- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Lion
csendes tag
válasz
Kristof_94 #3189 üzenetére
Épp most használtam az ugyanilyen célra (tengeri snorkelezés) vett az M20-amat (kb ugyanaz, mint az 5000) és atom jó. Víz alatti üzemmódban állati szép felvételeket készítettem víz alatt és felett is, notebookon néztem vissza.
Bóját vegyél hozzá! 2-3e Ft és nagyon hasznos. Pl. amíg a búvárszemüvegemet igazgatom, csak "ledobom" a vízre a kamerát, ami ott lebeg a felszínen a bójával
Vettem hozzá vízálló botot is, amivel meg nyaralás közben mindenfélét felvettünk, a srácaim is marhulhattak vele. Csak győzzem megvágni a sok-sok GB-nyi videót...
A GoPro-ról nem tudok nyilatkozni. -
Lord Lion
csendes tag
Balubike75 és TKL: Már az jutott eszembe, hogy a telómmal (SGS4) hamarabb megoldom ezt a feladatot.
-
Lord Lion
csendes tag
Már többször próbálkoztam éjszakai timelapse videót készíteni az égboltról, de a csillagok nem látszanak és a kép is zajos. Videó- és fotó timelapse-szel is kísérleteztem. Utóbbinál több dolgot is be lehet állítani, de én nem találtam a rekeszidő (exposure) lehetőséget, pedig az a kulcsa az egésznek.
Próbáltam 2 és 3 MP-lel, 10 másodpercenkénti képkészítésnél. Folyamatos tápellátás mellett.
RAW formátumban 3MP-nél egy kép 23MB, azzal gyorsan betelt a 16GB-os kártya.
Valakinek sikerült már ez? -
Lord Lion
csendes tag
Aki már készített ilyet: egész éjszakás, égboltot (csillagok /azaz a Föld/ mozgását) felvevő, tápról menő timelapse felvételhez milyen beállítások ajánlottak? (M20-am van, de gondolom ez most mindegy)
-
Lord Lion
csendes tag
Most volt csak időm megnézni az első timelapse videómat. Az akksi nem sokáig bírta, kb. 1 óra lehetett. 12MP felbontással ez idő alatt egy 174MB-os videót készített, ami egész jó lett, pont a besötétedést vette fel. Jó tanulópénz ez, majd még tesztelem. Persze valahogy meg kellene oldani a vízállóságot (hajnalra csöpögött a tokról a pára miatt a víz) ÉS a külső tápellátást is egyszerre.
-
Lord Lion
csendes tag
válasz
Lord Lion #2977 üzenetére
Válasz magamnak: gugli, első találat: FW frissítés
-
Lord Lion
csendes tag
Akksin én is csodálkoztam, hiszen a kijelzője is kisebb, ami gondolom kevesebbet fogyaszt valamivel. De ha a FW frissítés megoldja ezt és a képminőségen is javítanak kicsit, akkor megvan az új király.
Noob, guglizás előtti kérdés: van valahol leírás a FW frissítés menetéről? -
Lord Lion
csendes tag
válasz
[CM]Crusher #2972 üzenetére
Szuper! Főleg a Thai nyelvnek örülök!
-
Lord Lion
csendes tag
Azt se felejtsük el, hogy az M20 az 54 gr, 23x39x44mm, az 5000x Elite pedig 74gr, 25x61x42,4mm. Van, akinek a méret is számít
Amit az összehasonlító videón láttam (meg-megállítva), hogy az 5000-nek részletgazdagabb a képe. Pl. amikor az autógumik előtt halad el, az 5000-en szépen látszik a gumin a címkén a felirat, az M20-on nem annyira jó. Nem tudom, hogy ezen egy firmware frissítés tud-e javítani. -
Lord Lion
csendes tag
válasz
szuper94 #2949 üzenetére
Már másnap meg is vettem az M20-at, mint első akciókamerámat, hétvégén egy esküvőn használtam is. Persze szinte semmit nem állítottam be (I'm a noob yet), ma vettem észre, hogy a Gyro Sensor off-ra volt állítva. Ez lenne az optikai képstabilizátor?
Olyan kicsi ez a masina, hogy úgy kellett keresgélnem, melyik zsebembe tettem
Probléma: a felvételek mozgáskor illetve a tárgy hirtelen mozgásakor (pl. rocky-t táncol
) kicsit szaggatnak, mi lehet a gond? Kevés a Class 10? Full HD/60 fps felvételek.
megj.: az M20 topikba is beírtam, de az MÉG nem pörög.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- N€T0X|N: SSD cserék
- OLED TV topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest