UIe ma rá néztem a jófogásra és láttam 50 fellett nem sokkal használt lg g3 at aminek a videója ezerszer jobb ,csak fogtam a fejem
-
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1839 üzenetére
halkabb mint az átlag de szerintem nem gáz ,bármelyik videó szerkesztőbe lehet orvosolni
Nekem drónra kell gimbal-ra,emiatt is döntöttem -e mellett! -
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1836 üzenetére
nem próbáltam még azóta le cserélni!Az lg full hd-ba szebb volt mint a sj 4k-ba.
Ennyi pénzért várnék valami hasonlót,főleg sony senzorral!Fogok csinálni össze hasonlitó videót,csak amit most rögzitettem (a munkehelyen) az nem publikus legalábbis a fönököm nem biztos,hogy dijjazná!De majd hétvégén csinálok több helyszinen!És majd megosztom! -
jony77
tag
Ma teszteltem a videót az lg g3 hoz képest egy kaka
Az lg fullhd rögzit 20Mbit-tel míg a sj 4k -át ugyan ennyivel! Ez elég rendesen látszik is sokkal zajosabb a sj! Egy kicsit megbántam ,hogy megvettem,ennyiért már tudtam volna külföldről repedt kijelzős (de müködő) lg g3
-
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1827 üzenetére
Mindent úgy csináltam ahogy leírtad ,és nem csinál semmit!Rajta van az sd a BIN file ,és nem zavarja ugyan úgy müködik,még vettem fel is vele!
-
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1827 üzenetére
köszi
-
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1825 üzenetére
Köszi!
Hogy kell kicserélni? -
jony77
tag
válasz
Morzsibácsi #1823 üzenetére
1.2.3 s
-
jony77
tag
Nekem ma jött meg Magyarországi vásárlás!
Csak bent tudtam kipróbálni a képet hát nagyábol nem annyira rossz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED monitor topik
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest