Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
Meglepően szépen szól, de mint írtam is korábban, nem versenyezhet egy direkt erősítőbe menő truehd, vagy dts-hd hanggal. Viszont a magyar hangsávok (amiket leggyakrabban kiválasztok otthon) sajna annyival vacakabbak az eredetinél, hogy én nem érzek különbséget.
n.gabor: hdmi-n is kimegy. bedugod erősítőbe, ami leszedi a hangot és továbbküldi a képet a tv-re újabb hdmi-n
-
BBéci
legenda
válasz
N.GÁBOR #87653 üzenetére
Szerintem felesleges a hangkártya, mivel az alaplapokon van S/P-DIF kimenet (tüske) arról vezeted a jelet a házimozi erősítőbe és annyi.
(#87651) jambiyya
Hasonlítsd össze ugyanannak a filmnek a hangját mondjuk a TV beépített médialejátszójáról és HDMI-n kívülről érkezővel. Utóbbi csak sztereó és az erősítő Pro Logic vagy DTS: Neo áramköre dobja szét az összes hangdobozra. -
Flashget
félisten
válasz
N.GÁBOR #87648 üzenetére
Mert a tv minden bemenő hangot lekever stereora.
Nincs hangkimenet csak bemenet amire szükséged lenne. Ez ilyen.
Én egy ilyet vettem akcióban, másra egyszerűen nincs helyem. Igaz nem 5.1 a hang de a tv hangszóróitól jobb egy panel szobában.Az LG-nek 2012-ig nem volt licensze DTS hangra hiába a beépített lejátszó az ilyen filmeket át kellett konvertálni, hogy legyen hang.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dethroner #87411 üzenetére
A rinyálás nálam mást jelent, de baszki, ha a kicseszett technikus punci nem tudta megoldani, akkor miből gondolod, hogy beengedek a lakásomba egy agytrösztöt, aki ott fogja csesztetni a tv-t. és a vége az lesz, hogy nem tudja megcsinálni. Ír egy cseregaranciát, nekem arra most nincs időm, a tv képe kiváló, a többi egyelőre nem érdekel, kb 1 év múlva már úgy is lecserélem. Te meg örülj neki, hogy nálad minden klappol.
A panaszkodásról meg annyit, hogy általában akkor hozom fel ezeket, mikor más jön elő, hogy ezt meg azt tapasztalja a tv-vel. Pl nem kapcsol ki időben, ami nálam meg jó. A frissít magától és a fenti xarságot kivéve másra nem panaszkodtam, ja de, az elcseszett DTS-re, de az meg megjavult.
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok!
HDMI-ARC-n összekötött Samsung H6500-as TV és egy Onkyo RC630-as erősítőnél, hogyan lehet beállítani, hogy ha CEC engedélyezve van, tehát a hang működik és Anyneten is felismeri az erősítőt (tudom állítani az erősítő hangerejét), de nem szeretném hogy a TV vagy az erősítő ki-be kapcsolása befolyásolja a másikat, de működjön a hang (tehát optikán jelenleg nincs összekötve), illetve a TV Anynetes része megmaradjon a kapcsoló miatt.A másik, hogy alapértelmezett hangkódolást be lehet-e állítani? Tehát ha digitális adást nézek akkor PCM, PS4-nél DTS Neo 2:5, usb vinyoról a Dolby-nál Dolby, DTS-nél DTS az alapértelmezett, ne kelljen mindig állítgatni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dethroner #85720 üzenetére
Igen arra, de amikor bekapcsolom a blu rayt, akkor a HM is bekapcsol, ergo csak le kell halkítani a tv-t.
Ezért nem is próbáltam mostanában ezt a 2:5-ös DTS mutatványt, egyrészt így a sima tv csatornáknak nem kell több, másrészt, ha igazi mozihangot akarok, akkor meg úgy is a blu ray-en keresztül fut minden hangsáv, pl 7.1-es DTS HD és a képminősége is szebb a lejátszónak.Egyébként a tv-ben van upc kártya, meg a nagy dög 65-ben is és a blu ray-ben pedig a mindig tv. De azt ritkán nézem, a upc-nél is csak azt a 26 HD adást kapcsolgatom, néha a discovery-t sd-ben, de ezt nem is értem, hogy egy ilyen nívós csatornát, miért ilyen trágya gagyi sd-ben nyomnak, mikor szinte az összes természeti adó HD.
(#85719) Egyetlen<>
Ok, gratulálok, de ezt miért pont nekem írtad?
-
dethroner
veterán
mflex és mindenki, aki használja a DTS 2:5 lehetőséget és "röcög" a hang a menüben mozgolódás közben, PHenis fórumtársunk megoldotta ezt a problémát
. Szóval ezt kell tenni:
a hangkimenetet visszaállítod tv-hangszóróra, hang üzemmódot normálra állítod és ahangeffektusnál mindent "ki"-re állítasz, majd a hangszóró beállításoknál visszaállítod Audiokimenetre. -
BBéci
legenda
válasz
yvsmad #85444 üzenetére
Félreértetted, mert az illető szerint legalább 1,2 millióból kell házimozi rendszert összeállítani ahhoz, hogy élvezhető különbséget nyújtson a DTS-HD Master Audio a sima 1509 kbps-es core-hoz képest. Szerintem ez túlzás, de 7-800000 Ft tutira kell hozzá. Természetesen mindent új listaáron számolva.
-
Bilux
veterán
Köszönöm akkor SBS marad és van egy samsung ht h5550w 3d blu-ray lejátszó akkor azon játszom le
Audio jellemző
Dolby Digital
Igen
Dolby True HD
Igen
DTS
Igen
DTS 96/24
Igen
DTS HD
Igen -
Flashget
félisten
válasz
gyuri81 #84820 üzenetére
Ha a DTS lenne a baja lejátszaná hang nélkük, de ez nem LG a 2011-es évből.
Alapból tudja a DTS-t kezelni.
Inkább maga az mkv fájl ami a hunyó...D széria allergiás volt rá, hogy level@4.1 legyen és ne 5.1 vagy 5.0
az ilyen fájlokat egyszerűen átlehetett írni a H264LevelEditor_1.5.1 progival (vagy azóta már biztos van újabb verzió) [link] -
Adott egy D5500 tv. Sajnos ismeretlen formátumra hivatkozva nem játszik le bizonyos mkv fájlokat. Ez mitől lehet? A DTS hangsáv miatt? Valahol be lehet kapcsolni a tv-n, hogy lejátsza a dts hangot?
-
dethroner
veterán
Nálam megmaradt a DTS 2:5 röcögés.
Amúgy meg a samsung frissítési szokásához nekem is az a véleményem hogy akár javít, akár nem az új fw-k, minden esetben meg kéne hagyni a döntés jogát a tévé tulajdonosának, valamit le kéne írni mi és miben változik ha telepíti. És lehetővé kéne tenni a korábbi bármelyik fw visszarakásának lehetőségét. Ha ezek teljesülnének, mindenki bátran felrakná az új rendszert, mert bizalommal lenne a fejlesztők felé.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sandró60 #84641 üzenetére
Gyorsabban áll fel a rendszer...
Szinte alig gondolkozik a mediacard-dal, azonnal van kép a smart logó után
Elmosódás szinte nincs is
A smart része nagyon jó lett
A samsungs apps-ban a jobb oldali kisablak is életre kelt, bár a tkm tudja, hogy ez eddig miért nem működött.
A DTS 2:5 egyelőre nem "röcög" nálam, bár sokat nem teszteltem, de eddig ok.--------
A sötétes-világosodás problémám viszont még mindig fenn áll.
-
Vhiktor
nagyúr
Ha HDMI ARC-n keresztül van összekötve a TV és az erősítő.
Ha a TV lejátszóján keresztűl játszok le egy filmet, akkor mire kell állítani a TV hangját, hogy átküldje a 6 csatornát a hangfalak felé? PCM vagy DTS vayg DD ? -
BBéci
legenda
válasz
yvsmad #83773 üzenetére
Linkeld azt a szabványt, amelyik előírja, hogy a DTS-HD Master Audio mellett kell lennie Dolby Digitalnak is, kíváncsi vagyok rá! De miért foglalkoznánk szabványokkal, amikor az alapkérdés nem eredeti kiadványokról szól?
Azt írtam, a lejátszó kiküldi bitstream formában, tehát szó sem volt dekódolásról.
A négyből egy 35, egy 42, kettő 23 GB körüli.A téma offtopik!
-
yvsmad
őstag
Minden olyan lejátszót vagy erősítőt érdekel a DD hangsáv, amiben nincs dts dekóder. Ez egyébként szabványi előírás is, hogy kell bele egy sima DD, akár core formában is. Az más kérdés, hogy a kisebb fájlméret érdekében 1-2 release csapat ezt is lespórolja.
Milyen hosszú az a 3 m2ts fájl, amit megnéztél? Valószínűleg szinkron nélküli lemezekről lettek leszedve és ezért nincs szükség a többi hangsávra. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Samsung-tól felhívtak, jó félórát "beszéltünk" a technikus csajszival, de megoldani konkrétan semmit nem tudott.
A DTS recsegés-ropogásra kaptam egy olyan választ, hogy az csak tv műsoroknál csinálja, és ha DTS-ben sugároznának, akkor nem lenne. Valószínűleg így is van, mert DTS hangforrású film alatt nem csinálja. Ettől függetlenül mondtam, hogy a másik és az előző tévéimnél ilyen gond nem volt. válasz..hallgatás.
Menü világosodás - sötétedésre pár dolgot kapcsolgatott, de nem javult meg. Mondtam is neki, hogy ez "random" megjavul és a következő ki-be kapcsolásig tart.
Műsorajánlóm megszüntetésére a "nagyfőnökökre" hivatkozott, az az ő döntésük volt, ok, de felőlem az összes elmehet a ...csába, először a felhasználókat kérdezzék, aztán törölgessenek kedvükre.
A vége az volt, hogy csinál egy visszaállítást, de akkor újra kell hangolni a tv-t, meg a mediacard-ot szedjem ki, majd vissza, szóval mindent... Mondom hagyjuk, az a tv "be van lőve" még egyszer nincs kedvem vele tökölni.
Lényegében ennyi, jah a hbbtv magyarországi beaktiválása már folyamatban van a sok megkeresés és leb...ások miatt. Ezért végül nem volt már időm sem németre állíttatni, meg emiatt újra beállítani a tv-t, bár felajánlotta a hölgy.
Ok, hogy prémium távsegítség meg seggkinyalás felsőfokon, ahogy az emberrel beszélnek, de így sokkal előrébb nem jutottunk, nyilván minden problémára egy normális frissítés lenne a megoldás.
-
Clever0
senior tag
válasz
bandika753 #83523 üzenetére
Összefoglalom a többiek által írtakat:
A tv saját tunerének hangja változtatás nélkül megjelenik az optikai kimeneten is, ez lehet sztereó vagy Dolby Digital. Dolby True Sound tévé adás nincs.
A HDMI bemenetről jövő hangot a tévé lebutítja sztereóvá.
Ha a lejátszód hdmi kimenetére teszel egy duplázót, arra meg hdmi->optikai átalakítót és azt kötöd az erősítőbe, az is jó lesz, de esetleg a kép késni fog a hanghoz képest.
Mkv-t jó eséllyel a tv saját médialejátszójával is lejátszhatod és annak a hangja megjelenik az optikain, némi szerencsével a dts is, de majd valaki megmondja a tutit. -
Flashget
félisten
válasz
poli27 #83519 üzenetére
Ez volt az alap kérdés.
ha nézek egy mkv filmet, 720p-s, DTS hangal és a lejátszó a tv-vel csak hdmi kábelel van összedugva, a tv optikai kimenetén is benne van az 5.1-es hang?
Mert a BD lejátszó nálam HDMI-vel van a tv-re kötve a tv-ből meg optikán megy majd ki a hang a soundbarba. Erre írtad, hogy elvileg sztereo jön ki..
-
yvsmad
őstag
válasz
bandika753 #83516 üzenetére
Tévéadásnál nincs dts hang, csak Dolby Digital és MPEG.
-
bandika753
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném tőletek kérdezni, ha nézek egy mkv filmet, 720p-s, DTS hangal és a lejátszó a tv-vel csak hdmi kábelel van összedugva, a tv optikai kimenetén is benne van az 5.1-es hang?
ez a tv:
http://www.reevoo.com/p/samsung-le52a756 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Úgy egyébként a Samsung-nak, mennyi idő kell, hogy válaszoljon egy kicseszett email-re?
Vagy nem akarnak, vagy nem tudnak, vagy mind a kettő.Tehát a kérdések ezek voltak a H6400-as tv-re vonatkozólag...
Tisztelt Samsung!
Miért szüntették meg a műsorajánlóm (számomra kiváló) funkciót? De ha már megszüntették, miért nincs helyette más?
Miért nem működik a hbbtv funkció egyből? Miért kell emiatt az ÜSZF-el beszélnem, aki állítólag egy egyszerű távjavítással német régiósra állítja a készüléket és utána már működik. Mire jó ez a tiltás?
Miért csúszik jelentősen a hang SCART kimeneten?
Miért omlik össze az optikai kimeneten a DTS sáv, ha bármilyen (ON SCREEN) infót megjelenít a tv? (recsegő rossz minőségű hang)
Ha eltűnik, megint jó lesz a hang.
Miért van az, hogy egy szintén Samsung termék, ebben az esetben egy BD player távirányítójával kapcsolom be a tv-t, akkor a SMART távirányító nem működik (csak ki-be kapcs segít)
Miért "gondolkozik" a tv állandó jelleggel bekapcsoláskor, minimum 10 másodpercet a UPC és/vagy Mndig tv Mediacard "érvényességén"?A fent leírt kérdések/problémák nem egyediek, nagyobb fórumokat olvasva/kérdezve, szinte mindenki tapasztalja.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PHenis #83217 üzenetére
Nálam semmi nem változott, ugyanúgy szétesik bármilyen ON SCREEN infóra, vagy menüre.
Nem változtattál valamit? Úgy értem, nem dugtál ki, vagy be, vagy át máshova valamit, esetleg mediacard nincs bent, vagy csere etc... bármi?Mert, ha hirtelen megszűnt, valami "apró dolog" csak történt.
SW frissítés egyébként nem is volt.
Viszont érdekes, hogy a smart hub-ba belépve és ott navigálva ide-oda, ahol ugye a bal felső sarokban ott
az adás, és ami szerintem több cpu erő kell, ott teljesen tökéletes marad a DTS sáv.-----------
Ezt meg javítom, mert elírtam:
hogy amit karácsonykor vettem mibe került...
Ekkor tájt a note4-et vettem, a lapost márciusban.
-
PHenis
senior tag
Hali,
nemrég beszéltük, hogy ha DTS Neo 2:5-re van állítva akkor optikán szétesik a hang miközben a menüben szaladgálunk. Nekem megszűnt a hibajelenség, egész hétvégén tökéletesen ment.Az automata SW frissítés ki van kapcsolva.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Ciccuka #82950 üzenetére
Inkább csökkentenék, a képminőséget leszámítva egyáltalán nem törődnek a típussal. (H6400)
Épp gondolkozom rajta, hogyha lesz egy kis időm hétvégén, akkor megkérdezek jó pár dolgot a Samsung-tól.Pl:
Miért szüntették meg a műsorajánlóm (számomra kiváló) funkciót? De ha már megszüntették, miért nincs helyette más?
Miért nem működik a hbbtv funkció egyből?
Miért csúszik jelentősen a hang SCART kimeneten?
Miért kell a menüben bóklásznom az egyszerű ECO mód eléréshez, ami a régebbi típusoknál a tools-ból előhívható volt?
Miért omlik össze az optikai kimeneten a DTS sáv, ha bármilyen infót megjelenít a tv?
Miért van az, hogy néha "lefagy" a SMART távirányító? (csak ki-be kapcs segít)
Miért "gondolkozik" a tv állandó jelleggel bekapcsoláskor, minimum 10 másodpercet a Mediacard "érvényességén"?Van még valami? Biztos, de most nem jut eszembe.
Mint megjelenítő (és ezt mindig leírom) kiváló a képminősége, de tényleg. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nyugi cimbora!
Pontosan így van/volt összekötve. A kisebbik "50H6400" tv alatt egy (szerintem az egyik legjobb ma is) BD D6900-as Blu Ray van, ami bármelyik médialejátszót kenterbe veri. Ez ment az erősítőbe HDMI-n keresztül és onnét a tv-be, és ahogy írtad főleg DTS HD MA audio anyagokkal volt etetve.
De. A H6400 a "nyaralómban" van, a 8500 pedig a házamban és oda is került most az erősítő. Ez tulajdonképpen csak amolyan próba volt, mert ott próbáltam ki először a PIO erősítőt a megrendelt hangfalakkal együtt.
De az első kérdésedre válaszolva, inkább kérdeznék.
A HDMI összeköttetéssel mit érek? Hiszen a tv-én ezek "csak" bemenetek az összes (ha jól tudom) , ezen nem megy ki kép, sem hang, csak azon az elb...szott optikán és azért volt 2.5-re állítva, mert egyszerűen alapból a normál PCM sáv halk és gagyi is. 2.5-ön sokat javult a "minősége", ha lehet ezt annak nevezni.A hangminőség nálam nem itt kezdődik. De ez csak egy tv. Ezért dobtam rá végül egy Logitec z2300-as 2.1 rendszert, amivel sokat javult a hangja. Ettől függetlenül ide is kerül majd egy kisebb HM, de így legalább tisztában vagyok vele, hogy ez a tv képtelen szoftveresen kezelni ezt az opciót (is). Vagy hardveres korlátai vannak, nem tudom, de olybá tűnik, mintha félkész állapotban dobták volna piacra, még akkor is, hogy kifutó termék.
Viszont azt is észrevettem, hogyha scart-on lövöm ki a sima sztereó hangot, akkor meg késik és nem is keveset, ez a próba meg azért volt, hogy ne a fejes jack-et kelljen használni, mert akkor sok opció eltűnik a menüből, ami a hangokkal kapcsolatos, de így egyelőre, hogy ott ritkábban vagyok és a fent leírt oltári nagy és amatőr hibák tömkelegét leszámítva ez a legjobb dolog, amivel (nevezzük úgy) előrébb lépett a tv. Tehát 2.1 és a füles jack-en keresztül.
De mint írtam a tv képminősége valóban nagyon jó, ezért elnézem ezeket a dolgokat, de mindennapi használatra ezt a tv-t én már kicsesztem volna az ablakon. A sok hülyeségével az idegeimre megy. Talán egyszer jön rá egy olyan frissítés, ami mindent megold... (dehogy jön)
A kedvenc műsorajánlómat is inkább kivették ezek a ferdeszemű idióták, amit szerettem nagyon.
-
BBéci
legenda
Két kérdésem van: miért optikai és nem HDMI az összeköttetés, mi a csudáért állítod a kimenetet DTS 2.5-re?
Az első még elfogadható, de a másodiknak semmi, de semmi értelme, szerintem eszement ötlet.
Az is felmerül, hogy egy olyan kiváló házimozi erősítőt, mint az SC-LX78, miért "kínzol" TV lejátszójából érkező vacak hanggal? Megérdemelne egy dedikált, asztali médialejátszót, DTS-HD Master Audio hangsávot. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dethroner #82758 üzenetére
Marad (nálam) az, ami idáig is volt.
Ha lejár a garancia, akkor megy a 3.14csába a tv meg az összes többi műszaki cikk. Ezek többet nem bírnak manapság.Én, gyűjtő is vagyok. Vintage erősítők halomba állnak, a szintetizátorokat meg sem említem, amiknek az ára néha már horror kategória volt. De, ha ezeket bekapcsolom, akkor működnek. És meg sem fordul a fejemben, hogy elromolhatnak 20-30-40 év után sem!
Az a kicseszett H6400, amit már nagyon bánok, hogy megvettem, akkora faszságokat csinál néha, hogy kínomban röhögök, pedig az nem tv hiba, hanem szoftver.
Egy példa:
DTS 2.5-re állítva optikán megy a hang (kb 1 hónapja vásárolt) PIO SC-LX78-S szörnybe. Eddig a hang ok. Aztán, ha bármilyen infót, legyen az menü, tools, vagy éppen csatornalista előhívok, a hang átmegy "szokolba" recseg a 8 hangszoró összevissza szól és természetesen halkan, ami azt eredményezi, hogy a PIO rendszere is úgy befagy, hogy csak az újraindítás segít. Ha a képről eltűnik a fent leírt infók közül valamelyik, tehát csak a "tiszta" adás megy, akkor a hang tisztán visszajön már ha persze megcsináltam a ki-be kapcsot a pioneer-ren. Nyilván ez szoftverhiba, vagy az a qrva erős 4 magos proci hülyül meg, de nem bírja. A többi hangsáv rendben van.
Jelezzem a Samsung.nak? Áhhh, kisebb gondom is nagyobb annál, hogy pl hasonló ilyen leveleket kapjak, mint amit te is.
Szerencsére a tv képminősége tényleg jó, ezért elnézem ezt és inkább rádobtam egy 2.1-es rendszert.
A UPC mediacard-os gondolkodási időt és a többi "apró" nyilvánvalóan szoftveres balf...ságot már meg sem említem. -
samu2062
senior tag
Értem,de az én verziómban nem kell semmit a tv jack kimenetre dugnod!!!
És akkor nem tűnnek el a funkciók a menüből.
Épp ezért próbáltam ezt a verziót írni neked,mert a dac-ba dugod mint kettőt és azt kapcsolod be amelyiket akarod,mert mindkettőre megy jel!!!
Maximum nem dts-re, hanem pcm-re állítod a tv-t.
De ha nem hát nem,oké felfogtam.
A másik kérdésedre meg pancsermeste megadta a választ. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
samu2062 #82238 üzenetére
Az úgy nem jó, DTS-re van állítva, egy mezei fülesen meg ilyen nem jön ki. A másik, mint írtam, ha a füles jack-be dugsz bármit is, minden funkció lekerül a menüről.
Ezáltal nem tudok HM erősítőt még bekapcsolni sem, nemhogy vezérelni.
A kérdés továbbra is az:Mi a ló...sz az audiokimenet??? a három közül, mert bekapcsolni be lehet, de tulajdonképpen akkor semmi nem szól.
Valószínűleg egy felesleges "ott maradt" funkció a szotverhülyék részéről.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #81263 üzenetére
Gyanítom, hogy egyszerűen csak a böngésző ilyen lassú, leginkább ott akadozik minden. Letöltést is kell menedzselnie, plusz képi megjelenítés, flash animációk... stb... kifektetik a procit.
Bementem MM-ba, és tesztelgettem kicsit, és arra jutottam, hogy bizony ott se volt jobb.
Minden esetre nekem ez fura, hogy egy ilyen, szinte használhatatlan funkciót beletesznek, mint a böngésző. Persze, a konkurencia WebOS-e (1.0) se jobb semmivel. Jó, persze erre ott van a PC.
Amúgy nem olyan rossz ám a Wi-Fi.
A YT app-on nálam is röccenés nélkül megy a lejátszás, DLNA kapcsolatra is majdnem tökéletes. Azért itt már nem mindenre elég.
1080p mkv simán megy, BluRay-ből kibontott többsávos DTS, H264 (m2ts) is tökéletes (amiket eddig próbáltam)
Ami már megfogta, az az előző file 3D-s változata, ennél néha bufferel.
Ilyen sebességet tud:Azért ez nem olyan rossz. Nálam marad a Wi-Fi, nem húzgálok kábelt. (próbaként megnéztem, de azzal se volt gyorsabb a böngészés)
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy 55F6500-as Samsung tv-m, ami optikai kábellel van összekötve egy erősítővel. Nem voltam megelégedve a beépített lejátszójával, így van mellette egy multimédia PC ami HDMI-n van rákötve a tv-re. Minden jó, csak az 5.1-es hang nem akar összeállni. Ha a tv lejátszójáról játszom le a filmeket, akkor a hangbeállításoknál a tv-n aktív a PCM, DTS Neo2:5 és a Dolbi Digital. A dolbi Digitallal szuperül működik, minden hang onnan jön ahonnan kellene. De ha a gépről játszom le a filmeket akkor a Dolbi Digital opció a tv-n nem aktív. PCM-mel meg nem 5.1, a DTS Neo meg valami kikényszerített 5.1 lehet, mert minden hang jön mindenhonnan. Hogy tudnám beállítani a tv-t, hogy gépről lejátszva a filmet is megmaradjon az 5.1-es hang?
Előre is köszönöm!
Üdv
Gábor -
Flashget
félisten
válasz
harlekim #80437 üzenetére
A box gyártók viszont nem tudnák eladni a terméküket ilyen feltételekkel. Na hogy is van ez?
Úgy, hogy a régebbi processzorosokkal (ilyen az Alma C2200 csak sajna már nem kapható, kifutott széria)bármit lehetett a felvett műsorral tenni. Kiírni DVD/BD lemezre, elrakni HDD-re, hogy majd valamikor visszanézze az ember.
Az újabb boxokban már nem ez van csak a boxxal lehet visszanézni a felvételt.
BD történet is ilyen volt 2012 márciusáig. Onnantól kezdve csak az a asztali lejátszó vagy szoftver pl. PowerDVD kapott BD licenszt, amelyik tartalmazza a Cinavia védelmet.Sonyt pl. azért nem vettem 2012-ben, mert akkoriban a modelljeiben le volt tiltva az mkv lejátszás ők így adtak a szerzői jogokra, vagy az LG-nek nem volt DTS licensze. Ezek mind megvoltak a 2011-es D szériás samsungban nálam ez döntött akkor.
-
fausto
addikt
válasz
Samsung SPS #79806 üzenetére
Szia,
Ez biztos? Annak az eszköznek is továbbítja az 5.1-es hangot, ami HDMI-vel van rákötve? Olvasok ilyet is, olyat is
Viszont tegnap próbálgattam, optikaival van rákötve a házimozimra, ami DTS-t nem tud, csak DD5.1-et. Viszont a tévé menüjében a DD5.1 nem választható, csak PCM és valami DTS. Még nem sikerült rájönnöm, mi miatt nem választhatok DD5.1-et. -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE50H6400-as TV-m és azt szeretném kédezni, hogy a DLNA szerverről lejátszott videók HD hangját a TV tudja-e továbbítani az erősítő felé, pl. DTS-HD. Jelenleg úgy érzékelem, hogy a sima 5.1 Dolby, DTS átmegy, de a HD csak PCM 2.0?
Köszönöm.
-
Lizsó
csendes tag
Miért lehet az, hogy H6500-on a belső lejátszót használva hulllámzik a hangerő? Mindig visszavesz, amikor valaki épp hangosan megszólal. Aztán lassan visszanöveli.
Akár TV hangerőn, akár DTS-en az erősítőn keresztül hallgatom, ez van.
Az automata hangerő természetesen KI állapotban van...
-
törölt tag
Üdv!
Synology nas-ról szeretnék mkv filmeket nézni hd-ben, ha lan kábellal összekötöm, gondolom megy gond nélkül plex-el. Az 5.1-et és a dts-t is leadja a tv-re, mert azon van egy házimozi erősitő optikai kábellel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Stevenstyle #78142 üzenetére
PCM és DTS még hagyján, mert DTS hiányában PCM lesz. De DD és DTS között már kézzel kell átváltani, vagy megint csak PCM lesz, ha különböző hangsávot akarsz lejátszani.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Dadan01 #78098 üzenetére
Gyanakszom a D-Link software-re is, mert enyhén szólva sem szokott a helyzet magaslatán állni néha, de ugyanaz a mappa egy LB671V-n tökéletesen olvasható volt.
Fogtam és szétszedtem a Fil mappát 4 mappára (30-30 db almappa filmenként) és most tökéletesen olvassa a Samu. Ez még inkább azt a gyanúmat erősíti, hogy kisebb érték lehet alapértelmezésként megadva a Samun a válaszra, így mivel a DNS 320L nem éppen egy fürge jószág az LB-n még belefér az intervallumba a visszakapott válasz, de a Samu mivel a meghatározott értéken belül nem kap vissza választ így hibaüzenettel nem tudja a mappát olvasni.
Másik kérdés: Optikain összekötve erősítővel a saját lejátszóját használva a TV-n tényleg manuálisan kell állítgatnom a PCM és DTS beállításokat a használt hangsáv tekintetében és nem képes automatikusan váltani, vagy csak én nem találtam meg? (Tudom használjam a külső media player-em, de ha ilyen igény lenne csak manuális megoldás van vagy automatán is tud váltani a TV és csak én vagyok hülye?)
-
dethroner
veterán
Az MPC-HC csak arra jó hogy megtalálom a valós, teljes film fájl, amit át kell nevezni.
(#78114) Vhiktor Én még csak 1 filmen, a Smaug pusztasága-ban próbáltam ezt az átnevezős dolgot, de hamarosan leszedek valami másik 3D-t hogy bővüljön a tapasztalatom. Ebben a Hobbit filmben a hangsávok váltogathatók, de feliratot nem találok.
Egy kis plusz érdekesség. Én is úgy gondoltam eddig hogy a tévé kis hangszórói max híradót hallgatni jók, de a hangokat megpiszkálva a menüben, a 3D hangot bekapcsolva és kiválasztva a DTS sávot, valami "brutális" (méretéhez képest) hogy mit ad ki magából. Persze a filmeket ezután is inkább az 5.1-es rendszeren fogom hallgatni, de tényleg döbbenet hogy micsoda dübörgő és mégis tiszta BASSZUS-t ad ki magából -
dethroner
veterán
válasz
Drughi #77981 üzenetére
Az első évben használhatod a samu európai gariját, ahhoz adnak papírt, de a második évtől már csak a bolti. Az én tévémre 3 évet adtak. De remélem nem lesz rá szükségem.
(#77982) cyberkind Optikán összekötöd 5.1-es hangrendszerrel, a hangot kiteszed rá és akkor választod a neo dts módot. Egy virtuális térhangzást hoz létre a sztereó hangból. Én meccsek alatt szoktam használni, erőteljesebb, jobb a fülnek a hang, mintha a sima pcm-et tennéd ki.
-
cyberkind
félisten
Ezzel a DTS Neo 2.5-tel mit lehet kezdeni, illetve mire jó?
Ha arra állítom, semmi se szól, se a gép, se a kábel tv, senki, semmi.Vagy hogy kell ezt beállítani?
-
norbert1998
nagyúr
Kipróbáltam a Plex-et, teljesen jó, van saját lejátszója 8,2 MB-ban, de DTS és DD között továbbra sem vált a TV. Plusz, WiFi-n nem tudja átküldeni a router neki az akciódúsabb jeleneteket sajnos. Még megpróbálom azt, hogy maximálisra teszem a kódolás erősségét, de lehet at meg a TV nem bírja dekódolni, mert végülis a használata sokkal jobb, mint a gyári lejátszóé, ha lehetne, inkább ezt használnám. Viszont szerintem a TV nem bírja fogadni azt a jelmennyiséget, amit kéne, mert a router ennél jóval többet is tud.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ChipKng #77872 üzenetére
A TV sajat lejaszoja kepes volt regebben a DTS/DD tovabbitasara optikan keresztul. Ezt sikerult elszurniuk egy firmware frissitessel.
Vígan nézek még most is 6 csatornás hanggal filmet és az fw is naprakészen tartja magát.siman megtehetne magatol is, nem egy ordogtol valo dolog ez...
+1, ez egy fekete pont.Mivel a filmeket egy NAS-on tarolom amire raktam PLEX szervert, Samu PLEX klienssel frankon le tudom jatszani oket es szepen a DTS/DD is kijon az optikan tovabbra is.
És gondolod az az 5 megás alkalmazás nem a beépített lejátszót használja?
Ezt gondold át újra!
Hint: szted hova fér bele ekkora méretbe egy a tévé saját lejátszójával versenyképes alkalmazás, saját kódek pakkal, videó és hang váltóval/szűrővel/render-rel, hogy a hálózati funkciókat ne is említsem?
Ezek használatához szükséges licencek vajon birtokában vannak a cégnek egyáltalán? -
kangze
csendes tag
válasz
Teasüti #77870 üzenetére
Pattogó hangok nincsenek, 1500-2000 forintosak a kábelek, de nem egy márka....próbaképpen mindkettővel összekötöttem a médiaboxot és az erősítőt, és nem jó (szintén mindkettővel összekötöttem a tv-t és az erősítőt is, usbről filmeket nézve működik a DD és a DTS, tehát a kábelek elvileg jók)
Az az érdekes, hogy pár napja működött rendesen -
ChipKng
aktív tag
válasz
norbert1998 #77869 üzenetére
A TV sajat lejaszoja kepes volt regebben a DTS/DD tovabbitasara optikan keresztul. Ezt sikerult elszurniuk egy firmware frissitessel. Azota csak PCM-et ad ki magabol. Engem elegge zavart, hogy allandoan kezzel kellett a menuben atkapcsolnom a kimeneti hangot DTS es DD kozott ha epp masik nyelvet aktivaltam... siman megtehetne magatol is, nem egy ordogtol valo dolog ez...
Mivel a filmeket egy NAS-on tarolom amire raktam PLEX szervert, Samu PLEX klienssel frankon le tudom jatszani oket es szepen a DTS/DD is kijon az optikan tovabbra is. Raadasul kenyelmesebb mint a TV beepitett lejatszoja. Ajanlom figyelmedbe! Bar nem tudom, hogy pendrive-rol kepes-e filmek lejatszasara, ennek utana kene jarni...(guglival) -
norbert1998
nagyúr
És ez a felsőbb kategóriákban is így el van rontva? Mert felismeri, hogy dts van, azt is, ha dd, mert ezeken kívül csak a pcm érhető el a kimeneti módban, vagyis, mikor dts film megy, akkor dts és pcm, mikor dd film megy, akkor dd és pcm. Jó, az igaz, Amerika és Anglia ettől nem szenved, az összes filmnek van dts hangja, de magyarul nagyon kevésnek.
Meg amúgy a 10 éves samsung DVD teljesen automatikusan váltja az erősítőn a módot, a kiválasztott szinkrontol függően. Szintén optikaival csatlakozva.Lehet. Egy hdmi-s erősítő segítene rajta?
-
PuMbA
titán
válasz
norbert1998 #77863 üzenetére
Értem, tehát akkor nem DTS Neo van odaírva, hanem simán csak DTS
A TV nem tud módosítás nélküli hangátvitelt, tehát mindig váltanod kell
donjohnson: Jaaa
-
PuMbA
titán
válasz
norbert1998 #77858 üzenetére
Azért vált át PCM-re, mert ha megnézed az a DTS igazából DTS Neo, ami sztereo
TV optikaija felejtős, ki kell hoznod a lejátszóból közvetlenül a hangot
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 40 colos f6320-as.
Az a baj, hogyha én DD-t jatszok le,akkor megy, mert defaultban ez volt. Ha átváltok DTS szinkronhangnyelvbe, akkor a TV átvált PCM módba, ami egy rakás gőzölgő valami, hangzásban. Bele kell másznom 4 menü szintig, hogy áttegyem a hangot DTS output módba a TV-n. Majd ha legközelebb is DD-t nézek, vissza kell teni az egészet DD modba , mert újra PCM-re vált ez a kramanc. Nincs ennél egyszerűbb megoldás?
Optikaival van kötve.Köszi
-
kangze
csendes tag
Szia!
Mondok egy jót
Megjött az új optikai kábel, a régi optikai maradt a tv és az erősítő között, az új kábellel meg összekötöttem a médiaboxot és az erősítőt...és most meg NEM JÖN a dolby digital az HBO-nál, csak dolby prologic........HIHETETLEN!!!
Megpróbáltam csak az egyik kábelt használni a médiabox és az erősítő között, mint a múltkor (tv - erősítő közötti kábel kihúzva, nem mintha számítana), de csak a prologic jön....2 nappal ezelőtt jött a rendes dolby digital....nem értem!
Természetesen usb-ről továbbra is rendesen jön a dolby digital vagy a dts, tehát nem az erősítő a rossz. Hívtam a upc-t, azt mondták az Ő részükről minden ok, természetesen.
Hát úgy röviden ennyi
-
kangze
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A UPC-nél többek között HBO előfizetésem is van és 5.1-ben szeretném nézni az HBO műsorait.
A médiaboxom (Cisco HD DVR) hdmi kábellel van összekötve a Tv-vel (Samsung Smart UE40F6320AW).
A tv optikai kábellel van összekötve a házimozi erősítőmmel, ami egy Panasonic Sa He100.
A problémám annyi, hogy hiába váltom át a hangsávot a médiaboxon az HBO-nál (és a HD csatornáknál) Dolby Digitalra, a Tv-n a digitális kimenetnél csak PCM illetve DTS Neo 2:5 hangsávok között lehet választani.
(Ha usb-t kötök a Tv-re, és olyan filmet nézek, aminek van 5.1-es hangsávja, akkor lehet választani a Tv digitális audiokimeneténél dolby digital vagy dts között)
Azt olvastam, hogy az HBO nem minden filmet adja 5.1- ben, de azoknál a filmeknél
is csak DTS Neo 2:5 tudok választani, ahol a film előtt kiírják, hogy a műsort dolby digitalban adják...A válaszokat előre is köszönöm!
-
d@minator
addikt
Jó ötlet ennyiért csak olyan kellene ami ami bekapcsol amint jelet érzékel de lehet csinálunk majd hozzá egy kis áramkört ami ezt megteszi.
Van egy Z2300 a PC-hez. Holnap azzal kipróbálom a TV-t mit ad elő a fejhallgató kimeneten persze az marad majd a PC-hez. :-)
Nekem bejött az "U" alakú EQ beállítás persze nincs csutkára tolva a mély és a magas hozzá még bekapcsoltam plusz a két DTS-t beszédhez, filmhez első körben jónak tűnik de még foglalkozok majd vele. :-)A beállítások lementésére van valami lehetőség vagy lefotózzam? Azt olvastam hogy SW frissítés után alapra áll minden. Gondolom lesz majd még új SW valamikor.
-
T.Peterka
csendes tag
Tudtok segíteni, hogy mivel lehet a legegyszerűbben átkonvertálni az AC3 hangsávot DTS-re?
Hangcsúszás miatt kellene. -
-
poli27
veterán
pl a mede8er hdmi-n van rádugva a tvre, és ha a tvből bekötött optikai megy a házimoziba akkor nem adja ki sztem normálisan a hangzást ha dolby digital akkor is dts pl ha arra van állítva a tv, ez nem tud passtroughtot ami belemegy azt adja ki? Nem akarom mindig dugdosni az optikai kábelt a hifibe váltakozva ezért kérdezem!
-
poli27
veterán
Hogyan tudom megoldani optikai kimenete, hogy azt adja ki ami pl a tévében van, vagy ami a hdmi-n érkezik , mert nem találtam ilyen beállítást hogy autó csak dts,pcm,digital. Van erre lehetőség a 6700 on?
-
poli27
veterán
Én pont emiatt levelezek a Samsunggal, amiért átbaxtak a dupla tunerrel, aminek nincs értelme csak marketing célokra, a 2 foglalat hiánya miatt,pedig úgy adta el a tvt a samus kolléga az MM-be hogy egyet fel tudok venni egyet tudok nézni vele a dual tuner miatt (a menüjében is kiírja hogy iker tunernél egyet lehet nézni egyet felvenni), sőt a pipet is mondta hogy működni fog! Kíváncsi vagyok mit fognak erre lépni, jeleztem hogy a fogyasztóvédelemhez fogok emiatt a megtévesztés miatt fordulni ha nem oldják meg!
Hogyan tudom megoldani optikai kimenete, hogy azt adja ki ami pl a tévében van, vagy ami a hdmi-n érkezik , mert nem találtam ilyen beállítást hogy autó csak dts,pcm,digital. Van erre lehetőség a 6700 on?
-
peetyy
őstag
válasz
odipapa #76959 üzenetére
Igen, végülis ilyesmire, ajándéknak menne.
Mondjuk ha magamnak vennék, akkor 3D és smart kiesne,inkább a képátlóra mennék rá.
Anno 47 collban megtaláltam a tévémet, minden "számomra mai sallang" nélkülözésével.
Most szinte elvárják hogy legyen benne ez is meg az is, 3D, smart, "hadonászós" táv
Sokat olvastam ezekről, meg más márkákról is.
Amit itt még előnynek látok (hallok), az a DTS megszólaltatása, más gyártó tévéjével ellentétben. -
ChipKng
aktív tag
válasz
SAlamon22 #76764 üzenetére
"• A TV saját lejátszója DTS hangsávval úgy tudom boldogul, és optikain is át küldi, nem keveri le sztereóra. Ezt meg tudja valaki erősíteni?"
Ez igy volt egeszen mostanaig mig egy frissites szet nem kurta ezt a funkciot az osszes TV-n... Azota jott ujabb, de nem neztem meg, hogy kijavitottak-e...
HA valaki letesztelne a legujabb frissitessel es megerositene, azt en is megkoszonnem!
-
SAlamon22
újonc
Sziasztok:
Keresővel végigbogarásztam az összes hozzászólást H6400-as ügyben, javarészt találtam is válaszokat a kérdéseimre viszont szeretnék egy két kérdésemre ezúton is megerősítést.
A helyzetem annyiban bonyolult, hogy egy 50” méretű 2014-es évjáratú 6-os szériás LG-m van jelenleg amivel bizonyos szempontból meg vagyok elégedve (pl 3D), bizonyos szempontból pedig nagyon nem (DSE vagyis koszosodás ami téli sportok nézése közben nagyon zavar, sarkosodás, vagyis világos háttérnél a sarkoknál feltünően kevesebb a háttérvilágítás, Truemotion viszonylag sok képhibát produkál amit anno a régi TV-m nem produkált és legvégül a WebOS lassúsága). A sors úgy hozta, hogy lenne rá egy vevőm és viszonylag jó áron el tudnám adni, pont kijönne belőle egy 50” méretű H6400-as viszont nem szeretnék esetleg még nagyobb lukra futni (anno azt gondoltam botor módom, hogy 200-250 ezres árkategóriában nem nagyon lehet, hát de…), így ha esetleg tudnátok segíteni a dologban, megerősíteni vagy meg cáfolni amit gondolok az nagyban segítene. Az idő sajnos ellenem dolgozik, így nincs sok időm megfontolni a dolgot ezért is kérem a ti segítségeteket. Tisztában vagyok vele, hogy ez a Samsung topic, lebeszélni valószínűleg nem fogtok, de a tapasztalatok a tulajdonosoktól jól jönnének. Fontos megjegyeznem, hogy a fenti okokból a negatívumokat még jobban várom, mint a pozitívumokat, csak hogy tudjam, hogy hol van a kutya elásva. Azzal is tisztában vagyok, hogy tökéletes TV nincs. Az alapvető panel különbségekkel tisztában vagyok, mint ahogy azzal is, hogy Samu esetében aktív 3D-re számíthatok csak.
Szóval a kérdéseim a következőek lennének:
• Olvastam, hogy egyes tesztek szerint az 50”-os méretben más a panel mint a 48”-osban és jellemzőbb a DSE valamint a kontraszt is gyengébb. Erről valakinek esetleg tapasztalata van? Egyrészt a DSE miatt gondolkodok a váltáson, ezért is fontok (sok téli sportot nézek), másrészt sarkosodás, ha jól tudom a Samu paneljei esetében nem jellemző. Gondolom ebben is MVA panel van, mint a többi Samuban.
• Egyéb csíkosodás, képminőségbeli, mozgásban felmerülő problémák milyenek vannak, milyen mértékűek, ha vannak?
• A TV saját lejátszója DTS hangsávval úgy tudom boldogul, és optikain is át küldi, nem keveri le sztereóra. Ezt meg tudja valaki erősíteni?
• A 3D-je milyen a TV-nek (azon kívül, hogy aktív)? Az LG-n azzal vagyok a legjobban meg elégedve, így gondolom, hogy bizonyos szempontból ez visszalépés lesz (kisebb oldalirányú betekintés és talán több crosstalk). A 3D nekem fontos, szeretem a 3D filmeket, többek között ezért is esett kia SONY w829, mert több tesztben is írják, hogy 3D-ben nem túl acélos.
• Úgy tudom a smart remote itt is alkalmazható univerzális távként is pl stb vezérlésére, mint az LG-nél az MR.
• A beállítások, egyéb menük sebessége milyen? Ez elég lassúcska WebOS esetén, kibírható de van NetCast-os TV is a közelemben, ha ahhoz hasonló lenne az már felüdülés lenne.
Minden egyéb vélemény jól jönne, ami segítene a döntésben és tényleg nem kell dicshimnuszokat zengeni a TV-ről jobban érdekelnének a negatívumok a döntést megkönnyítendő.
Előre is köszönöm a segítséget annak, aki veszi a fáradtságot és válaszol, valamint elnézést, hogy kicsit hosszúra sikeredett az iromány.
UI.: Igen és ne értse senki félre, ha megkérhetem, nem az LG-t jöttem ide fikázni, jó kis TV csupán az én igényimnek sajnos közel sem felel meg maradéktalanul és szeretnék valami olyat, ami jobban igazodik az elvárásaimhoz, remélve, hogy ez a modell lesz az.
-
ChipKng
aktív tag
"Bármennyire furcsállod, a TV alapvetően tévéadások nézésére szolgál, másodsorban képmegjelenítőként a különféle csatlakoztatott eszközök számára."
Nem furcsallom, epp errol beszelek. Ezek ellenere megiscsak megjelent a DTS a TV-ben (meg te is piszkaltad oket erte), holott egy teveadas sem jon DTS-ben...
-
attamero81
senior tag
A Samsung a DTS-t pont a Sony miatt vette meg.Anno nem sokan tudják,de amikor a PS3 megjelent a FHD anyag megjelenítésekor az 5.1 nem ment,sőt volt olyan modell amin még maga a HD kép sem.Ezt javítva jobbnak látták,hogy ha bele teszik,mert ha egy nyanvadt PS is tud 5.1-et akkor a tv miért maradna ki.Az már más kérdés,hogy ez utolagosan mennyire térül meg az egyéb beépített nevetséges lejátszó dekóderekkel.
-
BBéci
legenda
válasz
nightshadow #76754 üzenetére
Passz! Úgy emlékszem, van DTS licenszük, de az is lehet, hogy nem mindegyik modellben.
-
BBéci
legenda
válasz
ChipKng #76752 üzenetére
Az annyira alaptétel, hogy nem hagyhatták ki. 2009-ben a B széria még nem volt DTS-képes, az akkori IFA-n folyamatosan ezzel támadtam az ott jelen lévő koreai társulatot. Ígértek erre vonatkozó firmware frissítést, de csak a C sorozatba került bele. Az LG csak 2012-től tette a tévéibe a DTS-t, ők voltak az utolsók a nagyok közül.
Bármennyire furcsállod, a TV alapvetően tévéadások nézésére szolgál, másodsorban képmegjelenítőként a különféle csatlakoztatott eszközök számára. -
LSL1337
őstag
válasz
dethroner #75934 üzenetére
"Saját tapasztalat és a samu ügyfélszolgálat is megerősített ebben, hdmi forrásból kapott sok csatornás hangot a tévé sztereóra konvertálja és így adja tovább optikára."
Erre gondolsz?
Szerintem ez rohadtul gáz Samsungtól 2014-ben, amikor az LG tud bitstreamelni még DTS-t is vagy 3 éve szinte minden modellen.
Csak a 4hdmi miatt választottam h6200-at, de ez így ez miatt rohadt nagy mellényúlásnak bizonyult...ráadásul ezt még a 'high-end'-ebb verziók se tudják(7-8-9?) VICC
-
LSL1337
őstag
Hali, vettem egy 40H6200-at, bitstreammel hogy áll?
mennie kéne PCről DD5.1 DTS 5.1-nek?
most HDMIvel van rádugva, és windows szerint a max supported channels:2, és semmi compressed codec.
ötlet?
-
dethroner
veterán
válasz
Bonifani #75746 üzenetére
6400-as van nekem, tévé adáshoz teljesen megfelelő a hang. Vannak előre beállított hangszínek, hangszín szabályzó és 2 plusz ficsör, DTS TruSurround HD és DTS TruDialog. Tudom parasztvakításnak tűnik, de a hangszín szabályzón egy enyhe V alakot beállítva zene üzemmódban az előbbi két opciót bekapcsolva nagyon kellemes a hang, hangsúlyozom tévézéshez. Nem szakad ki a membrán a basszustól, de ezek fényében érthetetlen számomra azon siránkozások hogy a lapos tévé hangszórója alkalmatlan pl egy híradó nézéshez. Filmhez én is külső 5.1-es rendszert használok.
-
Thomyyyyy
tag
válasz
gorog67 #75433 üzenetére
Egy mede8er 600-as media lejátszón pl van késleltetés?
Idővel lesz media lejátszó és valszeg erősítő is, ami 3D-s de arra még nincs keret, így egy ideiglenes megoldás miatt kérdeztem a hangot. Magyarán megoldható, de gondolom ehhez az kell, hogy ne TrueHD vagy DTS HD hang legyen a 3D-s filmen. Esetleg ha így van azt lekódolja sima DTS 5.1-re a tv? (H6500, H7000) -
Thomyyyyy
tag
válasz
Flashget #75262 üzenetére
Köszönöm a tiéd és az előtted szólók hozzászólását is!
Új kérdésem lenne a media lejátszás terén. Jelenleg nincs 3D képes media lejátszóm, sem 3D-s erősítőm. Átmenetileg megoldható az, hogy a 3D-s filmet lejátsza a belső media lejátszója a tv-nek (UE55H7000/Sony KDL-W829B), majd optikai spdif-en kiküldöm az audio jelet az erősítőnek? Ha működik, ilyen esetben hogyan csorbulhat a hang? Csak stereoban menne, vagy azért egy DTS 5.1-ben lehet reménykedni?
A media lejátszási képességek különbségén mit kell érteni? Miben jobb a samu-é, mint a sony-é?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#33101952 #74914 üzenetére
A visszhangot a késleltetés adja, nem halkítottad le a tv hangszóróit.
Az audioformátumnál kiválasztott DTS vagy Ac3 pedig mindenképp bitstream lesz függetlenül az épp kiválasztott hangeszköztől (szép is lenne, ha a tv képes lenne dekódolni vagy újra enkódolni). Vagyis teljesen mindegy, hogy minden alkalommal átállítod a TV-t külső/belső hnagszóróra, vagy hagyon belsőn és leveszed a hangerőt, amikor a külsőt hallgatod.
-
törölt tag
válasz
#33101952 #74896 üzenetére
Közben ráleltem a megoldásra.
Tehát ha valaki külső usb hdd-ről játszik le filmet és dts-ben szeretné hallani házimozin optikai kábellel összekötve akkor először állitsa át a filmnél a hangsávot dts-re utána a hankimenetet állitsa át külső hangszóróra, ezután a hangbeállításoknál a további beállításoknál a pcm-et kell átálitani dts-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest