- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #24427 üzenetére
Az a mérőeszköz jól mér (voltcraft), én is olyannal mértem anno. Viszont a furmark-os mérés szvsz csak bezavar a képbe. Mérd ki ezt a 3 értéket:
1. Alapórajel/alapfesz, üres és csak prime95-el terhelve
2. Alapórajel, 1,39...V ugyanez
3. 4Ghz 1,39...V ugyanez.
Illetve hasznos lehet, ha a lapod által mért, Aida-ban monitorozott CPU fogyasztás értéket is beírni. Úgy rémlik, a Giga lapjai P35 óta tudnak mérni.SZerintem ebből már neked is látszani fog a difi. Esetleg Prime95 helyett én ajánlanám a Linx nevő progit [link], az egy kicsit jobban megizzasztja, illetve egyenletesebben terhel, nem ingadozik annyira a terhelése az időben, mint a prime-nak.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #24425 üzenetére
Nem írsz tényeket?
"Ahogy előttem írták ilyen szoftveres mérések 0-lát érnek.
...
Ameddig feszt nem emelsz addig mindig ugyan annyi lesza fogyasztás bármnennyi GHz-n megy a proci. Persze a laptól is függ mennyi áramot vesz fel adott teljesítményhez."
Nekem ez nem érdeklődésnek tűnik.
1. hibás állítás: A szoftveres mérést leírtam.
2. hibás állítás: A Ghz-dolgot leírtam.
3. hibás állítás: A laptól semmilyen mértékben nem függ a proci áramfelvétele. Ha már a laptól veszi fel az proci áramát, akkor perceken belül hívhatod a tűzoltókat.Az a mérés, amiről beszélsz, sehogy nem áll össze se a fizika, se a józan ész törvényeivel. Mivel, hogyan mérted?
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #24420 üzenetére
Ne írj le tényként olyan dolgokat, amiről fogalmad sincs! Ezzel másokat vezetsz félre!
A szoftveres mérés is mérés, akármennyire is divat fikázni. Csak éppen tudni kell, mi mér és milyen pontossággal! Mint ahogy egy "hagyományos" mérőműszernél se ér semmit a mérés, ha nem ismered a mérőeszköz mérési pontosságát. Nekem a régi X58 lapom pl. tökéletesen jól mérte a proci teljesítményfelvételét, az előtte lévő Asus-om meg teljesen baromságot írt.
Másik tévedés, hogy alapfeszen nem nő a foyasztás. Dehogynem, kb lineárisan, 10%-ot emelsz az órajelen, 10%-al fogyaszt többet. A feszemelés négyzetesen hat, tehát ha mondjuk ugyanúgy 10%-al magasabb feszen, de azonos órajelen megy, akkor nem 10%-al, hanem nagyjából 21%-al fog többet zabálni.
-
-
ffodi
veterán
válasz
KAMELOT #24420 üzenetére
Ez így nem igaz. Egyrészt a 3960X alapban annyit fogyaszt (130W TDP), másrészt nálam 2600K 5GHz-en LinX alatt terhelve kb. 180W-tal eszik többet a gép, mint alapjáraton. Persze ehhez hozzájönnek az energiagazdálkodási fícsörök, + a lap és a ram fogyasztása is, de olyan 150W - 160W körül simán fogyaszt. Hozzáteszem, nem szoftverrel mérve.........
-
Viktor77
titán
válasz
KAMELOT #19524 üzenetére
Fent befele? Szerinted a meleg levegő merrefelé száll? Tolja vissza (illetve tartsa bent) azt a meleg levegőt, ami amúgy felül kimenne? Nem túl okos ötlet.
Szokásos elosztás kell.
Elöl be, hátul ki, felül ki. Az oldalsó venti inkább csak bezavar, de egy nagyon lassú járású (hogy minél kevésbé zavarjon be a légútba) esetleg maradhat. -
Giovanny
őstag
-
Giovanny
őstag
-
Erdei88
veterán
válasz
KAMELOT #17496 üzenetére
X79-es lapoknak kb 60k-s indulóárul lesz, procinak ha jól emlékszem 500$ körül lesz a legolcsóbb, és még a ramokról nem beszéltünk. Elsők között egy nagyed millióért meg is lehet venni, ami azért nagyon durva.
Leaked Sandy Bridge-E Benchmark. Ez alapján játékhoz felesleges lesz megenni
Ha kijön az X79 akkor n tuti lecsapok egy használt 2600/2700K-ra.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT #17469 üzenetére
Szerintem az i7 980X már picit túlzás.
Hiszen akinek ilyen központi egységre tett szert, nagy valószínűséggel dolgozik a gépén, mert az idő pénz.
Egy mezei i7 / i5 is bőven elég az SLi-alá.
De a szemléleteddel egyetértek, hogy az intel processzorok erősebbek.Miért sajnos?!
Olyan nincs hogy a két cég egyformán teljesít, AMD illetve az Intel. Egyszer ez van fent, egyszer az.(#17471) HoReSz1975 Fura hogy X58 ról váltottál SB-re.
Az intel *számotokra kedveskedik pedig az új X79-el.
X58-at én személy szerint SB-re nem váltottam volna le. Csak SB-e rendszerre.
Sajnos az már nem az én pénztárcámnak lesz kitalálva. Piacon ellenfele nem lesz az új rendszernek, így fizethet bőségesen aki olyat szeretne. -
HoReSz1975
őstag
válasz
KAMELOT #17469 üzenetére
Ezen vagyok én is, csak ameddig nem kell el az X58 lapom és/vagy az i7 920 -am, addig nemtudom megvennni az i5 2500K prockot, jövőhéten kedd, szerda magasságába érkezik már az alaplapom a Sandy konfighoz, egy AsRock Z68 Extreme4 Gen3 személyében
Kíváncsi leszek, ha összeáll a gépezet, mennyire hajtja meg majd a Zotac GTX580 -at
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT #17416 üzenetére
Véleményem szerint egy GTX580 Sli-hez illik fullHD avagy a fölötti felbontást használni.
Ott pedig nincs akkora jelentősége a processzoroknak már.
Természetesen nem rossz dolog az i5 2500k ilyen rendszer alá, de én úgy látom nem létszükség, hiszen rengeteg mai játék inkább vga limites mint hogy Cpu limit lenne a gond. -
Majkee84
aktív tag
válasz
KAMELOT #17401 üzenetére
Overlockertől vettem. nála 3.7-et ment, én 3.5 fölé nem tudtam menni. Nem tudom még, hogy milyet vegyek. A mostani kártyám 1.163V-on megy 900/1200 MHz ami ~ HD5870 ~ HD6950 -elvileg.
Az egyik ismerősömnek jó áron el tudnám adni a mostani lapom plusz a procit, gondolkodom egy ASROCK 870 Extreme3 R2.0 meg valami tuningosabb procin és akkor később nem tarom kizártnak az 5850 CF-et.
-
sortie
tag
válasz
KAMELOT #15878 üzenetére
Hali!
Most jutottam el odáig, hogy már csak a CPU hűtőre kell vadászni ebben kérnék segítséget.
A mostani gépem!
Intel Core2 Duo E7400
Cooler Master Hyper TX2
Gigabyte S-Series EP45-DS3
His Ice Q4 Radeon HD4850
Kingston HyperX KHX8500D2K2/4GB
Enermax ATX 12V EG565AX-VE(G) (24p)
Samsung HD753LJ 750GB 7200rpm 32M
Chieftec BX-01B-B-SLEbben az állapotában tuning nélkül jelen pillanatban a magok 31 és 39 fokosak.
Találtam egy táblázatot miszerint ez a hűtő a tesztben szereplő környezetben legkevesebb 70 fokra tud hűteni.
Az a problémám, hogy nem tudom összehasonlítani a két konfigot, hő leadás tekintetében.
Szal nem szeretném nagyon túlméretezni az új hűtőt (20-25K és 1kg felett) , mert nem akarok atom tuningot csak csendesebb és hűvösebb hűtést szeretnék a gyári megoldástól.
Valami hasonlót, mint a mostani volt. Max. 15K-ra gondolok.Új gép!
Intel Core i7 2600K
MSI Z68A-GD65 (B3)
Radeon HD 6950 vs HD6970
Corsair Vengeance 8GB 2*4GB KIT 1600MHz
Kingston V-Series 96GB SSD SVP100S2
WD Caviar Black WD1002FAEX SATAIII 1TB/64MB
Faractal Design Define XL
Enermax Modu 82+ EMD525AWT II#KAMELOT
Ez a három hűtő amit ajánlottál nincs benne a tesztben.? -
-
JanR
addikt
-
diegho
nagyúr
válasz
KAMELOT #10325 üzenetére
Nem akartam most Z-s lapot venni, majd ha már bejelentik az ivy-t akkor veszek egy lehet már újabb chipseteset, addig meg bőven elég ez alap órajelen. Most nem akarok/tudok sok pénzt kiadni rá, mert gondoltam egyet és a tavaly vett autóm hitelét egybe kicsengettem, nem mondom, hogy 15ezer plusz nem férne bele, de inkább várok amíg kijön egy tényleg kiforrott bugmentes chipset. Az i3-at pedig nem tudod húzni, csak a K-s procik unlockosak és K-s i3 nincs jelenleg.
-
diegho
nagyúr
válasz
KAMELOT #10321 üzenetére
Eredetileg nem akartam cserélni, de gondoltam meghirdetem a régi dolgaimat hátha elmennek. Szinte minden el is megy. Gondolkodtam mi legyen, elsődlegesen egy 2300 volt a cél olcsó lappal, mert amúgy sem használom ki. Aztán megláttam ezt a 2500k-t 39-ért, így lecsaptam rá, mondván, ha egyszer nem lesz már elég alapon, csak veszek alá egy Z-s lapot és kész. Jobb mintha vettem volna 2400-at ugyanennyiért. Tudom morbid lett, de nem baj, alap órajelen tökéletes, kicsit fogyasztó fapados lap bőven jó.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KAMELOT #9483 üzenetére
Hát, én is így voltam vele sokáig. Aztán megpróbáltam, és azóta mindig meghökkenek a gyorsaságon. Pedig én nem sima HDD-ről váltottam, hanem 2xSAS Hitachi ULTRASTAR 15K300 147GB 15000RPM RAID 0 -ról. Na most ez a kombo már magában sem volt lassú a sima HDD-khez képest. Mégis óriási a különbség a két felállás között az SSD javára.
-
-
Attila8006
aktív tag
válasz
KAMELOT #9347 üzenetére
sajnos a gtx460 768 eléggé levan maradva a hd5850től
ezért is reméltem hogy eléggé odaver majd mindenbe
de eddig sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerettem volna
de holnap meglesz az i5-750,és remélem azzal hasítani fog a gép
az is lehet majd kicsi pénzt még rááldozom,és lecserélem a vga karim is egy gtx470re.csak ahhoz meg lehet nem lenne elég a tápom
Gigabyte SuperB550 -
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #9005 üzenetére
Igazság szerint nekem legújabban az Intel DP67BG nagyon bejön.
Keveset fogyaszt, nem melegszik, és baromi jól néz ki. Igaz, tuning-potenciálban nincs az élmezőnyben, de nekem az nem fontos szempont. Igaz, eszerint éppen szégyenkezni valója sincs.
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #8773 üzenetére
Szerintem egyértelműen egy egyszerűbb, kevésbé felszerelt és rosszabb paraméterekkel rendelkező lap a P8P67 nem alternatíva az ASRock P67 Extreme4 lapjával szemben. Hogyan lenne, hiszen az előbb mondtam, hogy teszt alapján ASRock P67 Extreme4 jobb mint az ASUS P8P67 Pro.
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #8770 üzenetére
Az drága, annyit nem tudok rászánni. De ha már P67 és nem túl drága de jól felszerelt lap, akkor az ASRock P67 Extreme4 lenne a befutó. Nem tudom azEVO miben különbözik a Pro változattól, de a Pro-hoz képest a ASRock lapja hűvösebb, kevesebbet fogyaszt, és a felszereltsége is jobb, és teljesítményben is veri - 35k ellenében!
Egyébként mit értesz a GA lapok alatt?
-
Zoli83
tag
válasz
KAMELOT #8733 üzenetére
Köszi NAS, KAMELOT!
Akkor jól gondoltam, bár nekem egyáltalán nem fontos az IGP.
Eddig biztosra vettem, hogy Gigabyte P67 UD4 lesz az I5 2500K proci társa, de a srácok elbizonytalanítottak.
Igazándiból az lenne a lényeg, hogy stabil és jól tuningolható lap legyen ami nem teljesen fapados.
Úgy tudom, hogy inkább a procin múlik a tuningolhatóság, mint a lapon, de cáfoljatok meg ha tévedek. Ezek után félve kérdezem, Gigabyte P67 UD4 vagy Asus P67 EVO?
-
Dictator^
veterán
válasz
KAMELOT #8138 üzenetére
Nos felkerült. Valami Titan Nano Grease került rá, számomra ismeretlen.
Hát tény, hogy nem lett 95fok játék közben, ha minden igaz CoD MW2 max felbontás , max playereknél olyan 58fok körül lehetett.
Real Temppel mértem, a két magot, itt 65 - 64 fok lett, a kilépés pillanatában.
Minimum 36-36 volt.Aida64 most 35fokot mér a CPUra és 39-39et a magokra.
Nem tudom ez természetes-e. Mindenestre, a pasztázás előtt lévő bootolás után 85fok volt a proci töltegetés közben.
Szobába kb 20 fok van, vagy inkább alatta. Viszont nincs keringés a házban, tehát egyedül a táp a vga és a cpu venti megy. Az érték korrekt igy vagy nem? A ház oldala nincs feltéve és ki lett portalanitva gép mellette.
-
PyroS
senior tag
válasz
KAMELOT #4806 üzenetére
KAMELOT : sajnos az az Asus már túl drága 52k körül láttam.Az már nem fér bele a keretembe.
Mozzarella: jaja nekem is ezért tetszik bár nem tudom,hogy megéri e a felárat.
Fore: igen de azért várok,hogy valaki megerősítsen benne
.
Qru: Éppen ma jött meg a Mugen2-höz a 1156-os felfogatás mert csak Rev A-om van amihez nem volt.Szóval már nem lényeges a Asrock Combo felfogatása.De végül is majd az ha meglesznek az árak akkor tudok jobban dönteni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
KAMELOT #4760 üzenetére
Gondolkodom rajta.. de miért 570?
Alig gyorsabb mint az 560 Ti és az még nem volt pariban a 250K@4400MHz-valEgyébként a 1155 lapok nagyjából ugyanazok (kategórián belül), de valahogy idegenkedem az MSI-től.Szubjektív.... de ez van.
Érdekelne a véleményetek.. Gigabyte-val nincs gondom, de az UD4 nem nagyon tetszik. Az Asrocknál van külön betáp az SLI-nek... az elég ritka, bár lehet 460-nál semmi szükség rá.
-
Geryson
addikt
válasz
KAMELOT #4652 üzenetére
mi az az SB? A South Bridge rövidítése?
Én is azon filózom, hogy milyen lap legyen. Most látom, hogy I-Pon lecserélte a Gigabyte-okat (pedig már az újak voltak nekik) MSI-re, de most meg csak ez az utóbbi van. Elég gyatra...
i7-2600k és nem "k" között mi a különbség? Nem érdemes amúgy várni valami új steppinggel? Most akarok eldobni közel 4 kilót gépre, nem akarok olyat venni, ami helyett 1 hónap múlva jön egy modellfrissítés és kiderül, hogy az enyém trotty. Ötlet?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
KAMELOT #3643 üzenetére
Mivel P lapban a GPU nincs használva, csak fogyaszt, így felesleges is húzni, tehát nem lehet. H lapban lehet húzni az iGPU-t, és mindegy milyen a proci. Z68 lapban lehet majd procit húzni, és GPU-t is használni(húzást nem tudom).
tomic: Nyilván nem, de akár egy E8200@4GHz, de inkább egy E0 E8400@4GHz elég lehet egy GTX460/560 mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest