Hirdetés
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
Csak most olvasgattam bele a topicba, és látom, hogy itt is fura dolgok történnek kijelző fronton. Nekem Z Fold 5 van és van egy jelenség amire már az első napokban felfigyeltem.
A belső kijelzőn alapesetben, sRGB content esetén nagyon durva black crushing van, azaz a feketéhez közeli árnyalatokat sötétebbre veszi, vannak amiket teljesen feketére, tippre azért, mert a teljesen kikapcsolt pixelek kevesebbet fogyasztanak mint a sötét színeket megjelenítők. Ilyen nagy kijelzőnél viszonylag kisebb akksi mellett lehet ez egy tudatos döntés volt és nem egy baki, bár a Samsung esetében ezen sem lepődnék meg olyan nagyon. A külső kijelző ezt egyébként nem csinálja, az ottani színprofil sRGB, DCI-P3 content esetében is ugyanúgy jelenít meg sötét színeket.
Mindenesetre nekem ez nem tetszik, és találtam is pár megoldást, habár csak félmegoldások.
Az egyik, hogy force-olom a DCI-P3 színteret. Hogyan? A Galériával, mert az érdekes módon sRGB képek esetén is a szélesebb színteret használja. Egyszerűen egy fekete képet megjelenítő Galériá popup ablakot kirakok a sarokba. Ez mágikusan az egész kijelzőre hat, szóval minden app defaultban széles színteret fog használni. Ott van a kis sunyi a sarokban:
Lehet ez a módszer megoldás lehet S24U problémákra is, sajnos nem tudom, hogy nektek is hasonló okokból vannak-e sávosodások, egyéb gondok.A másik módszer csak böngészőben megy. Minden Chromium alapú böngészőben lehet force-olni a színteret a flags alatt:

Érdekes amugy, hogy a Samsung kijelző nagyhatalomból hogyan lesz az a márka amit pont a kijelző miatt kerülsz. Még ha nem lenne ez a gond, akkor sem vennék többet Samsungot amíg az alacsony PWM frekvenciát nem húzzák magasabbra. Migrénes vagyok, nagyon hamar elkezd tőle golyózni a szemem és idővel fájni a fejem. A dzsunka kínai OLED-ek jelentősen magasabb frekvencián villognak.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Autós topik
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehet ez a módszer megoldás lehet S24U problémákra is, sajnos nem tudom, hogy nektek is hasonló okokból vannak-e sávosodások, egyéb gondok.
gyuri81