- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
paavoo #144051 üzenetére
Egy ismerősmél a MM-os (nem tudom a pontos típust, de pofátlanul drága) képernyő tisztító folyadékkal borzalmas foltos eredményt produkált sokadik áttörlés után is. Végül normál ablaktisztító folyadékkal sikerült azt a szutykot leszedni.
Nekem anno a samsung márkaszervizes taperolta össze körbe a kijelzőt. Semmivel nem sikerült eltávolítani a nyomokat.
-
blakey
titán
válasz
paavoo #140490 üzenetére
Az a helyzet, hogy 0-ról indulunk, tehát ha valami sz@r akkor ott meglátszik és ez a lényeg, ez a referencia. Ha dinamikus kontrasztot állítok be, bekapcsolom a zajcsökkentést, felhúzom az élességet akkor már egy szoftveresen "javított" valamit kapok ami valószínűleg bizonyos hibákat elmos de megjelennek egyéb hibák. Tény, hogy minden TV-n egy picit eltérő lehet a 0 illetve a felskálázó algoritmus sem mindegy, minden gyártónál eltérő, van ahol nagyon jó a felskálázás, van ahol elég sz@r.
-
crhis86
tag
válasz
paavoo #139875 üzenetére
Próbáld ki ezt, én ezt szoktam használni (igaz, régebbi tévén): [ChanSort]
-
Celtis
veterán
-
stilo18
addikt
válasz
paavoo #139669 üzenetére
MU8002 után vettem C9-et konzolhoz és Netflix - hez.
Nagyon nem bántam meg, ezt a képminőséget semmi nem tudja...viszont megértem ha félsz a fakulástól.
Amúgy pl én a Samsung menüjét jobban szeretem, mint a WebOs - t. Sebességbeli difi meg... Soha nem éreztem egyiket sem lassúnak, szóval... Attól nem kell félni. -
evitiguF
senior tag
válasz
paavoo #139669 üzenetére
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is.
Ugyanezen típuson gondolkodtam én is, C9 vs Q70/Q82.
Volt nálam egyszerre Q70 és Q82 is, ha használod a keresőt, megtalálod a véleményemet a termékekkel kapcsolatban.
És ahogy fentebb is írták, felhasználásfüggő, hogy melyiket érdemesebb megvenni.
Ha tökéletes, mély feketére vágysz, akkor az oled irányba kell elmozdulni, de ott azzal a kitétellel, hogy tényleg nagyon vigyázni kell rá, nappal, napsütötte nappaliban nem élvezhető, tükröződik. Ha nem csak Te használod a készüléket (asszony, gyerek) akkor nekik is ugyanúgy vigyázni kell rá, stb...
Ezért is választottam a Samsung termékét, tükröződésmentes bevonat, ami nagyon sokat segít nappali tévézésnél, illetve a hatalmas fényereje.
Fekete - local dimminggel teljesen elfogadható, este, vagy besötétítve sem érzem azt, hogy kellene még ennél sötétebb.
És ezt lehet nyúzni, nyugodtan ott hagyni, statikus tartalommal ellátni, nem lesz semmi baja, a használat után nem kell még pixelfrissítést lefuttatni, stb.
Oprendszer is felhasználófüggő dolog.
Filmezésre egy Philipset használok Ambilight miatt, ott Android van, de a filmek nálam médialejátszóról mennek, így ott sem érdekes.
A Samsung meg PC-vel van összekötve, megjelenítő funkciója van, így ott is édes mindegy, hogy milyen oprendszer van a TV-n. Ezért is mondom, felhasználó függő, neked kell eldöntened, mire használod, arra megfelel-e. -
válasz
paavoo #139669 üzenetére
Nem mindegy milyen szoftver van a TV-n? Úgy is össze lesz kötve telefonnal,PC-vel.... A TV-n lévő youtube pár év után úgy sem lesz támogatott. Persze lehet jó a WebOS meg a TizenOS is,de csak évek kérdése és úgy sem fog rajta menni valami. Tizenhez van Youtube és Plex. Én igazából csak a plexet használom,mert a a Youtube-ot át tudom küldeni telefonról a TV-re.
LG-t akkor vennék,ha többnyire este filmezel és mozi élményt akarsz magadnak. De ha csak délután lepunnyadsz a tv elé és bealszol,akkor a QLED ajánlottabb. Nem kell idegeskedni,nem kell besötétíteni csak nézni a TV-t. Nem érdekel,hogy x százalékkal jobb az OLED. Aztán meg szervizeltetni kell mint a BMW-t és csak nyűg. Az OLED topikban már azzal kezdik,hogy megbízható az OLED,de egy részük már cserélt benne panelt. Van aki 4x is,mert amit hoztak újat a fos volt. JA és ez teljesen normális,hogy a csere panel is fos. Ha hibátlan a tv akkor miért kell cserélgetni a panelt?A kocsis példa jó rá. Ha alkalmanként használod a TV-t,akkor jobb az OLED. Megadod a módját,lekapcsolsz minden fényt... De ha napi szinten kell akkor meg a QLED lehet a nyerő. Én az 55Q70-et 240k-ért vettem. Annyiért nem kapsz OLEDet. Beégéstől nem kell már annyira aggódni. Igaz a legtöbb OLED-es direkt vissza veszi a fényerősséget a TV-n nehogy belégjen. De gy már nem szokott az elmondásuk alapján. De ezt tedd meg egy nagy amerikai konyhás nappaliban,ahol 3 erkély ajtón süt be kb a nap. TV miatt nem fogok nappal sötétben lenni,hogy lássam. Nem fogok a TV-hez alkalmazkodni,nekem nem ér annyit. Másnak igen és neki más TV való. Nincs ezzel gond,ezért is írom ezt,hogy te is azt vedd ami neked jó és ne azt amit mondanak
-
PuMbA
titán
válasz
paavoo #79249 üzenetére
"2) PS4-el néha bevillan egy-egy szürkés fehér sáv alul, kb képernyő 1/4-e (C650-el nem tapasztaltam ilyet), esetleg Motion Plus 'Tisztán' van azért vagy másik HDMI-be kéne dugni?"
Az Összefoglalóba semmi ilyesmi nincs említve, hogy PS4-nél Tiszta Motion Plus kell. PS4-et ajánlott a HDMI/DVI porthoz kötni, ha nincs oda kötve számítógép. A HDMI bemenet címkéjét PC-re rakni és bekapcsolni a Játék módot a TV menüjében.
") Van rá lehetőség, hogy képprofilokat hozzak létre, külön PS4, PC, USB vinyora (filmekhez), illetve TV adáshoz, és ezt automatikusan kezelje ha forrást váltok?
Az Összefoglalót ha elolvasod, akkor az Általános Beállítások résznél oda van írva, hogy külön beállítás van mindenre
gboszi: Régebbi, magasabb széria természetesen
-
-
Szia,
az, hogy a TV társaság nem akkor kezdi/fejezi be a vetítést, mit ahogy az meg lett hirdetve az ellen nincs orvosság.
Sok adón mindig jól időzítenek, némelyen nem.2 lehetőség van, ha fontos amit fel akarsz venni:
1: felveszed az előtte és az utána lévő műsort is (én ezt szoktam)
2: Nem az EPG-ből időzíted a felvételt, hanem a TV menüjéből (úgy mint egy hagyományos VHS magnót... csatorna, hónap, nap, időponttól időpontig) -
henesa
aktív tag
Hát ha 30 jó akkor tuti nem a tv a gáz hanem a f@sz szolgáltató az én szolgáltatóm is felvilágosított hogy van 4 !!! kódolatlan digitális csatorna is na ja csak a hét hat napján ugyan ez a helyzet mint nálad viszont a tv-d nem fog elromlani majd magától megjavulni mint ahogy az enyém sem
-
-
henesa
aktív tag
Pendrive-ra tegyél egy teljesen fehér megy egy fekete képet és azzal teszteld le az én ugyanilyen kéthetes tévém mér egy hete gariban van mert későn vettem észre egy nagy halványbarna foltot a kép felső harmadán
legalább ezt ki tudod szűrni .Ha a három napnál hamarabb észrevettem volna akkor egyből csere így meg fenetudja mi lesz
-
snefftamas
aktív tag
Ha minden igaz a kepfeldogozasra (gyorsabb mozgasoknal) gondolt az gyengebb az Spva nak és jobb az amvanak de ketseges hogy latnad a kulonbseget de a teny az tény ha sokat játszól akkor amva (AUO) vegyél. AUO panelek aranya: 37" samsungok mind, 46" többsége, 40" fele fele kb. De előre senki nem fogja megmondani milyen panel van benne, a samsung gondoskodott rola, hogy legyen egy kis meglepetes a dobozban
csak a 37" es tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest