- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
szilacus #96760 üzenetére
ezt csináld.
menü-adás-csatornabeállítások-kézi hangolás-Digitális csatorna hangolása
itt kkeresed azt a muxot amelyikre rakta a szolgáltató az 1 vagy 2db új csatornát. ott végzel egy új keresést.
majd ezután töltsd le penre a csatornalistát, mert az azon a muxon lévő csatornákat szanaszét fogja dobálni. megszerkeszted a sorrendet és visszatöltöd.vagy végzel egy teljesen új keresést (Digin automata és hálózati keresést kell beállítani, szolgáltatónak egyéb J szériánál főleg különben csak az analógot hangolja be) lemented és megszerkeszted.
Amit leírtál olvasd el még1x aszerint mit hagytál ki. -
Astery
senior tag
válasz
szilacus #96760 üzenetére
Ma játszottam végig a folyamatot mert az új TV miatt nekem is csatornákat kellett állítani. Eddig analóg csatornákat néztem (DIGI) most átálltam a digitálisra. Szembesültem is vele, hogy ezeket nem lehet szabadon átrendezgetni - max kedvencekbe szervezni, de az nekem nem az igazi. Találtam olyan programot amivel a TV-ről kimentett csatorna listát lehet PC-n szerkeszteni és visszatölteni. Ezzel szépen töröltem a haszontalanokat és sorba rendeztem a magam óhaja szerint.
Visszatérve a kérdésedre ... van automata és manuális keresési lehetőség. Az automata minden keresés után törli az addigi sorbarendezést és vagy freki szerint rendezi őket (analóg) vagy a szolgáltatói beállítás szerint (digitális) rakja sorba. Tehát ha te csak egy csatornát szeretnél kikeresni, akkor a manuális keresést kell választanod. Ha lemented a csatorna listát és ugyanazt visszatöltöd ... akkor nem csináltál semmit hiába volt közben egy keresés. Remélem jól értettem a kérdésed. -
sandró60
addikt
válasz
szilacus #89185 üzenetére
Azért amit irtál az nem biztos.Példa-saját tapasztalat.Nyáron vettem a H6400-tévét.Azzal kezdtem,hogy letiltottam a frissitést.Csodák-csodája legközelebb a tiltás ellenére frissitett.Azóta szivok több sors társammal együt-jelen esetben a tévé ki kapcsolás ideje hosszabbodott-jó mondjuk nem sokkal.
-
fant0mi
őstag
válasz
szilacus #86519 üzenetére
Mar nem emlekszem, talan gmt+2? Nekem egy oraval el volt tolodva, aztan kerestem olyat ami jo lett. :-)
Viszont azt tapasztalom, hogy ha 4:3 adast sugaroznak, akkor szetlapul a kep, ugyanez amig analog volt, magatol felismerte a tv, most meg nem, allithatok rajta a psize gombbal. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
szilacus #86533 üzenetére
A 16-ot eltaláltad, de az nem 16 GB hanem 16TiB (ez pont 2 TerraByte)
(A maximum fájlméret ext4 fájlrendszeren 16TiB == 2TB a maximum lemezméret 1EiB == 128 TB).
1-2 évig még tuti nem lesz gond 8K-s adásoknál semGonosz Kingston a weboldalukon sem tüntetik fel az írási és olvasási sebességet.
Elvileg nem lesz vele gond, mert tudnia kell 20/40-et minimum.Viszont mindig is érdekeltek, hogy miért rendelnek az emberek olyan helyről ami tutira drága, nem is kicsivel, csak folyamatosan benne vannak a TV-ben meg az újságban.
Ha Bp környéki vagy akkor rendelj máshonnan, bár 600 Ft nem tűnik soknak, de ha máshonnan közelítjük meg a dolgot akkor 10%-al olcsóbban megkapod máshol.
Ez csak egy példa.
[link] -
Skyhigh
aktív tag
válasz
szilacus #86531 üzenetére
Az usb 3-nak nagyobb a sebessége, bár a TV csak usb 2-es
DT101 usb2:
Sebesség, irás max. (MB/s): 5
Sebesség, olvasási max. (MB/s): 10
ennyi tuti kell, de minél gyorsabb annál jobb.
Minimum 2 gigásnak kell hogy legyenÉn tuti usb3-asat vennék, mert árban pár száz forint a difi és ott már:
Írási sebesség: 30 Mbps
Olvasási sebesség: 90 MbpsAmit én látok a saját winyómon, hogy a 320Gigásra (~297Giga ténylegesen) 137 óra FullHD adás megy fel.
60perces HD adás 2,2-2,4 giga körül van
SD-ből olyan 240-250 óra megy fel rá.Ha van otthon elfekvőben 4-8-16 gigás akkor tedd rá a TV-re nyomj egy tesztet és meglátod, hogy elfogadja-e.
Azzal ~3,5-7-14 órákat tudsz rögzíteni.
Figyelem a teszt leformázza ext4 formátumúra és mindent töröl a pendrive-ról -
Skyhigh
aktív tag
válasz
szilacus #86520 üzenetére
Ha van pénzed vehetsz egy 128Gigás pendrive-ot, de valami gyorsat vegyél akkor (kingston, stb)
Viszont ez nem annyira gazdaságos, jobban jársz egy 2,5 HDD-vel külső tokban.
Méretre nem feltétlenül kell nagy, ha akad otthon 160-as 250-es winyó az tökéletes (ha laptopodból szeded ki vegyél a laptopba ssd-t, megéri)
Külső HDD-ből lehet bármilyet, bármilyen méretbe. Nálam most egy 320Gigás laptopból kiszedett dolgozik, jelenleg 10 heti felvétel van beállítva, mind FHD de 15%-nál több nem volt még használva.
Tehát nekem nagy a 320-as, de lehet 1 év múlva már mást mondok. -
fant0mi
őstag
válasz
szilacus #86480 üzenetére
En a D5500-at az esztorszagi modszerrel hangoltam, majd a csatornalistat pendrivra exportaltam, a szamitogepen a chansort nevu progival gyomlaltam ki es szerkesztettem meg, az analogokat (tlc, atv, comedy csak analogon jon!) szam szerint a digitalisak utan tettem (pl 1-20 digitalisak, az analog fulon meg csak azokat hagytam meg amik kizarolag analogon adnak, azokat 21-tol szamoztam be). Majd a szamomra kedves csatornalistat visszaimportaltam a tvbe.
Itt valaki mondta hogy csak ovatosan ezzel a modszerrel, mert ha majdan egyszer veszel mediacardot, akkor majd nem tudja dekodolni. De addig nekem igy megfelel. -
Clever0
senior tag
-
Flashget
félisten
válasz
szilacus #71059 üzenetére
akkor lesz aktív a játék mód, ha HDMI-n keresztűl rákötöd a PC-t vagy konzolt.
vagy van -e olyan lehetőség a galaxy s advance telómon játszott játékot a tv -re kirakjak?
amennyiben a tv-ben van screen mirroring funkció (ezt a source gomb megnyomásával hozza elő amennyiben van benne) már csak egy DLNA képes telefon kell hozzá (nem csak samsung teló a jó, de írták korábban bizonyos LG típust, de én is írtam az aláírásomban szereplő mobil is tudja) direct wifin kapcsolódik a két eszköz és akkor bármit teszel a mobilon a tv-n jelenik meg a kép és hang. Nem csak játék, de netes stream is pl. androidon ennek a felrakása után.
-
Flashget
félisten
válasz
szilacus #68653 üzenetére
Akkor csúszott, ha belepörgettem, míg a D6500-nál semmi ilyen nem volt pedig annak gyengébb a beépített hw is.
Ez masszívan fw függő, abban olyan mintha nem is akarnák orvosolni. YT-al nem volt gondom.
Írtam levelet nekik ugyan magyarázzák már el 1120-as fw után a 2000.2 miért is lett kiadva F szériánál, mit tartalmaz a frissítés? Halkan jegyzem meg 2000.2 verziószámot kapott év elején az E széria is utána aki felrakta több gondot okozott mint előtte. -
Flashget
félisten
válasz
szilacus #68651 üzenetére
Néztem már én is és nálam is csúszik amint belepörgettem olyan filmbe aminek semmi baja nem volt D6500-on...D széria után ugyanez volt az E széria betegsége is..úgy látszik ez már tudatos samsungnál, hogy az emberek vegyenek külső lejátszót, de a pr-nak jó szolgálatot tesz a beépített lejátszó.
-
sittes79
addikt
válasz
szilacus #68287 üzenetére
Köszi a választ, hát nem tudom a 2 szemüveg ugye nem tétel, mert 5000 HUF kb. illetve most egy boltban adnak is hozzá ajándékba. A távirányító se érdekes, mert egyből kap egy logitech billentyűzetet.(ha jó tudom működnek a tv-vel ezek a billentyűk, K400r)
Egyedül a 400Hz,ami piszkálja a fantáziámat, de mivel első 3d tv-ém lesz, és nem is vagyok vájtszemű annyira.
Látni kellene, de nem nagyon tudom hol ezt megtenni.
És a 30.000 difi az 30.000
(#68288) w333 Ez trollkodás volt vagy tényeken alapszik a hsz-ed?
-
törölt tag
válasz
szilacus #67743 üzenetére
Mindig ezzel riogatnak, hogy mi lesz ha megszűnik a bolt.
, de persze az ajánlott MM soha nem szűnhet meg?
Ott van ElectroWorld, Itt van még az országban? Gondolom pár éve még együtt ajánlották MM-el és a többi
drága bolttal.220volt tudomásom szerint régóta a megbízható boltok közé tartozik, budapesti és országos üzlethálózattal.
Ismerek egy másik üzletet, [link] ahol 2 év gyári garanciával lehet vásárolni, beregisztráltam a gyártó honlapján a készüléket, és én döntöm el (ha lesz rá ok) hogy elviszem a márkaszervizbe, vagy a bolt hozza viszi a tévét ingyenesen, sőt még cserekészüléket is biztosítanak.Jah, és a legjobb ár itt volt amikor vásároltam 65k-val olcsobb mint MM-nél. Lényeg, hogy minden garanciális, szállítási, egyéb feltételeket kérdezz meg a kiszemelt üzlettől, és később nem ér meglepetés.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
szilacus #67734 üzenetére
Hat az fasza azert. Vettem egy 2014-es tv-t ami nem tud Full HD youtube videokat (meg ezek szerint mas smart dolgokat) lejatszani? A 2013-as F6400-emmel nem volt ilyen gond. Pedig annak csak 2 magos a procija ennek meg 4. Reszben ezert is vettem, hogy Youtube-os dolgokat nezzek rajta. Most ebbe bele kellene nyugodnom, vagy mit tudok csinalni?
-
sittes79
addikt
válasz
szilacus #67731 üzenetére
Azért azt tudod ugye, hogy szürke importos az összes tv-jük, azért mondják, hogy nem kell beregisztrálni. Én vettem tőlük és próbáltam regisztrálni a plusz egy évért és kidobta, hogy hopp nem németországban vagyok és nem engedte.
Szerintem csak ott működik ahol a samsung magyarország a beszállító-forgalmazó(edigital,MM,euronics) ilyen helyek. Nyilván itt drágábbak is a tv-ék, de akkor legalább tuti a garancia. Ez van, ha olcsóbban akarod akkor vállalod a rizikót ezekkel a kis boltokkal.
(#67745) Gedeon31 Így van.
-
gboszi
senior tag
válasz
szilacus #67359 üzenetére
Ilyen hülyeségeket ne irjunk már le, hogy a 48coll nem ajánlott mert nem lesz hozzá alkatrész. 1. A samu váltott 46rol 48ra. 2. ku...a drága a led panel, ergo nem is éri meg javitani. Nem véletlen nem tudnak 30-40k ért megszabadulni a törött tvktől a használtpiacon. Ujonnan kell venni, kitetjesztett garival azt jonapot 5évig boldogság.
-
st6969
őstag
válasz
szilacus #67336 üzenetére
Ha jól tudom, az F6200 csak 50Hz-es. Inkább valós 100Hz-esek között keresgélj (6100, 6400, 6500, ... még feljebb, amennyire a pénztárcád bírja). 6200-asból állítólag a H széria már valós 100Hz-es.
Méret (saját véleményem): ha sok SD tartalmat nézel (neadjisten analóg adásokat), akkor csak óvatosan a "minél nagyobb" mérettel. Nézd meg élőben mindenképpen ha teheted, és ügyelj arra, hogy gyártói garanciával vedd (én nem így tettem, mert a bolt, ahol az árakat már jó ideje figyeltem időközben átállt saját garanciára, amivel buta módon nem törődtem). -
st6969
őstag
válasz
szilacus #67333 üzenetére
Ezt szokták linkelni, érdemes elolvasni.
Én 46-os tv-t vettem kb. 3m-es nézési távolsághoz. SD, HD adások mennek általában (leginkább HD), számomra ez a méret erre a távra és erre a célra egy jó kompromisszum. Féltem tőle, hogy nagy lesz (régi képcsöves 55cm-es tv-t cseréltem le), de nem lett az, két nap alatt megszoktam. Full HD "mozikhoz" még nagyobb is jöhetne -
-
attamero81
senior tag
válasz
szilacus #67322 üzenetére
Hát a 82 cm után nagy ugrás lesz képileg.Főleg,hogy az csak alap SMART-os volt elég gagyi lejátszási normállal.(persze megspékelve vitt az mindent!!!
)
A F6400-as jó vétel.DE.
Függ attól,hogy mire használod és neked személyesen milyen igényeid vannak.Ebbe elég mélyen el lehet mélyülni,ezt most hanyagoljuk.Ha egy családi 3D élményt akarsz és a sirf (szörf) nem érdekel annyira akkor elég egy mai "átlagos" családnak.Már csak ha a tudást nézem és a méretet átmenetileg figyelmen kívül is hagyom.Ami biztos,ha megveszed többször gondold át azt,hogy FW-t frissítesz,mint annak idején a gyerek vállalást. -
azozo
senior tag
-
attamero81
senior tag
-
Flashget
félisten
válasz
szilacus #25750 üzenetére
Egyébként egy dolgot hiányolok a D6500 esetében.
hogy hiába megyek stream oldalra a streamelt adást nem mutatja csak homokórázik.
mezei webböngészőnél ugye lekell tölteni amit felajánl az oldal és már nézhető is. sajna a tévéknél ez nem megy csak úgy, hogy PC-ről küldöm a képet a tévére. Így néztük szombaton a Fradi női kézi meccsét a sportklubbon.
a sammygo-t meg letíltotta a legutolsó fw..amivel vettem a tévét. -
szilacus
tag
válasz
szilacus #25746 üzenetére
Folyt.
A SamyGO oldalán a készítő nyers fordításban ezt írja:
Módosítottam a Wikipedia widget létrehozása érdekében egy egyszerű webböngésző segítségével. Abban a pillanatban, meglehetősen jól működik az előre definiált mobil oldalakon. Widget tartalmaz egy csomó hibát, például, problémák vannak a linkek, és néha nem tölt be a megfelelő css fájlokat. Javascript nem működik egyáltalán.
Ha meg szeretné tekinteni mintaoldalt a nyomjuk meg az "Eszközök", válassza ki a lengyel nyelvet, és válasszon ki egy oldalt. Miután megtörtént a változtatás az oldalon kell indítanod widget.
A legnagyobb probléma az volt megjavítani a relatív linkek oldalakon és css fájlokat csatolni. Néha dinamikus css csatolja nem működik, és meg kell határozniuk azokat a kód (pl. m.interia.pl, mini.wp.pl). A megoldás nem optimális, de a célom az volt, hogy teszteljék a koncepciót.
Egy új oldal van szüksége szerkeszteni a fájlt "en.js" vagy "pl.js", és adjunk hozzá:
Ez pedig talán hol is lett változtatva?:
, {id: "interia", name: "m.interia.pl", link: "**** :/ / m.interia.pl /", főoldal: "Strona główna" logo: "res / img / Wiki_pol.png "
notDividable: new Array ("Strona główna")
}majd módosítsa a "Release.js", és adjunk hozzá:
} Else if (this.wikilink.indexOf ("interia.pl")! = -1) {
tartalmazza + = '<linket média = "all" type = "text / css" href = "**** :/ / m.interia.pl/s/classic/css1-10526-1123.css" rel = "stylesheet "/> ';
tartalmazza + = '<link media="all" type="text/css" href="****://m.interia.pl/s/reset.css" rel="stylesheet"/> ";Lehet hogy ezzel is segítettem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
szilacus #23928 üzenetére
Sokkal többet nem lehet írni az "MKV Extract GUI2"-ról.
Ez egy program, ami pont arrra való, amit a neve is mutat. Egy MKV állományból lehet a darabjait kiszedni. Akár a videó, akár az audió részt, a feliratokat, satöbbi.
A kezelése rém egyszerű, a file kiválasztóval megkeresed az MKV-t, az alatta lévő táblázatban beikszeled, hogy mit szeretnél belőle kiemelni, és megnyomod a gombot.
Az mkvextract az eredeti mkv-t nem módosítja, csak kimásolja belőle azt, amit kérsz.
A másik irány, az az mkvmerge. Ezzel pont az ellenkezőjét lehet, azaz összefűzni. Többször találkoztam már olyan mkv-val, ahol az egyes audió sávok külön voltak. Ezeket bele tudtam rakni az mkvmerge-vel, illetve tudom módosítani, hogy melyik legyen az elsődleges hangsáv, hogy még azt se kelljen beállítani, amikor lejátszom a filmet. Ez sem módosítja az eredeti mkv-t, hanem csinál egy újat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Baldur's Gate 3
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kuponkunyeráló
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Metal topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest