- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensut
őstag
válasz
shield #17225 üzenetére
Menj el na, itt nincs semmi extra. Ez csak egy felső-közepes gép manapság.
A Zóna így fest a második részben. Azért hagyom itt ezt a képet, mert ennek a mintájára volt felépítve az első széria is. Ami hiányzik az a Jupiter üzem és Limansk - az előzőt nem találtam sehol, bár a terület létezik - Limanskról pedig jelzik, hogy már megközelíthetetlen. Mivel a történet szerint eltelt jó pár év az előző események óta, a helyszínek nagyrésze még jobban degradálódott, de nagyjából mind fellelhető.
-
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #17178 üzenetére
Letöltöttem a fotograph_selfmade. rar-t, és működik.( Ez felújított OGSR mod). Az elején találkoztam egy újítással is, amint felvesszük a lépcső alján a cetlit, elterepoltálódunk az erőmű egy félreeső helyére, amit eddig csak videón láttunk, és találkozunk Semetskyvel. Beszélünk vele, de orosz még az egész. Jelenleg az NS 2024-es OGSR modot fordítom, és teszteljük is. Nem terveztem több fordítást, de ezt tuti lefordítom, főleg hogy nagyrészét csak át kell integrálni.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #17165 üzenetére
Lehet a hibákat okozó angol szöveg miatt, Nekem hiba nélkül ment oroszul, és magyarul is. A sztorin nem változtattak, csak a grafikán, hangeffekteken. (széles beállítási lehetőségek) az animáción, és az NPC-k szerepén. (Sokkal inteligensebbek, és jól harcolnak Kruglov is) valamint új fegyverek eszközök kerültek a játékba. Szerintem érdemes kipróbálni, elég jól sikerült a modnak éreztetetni a zóna hangulatát.
-
Timstrike
tag
válasz
shield #16973 üzenetére
Eleg szornyu dolog tortent szegeny nagyival es tudom hogy nem egyedi eset.
Sajnos ilyenek vagyunk mi "emberek!?". Ahogy ertettem a mama nem is akart elmenni es bujkalt.Meg azert gondoltam a rokonaira es a "jo szomszedokra" is. Igy elfelejteni egy nagymamat ,rokont, jo vagy rossz szomszedot!?
Hat igen, ez a mult de a jovo sem lesz szebb ilyen embertarsakkal.
Irany a szuper 3000 ev fele ahol mar nem kell semmit sem csinalni.
Csak az internet ne haljon ki meg a "simogatos" telefon es a naturista (BIO) fozo musorok celebekkel. Meg feletsuk el az olyan sportolokat (kis senkik???) akik eletuket felaldozzak egy jo eredmenyert/aranyeremert.
Hajra tiktok SZTAROK!!! (Nem tudom kell a T betu vagy nem a szoban???). -
' Tzs ,
senior tag
válasz
shield #16818 üzenetére
Spontán Diverzáns teszt eredmény: a fegyverszállítmány/szabotázs küldetés felvétele előtt mentsen mindenki mert a küldetés közben (amíg véget nem ér a Shulga/Loki bosszú rész) az összes mentés hibás lesz, visszatölthetetlen! Bonusz tapasztalat, hogy a spawn menü használata maximum csak a fegyvereknél ajánlott minden más tönkreteszi a modot főleg ami mentés/betöltés részt illeti.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16752 üzenetére
Én már lemondtam az" ékezetekről". Ráadásul elég sokat haladtam a fordítás értelmezésével is. Így is érthetőbb mint angolul, ahol nincs lefordítva az SMS, sem a feladat lista. Maga a játék is egyszerű, nincsenek benne látványos elemek, földönkívüli dolgok. Sőt inkább nagyon is emberi tulajdonságokra épül, a játék. De ennek ellenére folyamatosan meglepetések érnek a játszás során. A téma a SoC alapjáték, de az NLC7-ben a játékmenet egészen más. Ezek az újabb játékok már sokkal kifinomultabbak, élethűbbek mint az elődeik.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16745 üzenetére
[link] Ez jobb mint az eredeti, ezt fordítom. Az orosz szövegfájlokba, kódolás nélkül bemásoltam karakterláncostól együtt, a fordított szöveget. (érdekes, mert ha csak fordítom az oroszt, még kódolás nélkül is ciril lesz) Egyébként lehet, hogy az indító fájlban lenne a megoldás, de ha ott bármit is módosítok, már nem is indító fájl.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16741 üzenetére
Kicsit foglalkoztam az NLC7-tel, és találtam egy jobb verziót, a (Light Edition)-t
Ebben javították a gyors kondíció visszanyerést, futást, teherbírást, a fegyverek stb gyors elérését. Van spavn menü, mindenhol mentés, minimap és hud is.
Sikerült elérnem, hogy az ékezetes hangzók ne ciril betűsek legyenek, (remélhetőleg).
Ha végzek a Reborn Doppelgangerrel, akkor folytatom az NLC7-et.Helló, Timstrike: Tettél egy kanyart a Stalker felé? Ott lesz az összefoglalóban az OGSR, működik a letöltés.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16739 üzenetére
Erről a "karma" dologról én sem tudok semmit, de azt tudom, hogy a két legnehezebb pálya mindjárt a kordon, és a szeméttelep. Az irányítós résznél én fellopóztam a padlásra, és leugrottam mögéje és sosem okozott problémát a kiiktatása. A szeméttelepen simán mentegettem, amikor mentem a fegyver alkatrészért, és halál lámpaért. Ezek a legnehezebb feladatok ott, ráadásul ennél a két feladatnál piszkosul gyorsnak, és ügyesnek kell lenni. Az anomáliák kerülgetése sem egyszerű feladat. De azért be lehet gyakorolni.
Visszatérve az NLC7-re mi van, ha a text fájlokat átkódoljuk cirilre, vagy valami másra. Már az is jobban nézne ki ha nem lennének ékezetesek a hangzók, mint ilyen cirilesek. -
Laris2
senior tag
válasz
shield #16737 üzenetére
A fegyver alkatrész a szeméttelepen a járműroncsoknál két tűzoltóautó között. Ott a mellette lévő dombon lesz a halál lámpa, érdemes felvenni, jó pénz. De előtte beszélj mindenkivel, sőt használd a laptopot a cserkész menedéken. Egy tipp, ha nincs éjjellátód, szerezz egyet. Ez jelzi, ha bekapcsoltad a mentés mindenhol funkciót. Mentés előtt ellenőrizd, hogy működik-e az éjjellátó, ha nem hibát generál a mentésbe!
Most melyik verzióval játszol? Goldsphere: Completion mod ezzel? Ebben a szövegfájlok kikerültek az ui mappából, és bővítettek a játékon is, több más részletekkel. A magyarítás átültetés problémákat okoz. -
hubai38
aktív tag
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16693 üzenetére
Valami svingli van ezzel a moddal, mert úgy emlékszem a scripts fájlok, amik nem a config fájlban vannak, ( mint a localization.ltx, és a system.ltx fájlok, amik hivatottak az ékezetes hangzók megjelenítésére) a magyarításában nem írja cirilre az ékezetes hangzókat. De ezt nem tudom most leellenőrizni, mert nincs kitelepítve a játék. Két 256-os SSD- m van, és csak az aktuális játékok vannak telepítve. Szerintem is bele kellene nézni a DB fájlokba, ami nekem nem sikerült.
Pedig nem lennének rosszak az ilyen típusú játékok, ide sorolnám a Rebornot is, mivel készül a Stalker 2 és szerintem azzal sem mennek vissza a "kézen fogva vezetős" régebbi stalker játékokra jellemző szisztémákhoz. -
kekeeci
senior tag
válasz
shield #16690 üzenetére
[SaGa59 fórumtársunk használati utasítása CoP fórumból.]
(Mint utánagondoltam, a kommenthiba más hibaüzenetet ad, tehát nálad ez nem segít valószínűleg.)
-
kekeeci
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #16674 üzenetére
Igaz, hogy a steamcommunity-n írják, de hátha hasonló ("XR_3DA.exe .ogg error):
Volt ez a hiba, vagy valami nagyon hasonló, amikor megpróbáltam futtatni egy modot, aminek 1.0006 helyett 1.0004-re van szüksége - és hozzá kell adni a -nointro-t, különben a játék szinte azonnal összeomlik.
A -nointro-t a Launch options-höz kell adni.
Más tipp:
A hangkártya illesztőprogram frissítetted? -
Laris2
senior tag
válasz
shield #16658 üzenetére
Ne add fel. Föltelepítettem, és kicsit foglalkoztam a játékban a beszéd, és a felszerelés panellekkel, a huddal, elég jól sikerültek. Viszont a minimappal nem tudtam mit kezdeni. Egy hozzárendelt karakterrel lehet megnyitni, de eltakarja a képernyő háromnegyed részét. Lehet menteni F5-tel is, És jól reagál az actor.ltx módosításokra is. Kapott egy spawn menüt is. Jó pár SMS-t is fordítottam benne, mert ehhez nincs angol szöveg. A témája is jó, a csavaros alapjáték után egy teljesen új történettel folytatódik a játék.
Kicsit nehézkes a hátizsák használata, mivel ezt nagyon valósághűre tervezték, de meg lehet szokni.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16653 üzenetére
Régebben valamiért kicsomagoltam a magyarítás telepítőjüket, a localization.ltx fájl így néz ki
[string_table]
language = hun
font_prefix = _cent ;_west ;_cent
Nálam nincs fent a játék, de úgy emlékszem abban a languane =rus ezt átírod , és kipróbálhatod, hátha......
Milyen Windows van a gépeden? Nekem 10-es van, nehezen szoktam meg, többször is elővettem a 7-est, de mindig meggondoltam magam, mert nagy macerával járna. Most már megszoktam, és jól is működik némi beállítás módosítás után. -
Dhampir
félisten
válasz
shield #16646 üzenetére
Nézz be még a StalkerSoup topikjába is, hátha ismét kedvet kapsz a játékhoz.
Az egyik kedves, régi fórumtársunk is nemrégiben írt hozzászólást a játékkal kapcsolatban.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16648 üzenetére
Nekem a Metro Exodus Gold Edition van, és simán fut a játék. Konfigom,
Asus Prime B360M-A Alaplap, Intel Core i5-9600KF, Hexa Core, 3.70GHz, 9MB, LGA1151, 14nm, no VGA, BOX
Be Quiet! 600W Pure Power 11 80+ Gold tápegység
Asus GeForce GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC -
DUAL-GTX1660S-O6G-EVO
Ez két évvel ezelőtt, alsó közép kategóriás cucc volt.
Az NLC7-ben a script fájlokkal csak felületesen foglalkoztam, mert nem jöttek össze az ékezetes karakterek. Amúgy ez egy kibővített alapjáték, jól megbonyolítva, ráadásul a feladatok többféleképpen is megoldhatók. Nem könnyű játék, főleg a sok láthatatlan és halálos anomáliák miatt. És a mentések is csak tábortüzeknél, ill fáklyáknál mécseseknél lehet. Bár ha nem égnek, meggyújthatod őket. Nem egyszerű, rá kell érezni az ízére. De a Reborn Istoktól mindenben messze elmarad. -
Laris2
senior tag
válasz
shield #16646 üzenetére
Igen, hanyagolják, mert vagy tíz éve ugyanarra a kaptafára készülnek a modok, és ez törvényszerűen unalmassá válik egy idő után. Én a lopgikai játékokon kívül, csak a metró játékokat vittem végig az idén, a jó befejezés végett-. A Shadof Tomb Raidert is feltelepítettem pár éve, beleszagoltam, és semmi több nem tudott lekötni. Viszont ez a Reborn Istok a teljesen új metodikájával teljesen lekötött. Egy őrült módon, de minden részletre precízen gondolva felépített játék. Remek téma, hiányérzet nélküli befejezés.
Még most is dolgozgatok rajta, könnyítem, (amit enged a játék) és fontos infókat írok a végigjátszáshoz.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16585 üzenetére
Tudom, azért nem kódoltam, mert nem sikerült az ékezetes hangzókat megjeleníteni. Ezeket egyből oroszból fordítottam, így legalább itt az ékezetes betűk nem cirilek. Képzeld, Deepl fordítóval fordítottam a text mappa szövegét, és a szolgáltató háromszor is leállított, jelezve hogy túlterhelem a szerverüket.
Nézz rá a Csernobili eposzra, remek könyv, csak ajánlani tudom.
-
shield
Topikgazda
válasz
shield #16582 üzenetére
Feltelepítettem a játékot, ráraktam a magyart, a főmenü sajnos még nem jó ékezetes magánhangzókkal jelenik meg. Akartam új játékot indítani, de az már nem ment.
Most újra pakolom az egészet, majd meglátjuk mi lesz.
Arra felhívnám a figyelmed, hogy a scripts és a gameplay mappákban levő lefordított fájlok eleve ékezet nélkül vannak.
Kísérletezek még vele, ha nem megy, akkor segítséget kérünk. -
Laris2
senior tag
válasz
shield #16582 üzenetére
Hát ha van kedved hozzá. Azért nem rossz játék ez, olyan mintha kidobnának a zónába, és élj boldogulj, ráadásul azt sem tudod ki vagy. Mentés csak tűz mellett, de meggyújthatsz kialudt tűzrakást mécsest, stb és menthetsz. De van hozzá mindenütt mentés, jó spawn menü stb. Érdekessége, hogy műtárgyért mindent vehetsz ami a zónában van. A műtárgytartó öv aksival működik és fémhálós, így az energiáját a viselőjére összpontosítja. Így egy alapszintű műtárgy is jó védelmet ad De merül a műtárgy is. Ahogy használódik a ruhád, egyre kevesebb terhet tudsz vinni, lassabban tudsz futni, és kisebbet tudsz ugrani. Van egy mende-monda benne fekete foltról. Nehéz szabadulni tőle, és ha sokat foglalkozol vele megölhet. Ha eldobod visszajön. Egyébként tele van újdonsággal, + 12 pályát is adtak hozzá az alapjátékhoz viszonyítva. Nem egyszerű a laborokba is bejutni, ráadásul az x18 bejárata be van robbantva. Az angol fórumon olvastam, ez szerintük az egyik legjobb SoC mod. (szerintem is) Az angol fordítás pocsék. és hiányos. Pl az SMS-ek be és a feladat listába bele sem szagoltak. Ezek az én fordításomban fordítva, és értelmezve vannak, már amit elértem, mert itt is vannak amik el vannak bújtatva a több gigás DB fájlokban.
' Tzs , A Clear Sky topikban megtalálod a magyarításokat, és pár dolog is van írva rólla. A Doppelganger nincs fönt a gépemen, így mentésem sincs hozzá. -
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #16572 üzenetére
Szia ránéztél erre az NLC 7-re, nekem ez a verzió van a gépemen.
De van újabb 64 bites, hard és easy verzió is. A történeten ezek a módosítások nem változtatnak.
A Font_prefix =_cent beállításon három fájlban is lehet változtatni, a system. ltx azonnal kidob, a localization, és a másik fájl (a nevére nem emlékszem, de ott van az is valahol a gamedata mappában) sem váltotatja meg az ékezetes hangzókat. Esetleg valamelyik DB. fájlban is lehet ilyesmi, Nem találkoztam még ilyennel. -
Dhampir
félisten
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
shield #15926 üzenetére
Ez nem mod, ez a Chernobylite
Pont itt tartok: [PRIPYAT CENTRAL].
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15861 üzenetére
Tegnap, nézegettem a szövegfájlokat, és a dátumokat, így ezzel a metodikával jelentősen leszűkítettem a keresési felületet. Talán, ha hiányosan is, de le lehet fordítani, ami szerintem nem zavarná a játszhatóságot, és a játék témájának a megértését. Hogy érdemes-e? A mod készítőinek keze munkája a Solyanka, Fotograf, Scar, (kb ilyen terjedelmű) az ST-2 És ebben a
(Tajny Put) (ezt a nevet adta neki a telepítő)-ban fokozták a meglepetéseket, új fegyverek páncélok mutánsok karakterek jelentek meg benne. Hát, nem tudom. Eléggé ellaposodott mostanában a topik is. -
Laris2
senior tag
válasz
shield #15858 üzenetére
Csak pár szót erről a Tajny Put-ról, hogy tisztábban lásd ezt a nagy rendszertelenséget a szövege körül. A játéknak van gamedata mappája LTX fájlokkal, de hiányosan. Az unpacker simán kicsomagolja a DB fájlokat. Eddig oké. A párbeszéd szövegei,t egy témán belül is több fájlból, ill mappából kell összeszedni, kikeresni. PL szövegelés közben a mondatok több helyen szerepelnek.(gameplay, text, spejz stb) A modder felhasználta az alapjáték szövegeit, sőt módosította a karakterláncokban lévő szöveget, hozzácsapott pár KB.plusszt is És mindezt természetesen oroszul. Szöveg keresésnél segít, ha átkonvertáljuk a mentett kép szövegeit. Ezt így már ki lehet jelölni, és bemásolni. Csak éppen nem ismei fel a kereső. Viszont ha a fordítandó szöveg azonos szavával kiváltjuk, már működik, keres. (hát aki ráteszi az életét erre a munkára) Így elkapni a fonalat? Nem véletlen, hogy nincs angol szöveg hozzá. Próbáld meg, megéri egy kis tűrőképesség fejlesztés. De hátha te sokkal egyszerűbbnek látod.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15856 üzenetére
Arról. Nem is értem a moddereket, szerintem így a saját munkájukat is nehezítik bonyolítsák., hogy így eldugják, szétszórják a szöveget. Megpróbáltam pályára állítani a magyarítást, de látom, hogy maradnak elérhetetlen orosz szövegek. A Golden Ballról, hogy érted, hogy "minden szöveget lefordítok" Ez rengeteg, két hónapig száguldottam rajta. Szerintem le is van fordítva minden. A nevekről annyit, vedd figyelembe, hogy időnként illuminált állapotban , vagy pszihikus befolyás alatt vannak, és ilyenkor nem igazán vannak nyomon a karakterek. Ráadásul gyakran a becenevükön nevezik egymást. A fegyverekről, és a páncélokról. Én nem veszem olyan katonás hozzáálásal ezt. A fegyverek, páncélok minden módban más paraméterekkel rendelkeznek. És sosem a leírásokra hagyatkozom, amelyik ütőképesebb azt választom.
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #15829 üzenetére
Próbáld meg a MS Visual Studio-t frissíteni (válaszd a FREE-t).
Szerintem érdemes vele foglalkozni, jól néz ki, ne add fel.
Valaki (szakértő) megnézhetné, hogy lehet a magyar nyelvet rárakni.
-
kekeeci
senior tag
-
shield
Topikgazda
válasz
shield #15777 üzenetére
Nekem fontos a pénz, amúgy is kissé fukarra csinálták a modot az előző verzióhoz képest. Olcsón veszik meg a cuccot, amit megvesznek, drága a javítás. Persze azért már javítottam rajta, de mégsem annyira mint az előző verzió volt.
Én nem szeretem a cuccokat a földön hagyni, hoci ide minden szajrét.
Van benne egy helyzet amikor megfertőz egy vírus és van 20 percem, hogy átrohanjak Jantarra ellenszerért, különben kampec. Az előző verzióban már előre megvettem, de kétlem hogy a tudós ingyen adná, abban kb. 300E rubel volt, nem tudom hogy ingyen jönne-e, majd kipróbálom. Egy sima Stalker ruha javítása 10-15E. Igaz vigyázni kell a páncélra, mert egy-két golyó és kampec, így ritkább a javítás.
Nem is emlékszem olyan modra hogy a kereskedőnek nincs elég pénze, vásárolnod kell tőle és javíttatnod a cuccaidat, hogy pénzhez jusson.
De azért még így is bajtárs vagyok, amikor látom hogy egy Stalker csak egy PM pisztollyal harcol, akkor olcsón gyomom a kezébe az AK-t.
Sajnos ebben még nincs megoldva, hogy ingyen adjam a fegyvereket, mint pl. a Legendary modban.
Nagy móka, amikor jön az ellenség és nagy tűzerővel találkozik.
Ha jól emlékszem Hubai fórumtársunk is azzal szórakozott, hogy golyószórókat osztogatott a Mocsárban a banditák ellen.
Erről jut eszembe, Ő is régen volt itt -
Laris2
senior tag
válasz
shield #15775 üzenetére
Az átírással kapcsolatban nem tudok segíteni. (bár nem tudom mennyire fontos a sok pénz abban a modban)
A fordításokról annyit, szerintem legjobb ha letöltöd őket, és a saját tárhelyedről linkeled. Nálam nemigen van biztonságban, még a Megám is eltűnhet. Nem kell sietned velük, mert vannak alap gondjaim is a játékok elindításával. ( Win.10) PL Szövetség ideje3, meg még egy jó pár.
-
Sensut
őstag
válasz
shield #15755 üzenetére
Ja tudom miről van szó. Ugyanez volt épp a NS-ban a monolitosokkal az erőműnél. 1000+ méterről leszedtek seperc alatt a mesterlövészek. Na épp az ilyeneket oldottam fel egy kicsit a "lite" peccsel - az NPC-k látótávolságát és az ilyesféléket szelídítettem meg abban a csomagban, de konkrétan már én se tudom miként, csak hogy qrva sokat tököltem vele és rengeteget kellett teszteli is. Esetleg kukkants bele abba az NS peccsbe, fentebb linkeltem.
-
Sensut
őstag
válasz
shield #15742 üzenetére
Ezt általában a fegyverek és a lőszer értékeivel szabályozzák, de ez attól függ, hogy melyik játékról van szó, mert ha jól emlékszem a SOC-ban a lőszert tunningolták míg a COP-ban a fegyvereket, vagy fordítva. A fegyverekhez a configs/items/weapons mappában jutsz el, a lőszerekhez pedig ugyanott a weapon_ammo.ltx fájlban. A fegyvereknél ezek a paraméterek:
hit_impulse = 25
hit_power = 0.5, 0.5, 0.5, 0.5
hit_type = fire_wound
fire_distance = 1000
bullet_speed = 910
rpm = 700
rpm_empty_click = 200A lőszernél pedig ezek:
k_hit = 19.0
k_impulse = 1.1Ezekkel kell kísérletezned, de piszok egy munka.
Vagy a másik megoldás ha az actor.ltx-ben módosítod (csökkented) a health_hit_part értékét, de ez nem ajánlott mert kihat mindenféle más sebzésre is, mint a sugárzás, anomáliák, mutánsok okozta sérülésekre stb.
-
Sensut
őstag
válasz
shield #15607 üzenetére
Én legutóbb végig vittem volt (ha lehet így nevezni) az utolsó 1.5 R6 COC-t, de az gáz. Rengeteget crashelt és rengeteg hiányossága volt, ám igaz hogy a fejlesztése csak félúton volt. Aztán jelezték is a mod sajnálatos sorsát - a csapat szétszéledt és úgy néz ki, hogy ennyi volt. Ezért a korábbi 1.4.12-es verzió a legstabilabb belőle, de az is csak egy elnagyolt történetet tartalmaz, csak éppen annyit, hogy meg tudj mozdulni benne. De ez a mod voltaképpen nem is egy sztori modnak indult, hanem egy mod alap, amire más modderek aztán történeteket húzhatnak és tovább fejleszthetnek. Ezt ki is jelentették a kezdetekkor és ezt nagyjából be is tartották. Elég sok klónja megjelent, de semmi említésre méltó kivéve az Anomaly-t, ami már egész ígéretesnek mutatkozik. Igaz, hogy még béta állapotban van publikus teszt alá bocsájtva, de már jól kezeli a 64 bites motort és a tartalma is sokkal bővebb, mint az eredeti COC-é. Ha tényleg ezzel a moddal akartok foglalkozni, akkor mindenképp az Anomaly a jó választás!
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15603 üzenetére
"így csak arra jó hogy lövöldözzünk egy kicsit." Ez így igaz, nem is értem milyen szempontok alapján lett az év játéka. Nincs kerettörténete, csak kis feladatokat kaphatunk, ha kérünk. Ráadásul szórják kifele az értéktelen modifikációkat. (lehet, hogy a jobb modderek a Stalker 2-vel foglalkoznak?)
-
Xorith
tag
válasz
shield #15598 üzenetére
Igen a tetőn pont azt próbálgattam, hogy menyire működik a Companion rendszer benne. Azok a társaim voltak igen. Lehet parancsokat adni nekik. Csak néha nem érzékelik ki az ellenség.
Minimap nehezítés természetesen. Elég nehéz mod-ról van szó, de viszont elég tartalmas.A társaknak meg lehet adni, hogy lopakodjanak,kövessenek,maradjanak egy helyen, védekező vagy támadóak legyenek és, hogy loot-oljanak-e hullákat. Alapjáraton jó a társak AI-je csak nem mindig ismerik fel az ellent.
-
Sensut
őstag
válasz
shield #15520 üzenetére
Javított olyan szempontból, hogy az xrgame-mel nem vacakol és indul a játék vele, viszont egy néhány nem angol gyártmányú maszek javítást is tartalmaz a régi verzióhoz képest, ami valószínűleg a fenti textúra gondot is okozta, mert nem hiszem, hogy az eredeti modderek ilyen banális hibát hagynának egy modban.
-
SaGa59
őstag
válasz
shield #15494 üzenetére
Mindaddig, míg nem kapcsolódsz vele az internetre…
Tetszik vagy sem, a W7 idejétmúlt rendszer, amit el kell engedni, vagy ha valami miatt nem tudod, akkor egy jól elbarikádozott, minden külső kapcsolatról stabilan leválasztott gépen vagy virtuális gépen kell használni. Nekem még w98–as virtuális gépem is van, mert egy nagyon régi, de néha még előkerülő program miatt szükség van rá, de az sehová se „lát ki”.
Ha nem erőszakolunk rá már nem támogatott szoftvereket, drivereket, a W10 is tökletesen ellátja a feladatait, még a stalkerek is futnak rajta gond nélkül. Ha nem, ott valami konfigurációs vagy hardveres hiányosság van. Mindenféle erőforrásigényes programokkal (a third party víruskeresők erre a legjobb példa), hamar ki lehet nyírni bármit.
De erről ne itt vitázzunk. -
Sensut
őstag
válasz
shield #15488 üzenetére
És megy vele? A DX9 nekem is fenn van, manuálisan kellett feltelepítenem, mert nem is hozza magával a rendszer és a nélkül el se indul egyik Stalker se. Nem is volt semmi gond egyik moddal se idáig Win 10 alatt, viszont a Return Of Scar mod tartalmaz egy módosított xrgame.dll-t, minek a DX9-hez van köze. Win 7 alatt futott nekem gond nélkül, de a Win 10 nem túl kíméletes ezekkel a régi játékokkal és valószínűleg emiatt a módosított csatoló fájl miatt nem indul, mert valami nem tetszik a rendszernek benne. Kipróbáltam elindítani az alapjátékot ezzel a módosított xrgame fájllal, a játék elindult, de csak statikus megvilágítással. Amilyent próbáltam full dinamikusra váltani, azonnal leblokkolódott, majd nagy nehezen kilépett az asztalra. Az eredeti xrgame-el fut rendesen az alapjáték mindenféle megvilágítással. Csakhogy a saját xrgame fájlja nélkül a mod egyáltalán szóba se áll, úgyhogy egyelőre passz. Ha tényleg ez a gond, akkor biztos van rá megoldás valahol, csak meg kell találni. Eleget kutattam az orosz oldalakon, de abban a hatalmas oroszokra jellemző káoszban, ami ott van, képtelenség bármit is megtalálni.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15355 üzenetére
Már letöröltem, de a memória hiányra utalt. Szerintem, mielőtt indítja a játékot a memóriába tölti, és még kellene maradni szabad helynek is, erre kevés a 8GB ram. Egyébként mindent a leírtak szerint csináltam.
Papa Joe a magyarítás után konfigurálj, mivel az is félig magyar. Elég a megközelítő adatoknál beírni a számokat, és enter.......ahányszor kell.
Az OGSE-ról annyit, a 2_12-es path-el, (ez 1.6 GB textúra csomag, +javítás) szebb lett vele a játék. Remélem megoldották benne azt az egy hibát a Borongósban. A 2_10-es magyarítás nem jó hozzá. -
Laris2
senior tag
válasz
shield #15342 üzenetére
- Az összes textúra megmunkálva van (2K / 4k / és akár 8 k)"
akkor combos gép kellhet hozzá.
Nekem 8GB rammal el sem indul, ez a Remaster.
OGSE Sikerült elindítanom a 2_12-esre path-elt OGSE-t a magyarítással. Ha végig viszem, és nem lesz gond, belinkelem. Ezt azért jelzem, mert a 2_12-es path-hez nincs angol fordítás. -
Timstrike
tag
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #15286 üzenetére
Köszönöm!
Hátha más is keresi.
Az OL 2.2 fordítását sikerült letölteni a korábbi hozzászólásomban linkelt webhelyről.
Az OL 2010 esetélben 404-et dobott a Nethely, ha innen próbáltam.
Innen próbálva sem sikerül, egy csaknem üres téglalap jelenik meg a fehér lap közepén.
Egyébként véleményed szerint az OL 2010 vagy a 2.2 a jobb?
Már olyan régen tettem fel, hogy nem nagyon emlékszem rá. Igaz, hogy a 2.2-től most nem voltam elájulva.
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15263 üzenetére
Igazad van shield ez volt a hiba. Valahogy elkerülte a figyelmemet ez a rus szócska. Emlékszem az elején, a text mappában csak a fele szöveg volt, és sensut tömörítette ki a többit. Így állt össze a fordítási szöveg, és akkor átírtam hun-ra a text mappát, a localization.ltx fájlban maradt a rus szó. De ezt már csak próbával tudtam ellenőrizni, mivel letöröltem a régieket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged