Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giga Z68b3 csinál olyat hogy béta biosra frissítés után újraindítulgat megállás nélkül. Odáig jut hogy behozná a bios képernyőt, de ott meg kifagy, hogy irja hogy uefi bios... van bios backup chip, visszatöltöttem róla a bios-t felfrissül, de a végeredmény ugyanaz.... Ez kuka, vagy menthető valahogyan?
-
khes
tag
Gyors kérdés: mekkora az i7 2600k-nak doboza? Szállításhoz kellene, lehetőleg minél hamarabb. Előre is köszönöm.
-
törölt tag
1155-ös xeonoknál működik P vagy Z lap esetén 5-600mhz-es tuning?
ivy topikban nézelődtem, de nem találtam választ. hébe-hóba látni aprón ilyen procikat, és ha lehetne húzni ezeket (függetlenül, hogy sandy vagy ivy), akkor megérné benevezni egy ilyenre jó áron.
utoljára i7-3770 xeon megfelelője 40000 volt (-100mhz).(#35296) Speed(R)
olvastam a hsz-eid a másik topikban, ezért is hagytam a 'csába.
reménykedtem, hogy lesz erről valami pontos infó. -
emre
veterán
válasz
remusz13
üzenetére
Na ja, de belül nincs 185mm hely.

Én meg ezt találtam. Szóval 160mm magasságú cpu hűtőig csak a pénztárcád szab határt annak hogy mit veszel. De ez már másik topik témája.
-
remusz13
tag
Sziasztok!
Jövő héten sikerül szereznem egy 2500k-t , és egy ASRock Z68 Pro 3 lapot hozzá
Lesz mellé egy 7850 videókártya, és ebből kiindulva lenne két kérdésem felétek. Az első, hogy egy chieftec ctg 500-al karöltve elfog-e boldogulni a dolog, a másik az lenne, hogy van egy bitfenix comrade házam, ahhoz szeretnék egy értelmes léghűtést ami bele is fér, tuningot úgy 4,3-4,5 közé szeretném belőni, bár Mobákhoz még ígyis túlzás, de nah.
Ha valaki tud valami jó alternatívát a házamba léghűtésnek, nagyon hálás lennék, előre is köszi a választ 
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem kell de már meg mire váltasz?

-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mondjuk az én lapom azt is magától megcsinálta

-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Még az sem törvényszerűen szükséges..persze bajt nem okoz.
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
egy bios resetet, inkább, win alatt én nem szoktam semmit csinálni, az első indításnál felismeri utána esetleg egy újraindítás
-
Bjørgersson
félisten
Processzorcsere esetén elég csak a chipset drivert újratelepíteni? Vagy még azt sem szükséges?
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
van steamem?

-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
nincs mit

mikor lettél ph!félisten
-
joczo1337
tag
Ismét kérdeznék
GA P67A-UD3-B3 lapban 1.3V-ra raktam fixen a feszt,i5 2500k @4.4GHz mellé.
Viszont CPU-Z,és a BIOS is azt írja mellette,hogy 1.3 helyett csak 1.26V-ot kap a proci.Most akkor minek higyjek?Kis eltérések tudom hogy szoktak lenni,na de ekkora...mennék még feljebb órajelben,viszont így már megint elbizonytalanodtam.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
brobi76hun
üzenetére
Ne használj auto tuningot. Viszont a fórumát igen.Ivy.
-
brobi76hun
tag
Sziasztok!
Van egy Z77AsrockExtreme6-os deszkám egy I73770K-val, szeretném a procit felhúzni 4.5-4.6-ra. Mit kell átállítani az alaplapon, valaki le tudná írni részletesen!? És persze szánna rá(m) 1-2percet az idejéből. Nem bízom a youtobe-os videókban pedig ott láttam hasonlót de kitudja hogy az valós-e.
Elég ha LOAD CPU EZ OC SETTING-et átállítom 4.5-re? jó az úgy? -
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Korábban már felmerült, hogy az Ivy Bridge melegedésének az oka abban is kereshető, hogy az Intel hővezető pasztát helyez el a lapka és a fémsapka közé, miközben a Sandy Bridge esetében forrasztást alkalmazott a vállalat.
jobb késöbb, mint soha
(én ezért is részesítettem előnyben a sandy K procikat Ivy K-val szemben, kifogsz egy rossz darabot és nem tudod lehűteni, delidelni meg nem fogom, sandy kis túlzással örök darab, Ivy-ben a paszta előbb, vagy utóbb csere érett lesz)Hannibhál: amíg értelmesek a hőfokok nem, nálad rendben vannak ahogy néztem

-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
sandynál nem pasztázva van, hanem forrasztva, szóval nem

az lehet még, hogy nem egyformán vannak terhelve a magok, pl. idle simán lehet, hogy csak 2 magot használ a rendszer, így értelem szerűen azok melegebbek
(#35259) kovy29: a forrasztás adja meg a kapcsolatot a kupakkal, ha nem hiszed akkor szedd szét![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hannibhál
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Beállítottam mindent ahogy mondtad, úgy sem ment de 1,285el(4,4ghz) már lefutott a 10 kör

a maximum hőfokok a következők lettek:
cpu tok: 47 fok
mag1: 55 fok
mag2: 54 fok
mag3: 59fok
mag4: 58 fok
am ez normális h a 3. s 4. mag mindig melegebb mint az első kettő jópár fokkal?(volt olyan is mikor alapon járt h a 4. s a 2. mag között 10fok hőmérséklet különbség volt) -
04ahgy
nagyúr
válasz
Hannibhál
üzenetére
Ha le bírod hűteni (prime95 alatt 80-85°C max.), akkor 1,35V is mehet a 2500K-nak. Már úgysem garis.
5700MHz-cel vízzel hűtve a CPU-t én tartom a hazai 2500K-k órajelrekordját.A 0x00000124 az CPU hibakód, kevés a fesz.
A QPI/VTT alapból 1,1V környékén lesz, az 1,2-1,25V-ig növelhető. A System Agent kb. 0,9V gyárilag, 1,05-1,1V adható neki. Ezekkel próbáld az 1,25V VCore mellett 4,4GHz-et, habár oda kellhet akár 1,3V is, nem lineáris a skálázódás.
HGyu
-
Speed®
titán
válasz
Hannibhál
üzenetére
04ahgy ad tippet, ha erre jár, nem ismerem a lapot konkrétan. Jó, igazából addig érdemes menni, amíg jól skálázódik..ahol már extra lépést kér feszben és nehézzé válik a hűtése, nyilván meg kell állni..vagy nem, ha a végletek embere vagy
X4 után ez űrtechnika lehet érzésre 
5 percen belül használd a Szerkesztés funkciót pls., azért van rá lehetőség.
-
Hannibhál
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
eddig 4,2 ghz volt a max 1,190V-al, most a 4,4ghz-el próbálkoztam de hiába adtam neki 1,25V feszt nem akart lefutni, folyton kékhalált kapott...elősszőr a szorzót állítottam csak, aztán a bclk-t állítottam be 98ra s a szorzót 45re s így 4,41 ghz lett de ez sem futott le
a kékhalálos hiba kód pedig stop 0x00000124, memőriák alapon mentek 1333mhz-en, a biosban standardra voltak állítva(az volt amellé írva h növeli a rendszer stabilitását oc esetén) szal nem tom mi lehet. annyi h linx első 20 másodpercében akad ki -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem párszor behülyült, ill. úgy tűnik, a LinX sűrűbben is frissül, bevált.
-
Hannibhál
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
kép nincs de majd most hétvégén lesz időm s akk próbálkozok kicsit
milyen teszt progit javallotok ami kimutatja ha nem stabil? én cinebenchet használtam alulfeszeléskor -
Hannibhál
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
egyenlőre még alapórajelen, mert nem igen volt időm próbálgatni még(meg egy gtx 660 oem van mellette s ahoz így is elég nekem) de akitől vettem azt mondta h vízhűtéssel jutott el stabil 5ghz-ig de tesztek erejéig 5,2-őt is ment(elv) de 24/7-ben 4,8 ghz-en használta 1,26os fesszel. Nekem nem vízhűtésem van hanem sikerült szereznem jóáron egy thermalright ultra 120 extreme rev c-t s ez most alapórajelen, kicsit alulfeszelve(1,06V) terhelés alatt 33 fokon tartja a tokot, a magok meg max 45 fokosak, szóval bízom benne h elérem a 4,5 ghz-et vele

-
Hannibhál
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Bocsi, gondolom akkor kissé nem voltam világos
1920x1080as felbontásba játszok s azt szerettem volna tudni h mekkora az a legnagyobb vga amit úgy kihajt még h nem lesz nagyon cpu limitem(értem ezalatt h nem esik az fps-em 30 alá) s a másik h sli-t illetve crossfire-t elbírna( gtx 680/770 ill. hd 7970/r9 290) köszi

-
04ahgy
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Persze, hogy kihajtja. Csak próbáltam belőle adatot kicsiholni, mint mondjuk program, felbontás, részletességi beállítások. A válaszom nem volt hiányosabb, mint az ő kérdése. Bővített mondatokkal így festene:
Már egy GTX460-nal is CPU limited van 3DMark 2001SE, CoD UO alatt, és GTX TITAN X-et is kihajt 4-way SLI-ben FurMark, BF Hardline 8K Ultra, minden maximum beállítások mellett.
HGyu
-
hunlevi
csendes tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A gyári hűtő lábai anyagfáradás miatt letörtek felrakásnál sajnos. A bolt ahol a testvérem vette meg nem árul gyárit. Szóval nekem kell bemennem nézni valami értelmeset.
-
törölt tag
válasz
hunlevi
üzenetére
amúgy volt értelme a cserének? (i5-2500k->i5-6600k)
érezhető a különbség?
idáig szentül hittem, hogy az i5-2500k mindenre elég.(#35224) hunlevi
viszonylag könnyen cserélhető a műanyag pöcök, ha van régebbi 775-ös vagy akármilyen intel push pines hűtés, akkor érdemes cserélni. -
hunlevi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i5 2500k procim és egy gépcsere miatt a hűtőt átraktam az újra,erre a testvérem vett egy [link] hűtőt. A kérdésem az lenne,hogy bírja e hűteni? Csak gyári órajelen ketyegne filmezés,internetezésre használva.
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy jelenleg van most egy i5 2500k-m s a kérdés az lenne h milyen vga-t tudna max kihajtani?
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért van az, hogy annak ellenére, hogy a BIOS-ban 37x-es szorzó van i5 2500k-nek beállítva, a játék alatt hwinfo csak 34x szorzót mutat?
Affinitás minden 4 magra van állítva, esetleg prioritást próbáljak állítani?
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
V.Dave: ha az i7-et nem húzod nem lesz előrelépés

-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
persze megkérdezheted, miért ne kérdezhetnéd
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok
szeretnék venni egy 3770k-t. Jelenleg 2500k 4,4ghz-re húzva használom. Szerintetek megéri a csere és tuning nélkül nem lesz visszalépés a régihez képest?
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Persze hogy használja, imádja a játék a gpu 100% teker

-
L4D1K
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni egy használt i5 2400at amihez h77es lap jarna. Jól olvasom, hogy ehhez csak max 1333as ramokat vehetek? Vagy vehetek bele 1600ast is csak kisebb órajelen fog működni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Autós topik
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha valaki tud valami jó alternatívát a házamba léghűtésnek, nagyon hálás lennék, előre is köszi a választ

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

GA P67A-UD3-B3 lapban 1.3V-ra raktam fixen a feszt,i5 2500k @4.4GHz mellé.