- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
messze nem olyan veszes a helyzet
A samsung 2024-ben gyakorlatilag az egyedüli gyártó, aminek a flagship telójával nem tudsz beltéri fényben(nem sötétben) gyereket vagy állatot fotózni.. Az android auth. cikk tökéletesen mutatja, már ha csak fekszik a macska és lélegzik, bemosódik a kép. Ez elfogadhatatlan, főleg ennyi pénzért, full felesleges védeni. Aztán ha átjön az ember iphoneról meg nem érti mivan. A kamera többi része oké, azt aláírom.Jaja, a big big big update ami elvileg májusra jött volna, aztán junius, julius, aztán végül augusztus. Erre értettem hogy csúszik állandóan +1 hónapot. Én lennék a legboldogabb amugy ha ezt javítanák
-
udna999
tag
Hali, köszi. Ezek mind ki illetve be vannak kapcsolva. Ujjlenyomatot már régen nem használok, volt hogy már a visszaállítási menüben volt, a sok sikertelen ujjlenyomat próbálkozástól...
Pin és húzás van beállítva, de az órám és a headsetem be van állítva megbízható eszközként, így ritkán van lezárva a telefon. Ezért is oldja fel a kijelzőt a zsebemben a combom. A legtöbbször az időjárás weboldalat böngészem, mivel a nagy weather.com widgetre nyomok rá a kijelzőn akaratlanul. De ha jön egy fb értesítés, akkor lehúzódik a felső sáv, és már nyitja is meg a fb-ot...
Valami olyasmi megoldás kellene, ami tényleg letiltja a rendszert, hogy semmilyen folyamat ne kapcsolja be a kijelzőt, egyedül a power gomb.Köszi azért
-
Ja, hát érdekes ez... direktben a telefonon ez nálam sincs lebutítva... ott elengedtem a lovakat, aztán menjen minden maxon.
Az én megállapításom csak az PC környezetre vonatkozott... ott nekem nem fáj a 60Hz... főleg, hogy aránytalanul sokat kér az, hogy magasabb frekin nézzem a görgetést... Pl, laptopot használok. Azt a büdös életbe nem rakod 144Hz-re... a saját laptop esetén még csak-csak van hatásom rá, hogy milyet veszek, mert max a pénztárca határol be... de a céges gépnél az van ami van. Szóval az idő egy jelentős részében amikor a monitort bámulom, nem tudok 60Hz fölé menni... De csak azért vegyek másik monitort, meg gépet... egyszerűen nem gazdaságos. És kb ezzel el is jutottam arra, hogy egyetértünk abban, hogy más a tolerancia küszöb.
-
Nálam jelenleg a teljes eszközpark 60Hz-en tetőzik...mivel a gaming nem scope, így annyira nem is nyomaszt a dolog. Már ennek is nagyon örülök...alapvetően az volt a cél, hogy bizonyos esetekben a laptopot kiváltsam, vagy mellette párhuzamosan üzemeljen... Pl a következő ilyen móka az lenne, ha adott esetben egy prezentációt le tudni tolni úgy, hogy megvan ez a dokkolós infra máshol is és ott csak felcsatlakozok és a Google Slides-ból már megy is a móka... A tollal tudom váltani a diákat...
-
Mike81
senior tag
Köszi a részletes választ
és nektek is;
waszabi07
Dave CrankEzzel megerösítettek a döntésemben. Amúgy a SES-nél 54 000 ha jól rémlik ez alatt meg nyílván a nem gyári garis ajánlatok vannak. De a leírtak alapján nekem az 54 is megérős választas lesz.
Köszönöm nektek a segítséget -
Konyika
senior tag
A hibát fizikai SIM-el produkálta elsőre. De ha már be kellett menni a szolgáltatóhoz kértem esim-et. Azzal sem volt hálózat.
Utánna két fizikai SIM kártyát írtak át a telefon számomra ugyan úgy nem volt hálózat.
Tettek bele egy demó kártyát ami nem volt a nevemen azzal hibátlan.
Az új kártya másik telefonnal működik.Paradoxon
-
-
pg1966
senior tag
Mobilarena: Ezeket a forrás „egész megbízható” információnak titulálta, és elég jó Ice Universe, ha hiteles infómorzsákról van szó...
-
-
TODI1111
veterán
"Nalam Y/T van, egyedul a T-s VoWiFi ami kapcsolhato a beallitasokban, minden mas automatikusan mukodik."
Gondolom ez attól is függ, hogy 1 vagy 2 simet használ az ember és melyik slotban van a kártya.
Nálam például Yettel eSIM esetén van a menüben, kapcsolható WI-FI hívás. -
Elit3Zotya
addikt
Ezek nem sok mindent segítenek.
Fotózásra szokott időm lenni és eddig nem is volt ezzel problémám, de majd elválik hosszabb távon mennyire lesz zavaró, mert azt látom, hogy legtöbb embernek ez a legnagyobb problémája a kamerával.
Ez előtt x7 ultrám volt, így ahhoz tudom leginkább hasonlítani minden szempontból.
Ami negatívum, hogy több a zaj a képeken mint kéne.
Még jobb fényviszonyok között is akad zaj, ez pl egy x7 ultrán esélytelen volt.
Szerencsére sokkal több a pozitívum az eddigiek alapján amit látok.
Konzisztens színek a kamerák között, természetesebb képfeldolgozás mind színek és textúrákra értve mint az elődökön.
Fehéregyensúly van hogy téveszt, igaz a többi márka telói sem jobbak ebből a szempontból.
Amit hiányoltam a jobb telemakró kamera, de az 5x kamera pozitív csalódás ebből a szempontból, mert elég közel tud fókuszálni. [link] persze van olyan ami közelebb tud fókuszálni, de ez már bőven használható számomra.
A videó nagyon jó, szerintem jobb is mint az x7 ultrában volt(jobb a stabilizálás), csak az iphone tudja lelépni egy hajszállal minőségben, de itt van a videóhoz 3x kamera is, így inkább ezt választanám videóra is.
Szóval eddig a kamera számomra pozitív, vannak hibák, de több a jó dolog.
Saját vélemény, persze lehet másnak így is hibátlan, de szerintem nem az.
Ha jobb idő lesz, kinézek a Tisza Tó-ra, és hozok képeket a fotósba. -
Dave Crank
senior tag
Én gesture-t nem használok, csak az edge panel-t, és ezzel semennyire sem vágja.
Félreértés ne essék, nem isteníteni akarom ezt az üveget, csak az én személyes tapasztalatomat írom.
Egyébként, ha a tokot leveszem és húzgálom az üveg szélén az ujjam, akkor sincs vágás érzetem, olyan mintha nem is lenne éle az üvegnek.
Nem hittem el, hogy 1500Ft-os üveg így be fog vállni... és min 3 hónapja fent van. -
LosBlancosRM
őstag
Én azt nem értem, hogy miért nem tudják azt megcsinálni amit az iPhonenál. Kispóroltak valamit?
Úgy emlékszem, hogy a Note7, elfordítva jól látható volt(pl autós tartóban), állítva viszont rosszabb, mint most az Ultra. Szóval az iPhoneból kiindulva megvan a technológia, de a saját csúcsmobilukba valamiért nem rakták bele. -
SaMURaIDrAkE
tag
Rengeteget olvastam, de úgy néz ki ez elkerülte a figyelmemet, köszi! Elég sok a hsz, és mindig vannak ellenvetések, nehéz néha kiigazodni, hogy mi volt a konklúzió
A kamera produkálja azt ami itt elvileg hibaként van mutatva. Zoomnál elmosódva vált a kamera.
Milyen kamera hibára kellene felfigyelnem? -
joey04
titán
Úgy értettem, hogy droidon SEM éreztem jobbnak egy billentyűzetet sem az ios gyári megoldásánál, kivéve a samsung billentyűzetet. Szoftveresen valahogy a Samsung mindent eltalált nekem (kivéve kamera) ezért is mondtam, hogy ha a gyári androidot hasonlítom az iOS-hez, vagy a különböző kínai gyártók nagyon hasonló felületeit, akkor nem is kérdés, hogy nekem az iOS továbbra is sokkal jobb, kényelmesebb, de ha bevesszük a versenybe a One UI-t, akkor az lesz nyerő, kb olyan, mintha egy külön rendszer lenne, nem is android. Nagyon egyben van. Mondom ezt úgy, hogy ebbe a szubjektív értékelésbe nem vettem figyelembe a testreszabhatóságát, mert bár órákat öltem bele különböző ikonok, témák, színsémák próbálgatásába, valamint a good lock felfedezésébe, végül 99%-ban minden maradt gyárin, annyira jó.
-
qltsar
veterán
Egy olyan koztes megoldast tudnek elkepzelni erre, hogy kivalaszthato lenne, hogy melyik alkalmazasok ertesitesi tartalmat mutatna meg, amiket egyesevel tudnal konfiguralni pl. Messenger, X, Reddit latszana arcfelismeresre, de banki appok, gMail, SMS ugyanugy content hidden, ha ugy definialod.
Emelett, beallithato lenne, hogy az arcfelismeres csak erre legyen alkalmas, feloldasra nem.
Ilyen beallitasi lehetosegek mellett, en szivesen hasznalnam.
-
joey04
titán
Na ez a rejtett értesítés egy külön parádé. Sima android topikban elsőre nem is értették mit akarok, most így eszembe jutott, hátha itt tud valaki megoldást:
Nekem alapból az van, hogy a tartalma legyen rejtett, de ha fel van oldva, akkor mutassa. Ez a beállítás arcfelismerés esetén így néz ki ugye:
Gyárilag arra nincs beállítás, hogy ez ujjlenyomatnál is így működjön. Tehát, hogy ha feloldom az ujjammal, akkor ne dobjon be a főképernyőre, hanem maradjon a lockscreenen, de legyen látható az értesítés tartalma és ha valóban a főképernyőre akarok jutni, akkor azt egy felfelé suhintással érjem el (ahogy arcfelismerés esetén). Erre van valami külsős app?
-
joey04
titán
Ez ha jól tudom úgy működik, hogy noti esetén bekapcsol, és bekapcsolva is marad. Másrészt az aod felvillánása számomra nem elég, azt nem minden esetben vettem észre. Ha sima alap default beállítást akarsz, vagyis, hogy éledjen fel a kijelző, aztán szunya, akkor kell a külső app.
-
Surfym@n
senior tag
note 20 ultra-ról költöztem át, 1:1-ben hoztam át mindent, ugyanezek a beállítások, appok, kinézet volt szintén. Ahhoz képest azért érezni, hogy reszponzívabb az egész telefon, nekem ennyi elég. Amúgy igen a megszokás a lényeg, mert akkor ilyen apróságok már nem foglalkoztatnak, ahhoz túl sűrű az élet (szerencsére)
de pl most vettem szüleimnek egy-egy note21 ultrát, mert az s7 edge telefonjaik már "elfáradtak". Azon is nova launcherek vannak, persze ők jóval kevesebb app-ot használnak, de nekik sincs app drawer csak több képernyő, s ők meg nav bill-t használnak. Ott sem lehetett érezni megakadást, de a 0,5x anim sebesség ott is biztos sokat "maszkol".
Kamera meg galéria a leggyakrabban használt alkalmazás náluk, azzal meg teljesen elégedettek.
Szóval elhiszem, hogy van akit zavar, meg lehet hogy nem olyan mint a gyári, de a szokás meg a megszokás ezeken átlendíti az embert.
Attól függetlenül persze ezért van a fórum, hogy minden felszínre kerüljön
-
Surfym@n
senior tag
Nincs dokk, nincs navbar (statusbar csak a képernyőmentésen nincs), nincs appdrawer, 1 screen van
10x5-ös ikonrácsot használok,
fő funkciók (telefon, sms, email, képnézegető stb) gesztusvezéreltek (alap androidos gesztusokon kívül, külön parancsok vannak a kétújjas húzásra, csippentésre, körkörös mozdulatra)
saját ikontéma, átlátszó mappaháttér
legfontosabb kontaktok + appoknak van ikonja, többiek tematizálva mappákban vannak.
+ még van az edge oldalsáv a microsoft + bank appoknak (munka)
Backup/Restore Google Drive sync-el
kamera 2x power gomb nyomásra ébred
redőny lehúzás bárhonnan megy nem csak fentről
felül középen fekete részen duplakoppra screen off, ébresztés is duplakoppos - nem kell oldalra nyulkálni.
0,5x animációs sebesség miatt ha lenne is lag NEM érdekel, mert érdemben nem fagy ki a rendszer, minden elsőre indul, visszalépés is jól megy képernyő széléről bárhonnan
ONE UI launcher ezekhez még sehol nincs saját igényeim szemszögéből nézve.
-
jeni
félisten
Én csak arra reagáltam,hogy ha EU-n belül hivatalosan vette számlákkal igazolva akkor itthon szervizelik azt is. Nem EU-s piacokról való telefonokra a garancia nem érvényes itthon.
Sőt akár fizetősben sem biztos annak a megjavítása itthon,nem köteles az itthoni szerviznek elfogadnia.
A maszek az bevállalhatja. -
HardRic
addikt
Én még a popup ablak átlátszóságát is maxra veszem, úgy kb észre sem lehet venni. De ja, a böngészős kapcsoló már egy hatalmas lépés. Kár hogy rendszerszinten nincs ilyen.
Fun fact amúgy: OneUI 6.1 előtt elérhető volt shortcutokon keresztül a gyári android szemkímélője, ami olyan mint az Eye Comfort Shield csak a Google féle eredeti implementáció. Azt bekapcsolva szintén a szélesebb sprektrumot használta a kijelző. Sajnos a 6.1-el ezt kinyírták.
-
HardRic
addikt
https://mobilarena.hu/tema/samsung_galaxy_s24_ultra_ha_mukodik_ne_valtoztass/hsz_6486-6486.html
Itt az első képen látszik, a bal sarokba lehúztam. Goodlock Multistarban be lehet állítani, hogy a popup window-kat ne minimalizálja ha home-ot nyomsz. Szóval így fixen mindig ott marad.
-
dnelb
veterán
Én is látom a különbséget, de amikor 120rol visszamentem 60ra kb 1 nap alatt hozzászokott az agyam és már nem tűnt laggosnak. Az fix hogy az UI animációk már full a 120ra vannak optimalizálva,(egy pár éves s10 smoothabbnak hat 60on mint az s24 60on..) emiatt még laggosabbnak érződik a 60 mint valójában, 80on viszont már nem érzem ezt.
Ha mindennap 144-et látsz akkor valóban nem jó neked a 80, nem tud ráállni az agy. -
Forum lenyege az lenne, hogy tapasztalat alapu eszmecsere folyik. Nem pedig markhuseg/utalat alapu flame vagy eppen piedesztara emeles....
Ha az "szarraoltas", hogy azt irom, hogy az S24U a legjobb droid phone, de az en tapasztalatom alapjan van/volt gond a product output quality-vel, akkor szerintem rosszul ertelmezted a mondanivalomat (mindezt annak tukreben, hogy a meg csak most debutalt HyperOS-re azt irod, hogy "nulla SW"
)
Azt a dedos "mar nem is vagy felhasznalo" szintet BlascoRM-tol mar megszokhattuk, szerintem hozzad kisse meltatlan
-
Samsung egyszerűen szoftver szempontjából superior bármelyik másik gyártóhoz képest, GoodLock-kal a tetején pedig képtelenek versenyezni.
Szerintem ezt epeszu ember nem vitatja, en dijaznam ha product output quality-ben is felnonenek hozza.
Lokalizalt ugyfelszolgalat es szerviz tekinteteben is van boven room for improvement
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- OLED TV topic
- Synology NAS
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest